Opava našla dočasný domov, podzim dohraje v Hlučíně

Dnes, 15:23
Aktuality
Stadion v Hlučíně (© FC Hlučín)

Ligová fotbalová asociace (LFA) schválila stadion v Hlučíně jako náhradní domácí hřiště druholigového týmu Opavy, jehož domovskou arénu zničily extrémní záplavy. Slezané do konce podzimní části sezony odehrají v 25 kilometrů vzdáleném azylu říjnový duel s rezervou Slavie i zápas s Prostějovem. Naproti tomu pro utkání s béčkem ostravského Baníku se náhradní dějiště ještě hledá, uvedla LFA v tiskové zprávě.

LFA schválila žádost využívat stadion hlučínského účastníka MSFL po kontrole tamního areálu. Na Městském stadionu Lumíra Kota se druhá liga hrála do roku 2011. "Stadion dle názoru LFA splňuje standardy pro pořádání druhé nejvyšší profesionální soutěže. Ať už jde o rozměry hřiště, výběhové zóny, tribuny, zázemí či další oblasti. Těší mě, že se podařilo najít stadion v blízkosti Opavy, což umožní snadnou dostupnost i pro fanoušky SFC," uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

V azylu Slezané nastoupí 6. října ve 12. kole proti Slavii B, odložený duel desátého dějství s Prostějovem zatím oficiální termín nemá. Duel 14. kola s rezervou Baníku, který je naplánovaný na 25. října, je s ohledem na lokální rivalitu rizikový. Předseda představenstva SFC Tomáš Hůlovec už v minulém týdnu ČTK řekl, že pro jeho uskutečnění bude třeba najít stadion, který by splňoval nároky policie na bezpečný průběh. Nevyloučil ani výměnu pořadatelství.

Stadion v Opavě byl silně zasažen povodní o předminulém víkendu. Voda na hrací ploše vystoupala až na tribunu a vážně poškodila i celkové zázemí včetně kabin a dalších prostor. LFA rozhodla o poskytnutí finanční pomoci ve výši jeden a půl milionu korun na obnovu sportovního vybavení, infrastruktury a celkové sportovní činnosti klubu. Zároveň vyzvala členské kluby, aby se k aktu solidarity také připojily, přispět mohou také fanoušci. Hůlovec před týdnem řekl, že klub udělá vše pro to, aby přípravu na jaro mohlo mužstvo začátkem ledna zahájit už na vlastním stadionu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele