Odpovědný za porážku jsem já, řekl po nezdaru s Oranjes Santos

27.03.2018, 12:57
Aktuality
Portugalsko předloni vyhrálo evropský šampionát, kvalifikovalo se přímo na mistrovství světa a minulý týden v závěru otočilo přátelský duel s Egyptem, pohodu si ovšem nedokázalo přenést do včerejšího utkání proti Nizozemsku. Celek z Pyrenejského poloostrova nepochodil a prohrál 0:3, popel na hlavu si následně sypal především trenér Fernando Santos...

Portugalci v Ženevě nezvládli první poločas, v jehož průběhu inkasovali všechny branky. V jedenácté minutě otevíral skóre Memphis Depay, po půlhodině zvýšil Ryan Babel a těsně před odchodem do kabin zasadil favoritovi další ránu Virgil van Dijk.

"Mohl jsem si vést lépe, odpovědný za porážku jsem já. Byl jsem to já, kdo vybral hráče, kdo sledoval soupeře a kdo určil strategii tak, abychom drželi míč a dle mého názoru se nám to v prvních deseti minutách také dařilo. Pak jsme dostali branku a vše se zkomplikovalo. Soupeř dobře využíval prostory na krajích hřiště a v prvním poločase měl řadu příležitostí," hodnotil kormidelník úřadujících evropských šampionů.

Portugalsku v 61. minutě příliš nepomohl ani obránce João Cancelo, ten inkasoval druhou žlutou kartu a předčasně putoval pod sprchy.

"Naše hra nebyla adekvátní a nedostali jsme se ani k protiútokům. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a ve druhé půli už byli zcela jiným týmem. Nenechávali jsme soupeři volné prostory, i v deseti podali slušný výkon a vypracovali si tři nebo čtyři šance. Zasloužili jsme si dát jeden nebo dva góly," míní Santos.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Projev velkeho, domnele uctiveho (ve skutecnosti neuctiveho), ale neobjektivniho mysleni. Samozrejme, ze jsou odpovedni i hraci. I tak se mi docela libi jakym zpusobem to Santos vede. Kazdopadne je dobre, ze je nekdo z te predstavy neomylne zajisteneho zpusobu hry probudil. Docela mam i tendenci si myslet, ze by mohli hrat na MS zase solidni roli, i kdyz se nabizi spis myslet si, ze v konkurenci navic jihoamerickych favoritu by nemeli mit sanci. To co hrali na EURU nemuzu na MS stacit.

Reagovat
Beči

Hlavně si vůbec nezasloužili být mistry Evropy. Ve finále je Francie naprosto drtila, Portugalci si prakticky až do svého gólu v prodloužení ani neškrtli. Vyhráli jen s neuvěřitelnou dávkou štěstí a samozřejmě skvělým výkonem jejich gólmana. Naopak Francouzi měli neskutečnou smůlu, i když hráli výtečně a Portugalce přehráli snad úplně ve všem, jen ne v tom gólu, což byl rozhodující faktor.

Reagovat
smazaný uživatel

Góly jsou vždy rozhodující faktor! Nezasloužili je irelevantní. Pokud se neděly evidentní zářezy rozhodčích a padly regulérní branky, tak to zasloužené bylo. Řekům z Portugalska taky zlatou nikdo neodpáře, i když ve většině utkáních byli horší než soupeř. Čechům stříbro z Anglie rovněž ne a pochybuji, že by je někdo považoval za druhý nejlepší tým tehdejšího šampionátu. Takový je hold fotbal, vyhrává ten, kdo dá alespoň o jeden gól víc než soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Jasně, je to o gólech. Ale když dá někdo gól z celkem dvou střel na branku a za celý zápas je výrazně horší než soupeř, který navíc má takovou smůlu, že nastřelí i tyčku, je to pro mě nezasloužená trofej. Zasloužená gólem, absolutně nezasloužená předvedenou hrou. Francouzi ve finále předváděli krásný kreativní a ofenzivní fotbal, naopak Portugalci byli zalezlý, neměli téměř žádné šance a celkově se na jejich hru nedalo moc koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužili si to víc než Řekové. Stejně tak si nezasloužili Portugalci, kterým jsem to přál o dost víc než těmto na EURU s Figem a Costou a v bráně Baiou, kteří vypadli penaltou v prodloužení od Zidaneho.

Reagovat
smazaný uživatel

prodloužení semifinále s Francií, byla to hloupá ruka, trochu i sporná od Xaviera Abela, ale podle průběhu si tam Francouzi nezasloužili vyhrát. Navíc ruka pískat šla, ale nebyla to nějká, která by vytahovala míč z brankové čáry.

Reagovat
Hector17

Drtila je dokud byl buzerant na hřišti. Když se nechal odnést, tak se hra celkem srovnala.

Reagovat
Atlético de Madrid

A Francie si to zasloužila, když nedokázala dát za 120 minut gól? Zasloužil/nezasloužil ve fotbale beru, když je tam zářez od rozhodčího, ale ne v situaci, kdy nějaký tým nedokáže ze svého tlaku vytěžit gól.

Reagovat
Benfica

ešte stále neprebolelo?

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzsko nedalo gól 120 minút, Portugalsko áno

Reagovat
Hunt

Možná jsem hledal špatně, ale proč tu není žádná zpráva o tomto? https://www.rt.com/sport/422397-iceland-boycott-fifa-russia/

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, ty komentáře Holt RT

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jde pouze o jejich lidry, ne narodak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hunt

To vím, ale za zmínku by to stálo i tak.

Reagovat
icka

A proc? Proc do fotbalu tahat politiku i tady?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze politika je neoddelitelnou soucasti fotbalu? (bohuzel)

Reagovat
Spalovač šancí

Takže nepojedou jenom Gunnarsson a Sigurdsson

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se musí zrušit celý šampionát, oni tam nebudou zástupci Islandu

Reagovat
Kucka

mohla bejt krásná politická diskuze

Reagovat
20fredy20

De ligt , van de beek

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=kdYUbpgBuZg

tohle je nejlepší moment zápasu!

Reagovat
Bastaron
Reagovat
dreambox61

DE LIGHT,VAN DE BEEK to je neco neuveritelneho!!!DE LIGHT musi do CITY nebo do BARCY.

Reagovat
Seydou Doumbia

Aby se jako další holandani dojebal a zapadl do průměru...radši ne

Reagovat
Seydou Doumbia

Portugalci prvních deset minut kontrolovali hru potom přišel jeden protiútok a vedení Oranje. Za první poločas se fakt dostali tak 3x do útoku a vedlo se o tři branky. Ve druhé půli už nebylo kam spěchat. Celkově to až taková podívána nebyla, ale vítězství parádní. Cilessen, de Ligt, van de Beek

Reagovat
Benfica

asi tak, ale dobrý výkon od Nizozemcú..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele