Pochettino po vítězném debutu na lavičce USA: Jsme spokojení, ale je to první krok

Dnes, 12:08
Aktuality
Mauricio Pochettino má za sebou vítězný debut na lavičce USA. (© Ronald Cortes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Americká reprezentace dopřála novému trenérovi Mauriciu Pochettinovi vítězný debut. V sobotním přípravném duelu v Austinu výběr USA porazil Panamu 2:0. První výhru spolupořadatelů příštího mistrovství světa po čtyřech zápasech obstarali brankami ve druhém poločase záložník AC Milán Yunus Musah a Ricardo Pepi z Eindhovenu.

Bývalý kouč Chelsea nebo Paris St. Germain Pochettino převzal mužstvo v polovině září po dočasném kouči Mikeym Varasovi, který se týmu ujal poté, co po nepovedeném mistrovství Jižní Ameriky skončil Gregg Berhalter. Při premiéře argentinský trenér dovedl svěřence proti Panamě k úspěchu v odvetě za porážku, která právě při Copě América přispěla k vyřazení Američanů už po základní skupině. Z předchozích čtyř zápasů Američané uhráli jen jednu remízu při poslední přípravě s Novým Zélandem.

"Mám z toho velmi dobrý pocit. Byl to pro nás velmi, velmi těžký zápas. Cíl je (MS) 2026, ale jsme spokojení, protože jsme předvedli solidní a profesionální výkon a velmi dobře jsme bojovali. Je to ale jen první krok," řekl dvaapadesátiletý Argentinec, který v minulosti trénoval také Espaňol Barcelona, Southampton či Tottenham. S PSG získal v roce 2022 titul.

Další příležitost prokázat pokrok budou mít Američané v úterý, kdy se představí v Guadalajaře v duelu s tradičními rivaly z Mexika. Pochettino má smlouvu do světového šampionátu v roce 2026, který budou hostit také Kanada a právě Mexiko. Při uvedení do funkce dostal od amerického svazu na srozuměnou, že minimálním cílem na MS bude čtvrtfinále.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
ACSeRw!n

velmi, velmi tezky zapas.. proti Paname tam asi nekdo dela neco spatne

Reagovat
Sigma Olomouc

Cíl je kvalifikovat se na MS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele