Poprvé od roku 2003 není v nominaci na Zlatý míč Messi ani Ronaldo

04.09., 22:04
Aktuality
Zlatý míč (© AFP)

Poprvé od roku 2003 se nebude o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu ucházet ani jeden z dvojice hvězd Lionel Messi, Cristiano Ronaldo. Osminásobný laureát a loňský držitel prestižní trofeje Messi, jenž letos ovládl s Argentinou jihoamerický šampionát, ani pětinásobný vítěz Ronaldo nefigurují ve třicetičlenné nominaci, kterou dnes zveřejnili pořadatelé ankety z časopisu France Football. Výsledky vyhlásí 28. října v Paříži.

Mezi velké favority patří brazilský útočník Vinícius, jenž pomohl Realu Madrid k vítězství v Lize mistrů. Nechybí ani norský kanonýr mistrovského Manchesteru City Erling Haaland či anglický útočník Harry Kane, jenž za uplynulou sezonu získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských fotbalových lig. Mezi kandidáty se dostala řada španělských mistrů Evropy - Dani Carvajal, Alejandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri, Nico Williams či Lamine Yamal.

O ocenění pro trenéra roku se ucházejí například Xabi Alonso z Leverkusenu, Carlo Ancelotti z Realu Madrid, Pep Guardiola z Manchesteru City či kouč španělské reprezentace Luis de la Fuente.

Nominovaní na Zlatý míč

Jude Bellingham (Anglie a Real Madrid)

Ruben Dias (Portugalsko a Manchester City)

Phil Foden (Anglie a Manchester City)

Federico Valverde (Uruguay a Real Madrid)

Emiliano Martinez (Argentina a Aston Villa)

Erling Haaland (Norsko a Manchester City)

Nico Williams (Španělsko a Athletic)

Granit Xhaka (Švýcarsko a Bayer Leverkusen)

Artem Dovbyk (Ukrajina a AS Řím)

Toni Kroos (ukončil kariéru)

Vinícius Júnior (Brazílie a Real Madrid)

Dani Olmo (Španělsko a Barcelona)

Florian Wirtz (Německo a Bayer Leverkusen)

Martin Odegaard (Norsko a Arsenal)

Mats Hummels (Německo a AS Řím)

Rodri (Španělsko a Manchester City)

Harry Kane (Anglie a Bayern)

Declan Rice (Anglie a Arsenal)

Vitinha (Portugalsko a Paris St-Germain)

Cole Palmer (Anglie a Chelsea)

Dani Carvajal (Španělsko a Real Madrid)

Lamine Yamal (Španělsko a Barcelona)

Bukayo Saka (Anglie a Arsenal)

Hakan Calhanoglu (Turecko a Inter Milán)

William Saliba (Francie a Arsenal)

Kylian Mbappe (Francie a Real Madrid)

Lautaro Martinez (Argentina a Inter Milán)

Ademola Lookman (Nigérie a Atalanta)

Antonio Rudiger (Německo a Real Madrid)

Alejandro Grimaldo (Španělsko a Bayer Leverkusen)

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK

Komentáře (317)

Přidat komentář
PBLead

Konečně, děkuji.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Nechápu, co je na tom tak skvělého. Ti 2 furt patří mezi nejlepší a Zlatý Míč by neměl být omezený jen na evropské soutěže. Nevadí mi, že tu nejsou, ale žádný nesmysl by to nebyl.

Reagovat
Likan7

Zčeho usuzuješ, že stále patří mezi nejlepší? Když dal Komlichenko 24 ligových gólů za Boleslav, patřil touhle metrikou taky mezi nejlepší? Samozřejmě přeháním, ale poukazuju na fakt, že oba jsou mimo nejlepší ligy světa. O kvalitách v minulosti nemluvím.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Tak zaprvé kvality lig, ve kterých hrají Ronaldo s Messim jsou daleko vyšší. Zadruhé Ta jejich čísla jsou trochu jinde. Zatřetí oba stále sleduju a hrajou výborně. Messi by třeba v Barceloně stále byl nejlepší. To, že dobrovolně odešli do exotičtějších lig za lepší kvalitou života/vyšším platem, z nich automaticky nedělá horší hráče. Ronaldo tu ligu individuálními statistikami drtí i přesto, že je už ta liga dnes plná hvězd v z Evropy. Messi teď byl zraněný a předtím na Copě, takže odehrál za ten rok odehrál ani ne polovinu zápasů. Přesto... ta liga je na vysoký úrovni a hlavně vyrovnaná a každý tým tam má tým tam má kvalitu. Přesto má letos ve 12 zápasech 12+9 (bez penalt). Do toho jsou oba stále klíčovými tahouny svých nároďáků a ačkoliv se letos tolik nepředvedli, dá se totéž říct třeba o Mbappém nebo De Bruynem.

Reagovat
Bakary3

Ronaldo opravdu není klíčovým tahounem svého narodaku, on je mu koulí u nohy.

Na euru bylo vidět, že je silně za zenitem bez ohledu na to, kolik gólů dává v tý prdeli.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Souhlasím, že na EURO zklamal. Z nějakého důvodu si ho tam ale stále drží a tím důvodem je, že tam lepšího hroťáka nemají.

Reagovat
mistr129

Což ale neznamená že je tahounem

Reagovat
VP85

tím důvodem je to, že trenér neměl koule jej nepovolat/nepostavit. Je to portugalská modla - a odstavit jej, to chce kuráž. Výkony byl ale jeden z nejhorších Portugalců na Euru. Bohužel pro Portugalce, Ronaldo je tam za zásluhy.

Reagovat
VP85

Přesně tak, on už byl brzdou.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Likan7

Kvalita lig v USA a SA je jinde oproti Gamáč lize, ale taky úplně někde jinde než kde všichni nominovaný hrají. Říct, že SA je plná hvězd z Evropy je dost nadsazený. Drtivá většina jsou vyhaslý hvězdy se jménem, který si jdou jen vydělat na důchod, až na pár vyjímek. Nemůžeš ale ani zdaleka tvrdit, že to je liga plná hvězd...stejně tak USA. Všechna čest jejich statistikám, ale v nominaci na zlatý míč to prostě nestačí, byť se to někomu může nelíbit.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Jako o vyhaslých se o nich začalo mluvit až po přestupu tam. Před přestupem ale hráči jako Benzema, Mané, Neymar, Mitrovič, Firmino, Mahrez, Maximin, Neves, Milinkovič-Savič, Bounou, Laporte, Koulibaly, Fabinho, Veiga, Malcolm a řada dalších.

V MLS je taky řada hvězd a navíc i spousta talentovaných hráčů z jejich kontinentu a vysokou kvalitu tam má každý tým.

Hlavně ale kvalitu hráče nedělá kvalita jeho soupeřů. Jak říkám... jsem v pohodě s tím, že tu nejsou (ikdyž Messi by podle mě měl), ale rozhodně by nebylo nijak šílené, kdyby byli.

Reagovat
Likan7

Můžeš být jednu dobu dobrej, stejně jako většina těch, co píšeš (Neymar, vážně?), ale jakmile nemáš top soupeře a top spoluhráče, jdeš kvalitou rapidně dolů. A ani nemáš zájem si ten top držet, když ti stačí šmudlačka někde tam. Mané 32z/13 g, 23z/10g, Firmino 34/10, Neymar.... Malcom hrál v Rusku a v Barceloně vyhořel. Maximin tam byl rok a raději utekl, Karim 23/10 Prostě na to dlabeš, i když jsi byl sebevětší hvězda...takže když máš hlavu Ronalda (a on jí má, o tom žádná) a makáš furt na 100 %, tihle páprdy do pytle strčíš... ale furt to z tebe nedělá top hráče

Reagovat
fenixLFC

Benzema, mane, neymar firmino, mahrez fabinho,laporte, koulibaly su vyhasle hviezdy, milinkovic savic bounou maximin veiga a malcolm ani hviezdami neboli. Jedini ktori boli divne prestupy a mali na top klubyv europe je tak neves a s prizmurenymi ocami mitrovic

Reagovat
ACSeRw!n

nedavno do SA prestoupili dva brazilci, oba 19 let, takze nemas pravdu

Reagovat
Likan7

ok

Reagovat
O.Giroud

To ani neskusaj brať vážne ligu kde chodí 700 divákov na zápas ak sa nejedná o tie TOP tímy čo tam sú aby si nejak obhájil Ronalda. MLS je zas taká hurá liga, zábavná, gólová.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Tak budu brát vážně radši brazilskou, mexickou a argentinskoi ligu jen proto, že tam chodí spousta fanoušků? Kvalitou je SA i MLS jen lehce pod úrovní Nizozemska, tedy cca jako Turecko. A pokud bude mít v turecké lize Osimhen 50+10 ve 35 zápasech, tak by podle mě v nominaci být měl.

Reagovat
O.Giroud

Nie, ber vážne TOP ligy, ktoré sú TOP podľa nejakých kritérií. Keď chce hráč bojovať o zlatú loptu tak nikto mu nebráni prestúpiť do týchto líg. Tiež keby niekto vo vašej lige dal 50+10 tak mu to asi nevynesie nomináciu na zlatú loptu. Dobre vieme prečo chodia ti hráči do Saudskej a nemusíme si nahovárať, že sa tam idú zodrať a aj tak to niektorým stačí na slušne štatistiky. MLS som dal príklad tiež ako ligu, kde padá veľa gólov takže sa tam ľahšie robia pekné štatistiky než v tých lepších ligách, kde to je taktický vyspelejšie.

Reagovat
mistr129

Jestli je kvalita SA jako Turecko, tak je i jako Česko, což jsi ale výše rozporoval

Reagovat
VP85

to, že Saudové nakoupili řadu hráčů za velké peníze a ještě větší jim strkají do kapes, ještě neznamená, že je jejich liga kvalitní.

A tvrdit, že je jinde než česká? Vždyť v každém týmu nastupuje minimálně polovina domácích hráčů.

A vzpomenu na Altintopa, Danyho a jiné "vysloužilé" hráče, co přišli k nám do ligy a vůbec se neprosadili.

Moc tu Saudskou ligu nepřeceňuj - jen proto, že v každém klubu jsou 2-3 velká jména...

Nejsem přesvědčen o tom, že Sparta nebo Slavia by dostala od Al-Ahli nařezáno.

Reagovat
KKralik77

Ty tady pláčeš kvůli CR a LM, který ani nehrajou v Evropě. Ja se ptám, kde je Salah a Van Dijk ?

Reagovat
Nizzie

A já přemýšlím jaká souvislost je v tomto případě s Ronaldem zmiňovat Ligu Mistrů.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Barca64747

Jako Ronaldo a Messi jsou dle mě nejlepší fotbalisté historie ( část se mnou souhlasí) vidět ty dva na trůnu bylo super i nuda zároveň, tahle doba mi ale bude chybět, za mně vyhraje Yamal nebo Rodri

Reagovat
oli9

Neuvěřitelné. Už jsou prostě lepší.. Ale ta jejich éra kdy ti dva byli na vrcholu byla fakt skvělá a buďme rádi, že jsme. ji viděli k těma dvěma se nikdo ani nepriblizi...

Reagovat
Beči

Reagovat
kaja900

Reagovat
kattos

Nejsou lepší. Jen Messi a Ronaldo jsou starý. To je rozdíl

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Ross Geller

Vážím si toho, Ronalda jsem sledoval téměř v každém jeho zápase, především za Real Madrid, to byly časy, kdy ještě před začátkem zápasu Real vyhrával 1:0, protože Cris prostě dal gól v každém zápase. Je mi hrozně líto, že to období, kdy byli CR7 a Messi nejlepší je pryč.

Reagovat
Odborný diskutér

Co když je to naopak? Éra úplně nahovno, plná průměrných vemen, takže v ní tyhle dvě netáhla vynikly.

Reagovat
Unique

Záleží na úhlu pohledu

Reagovat
icka

Statistiky říkají opak.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Cotton

Xavi, Iniesta, Modrić, Ribéry, Neuer, Lewandowski, Suárez atd. mi nepřijde jako éra průměrných

Reagovat
Odborný diskutér

Dík, jak jsi je takhle pěkně vyjmenoval, tak se v tom svym názoru ještě víc utvrzuju.

Reagovat
Profesor Ikebara

Jestli ty nebudeš odborný diskutér.

Reagovat
Odborný diskutér

Á, zdá se, že jsem odhalen.

Reagovat
oli9

Oni zažili tolik svých fotbalistů.. Že ta éra byla jedna z nej pro fotbal

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kixi Syhimour

Zcela jednoznačně

Reagovat
772jozef

Reagovat
Cotton

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Raul=Real

Hlavne nech to nevyhraje Vinicius

Reagovat
Unique

Přesně tak

Reagovat
772jozef

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dextroza_m

Rodri nebo Dani Carvajal, snad...

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
los_blancos

To by značná časť "madridistov" len ťažko predýchala.

Reagovat
Swarley

A o to pikantnejsi to bude, az to jeden z nich dvou stejne vyhraje

Reagovat
Tuxedo

Hmm to mi nevychádza ..

Reagovat
kilobyte

Reagovat
PBLead

To zní jak nějaká pikanterie od mistra Vláška.

Reagovat
ratusek

Reagovat
romeo351

Reagovat
Explicitni_Euler

Tzv. "na Celtic"

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Neon

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Damis

Stejně to dají Messimu

Reagovat
Mass

Zajímavé, že tahle anketa pisálků z rozvojových zemí má pořád takovou popularitu. Komu dá svůj hlas blogger z Nepálu?

Reagovat
Greny

Všichni budou hlasovat povinné pro Viniciuse a pokud nevyhraje tak novináře obviní z rasismu a bude požadovat zrušení ankety

Reagovat
Beči

Reagovat
PBLead

a na opakování ceremoniálu.

Reagovat
Unique

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Ty se tomu směješ, ale třeba na takový Oscary, musíš mít mezi herci a ve štábu předepsaný počet etnických minorit a lgbtxyz.

Ty paka na to mají dokonce rasistický manuál.

https://www.oscars.org/awards/representation-and-inclusion-standards

Takovej Vojín Ryan už by dneska nic nedostal.

Reagovat
Acquanni

Co vojín Ryan, ale takový Pán Prstenů by dneska neprošel kvůli tomuto

Reagovat
Mass

Tak v Prstenech moci už najdeš i černou trpaslici, takže v poho. Co na tom, že ten seriál stojí zahovno a trpaslík žijící v podzemí tmavou kůži moc nevyužije

Reagovat
Talker

Kritizovat prsteny moci zrovna kvůli tomuhle, když to je absolutní sračka ve všech jiných ohledech (hlavně je to napsaný dementně) je fakt smutný.

Reagovat
Mass

Až na to, že já ten seriál nekritizuju jen zrovna kvůli tomuhle, ale mimo jiné.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
drussbarb

Asi tak, poté, co jsem přetrpěl první sérii, tak už casting neřeším, protože ten seriál má TOLIK jiných problémů. A casting je ale taky otřesný, to je jasné

Reagovat
Acquanni

Jinak prsteny moci jsem ani pořádně neviděl, ale stačí mi sbírat ty střípky. Teď poslední co jsem viděl, tak jak dělají ze skřetů utlačovanou minoritu Měli by do toho seriálu rovnou zakomponovat scénu, jak se tvůrci vychčijou na Tolkienův hrob

Reagovat
smazaný uživatel

Tys asi nečetl všechny knihy, že...

Reagovat
Acquanni

Byli někde skřeti vykreslováni tak, jako v prstenech moci? Vždyť je to zrovna věc, kterou někteří Tolkienovskému světu vyčítají, že je příliš černobílý, ale je prostě takový. Když dělají ze skřetů obětí, kterým vlastně záleží jen na rodině a jsou chudáci nuceni, tak tím lehce mění podstatu toho, že jsou to prostě zkažený stvoření, jednoduše zlí co vykuchají kohokoli na potkání.

Reagovat
drussbarb

Já četl všechny knihy, a to mnohokrát. A to, jak seriál nakládá předloze, přesně vystihuje výše popsané chcaní na hrob Tolkiena

Reagovat
Gazdo

Sa ti cudujem. Ja som totalny Tolkienofil a vsetky knihy poznam skoro naspamat a to je aj jeden z dovodov preco nikdy nezapnem ani jednu minutu tamtoho serialu

Reagovat
drussbarb

První sérii jsem odpískal poté, co si Galadriel šla zaplavat od zemí Valar, aby na sklonku sil potkala vor se Sauronem, ale dodíval jsem to jen kvůli tomu, abych mohl přátelům říct, jak MOC je to špatné. Druhou sérii už vidět nechci, ztráta času

Reagovat
drussbarb

Jinak velké výtky mám i k filmům LOTR, ale to, co předvedli v seriálu je opravdu hnus

Reagovat
Gazdo

Filmy od Jacksona maju chyby ale pre radoveho divaka to tak bohuzial museli spravit lebo kniha je v podstate nesfilmovatelna. Serial by sa z toho dal spravit ale tri filmy asi inak nie

Reagovat
drussbarb

Problém je v tom, že znám řadové diváky, které seriál baví, proto jsem vytrpěl první sérii, abych mohl nadávat

Reagovat
Acquanni

Ten plakát je ale top

Reagovat
krisa

Ugandalf

Reagovat
PBLead

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Samuel Jackson by to ale zahrál dobře. Ten i kdyby hrál Sněhurku, tak si lidi tolik nestěžují.

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
drussbarb

Reagovat
kilobyte

Oscar za chvíli bude zajímat jen členy akademie.

Já bych řekl, že kdybys dobře zapátral, tak bys Vojína Ryana mohl i tak nominovat. Třeba Vin Diesel má pravděpodobně černého otce. Když budeš důkladně hledat, tak neamerický a neevropský původ najdeš u dost herců a členů štábu. V nejhorším vezmeš pár stážistek. I když to se od MeToo asi moc nedělá. Možná že tohle bude ten pravý důvod pro nastavování kvót.

Reagovat
Mass

Na těch 30% bys to podle mě stejně nedostal, i kdyby každej čtvrtej uváděl, že má indiánskou babičku.

Reagovat
kilobyte

Těch možností je tam víc. Stačí splnit 2 standardy.

Reagovat
Mass

Btw u toho štábu se tam výslovně píše o vedoucích pozicích, najmout stážistky, abys to obešel, by asi napadlo každýho.

Reagovat
Acquanni

Právě proto spousta nové tvorby stojí za úplnou vyližprdel, protože se tvůrci vybírají podle pohlaví, barvy a etnika místo schopností

Reagovat
kilobyte

Je to odstupňovaný. Buď 2 vedoucí, nebo 6 klíčových a nebo 30% "obyčejných". Takže najmout si stážistky a jednoho černocha a by stačilo. Ale radši nějaké hnusné, ať pak nemáš problémy.

Reagovat
Kejza

Tak věřim tomu, že kdyby měl ten film oscarový ambice, pohlídal by si inkluzi ve štábu a neměl by problém splnit podmínky prestižní soutěže. Zrovna takovej Vojín Ryan určitě. Děláš z komára velblouda.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Tribuna gauč

Touhle metrikou už by vyhrál Van Dijk několikrát, když je černej a ještě má něco z indiána

Reagovat
ACSeRw!n

jasne, ze maji, je to v USA

Reagovat
Beči

Jedna velká éra fotbalu definitivně skončila. Jsem neskutečně vděčný, že jsem mohl žít v éře dvou tak fenomenálních fotbalistů jakými byli Leo s Crisem.

Reagovat
Unique

Reagovat
fabec1222

CR to nechává chladnýho, protože moc dobře ví, že se do této sranda anketý vítězně vrátí po vyhraném MS.

Reagovat
2miguel1

Futbal skončil, už viac ako Messiho vo futbale neuvidíte.

Reagovat
r3

Pod prikladom a odhlas sa.

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
drussbarb

Vidím to stejně, kvůli Messimu jsem se na fotbal začal dívat, asi nepřestanu, ale bez něj je to menší zábava

Reagovat
Spasitel

Aj to bude najhorší víťaz po 2003ke.

Reagovat
kilobyte

2006?

Reagovat
romeo351

Fakt ne! Kde se bere, že byl Fabio tak hroznej?? Podmanil si M/S, jeden z nej stoperů SA.. to je málo?

Reagovat
kitas

Áno

Reagovat
xjert02

Ano

Reagovat
Ctenar

Když už si to mistrovství někdo podmanil, tak to byl zidane. V té době jsem fandil už Barceloně, ale to co

Reagovat
Ctenar

Předvedl zidane na ms2006 byl asi nejlepší individuální výkon na turnaji, co jsem kdy viděl, až na tu hlavu. Ještě před turnajem, když se vracel do reprezentace, tak řekl, že si jede zahrát 7 zápasů. Jak řekl, tak udělal. Hlavně proti Brazílii, to bylo neuvěřitelný. Takže za mistrovství to podle mne nikdo dostat neměl, když zidane nemohl.

Reagovat
Malresi

Tak to je dobrý bullshit. Tak ako si to Zidane vodil vpredu, tak si to Cannavaro s Buffonom vodili z pohľadu stopéra/gólmana. Ak mal ten rok vyhrať GB niekto iný ako Fabio, tak jedine Gigi, určite nie Zidane.

Reagovat
romeo351

Obrana, co dostala jediný gól ze hry a k tomu ještě vlastní…

Reagovat
kilobyte

Něco tvořit je těžší než něco bořit.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
romeo351

Ve skupině nulovej Zidane btw

Reagovat
kilobyte

Zidane tam pěkně řádil.

Reagovat
kilobyte

Kdyby MS nevyhráli, dostal by to i tak? Protože tam stačilo, aby Materazi nevyprovokoval Zidana a titul by brala nejspíše Francie.

Reagovat
romeo351

Proč ne? Kdo byli jeho konkurenti? Tehdy 2 ve všem druhej (sorrry Thierry), už uvadající pomalu ale jistě Ronaldinho, Zambrotta, Thuram, Buffon, kteří toho mají dost společného s Cannavarem

Reagovat
romeo351

+ ještě tehdy skvělej Vieira

Reagovat
Kejza

ten Thierry mrzí, mohl to brát klidně i v 03 a 04.. ale Cannavaro byla logická volba

Reagovat
kilobyte

Tak kdyby Zidane nedostal červenou, tak by možná vyhrála Francie a Henry by byl mistr světa a měl finále LM.

Reagovat
772jozef

Reagovat
Sigma Olomouc

Stejně to Messi vyhraje.

Reagovat
Sigma Olomouc

Dovbyk, Hummels

Dal bych to Rodrimu

Reagovat
Seydou Doumbia

Někteří hráči jsou důkaz upadající kvality ve fotbale když vidím ten seznam, ale to není nic překvapivého. Kdysi tam byli větší mistři. Rodrimu bych to dal taky

Reagovat
Mass

Tohle je jak nějaký prohlášení od dědka, kterej tohle tvrdí každej rok

Reagovat
Seydou Doumbia

Vím no, přecházím do věku dědy nostalgie.

Reagovat
kilobyte

Dneska už ti mladí nic neumí.

Reagovat
Mass

Jednou na Novinkách byl článek o tom, jak se nějaký 14 letý fakani poprali u metra. A nejpalcovanější komentář k tomu byl, že dnešním mladým chybí vojna.

Reagovat
inferno08

Prej jednou na novinkách tohle je tam na denním pořádku...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Laliga

Možno je, ale má pravdu

Reagovat
Laliga

Reagovat
LFCreds

Polovica z nich tam nemá čo robiť sranda cena sa z toho stala

Reagovat
AlmazStruhar1231

To, že se tvé neodborné a velmi subjektivní názory liší od nominovaných výherců této ceny, z ní sranda cenu fakt nedělá.

Reagovat
Salfovic

No. nevím. Většinu jmenovaných Messi pořád pořád strčí do kapsy.

Reagovat
Laliga

len to potvrdzuje čo napísal Seydou Doumbia o pár riadkov vyššie.

Reagovat
xjert02

Reagovat
patas92

Šílený list

Reagovat
Novak.Usykovic

Tohle je vcelku symbolické vzhledem k tomu, že poprvé od roku 2003 nevyhrál GS jeden z trojice Djokovič, Federer a Nadal.

Reagovat
Kejza

Reagovat
king23

Co to je za sracku? GS vyhrál třeba Murray v roce 2013, 2015 a 2016..

Reagovat
Novak.Usykovic

Nauč se chápat psaný text, trotle. :)

Aspiruješ na cetta 2.0, ne matematického, ale lingvistického.

Reagovat
Dontlookatme

Spíš ty se nauč psát, napsal jsi to jak dement..

Reagovat
Novak.Usykovic

Ty jedno hova.do špinavý... nevzdělaný... negramotný,...z učňáku. Nauč se základní porozumění, genezi a souvztažnost textu.

Bejt tvůj fotr a mít takového potrata nedo.mrdlého, tak bych ti tu tlamu zmaloval tak, že bys žral brčkem ještě týdny. Žádný div, že je ČR v takové situaci, když v ní jsou debi.lové jako ty. Táhni do Ruska nebo na Slovensko. Nebo ještě líp, táhni do KLDR... Tam už se o tebe postarají jako o Warmbiera, když je tam budeš iritovat svou blbostí. I flusnutí do tvého ošklivého ksichtu by bylo plýtváním času a tekutin.

Dobrou noc. :)

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Dontlookatme

Ty seš teda ale hodně přísnej za klávesnicí viď. To jsi vymyslel sám takovy hovno, a nebo ti to poradil kamarád z lavice ve 4. třídě? Debil je tvůj fotr, že tě neutřel do kapesníku takovou mrdku zbytečnou na světě a tvůj ksicht ani radši nechci vidět, protože bych se poblil. Vůbec se nedivím normálním lidem, že stejně jako já z ČR utíkaj na západ, jestli teda víš na kterou stranu to je ty hňupe, když tu jinak musí žít s takovýma retardama jako jseš ty. Tebe potkat na ulici tak ti tu držku rozkopu a naopak si na tebe s radostí odplivnu a pošlu tě do toho tvýho vysněnýho Ruska. A teď už můžeš jít hajinkat idiote. :)

Reagovat
Novak.Usykovic

Tohle jsi psychicky neunesl, "priatel´u". Jediný, kdo tu vymýšlí ho.vna ... jsi ty, já neútočil jako první pro nic, ty malý jednoduchý a patetický PANICi. Jsi debilní troll a ani nechápeš psaný text, ty malé české epické mešuge. Takový malý místní prosťáček a retard "nekoukejnamě", nooo zakomplexovaná maličká. Chceš kapesníček za pravdu? Nebudeme se dívat, ty nevyvinutá a zakrslá ohyzdo. Tvůj retardovaný fotr tě měl raději vystříkat do kopřiv a jeho fotr měl zase vystříkat tvého fotra do kopřiv. Ksichte ošklivej panicí. To by byl největší dar pro lidstvo zbavit se takového bezcenného hovna. A když už tě tvůj bezcennej fotr nastříkal do pí.či nějaké štětky, tak tě měl aspoň naučit základy. Oh, já zapomněl, ty jsi lobotom.

Mimochodem, žiji v Austrálii a mám titul Mgr., takže ohyzdný prasí rusácký ksicht a panic jako ty... mi může leda tak lízat boty, ty dezoláte. Taková nula jako ty - by na ulici ani necekla. Šel bys zvadlej a posranej jako tvoje malé péro o velikosti klitorisu, kreténe. Mohl by sis něco zkusit, a napadnout mě, zlámal bych ti ty tvoje hnáty a rozbil tu tvou ošklivou držku do fialova. Ty špíno malá dezolátní.

Dobrou noc (pro tebe vlastně dobré odpoledne ve tvém jinak tragickém a patetickém životě), malá zakomplexovaná beto. :)

Reagovat
king23

Aha ty to asi myslíš tak, že poprvé od roku 2003 nevyhrál ani jeden z těch tří během jednoho roku žádný GS trochu nešťastné napsáno, ale chápu. Ok

Reagovat
Novak.Usykovic

Reagovat
Seydou Doumbia

Salah a De Bruyne? Místo hráčů jako Lookman, Olmo, Dovbyk, Vitinha určitě.

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Talker

Lookmana tam máš...

Tak zrovna tihle dva tam patří.

KdB byl zraněný na podzim a po zranění se vrátil s 4+10 za nějakých cca 15 zápasů v lize a 2+2 ve 2zápasech v LM, celkově 6+18 za půl sezony za klub a brutálně přispěl k tomu dominantnímu konci v lize, který jim vynesl titul.

Salah měl klasicky sezonu, kdy měl 18+10 a patřil mezi 5 nejproduktivnějších hráčů PL, celkově 25+14 za klub.

Reagovat
81Tomas

Vsak prave se divi, ze tam nejsou KdB a Salah

Reagovat
Seydou Doumbia

Lookman tam je, ale divím se že tam je no a KDB a Salah díky za argumenty, proč by tam být měli, mě taky chybí si asi nesledoval pořádně nominaci a počítal že ti 2 tam jsou ne?

Reagovat
Talker

Já myslel, že tam jsou, ten list jsem neprojížděl.

Tak demence, no.

Reagovat
Seydou Doumbia

nečíst články

nečíst obrázky

nečíst komentář a reagovat

si zatím na 2 levelu

Reagovat
John Obi Mikel

Ty jsi ten komentář pochopil úplně obráceně

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Kixi Syhimour

asi dobrej večer

Reagovat
dextroza_m

Olmo?

Reagovat
Mönchengladbach

Carvajal, nebo Rodri?

Reagovat
dextroza_m

Za oba

Reagovat
Laliga

Dani to určite nebude, a myslím že žiaľ ani Rodri. Vini marketingovo, navyše s tou antirasistickou vložkou je jasný favorit. Táto cena nikdy nebola vyslovene len o futbale, takže prečo čakať niečo iné. Za mňa je momentálne Rodri jediný, kto spĺňa moje požiadavky na TOP hráča na svojom poste. Neoddiskutovateľne najlepší DM. Keď sa pozriem na Daniho, je najlepší pravý obranca? možno áno, ale rozhodne sa dá polemizovať o viacerých. A takto môžem hovoriť o každom ďalšom kandidátovi. Je lepší DM ako Rodri? Tu ma rozhodne nenapadá jediné meno ktoré by sa dalo hodiť do diskusie. Za mňa jednoznačne víťaz Rodri.

Reagovat
AlmazStruhar1231

A o čem teda byla? Já si teda myslím, že to Rodri dostane. Štvalo by mě, kdyby to byl někdo jiný, ale po něm by to asi měl být Vini. Carvajala mám rád a vyhrál všechno, ale nejlepší fotbalista na světě to opravdu není.

Reagovat
Laliga

Tak vždy to je aj o PR atď. Veď niekde v Afrike či Ázii, pri všetkej úcte, poznajú len Messiho s Ronaldom, takže polovica lístkov bude tento rok neplatná

Reagovat
Jordi Alba

Bejt to MS a ne ME, tak asi jo.

Reagovat
JohannaLee

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
RealC.F.

Carvajal, Bellingham nebo Vini... nevyhrát ligu mistrů a vyhrát Zlatý míč, výsměch

Reagovat
Kinky7

Být Zvolen nejlepším hráčem Eura a nevyhrát zlatý míč. Výsměch

Reagovat
Profesor Ikebara

Carcajal je píčus, Bellingham je Angličan a Vinicius je TOP píčus! Takže ani jeden.

Reagovat
Geordies

Za mě jednoznačně Rodri. Lídr, tahoun, režisér, jeho vliv na hru je markantní. Plusko má u mě i za projev. Žádný instragramový influencer a na hřišti se nechová jako nějaká vymletá primadona. Nebo jsem si toho aspoň nevšim.

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Gibraltar es espaňol

Reagovat
Rudnevs

Za to sa to za prve nedava; za druhe, co je zle na tom byt instagramovy influencer?

Reagovat
fefo

Vsetko

Reagovat
king23

Reagovat
bobis21

Reagovat
Laliga

Čo som tak počul/čítal, tak nie len na ihrisku, aj keď s jeho majetkom si pri kúpe auta zvoliť ojazdenú Corsu, je už trocha extrém

Reagovat
ADM

O tej jeho Corse sa písalo uz v 2019, takže bohvie odkedy sa ten príbeh ťahá a dokedy na nej vlastne jazdil

Reagovat
smazaný uživatel

hodně naivní si myslet, že jezdí v nějaké ojetině

Reagovat
Laliga

Nikto netvrdí že stále jadzí, napriek tomu je fakt, že ako prvé auto si kúpil Corsu. Možno len preto že ako začiatočník nechcel rozbiť nič luxusné, ale aj tak je to úsmevná story.

Reagovat
Jordi Alba

Asi to vyzní trapně a pokrytecky od socky oproti Rodrimu, ale kromě nějakých starých Japonských aut typu stará Miata, by mi dost pravděpodobně bylo uprdele i s miliardama, jestli mám za auto Fabii nebo Lambo.

Reagovat
Laliga

Vôbec nie. Teda aspoň mne nie. Nikdy som nebol materiálne založený, takže ti dokonale rozumiem. Veľa ľudí môj postoj v rámci mnohých vecí nechápe, takže oceňujem že si sa k tejto očividne "povahovej vade" priznal tiež Nemám hlboko do kapsy, no aj tak nie je nič také po čom by som vyslovene túžil. No v prípade auta o ktoré išlo u Rodriho si viem predstaviť, že ak už by som bol nútený kupovať auto, tak by som asi vyberal z hľadiska bezpečnosti niečo iné než Corsu

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
ADM

Noo.

Zažil si si obe strany?

Pretože mám kamaráta, ktorý mal podobný postoj ako ty

A potom sme si v podstate obaja zazili jazdiť na priemernom aute, následne na prémiovom, a potom opäť na priemernom .. a obaja sme sa následne veľmi rýchlo vrátili k tomu prémiovému

Reagovat
Laliga

To nie je o tom že nevie o čo prichádza, ale o prioritách. Za seba môžem povedať že som jazdil s hocičím, a jednoducho to nepotrebujem. Nenapĺňa ma to nejakým hrejivým pocitom. Pre mňa osobne je dôležité len to, čo robí radosť mojim najbližším. Neexistuje nič čo potrebujem pre seba a nemám to. Mne stačí tv s canal+, pivko v chladničke, pečené koleno v trúbe a mám nirvánu Čo na dvore osrávajú holuby, či Ladu alebo Lambo. To neriešim.

Reagovat
Gazdo

Otazka znie ci si mal uz niekedy pod zadkom dobry 12 valec s nohou na plyne. Ak ano a nechava ta to chladnym tak klobuk dole

Reagovat
Jordi Alba

Hodil jsem tam tu částečnou sebereflexi v podobě trapnosti a pokrytectví, protože samozřejmě nezažil.

Reagovat
DelPiero137

Je to o tom co sa ti paci. Vela starych aut ma krasny design, neopisatelny pocit konfortu, spiritu ktore sa s novymi nedaju porovnat. U starych aut sa bojim len bezpecnosti. Na dnesnych cestach potrebujes odolne auto aby si mal sancu prezit.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Eichel

Reagovat
Malresi

Reagovat
Ranoth

koniec jednej ery ak to dostane Vinicius tak to bude snad najslabsi vitaz Ballonu v historii je to skvely hrac ale ak toto ma byt nastupca za Messiho a Ronalda tak amen tma

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Rodri nebo kdokoliv jiný by důstojný nástupce byl, že

Reagovat
Thelvin

Jo, byl, protože je na svojí pozici absolutně dominantní

Reagovat
kattos

Rodri je famózní, ale při vší úctě... Ne

Je spousta fotbalistů kteří za poslední roky měli sezonu na úrovni Ronalda a Messiho.

Jenže oba to vydrželi ty top sezóny mít víc jak 12 let!

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně můžeš argumentovat tím, že je Vinícius na svojí pozici absolutně dominantní.

Reagovat
Laliga

Až nato že nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě to jeho dementní chování na hřišti strašně zatemnilo úsudek...

Reagovat
Laliga

Je to dosť možné uznávam, neznášal som CR, a čoraz viac mi je do priam do plaču keď vidím ďalšieho šaša v drese Realu. Takže máš možno pravdu, no chceš mi povedať že taký Mbappe na LW bude horší než Vini? Yamal už tento rok podľa mňa Viniho strčí do vrecka. Pri pohľade naňho vidím číry talent. U Viniho je to kostrbaté. Je to skvelý hráč, ale za mňa mu do toho TOP proste niečo chýba. Za tých pár zápasov pri každom kontakte s loptou vidím dve rôzne dimenzie kvality pri pohľade na Viniho, a na Kyliana. Viniho najväčšia prednosť je paradoxne jeho ego. On je na toľko sebavedomí že to bude skúšať a skúšať až kým to sa mu niečo nepodarí. Vďaka tomu to berie na seba aj v ťažkých zápasoch a často to napokon aspoň raz dotiahne k úspešnej akcii ktorá nás posunie ďalej. No nevidím v ňom nič čo by ho v nejakej technickej stránke, či dribling, či streľba či prihrávka, center, kombinačné schopnosti atď odlišovalo. Nevyniká v žiadnej z týchto činností. Jeho prednosť je jeho nezlomnosť. To je za mňa málo na GB, to by som ho zrovna dal Valverdemu

Reagovat
los_blancos

To sú ale žvásty, nehnevaj sa na mňa.

"Yamal už tento rok podľa mňa Viniho strčí do vrecka"

Číry talent vážne nestačí. Chýba mu rýchlosť, fyzickosť a hra slabšou nohou. Zatiaľ to vyzerá viac-menej na ďalšieho Robbena, čo by tiež nebolo zlé. A uvidíme, či aj uňho ti bude prekážať burcovanie divákov či simulovanie, aj takto sa totiž začína prejavovať čoraz častejšie.

"Za tých pár zápasov pri každom kontakte s loptou vidím dve rôzne dimenzie kvality pri pohľade na Viniho, a na Kyliana"

Práve proti Betisu bolo u Viního vidno, že konečne to berie vážne (tak jak u všetkých), nerobil hovadiny a nestrácal toľko . Neviem ale o akej rôznej dimenzii medzi nimi hovoríš, keď Viní bol v útočnej tretine na lopte platnejší a dominantnejší. Párkrát sa na krídle zbavil protihráčov a prihral do šancí Mbappému, celkovo častejšie našiel spoluhráčov. Stále to nebolo ideálne (očividne nie je vo forme), no určite nebol najhorší a za tú snahu si taký hejt absolútne nezaslúžil. Ak by si to písal napr. po zápase na Las Palmas, nikto nemôže povedať ani slovo (sám som ho kritizoval), no po Betise to bolo vážne dosť odveci. Celkovo ale nedokážem pochopiť, že ho vlastní fans tak neznášajú či dokonca vyhadzujú, a nevedia sa od toho odosobniť, keď nám dal už toľko radosti hlavne v podobe trofejí. Je to úplne nedôstojné a pre mňa to nie sú fanúšikovia klubu, ale omnoho viac svojich obľúbených hráčov.

Btw. neviem jak ostatným, ale mne sa Kyly naľavo páči skôr nižšie, zhruba niekde v polovici ihriska, resp. tesne za ňou. Má tam lepší prehľad, rozohrávku, dobre kombinuje a zrýchľuje hru. Takmer vždy sa rozhoduje správne a je tam lepší než Viní. Lepší je aj v nábehoch, no ak to beriem celkovo, tak v útočnej tretine je to skôr naopak a je sklamaním. Takmer neprejde cez súpera (1v1), nevie nájsť spoluhráčov, generovať pre nich príležitosti a zakončovanie má doslova tragické. Asi to je otázka skôr formy, únavy, súperov (na busy nie je tak zvyknutý), úzkosti či stresu, alebo sčasti aj preto, že vekom stráca na dynamickosti/rýchlosti a jeho presun viac do stredu útoku je tak logickejší a vhodnejší už teraz. Asi nebude náhoda, že tam hráva už vyše roka. A ono to teda podľa mňa nie je o tom, kto by mal hrať na LW či na hrote - nehráme na fixné pozície. Je to o tom, aby sa viac zohrali, častejšie si vymieňali pozície a prihrávali, aby našli medzi sebou tú správnu chémiu.

"Viniho najväčšia prednosť je paradoxne jeho ego"

To ego mu práveže viac škodí a je to jedna z príčin, prečo nie je neoddiskutovatelný TOP. Chýba mu tak viac pokory, koncentrácie a IQ.

"Nevidím v ňom nič čo by ho v nejakej technickej stránke, či dribling, či streľba či prihrávka, center, kombinačné schopnosti atď odlišovalo; nevyniká v žiadnej z týchto činností"

Ale čo je toto za nezmysel, keď celé tie roky zlepšuje každú z tých vlastností a momentálne je elitný úplne vo všetkých?! To vyzerá akoby si hodnotil len začiatok tejto sezóny a na všetky ostatné úplne zabudol.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Laliga

Je Vini dominantný v porovnaní s Kylianom na LW? Keby si si mal vybrať jedného z nich, bral by si bez dlhého rozmýšlania Viniho? Ja teda nie.

Reagovat
misinho7

Hele Vini nam vyhral tolko trofeji a pride Mbappe a zrazu zabudneme na všetko Mbappe je svetovy hrac, co sa tyka kvality asi najlepsi. Ale momentálne by som určite nemenil Viniho za Mbappeho. To ze mu nevyslo par zápasov, ok.

Reagovat
Laliga

To som ale netvrdil. Dokonca som toto myslím niekde nižšie písal. Ale tu sa bavíme o tom kto vyčnieva na svojom poste. Preto som ti dal jednoduchú otázku. Tvoja odpoveď my dala myslím celkom za pravdu v tejto veci.

Reagovat
misinho7

A povedať ze mu chyba niečo do top po tych X sezónach kde mal X golov a asistencii a doslova nas tahal. A vyhral všetko.

Kto je potom top? Asi jedine Messi a Ronaldo a uz nikto..

Reagovat
Laliga

Kopec hráčov pred ním. Tu sa bavíme o GB. Keď zoberiem len ich repre, ten pokles Ronaldinho, či Neymar operujúci na jeho poste sú absolútne neporovnateľný z Viníciusom. Vini je tak lvl Denilson len dnes tá konkurencia je iná, preto je kandidát na GB. Ke´d hovoríš o štatistikách tak za minulú sezónu sa podielal v Lalige na 20 góloch. To nie je nejaký brutálny výkon zrovna.

Reagovat
los_blancos

Ak tu hovoríme A, tak povedzme aj B. Viní má v repre omnoho horších spoluhráčov než mal Dinho a dokonca aj Neymar.

Podvodná La Liga nikoho v klube nezaujíma a posluhuje v podstate len ako forma prípravy/tréningu na LM. Navyše, v minulej sezóne chýbal niekoľko mesiacov a musel sa vysporiadať bez lídra v útoku (Karim) a naučiť sa hrať viac na hrote. Napokon to zvládol viac ako slušne.

Reagovat
Profesor Ikebara

Každý řadový fanoušek Realu doporučuje Vinicia. Co to znamená? Každý řadový fanoušek Realu je ......

Reagovat
Laliga

Podľa mojich skúseností asi dentista.

Reagovat
kitas

Ak to vyhrá ktokoľvek iný než Rodri bude to nespravodlivé.

Reagovat
Maximm9

Za me ROdri nebo Carvajal a nebudu proti tomu nic mit.

A celkem se divim, ze nikdo nezminuje Lautara z Interu. Borec vyhral Seria A a byl top strelec, Argentine vystrilel Copu. Cim to je ? Nikoho nezajima Seria A ?

Ale dostane to Vini nebo Bellingham. Podle me prijde rozkaz z vrchu, ze to musi vyhrat cernej

Reagovat
O.Giroud

Určite Rodri a ak to chcú dať niekomu kto vyhral LM tak jasný Kroos.

Reagovat
Csaplárova past

To je teda nominace, polovina hráčů jen do počtu ... LOL

Reagovat
Emmett Brown
Reagovat
Csaplárova past

V těch tvých odkazech teda vidím především hráče, kteří si svůj standard udržovali několik sezón. Pravda, možná neměli úplně na to vyhrát tuhle anketu nebo se umístit vysoko, ale proti jejich nominaci nemohl nikdo nic mít, Teď jsou tam hráči, kteří zazářili třeba jednu sezónu ...

Reagovat
Seydou Doumbia

haller, bicykel miami, onana a kim taky hráči co vystřelili 1 sezonu a jinak nic

Reagovat
Csaplárova past

Najdeš tam takové hráče, ale převažují ti lepší v porovnání s tím co je letos. Klidně to může být moje subjektivní hodnocení -- ostatně subjektivně se hodnotí celá tahle anketa už několik let ...

Reagovat
Seydou Doumbia

jo s tím souhlasím, letos tam je těch one season daleko víc

Reagovat
Csaplárova past

Třeba za mě - De Bruyne jak se vrátil po zranění, kdy půl sezony nehrál, byl nezastavitelný .... byl snad ten Vitinha z PSG lepší?

Jako De Bruyne měl minulou sezónu pouhých 21 zápasů a z toho udělal 6 gólů a 13 asistencí. A není v nominaci. A to hodnotím jen čísla a ne výkon na hřišti. 70 minut na zápas má v průměru

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako Vitinha je skvělý a každým rokem lepší, podle mě brzy na své pozici bude patřit mezi absolutní špičku, ale do nominace na balonek bych ho nedával. To už jen proto že KDB je větší jméno by tam měl být on. Příjde mi že letos moc nehleděli na jména ale spíš fakt na čísla nebo tedy trofeje.

Reagovat
Csaplárova past

První pětka by měla být z hráčů Bellingham, Haaland, Foden, Vinicius, Rodri. Řekl bych, že do TOP 3 se nacpe Mbappé, ale být by tam neměl ..

Za mě osobně nejlepší Foden

Reagovat
Seydou Doumbia

haller nejvíc, 2022 na zlatý balonek a ted nehraje v bvb a hostuje v nějaké řiti leganes

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kattos

Neměl byt to vyhrát ofensivní hráč na styl Vinicusd Haalanda nebo Mbappeho.

Reagovat
Nizzie

Stejně Messi vyhraje.. A bude to největší úspěch vyhrát jako nenominovaný.

Reagovat
Hachim Mastour

Fanúšiči Barcelony by bolo schopní Messiho tam nacpať aj teraz

Reagovat
unk

Ten hejt na Viniho je proste smiesny Je to sice hovado na ihrisku, ale zaroven je to najzaujimavejsi hrac na sledovanie z pohladu fanusikov aj hejterov

Reagovat
Seydou Doumbia

To že je kontroverzní neznamená že je zajímavý na sledování fun to watch player je za mě rozhodně Saint Maximin

Reagovat
Laliga

Najzaujímavejší hráč na sledovanie je naozaj zaujímavý názor. Samozrejme každý má svoje preferencie. Beriem že mu možno krivdím v mnohých veciach, ale toto už je zase pre mňa opačný extrém. Sledujem každý jeden zápas, a nemôžem povedať že by ma zrovna Vini dvíhal zo sedačky,(to už mi častejšie dvíha tlak ) takých momentov je minimum.

Reagovat
Seydou Doumbia

cením objektivitu

Reagovat
unk

Ja proste nerad posudzujem hraca ako "najlepsieho", pretoze pri roznych postoch a ulohach na ihrisku to nema zmysel. A Vini je ten hrac, na ktoreho ked leti lopta, je najvacsia sanca, ze sa stane nieco zaujimave. Maximin je sice dobry dribler, ale Vini tieto veci robi proti najsilnejsim superom(casto uspesne) a za piskotu celeho stadionu

Vzhladom na to, ze neexistuje metrika pre najlepsieho hraca, Ballon d'Or dostane ten najkontroverznejsi, a to je jednoznacne Vini.

Reagovat
Laliga

Beriem Len úprimne, bez ohľadu na antipatie ktoré voči nemu chovám. Ja toto nevidím. Takýto dojem mám napr pri Yamalovi, ktorému veľmi ťažko zobrať loptu a stále od neho hrozí nepríjemný center, má skvelé zakončenie atď. U Viniho nemám tento dojem, to skôr teraz pri Mbappem, pretože viem že stačí aby mal priestor na zakončenie a môže ohroziť bránu z každej pozície. V poslednom zápase to ukázal pri viacerých krkolomných zakončeniach. Toto u Viniho rozhodne neplatí. On to zakončenie žiaľ jednoducho na takej úrovni nemá. Tým ale nechcem povedať že to nebol on kto má veľký podiel na tituloch za posledné roky aby bolo jasné. Ako som napísal vyššie, bol to on kto to na seba berie keď sa ostatní "skrývajú" to je však jeho za mňa jediná, no možno o to dôležitejšia devíza. No nie je to niečo čo by ma, ako si vypichol, ťahalo k obrazovke.

Reagovat
misinho7

Keď pominieme to ze sa správa jak kkt kto iny by ta mal tahat k obrazovke? Sak koľko krat on tam jediný robi zabavu, dribluje, vytvara sanca, proste robi cosi necakane...mne príde ze borec da zle 3zapasy a na vsetko sa zabudne

Reagovat
Laliga

To je ale tvoj pohľad, mňa Vini nebaví ani keď si odmyslím tie kraviny okolo. 90% lôpt stratí. Mňa baví Fede, dokonca Cama, a takisto Jude keď má svoj deň. Vini? keď pár zápasov pre zranenie vynechal, celkový obraz hry sa mi zdal oveľa viac okulahodiaci. Takže nie, on ma rozhodne k TV neťahá. A znova si to nepletme s tým že by som snáď hovoril že je k ničomu. V tých najťažších chvíľach väčšinou nevie kudy kam, a on jediný to skúša, to mu neberiem, ale nebaví ma. Mne jeho dribling príde od začiatku ako keby sám nevedl čo sa chystá urobiť. Nie je tam tá ľahkosť a elegancia, a hlavne tá očividná kontrola nad loptou. On si ju je schopný 4x z 5 pokusov kopnúť do autu. Veľmi často sú to absolútne nezmyseľné a dopredu jasné straty. A to mňa napríklad vyrušuje. Mňa nebaví sa 70 minút pozerať ako uňho každá akcia skončí, aby sa mu potom raz podarilo sám nevie ako preniknúť a byť za hviezdu. Mňa napríklad oveľa viac baví sledovať ten prehľad, tú pohodu aj pod tlakom s akou sa prezentuje Rodri, a ktorý pri tom vyzerá akoby to bolo to najjednoduchšie na svete. To ma baví sledovať. Každý máme to svoje

Reagovat
Laliga

*nevieME kudy kam tam malo byť

Reagovat
unk

Ale to s nezmyselnymi stratami plati tuto sezonu, ked sa asi snazi nazbierat lajky na twitteri kvoli Ballon d'Or. Minulu sezonu nie ze ziadne nemal, ale robil "dospelejsie" rozhodnutia a ocakavam, ze po vyhlaseni v tom bude pokracovat.

Osobne by som to doprial viac Rodrimu, ak by hral za Real Ziadna vyhra ma nepotesila tak, ako Modricova. Bohuzial z elegantnej hry v strede pola je malo marketingu

Reagovat
misinho7

ty asi pozeras len tuto sezonu..keby nebolo jeho tak casto nedame ani gol..jasne ze strati viac lebo sa o nieco pokusa, to iste ako Mbappe ci dalsi hraci co hraju takuto poziciu..keby sme mali v time len hracov ako Kroos ci Rodri tak si nahravame donekonecna co by bolo pekne ale nikto by nespravil ten risk..ale ok tvoj nazor neberiem ti.

Proste uznam ze ma aj dni ked naozaj je na odstrel a strati vsetko co sa da, vidno na nom ze ked to nejde tak to nanho dolahne..ale potom su aj dni ked je proste nezastavitelny. Hlavne vonku v La Lige ma tie horsie dni kde rozhodne nedava to publikum. Ale v LM a v playoff je to najrozdielovsi hrac zo vsetkych na svet. A to ti potvrdia aj statistiky co tu lietali minuly rok po sezone.

Reagovat
Laliga

Neviem čo máte obaja s touto sezónou ale všetko čo som povedal platí o Vinim od prvého dňa u nás

Reagovat
Laliga

Nechcem sa opakovať, lebo niečo čo nemyslím zle potom pôsobí oveľa horšie keď to píšem do 30-teho komentára K tým stratám len toľko že to ti hovorím nie na margo kvality, ale toho čo si riešil teraz, a síce to že ma má pritiahnuť k obrazovke .

Reagovat
Mercury

Ani nahodou. Neymar pro chude a tezce overrated nekonzistentni hrac (navic idiot jako bonus).

Reagovat
Seydou Doumbia

proti němu byl i neymar sympaták

Reagovat
roman1978

proti němu byl i costa sympoš

Reagovat
Seydou Doumbia

plivač do tváří dagles košta? i když ty myslíš diega, ten mě vysíral dost

Reagovat
misinho7

Vini overrated, Jude overrated, vlastne vsetci. To nam tie trofeje asi vyhrával Nacho.

Reagovat
Mercury

Tos řekl ty...já mluvím jen o Vinim a stojím si za tím

Reagovat
misinho7

stoj si, pohoda, ja ti to brat nebudem

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

Skoda ze si to kazi tym ako sa sprava a potom ho na základe toho degraduju. Hrac je to paradny, najlepšie kridlo. V LM nas tahal, proti velkym superom vzdy nejake acko ci gol. Tusim ma najvisc g/a v playoff LM zo vsetkych hráčov za posledné 3 sezony.

Mal viac g/a ako Ribery ci Robben v najlepsej sezóne atd atd. (Ale asi v tej predminulej)

Ten úvod sezóny mu vsak zatial az tak nevysiel a uz sa tu robi z neho priemerak

Reagovat
unk

Viem, ze je to prakticky nezmysel, ale tato sezona sa uz do GB nepocita, nie?

Reagovat
misinho7

nie

Reagovat
Profesor Ikebara

Je to hlavně uplakanej zmrd! Je mi líto všech, pro které je tohle koště idolem.

Reagovat
Jerichoo

Jediny brankar je tam Martinez? To je čo za haluz že tam vobec je?

Reagovat
Kucka

Jeho nominaci letos taky nechápu, to už radši třeba Ederson. Ale je pravda, že další top golmani měli různá zranění (Courtois, Alisson) a na nominaci to tak nebylo.

Reagovat
Unique

Klobouk dolů před Messim a Ronaldem za to co předváděli a stále ještě předvádí na hřišti. To že se dokázali udržet na vrcholu tolik sezón po sobě je až neuvěřitelné Škoda, že tahle éra už skončila.

Jen doufám, že to nevyhraje Vinicius. Fotbalista je to výbornej. Sere mě, ale jak provokuje a simuluje.

Reagovat
Nuno čomes

Jasný vítěz není, takže Lautaro

Reagovat
Witcher

Když budu objektivní tak Yamal srdcem samozřejmě Messi

Reagovat
patas92

Reagovat
JM

* Když nebudu objektivní

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Greaber

Takže asi Toni za celoživotní dílo

Reagovat
Sandstorm

Za mě jasně Carvajal, ale dostane to Vini nebo Mbappe

Reagovat
r.mrazik

Dal bych to Rodrimu.

Reagovat
772jozef

Yamal calhanoglu vinicius

Reagovat
sensei25

Messi s Ronaldom svojou genialitou nastavili latku tak vysoko,ze hociaky nominanat na zlatu loptu vyzera ako “priemerak”.

Reagovat
Well

Tak ono je to i tím jak se fotbal změnil, technických hráčů čím dál méně.

Reagovat
vagneris

Teď je strašně slabá generace. Současní nejlepší hráči by měli problém se před deseti lety dostat do top 50.

Reagovat
Laliga

Reagovat
El Cid z City

Jasně, Haaland s Mbappém jsou fakt slabá generace

Reagovat
wyqinac

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT: Eurofotbal spojuje! Krásně se chlapci chtějí držet za ruce!

https://imgur.com/a/gIsmrMA

Reagovat
Cotton

EF je velmi inkluzivní místo

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
kbtk23

Carvajal

Reagovat
Cotton

Carvajal

Reagovat
misinho7

Prial by som Danimu ale ten to nezíska. Tak snad Vini.

Reagovat
roman1978

Rodri, Kross, Mbape, Carvajal, Haaland

Reagovat
ACSeRw!n

v pohode, Vinicius a Mbappe je nahradi

Reagovat
Jesfey

Jednoznačně Rodri Nejdůležitější hráč City, nejlepšího týmu LM, a jeden z klíčových hráčů Španělska na Euru.

Reagovat
mimi_united

Za mňa 1. Rodri 2. Yamal 3. Olmo

Reagovat
king23

Reagovat
misinho7

Reagovat
BBystr

Ronaldo a Messi dvaja blázni klobúk dole pred nimi ... ja viem, že táto cena sa dáva hlavne za získané trofeje, ale ja by som to kľudne dal napríklad Lautarovi, Elrichovi alebo aj Wirtzovi ... najviac asi fakt Rodrimu

Reagovat
EAG le grand amour

Konec jedné éry.

Reagovat
Al Capone

Celkem jednoznačně Vinicius... to, že je to pičus který má táhnout z Realu je věc druhá.

Reagovat
Profesor Ikebara

Ani náhodou. Ten může získat akorát tak titul největší zmrda ve fotbale!

Reagovat
Al Capone

To, že je to pičus a zmrd se shodneme snad všichni, ale jeho fotbalové kvality mu nebudu upírat. A vážně si myslím, že po fotbalové stránce nikdo za tu sezónu nebyl lepší.

Reagovat
vagneris

Pokud to nevyhraje opičák, tak Španělsko přijde o pořádání MS kvůli rasismu.

Reagovat
wyqinac

takze Vini nebo Rodri ?

Podle sazkovek jsou to dva nejvetsi favoriti

Reagovat
O.Giroud

Bude záležať koho viac budú poznať borci z Afriky.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to je asi jasný koho budou znát v takových prdelích...jasně že ofenzivního hráče realku než nějakého nou nejm záložníka co ani nedává goly...píšu podle nich tak to nevytrhávej z kontextu

Reagovat
Laliga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele