Přátelská i vyhrocená dohra anglického šlágru. Jsme ve válce, hlásí Gabriel i Guardiola

Dnes, 11:00
Aktuality
Pep Guardiola s Mikelem Artetou (© Darren Staples / AFP)

Bitvu do poslední minuty nabídl hit uplynulého kola mezi Manchesterem City a Arsenalem. Manažeři obou celků ujišťují, že jejich vzájemný vztah tato rivalita nijak nepoznamenala, přesto z obou táborů zaznívají slova o válce.

Nedělní utkání prošpikovala řada vyhrocených momentů, vždyť už po pár vteřinách se tvrdě a neústupně srazili Kai Havertz s Rodrim. Pozornému oku diváka neuniklo ani řádění Erlinga Haalanda, který si po vyrovnávacím zápase narazil míč o hlavu Gabriela Magalhaese, aby při podávání rukou pokřikoval na protějšky slova o skromnosti.

Právě brazilský stoper po zápase prohlásil, že se ve hře dle něj nestalo nic mimořádného. "Je to bitva, jsme ve válce, takže nějaké provokace jsou normální součástí fotbalu. Teď už je to za námi a těšíme se na ně na našem hřišti," vyhlíží Gabriel odvetu.

Jeho slova ovšem neunikla ani Pepu Guardiolovi. "Chcete válku? Dobře, můžeme ji mít," nechal se slyšet manažer Citizens. "Gabriel to po utkání řekl výstižně. Jsou tam provokace, snažíte se soupeře k něčemu dotlačit. Co s tím můžete udělat? Někdo mě provokuje? Dobře, jsem připraven," dal Guardiola najevo svou neústupnost.

Bývalý trenér Barcelony a Bayernu Mnichov zareagoval i na svého někdejšího asistenta Mikela Artety. Ten dle svých slov za tři a půl roku v Manchesteru získal všechny informace o používání "temného umění". Guardiola netuší, co tím jeho nynější protějšek zamýšlel. "Možná se to týká těch 115 obvinění. Mikel musí příště mluvit jasněji," nabádá trojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Oba manažeři nicméně ujišťují, že jejich přátelství toto napětí nijak nepoznamenává. "Nebudu se ho na to doptávat, po zápase jsme si napsali a tím to považuji za uzavřené," zaznělo z modré části Manchesteru. "Mám ho rád, respektuju a obdivuju ho," přidal se Arteta. "Jedna věc je naše zaměstnání, druhá náš osobní vztah. Sport pro něj nikdy nemůže být překážkou," uzavřel šéf lavičky Arsenalu.

Další případný souboj o titul by však jistě byl pořádnou zatěžkávací zkouškou pro jejich přátelství.

Autor: Martin Vejdělek / BBC

Komentáře (7)

Přidat komentář
ArsenalFC1886

Reagovat
elChe

Jak dramaticke

Reagovat
Golasso

Arteta fakt nemyslel těch 115 ojebů . Buď to ví a zakecává nebo jim ta kauza leží v žaludku víc, než se zdá

Reagovat
Gunner14

Voldemort vs Darth Vader

Reagovat
Gunner14

Ale možná by se spíš hodilo Voldemort vs Snape, když už začli o těch dark arts a Arteta pracoval pod Guardiolou.

RIP Maggie Smith

Reagovat
Hachim Mastour

Hunter Zolomon vs Dr. Zoom

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Aspoň se něco děje. Doby, kdy válčily Mourinho a Guardiola, nebo Ferguson a Wenger, jsou pryč. A možná už se ani nevrátí. Jenže tehdy to bylo pro fanoušky zajímavé, protože se pořád něco dělo a řešilo. Na hřišti i mimo. Zápas začínal mnohdy už v úterý. A fanoušci tím žili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele