Policie zasahovala v Praze

20.04., 16:47
Aktuality

Policie před dnešním fotbalovým utkáním Sparty s Baníkem Ostrava zajistila osm fanoušků hostujícího týmu a jednoho příznivce domácího klubu. V osmi případech bylo důvodem zásahu neuposlechnutí výzvy policie, jednoho člověka policisté zadrželi, protože na něj byl vydán zatykač. Policie o tom informovala na síti X. Utkání 29. kola první fotbalové ligy začalo na pražské Letné v 15:00.

Už při doprovodu fanoušků Baníku z nádraží ke stadionu omezili policisté na osobní svobodě jednoho člověka. Důvodem bylo neuposlechnutí výzvy. Před stadionem se pak fanoušci hostí pokusili napadnout domácí fanoušky. "Policisté ze speciální pořádkové jednotky spolu s policisty na koních konfliktu zabránili a na místě zajistili několik osob," uvedla policie.

Těsně před začátkem zápasu pak policisté upřesnili, že z osmi zajištěných příznivců hostujícího týmu bylo v sedmi případech důvodem neuposlechnutí výzvy a v jednom skutečnost, že na fanouška byl vydán souhlas se zadržením. Policisté pro neuposlechnutí výzvy zajistili také jednoho příznivce domácího klubu.

Sparta, která obhajuje ligový titul, má dvoubodový náskok před Slavií, která bude v neděli hostit sedmou Olomouc. Letenští mohou při své výhře a současně ztrátě rivala s předstihem ovládnout základní část.

Sparta před týdnem zdolala v pražském derby 3:1 Bohemians a díky porážce Slavie 0:1 v Plzni se po jednom kole vrátila do čela soutěže. Úřadující šampioni v této ligové sezoně doma neprohráli a s Ostravou si na Letné poradili v devíti z posledních deseti utkání nejvyšší soutěže. Jedinou ztrátu zaznamenali v tom posledním při remíze 1:1.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (1)

Přidat komentář
mikasa

Tento druh chování je nepřijatelný. Klub by měl zúčastněným zakázat účast na budoucích zápasech. <a href="https://fnfgo.org">fnf go</a>

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele