Ødegaard opustí Real Madrid, jeho přestup dolaďuje Arsenal

18.08.2021, 09:20
Aktuality
Martin Ødegaard se chystá ukončit boj o místo v prvním týmu Realu Madrid. Norský záložník opětovně nehraje roli v plánech španělského velkoklubu a schyluje se k jeho návratu do Arsenalu, kluby podle tisku dolaďují podmínky trvalého přestupu...

Dohoda je údajně na spadnutí, Bílý balet se spokojí s odstupným pohybujícím se okolo 35 milionů eur.

Stále teprve 22letý záložník prostředí londýnského celku velmi dobře zná, jelikož v něm na jaře hostoval. Na své konto si stihl připsat dvacet soutěžních startů a v nich dvě branky.

Ødegaard vyrůstal v domovském Strømsgodsetu a Real Madrid ho koupil v lednu 2015 za necelé tři miliony eur. V prvním týmu se severský fotbalista nikdy pevně neusadil a postupně putoval po hostováních, když si ho vypůjčily Heerenveen, Vitesse a Real Sociedad.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (610)

Přidat komentář
PP

Že by světýlko na konci tunelu?

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, za ten půlrok co byl u vas na hostování toho moc nepředvedl upřímně čekal jsem od něj velky věci a že vas zvedne, tak jako Bruno Munited treba...a nic

Reagovat
Front hell

Tak za půlrok v nové lize to zase nemůžeš moc hodnotit. Ne každému se podaří to co zrovna Brunovi. A Bruno přicházel jako hvězda portugalské ligy. Ode jako hráč chodící po hostování. Na konci sezóny se bude dát lépe zhodnotit jeho přínos.

Reagovat
PP

Já si za poslední dobu nepamatuju větší impact na hru týmu než co předvedl s Mufanama Bruno. On jakoby je naučil hrát fotbal..

Mě přijde největší slabina trenér. Arteta zkouší něco, na co nemá hráče a nefunguje to. Soupiska je na 5-7. místo bez větších problémů a zatím bojujeme o 10. flek.

Reagovat
wesleyborland

35m Eur dobrej deal za 22 letého kapitána Norska.

Reagovat
VojtovaChelsea

Real na nem slusne vydela, to se povedlo

Reagovat
wesleyborland

No i potencionálně my, dá se očekávat, že jeho cena poroste.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budete hrát osmé místo v tabulce a on se logicky sveze s výkony mužstva, tak jeho cena moc neporoste. Dokud bude na lavičce ten nýmand, tak to s Arsenalem moc dobře nevidím

Reagovat
wesleyborland

To se může klidně změnit, ať už s Artetou nebo bez

Reagovat
smazaný uživatel

::thumbsuup:: Asi tak no, podle mě ma navíc, než jen Arsenal, navic bez pohárů...

Reagovat
janinho

jasne, este sa budeme potlapkavat ako dobre sme predali ale aspon bude viac penazi a mozeme predlzit zmluvu s iscom a baleom. u tohto vedenia by ma uz asi neprekvapilo ani to.

Reagovat
ciernyribiz

co s tym ma vedenie? ked hrac nechce rok mozno 2 bojovat o zostavu tak potom tu nema co robit. preco valverde neodisiel a bojoval o zaklad? odegaard nech si to usporiada v hlave. ak chce ist nech ide. urcite iscovi ani balemu nebude predlzena zmluva. co ma robit vedenie ked ich jednoducho nikto nechce a nedokazu ich predat.

Reagovat
janinho

ukaz mi jediny rozhovor kde odegaard hovori ze nechce bojovat o zaklad. tieto iste kokotiny sa tu rok sirili o hakimim a ten potom v rozhovore jasne povedal ze to bol blud, ze on sa z dortmundu chcel vratit do realu a rozhodne nemal poziadavky na istotu zakladu alebo podobne rozpravky.

vedenie a ZZ uz raz s odegaardom vyjebali, ked hral paradne v RSSS a oni ho stiahli z hostovacky o rok skor s tym ze u nas dostane dostatok sanci. za tu jesen odohral 200-300 minut a rozhodne nepatril k najhorsim a aj tak skoncil na lavicke/tribune. mal aj nejake zranenia, ale nic take vazne ako sa pisalo, kedze po odchode do arsenalu hned naskocil do zapasoveho kolotoca.

co ma robit vedenie? ma znizit cenu (u isca). s jeho platom by sa oplatilo ho pustit aj zadarmo a nie pytat este za neho 15-20 mega. a balea sme sa mohli zbavit uz 2 krat ale 2 krat z toho vedenie vycuvalo a o vysledok tohto rozhodnutia mozes poziadat uctovne oddelenie na ESB.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Real evidentně neměl

Reagovat
janinho

ty sam si evidentny

Reagovat
John Obi Mikel

Neskutecne evidentny

Reagovat
Front hell

Evidentně skutečný

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
king23

Ale Odegaard narozdil od Hakimiho odejít chce sám, nikdo ho nevyhani. Vždyť už po navratu z Arsenalu vykládal, že tam chce zůstat. A nezlobil ho ani to, že Kroos je na delší dobu out, takže šanci se ukázat by určitě měl. Tj. jednoznačně bojovat o základ nechce. Taky bych teda vedení za toto nevinil.

Reagovat
janinho

kroos je out a carlo da v pripravnych zapasoch prednost iscovi. ako by si to bral keby si mal byt do 3clennej zalohy 6ty v poradi? len sa opakuje to ako ho prehliadal Zizou. stale som nevidel jediny rozhovor kde by povedal ze nechce bojovat o miesto v reale, to su len take iste kecy ake sa pisali pri hakimim.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oficiálne to nepovie. To sa nerobí.

Reagovat
king23

Myslím, že žádný hráč nebude do novin vykládat, že ho nebavi čekat až se propojuje do zakladu. To je logické. I kdyby byl dnes 6. v pořadí, tak pořád ten výhled mel dobrý. Iscovi bude končit smlouva, Modric má kousek do důchodu atd. Já bych teda neorchazel na jeho místě do mnohem horšího klubu, s vidinou hrát maximálně konferencni ligu, pokud se zadari. Varane taky kolik let čekal na šanci za Pepem a vyplatilo se, to samé Nacho. Takové hrace chci v týmu. Takže dobře, že ho prodají, akorát je 35 dost málo teda.

Reagovat
janinho

jasne, potom je tu este moznost, ze po odchode isca, modrica a kroosa real nakupi nejakych novych hracov, ktorym by odegaard poslusne kryl chrbat, nie?

myslim, ze vieme obidvaja ze sa nezhodneme. keby nebolo toho isca tak poviem ze je chyba ze suhlasi s odchodom, ale pre mna nie je jediny logicky dovod preco by mal isco, ktoremu konci zmluva s neprimerane vysokym platom a kotry nezahral dobry zapas ani nepamatam mat prednost pred odegaardom, ktory tu na tu sancu caka uz pekne dlho a minuly rok ho Zizou slusne ofajcil. cakat ako varane? no varanemu stacilo na to aby sa dostal do zostavy aby vypadol 1 z dvojice stoperov a aj ti sa museli obcas rotovat. aj ked prisiel tak odohral viac nez 250 minut za pol roka, takze varane ako priklad nie je vhodny. ked uz tak skor nacho, ale myslim si ze odegaard veri ze ma na viac ako byt vecnym nahradnikom. kludne mohol ist este na 1 posledne hostovanie, ale my ho radsej rovno predame, tak ako sme urobili s reguilonom, hakimim, llorentem a dalsimi.

Reagovat
king23

Hmm ano, my se neshodneme, protože ty jsi v tomto ohledu pesimista (jako ode) a já optimista a věřím tomu, že když se někdo dobře ukáže, tak se prosadí.

Jinak k tomu Iscovi, tam děláš závěry na základě pripravneho zápasu akorát. To mi přijde dost málo na to tvrdit, že je Ode za Iscem. Nehledě na to, že i v tom přípravném to mohlo být proto, že klub už tušil, že Ode chce odejít.

Reagovat
Ajven

Nejdem sa tvarit ze o situacii v Reale nieco viem ale co som cital spravy tak poslednou ceresnickou (indikaciou) pre Martina bolo aj to ze jeho cislo pridelili niekomu inemu a on sa ziadne cislo nedostal.. tolko k tomu ze sa s nim ratalo

Reagovat
janinho

ja robim zavery z poslednych 2 sezon. navyse si myslim, ze carlo ak bude mat k dispozicii na vyber 2 hracov, tak si vzdy vyberie tych s ktorymi vyhral decimu a bude prdiet na nejaku dlhodobu koncepciu.

keby martin chcel ujst po prvej sezone kedy nedostal sancu tak nepoviem pol slova, ale chodil poslusne po hostovackach, v RSSS urobil vsetko co mohol spravne a aj tak sa poriadnej sance u nas nedockal. keby chcel odist pred 4 rokmi lebo by cakal ze v 18tich ho real postavi do zakladu tak by to bol 1 extrem. keby tu cakal na svoju sancu dalsich 7 rokov tak by to bol druhy extrem (a la mariano, aj ked u neho je to aj o peniazoch). on si podla mna svoju sancu zasluzil a uz ta minula sezona bola voci nemu od ZZ a vedenia ojeb. isco tu 2 roky absolutne nic neukazal a aj tak bude mat prednost pred martinom. asensia som zboznoval, ale tolko sanci co dostava u nas on, to by mu niektori ini zavideli.

ako som pisal, zamna to mali vyriesit poslednym rocnym hostovanim + predlzenim zmluvy aspon o 1-2 roky a o rok by sa videlo. zbavili by sme sa isca a ceballosa a martin by nemohol povedat ze nedostal sancu.

nemam dovod fandit arsenalu, ale jemu osobne budem silno drzat palce aby ukazal vsetkym ktori ho predcasne odpisali ze to bola chyba.

Reagovat
masly008

mohl by jsi napsat kdy to říkal o tom setrvání v Arsenalu?Já jsem četl že vždycky chce spátky do realu po hostování, nikde ani náznak toho že by u nás chtěl zůstat.Dík.

Reagovat
icka

Reagovat
ciernyribiz

ponuka na baleho prisla po poslednom finale v LM, vtedy sa mal predat lenze mal formu a neskor odisiel cris tak bale zostal a potom uz vieme ako to dopadlo. problem v iscovi je ten ze odist nechce asi ani zadarmo lebo 8 mega mu neda nikto a za polovicu asi nechce hrat. keby tu ode aj hakimi chceli zostat tak zostanu, nikto by ich nedonutil odist ked mali zmluvu. preco sa nemozeme zbavit mariana? lebo blokuje prestup samotny hrac ak by odegard chcel bojovat o mieto tak by zostal. trener je s nim na treningu tak asi vidi aky ma zaujem a pristup.

Reagovat
janinho

suhlasim, ze sa mal vtedy bale predat, nesuhlasim s tym ze mal formu. ten zapas proti LFC bol jak dar z nebies, tam sa jeho cena dala nafuknut kludne aj na 100 mega ale vedenie sa totalne posralo lebo CR zatrubil na odchod. ale bale bol uz peknych par mesiacov predtym nahradnikom, ved aj to finale iba striedal. vtedy by nebol problem ho ukecat na prestup. dokonca aj o 2 roky neskor sme sa ho mohli zbavit zadarmo do Ciny ale na poslednu chvilu z toho vedenie vycuvalo, lebo si zmyseli ze chcu odstupne. vysledok je ten, ze sme na jeho plate posledne 3 roky jeho zmluvy prisli o mozno 100 mega a prinos nulovy.

hakimi nie je bale, on tu chcel ostat, ale drzat sa nasilu niekde kde ta nechcu (detto ked uz ma zarobene na 10 zivotov) moze len uboziak. to davas mariana za priklad hakimimu? ved jeho vystvalo vedenie, lebo chlapci potrebovali mat z nejakeho dovodu vyrovnany rozpocet a tak ho predali narychlo a dost pod cenu. sak ho predali este pocas rozbehnutej sezony, kym sa z dortmundu stihol vobec vratit do realu a ukazat sa v priprave. neviem preco akoze naznacujes, ze hakimi nemal dobry pristup... a jeho zidane na treningu nevidel, kedze sa predaval este pocas hostovania v BVB. proste si mysleli ze carvajal je neznicitelny, tak isli na tenky lad a vysledok su experimenty s odriozolom, lucasom a nachom.

Reagovat
Svatej

Mohl by o ni taky bojovat stejne jako Isco a zmrzacit si karieru.

Reagovat
Baronne

Ale tak Isco je trochu lempl ne?

Reagovat
Svatej

Rozhodně nebýval, ale Realisti asi budou vědět líp. Spíš tím chci říct, že už velká spousta hráčů v minulosti zůstávala a dělala v podstatě to, co by si přáli fanoušci - trpělivě čekal a trénoval, až v podstatě vyhořel.

Reagovat
Bucky

Lempl bych úplně neřekl, ale určitě u něj platí, že talent předčí pracovitost. Na základě nějakých fotek z tréninku se do něj loni fanoušci pustili, že je tlustší než Hazard, na což reagoval promptně vyrýsovanou fotkou před zrcadlem. V zápase je ale skromnější na kroky (a hlavně jejich rychlost) směrem dozadu. Takže lempl úplně ne, ale žádnou cenu za pracovitost by asi taky nevyhrál.

Reagovat
PH8

Ono je to těžký. On hraje na pozici a stylem, kdy musí být tahoun týmu, jinak je tam s spíš navíc. Zároveň ale na Real má jen tak tak. Být to křídlo nebo hroťák na stejné fotbalové úrovni, tak by dostával šancí hodně.

Reagovat
Bucky

Hráč koupený za pár mega, prodaný za pár desítek je špatně? Ten hráč zvládal hrát na všech nižších úrovních, ale když hrál za Real, tak to prostě nezvládal. Zkoušelo se to s ním několikrát, pod několika trenéry, měl tam několik letních příprav s týmem i jednu půlsezónu. Třeba by se chytil, kdyby dostal sezónu důvěru a jisté místo v jedenáctce, ale musel by tam být vidět nějaký progress. Na to, že dozadu je dost nulový, tak dopředu není vidět nějaký extra nadstandard, který by mu dával roli desítky v Realu Madrid. Nedělejme si iluze, že každý nadějný hráč, kterému se daří v Holandsku a pak půl roku v San Sebastian, má na Real Madrid.

Reagovat
misomy6

Pane Bože nepaci sa mi ako ho niektorí z game Realu zbytočne zhadzujú… Martin na Real ma ale doplatil na to ( aj s Iscom) ze Real nehrá ofezivneho stredného záložníka. Je to škoda lebo on aj Hakimi budú kvalitný hráči a my ich ľahko pustime za pár susnov

Reagovat
Bucky

On je problém, že dnes ofenzivní záložník je dost málo poptávaná role obecně. Dnes trendy fotbalu směřují k tomu, kde všichni záložníci (včetně playmakera) dokáží běhat po celém hřišti a bránit. Odegaard bude individuálně vyčnívat dopředu, ale je to vykoupené negativním dopadem na defenzivu týmu, kde ho ostatní musí zastupovat a zužuje to i taktické možnosti pro trenéra. Kdyby Martin hrál fotbal 10-20 let dozadu, tak by na tom byl podstatně lépe, dnes jeho stylu doba moc nepřeje.

Reagovat
janinho

nebyt tych vykonov u RSSS tak ti dam za pravdu, ale tam sa dokazal v 19tich dostat do zostavy roka celej LL. neviem o akom pulroku v RSSS ty hovoris, ale ok. ani v Arsenale nehral zle a to tam dosiel v polovici rozbehnutej sezony.

na to ze ma stale len 22 rokov hra rozhodne velmi dobre a este pojde hore. bude to taky isty "super" prestup ako predaj hakimiho. stacil rok a zarobili na nom dalsich 25-30 mega a na ihrisku im pomohol vykopat titul po X rokoch.

takze ano, je to spatne. stratovy na nom real nie je, ale kroos a modric pred sebou uz vela rokov nemaju a my predame hraca ktory by ich raz mohol nahradit lebo sa nevieme zbavit isca... no ak toto je dobre riesenie, tak to ti gratulujem. o rok iscovi skoncil zmluva, o dalsie 2-3 roky skoncia modric s kroosom a my potom budeme zhanat playmakerov za 70-80 mega. ale vobec nepochybujem ze to nase vedenie je dostatocne jebnute aby buduce leto podpisalo zadarmo pogbu.

Reagovat
Bucky

V RS měl fantastický podzim, ale po COVID pauze se vůbec nepotkal s formou a zbytek sezóny mu už moc nevyšel. V Arsenalu taky nebyl rozdílovým hráčem, byl na hranici základní sestavy a výkony zapadal do ligového průměru. Potenciál určitě má a může se dál zlepšovat, ale v tuhle chvíli je to prostě hráč, který má za sebou úspěšné angažmá v Holandsku a jednu dobrou sezonu v San Sebastian, který nezvládl postup do Realu Madrid a ani v Arsenalu nijak nezazářil. Takový hráč prostě nebude mít cenovku 60 milionů €.

Modriče s Kroosem nahradit nemůže, protože (jak správně píše misomy) je jiný typ, podobně jako Isco a v současném Realu pro něj není adekvátní pozice. Samozřejmě, může se to změnit, ale Ode neukazuje zatím takové kvality, aby se kolem něj měl stavět nový tým Realu. A aby dostal roli ofenzivní desítky a měnila se kvůli tomu dlouhodobá taktická identita Realu, tak by musel být sakra extratřída (což zatím neukazuje).

Možná se bude podepisovat Pogba zdarma nebo nějaký playmaker za 70-80 mega, ale bude se jednat o prověřené hotové hráče, kteří budou zapadat do systému Realu. Ode zatím neukázal, že by na Real měl ani výkonnostně.

Reagovat
janinho

s tym RS nesuhlasim, ale ten faktor covid pauza, ten zamaval s ovela vacsimi hracmi. pozri sa ako tam barcelona presrala naskok v lige. on bol po tej sezone v zostavach roka LL a to hovori pre mna za vsetko. v 19tich rokoch! pamatam si ako nas RSSS vyklepli v pohari na ESB a odegaard nas tam vtedy celkom slusne tocil.

takisto ten arsenal. na to ze tam prisiel v polke sezony a naskocil priamo do zapasoveho rytmu hral podla mna velmi dobre. nemozes cakat od 21rocneho chlapca ktory predtym nikdy nehral v PL z pride v januari a bez akychkolvek pripravakov alebo dlhsieho casu na aklimatizaciu bude hned hrat jak ozil v najlepsich casoch.

Reagovat
Bucky

Máš pravdu, že v Arsenalu mu chyběla hlavně čísla, herně to z jeho strany bylo směrem dopředu velice dobré. Osobně si ale myslím, že v moderním fotbale bude pro tenhle typ hráčů stále méně místa a budou muset fakt extrémně vyčnívat, aby si je týmy mohli dovolit do sestavy dát. Na Real to podle mě (už z hlediska taktického) není, o cenovce se dá debatovat. Za mě bych třeba 45 mega bylo naprosto v pohodě, za 35 to vidím jako dobrý deal pro Arsenal, ale určitě ne průšvih pro Real. Nehledě na to, že Real tam má stoprocentně u takhle mladého hráče podmínky na další bonusy, takže když se mu bude dařit, tak i s přestupní částkou 35 za něj klidně můžeme celkem dostat i přes 50. Real prodávat hráče umí, čas dal Florentinovi za pravdu v mnoha kontroverzních případech a věřím mu i tady, že udělal správné rozhodnutí.

Jen abych to doplnil, tak nic z toho nemyslím ani půl slovem proti Martinovi. Mám ho hrozně rád, skvěle se na jeho hru kouká, je neskutečně pracovitý, obecně působí hrozně sympaticky a třeba i v té fyzičnosti na sobě pracuje a dělá pro to maximum. Jen mu prostě příroda nenadělila tak, jak by bylo pro dnešní fotbal potřeba. On na své straně dělá co může a přeju mu jen to nejlepší.

Reagovat
janinho

"Real prodávat hráče umí, čas dal Florentinovi za pravdu v mnoha kontroverzních případech a věřím mu i tady, že udělal správné rozhodnutí." toto si myslel vazne?

ved posledne 3-4 roky su presnym opakom toho co hovoris, aj ked sa to tyka celkovo prestupov, nie len predajov. len za ten samotny predaj hakimiho by v reale mali padat hlavy. ten mi dodnes pripada ako najvacsi darcek pre inter aky kedy dostali.

Reagovat
Bucky

Jenže Flo tam není 3-4 roky. Nákupy v posledních letech nejsou nejlepší, ale zase abychom byli fér, z většiny z nich byli fanoušci nadšení. Asi nikdo nečekal, že by Hazard za 100 mega mohl být špatný deal. U mladíků je to vždycky trochu sázka do loterie, ale snad každého z nich by Real stejně zvládl otočit za nákupní cenu nebo i se ziskem. Takže ani u nich bych to neviděl jako nějaký provar a Real je pořád konkurenceschopný. Přeci jen hrál do posledního kola o titul a byl jediný klub bez východních peněz v semifinále LM, i přesto, že měl v sezóně úplně šílenou smůlu na zranění.

Reagovat
janinho

hazarda schvalne pri tych nepodarenych prestupoch nikde nikdy neuvadzam. sice cena za neho bola rok pred koncom zlmuvy s tymi bonusmi prestrelena, ale z jeho prichodu som sa tesil mozno viac nez ked prisiel CR. to ze bude mat takyto skurveny pristup ku vsetkemu som necakal, ale c'est la vie.

ale takmer vsetky dalsie prestupy a zmluvy co sme riesili sa mi nepacili. bale sa dal preadt za 100 mega do ManU, ale radsej sme mu dali bumper zmluvu po ktorej je nemozne sa ho zbavit. Jovic bol cisty flop, proste1 season wonder za ktoreho sme hned museli dat 60 mega radsej nez by dostal priestor mariano. hakimi je najhorsi obchod desatrocia, vychadzajucu hviezdu sme mali podpisat na dalsich 6 rokov, my ho radsej narychlo a pod cenu strelime so smiesnou klauzulou o dorovnani ponuky inych klubov, ktora je podla mna osobne bezvyznamna, reguilon s mendym mohli byt paradna dvojica nalavo, radsej si ale nechame marcela, isco tu uz 2 roky nemal co hladat, detto ked hral len okrajovu ulohu, jamesa sme mohli predat atletom za 30m, ale radsej ho nechame este rok dusit sa na lavicke s platom cca 15m v hrubom a potom ho posleme zadarmo do evertonu, atd atd atd.

cele by to podla mna vyriesil ozaj kvalitny sportovy riaditel, ako sa pisalo o tom camposovi... ale ved naco?

co sa tyka minulej sezony, tak ber do uvahy aj to v akych srackach je barcelona. keby tam nebol poslednych 5 rokov bartomeu, tak nam nalozia v lige 20 bodov a ani nepipneme. a co sa LM tyka, tak zo zakladnej skupiny sme postupili s odretymi usami (co je este velmi jemne povedane), potom sme aj vdaka pomoci rozhodcu v 1.zapase vyradili atalantu, potom sme odohrali vyborny dvojzapas s LFC (to boli v LM jedine zapasy kde sme zahrali ozaj na 1tku) a potom si chelsea s nami totalne vytrela perdel. SF LM znie pekne, ale ked si to rozoberies na drobne, tak to nebolo ziadne terno.

Reagovat
Bucky

Co se týká Hakimiho, tak ta částka mi přišla taky nejprve dost nízká, ale musíš si uvědomit několik věcí:

1. Je to pořád pravý bek. Ta částka z něj pořád udělala 4. nejdrazšího pravého beka v historii fotbalu. Všichni hráči v žebříčku před ním šli do Premier League.

2. Měl 2 roky do konce smlouvy v Realu.

3. Bylo to COVIDové léto, kde na trhu bylo znát, že šli ceny dolů a peníze rozhazoval málokdo.

4. Je to pořád 40 milionů € + až 5 milionů € na bonusech (myslím, že s titulem a jeho čísly se většina z nich aktivovala) + nějaké miliony z transferu do PSG. Celkem tedy nejspíš přes 45 milionů €. Když to srovnáš s tím, že po super sezóně v Interu, se smlouvou na další 4 roky šel do PSG za 60 milionů € (z nichž ještě musel Inter část dát Realu), tak to ve skutečnosti zase tak velký rozdíl není, obzvlášť s ohledem na délku smlouvy. A to ho kupovalo PSG, které prostě přeplácí.

5. A co se týká samotného Hakimiho, je to pořád čistě ofenzivní pravý bek. Dozadu je podprůměrný. Není to jen o tom, že by měl super čísla dopředu, je to vyvážené otevřením obrany směrem dozadu, kde ho musí často někdo zastupovat. A v Interu se projevila naplno ještě jedna věc - je to hráč "malých" zápasů - i přes hodně vysoké počty gólů a asistencí si nepřipsal v sezóně ani jeden bod proti týmům z TOP 6 a v LM jeho výkony taky nebyli moc dobré. Jakmile je v těchhle zápasech takticky svázanější a musí si zodpovědněji plnit defenzivní úkoly, je poloviční, protože to je oblast ve které nevyčnívá. Ale určitě mu neberu, že i ty góly a asistence proti slabším týmům nejsou důležité, to rozhodně jsou. Je to pořád skvělý hráč, jen má i slabé stránky, které si spousta lidí neuvědomuje nebo je ignoruje.

Na jednu stranu mi přišlo škoda, že odchází, ale chápal jsem to. Do systému na 4 obránce se prostě moc nehodí (mohlo by se vyzkoušet otočení stran, kdy dříve byl vlevo ofenzivní Marcelo s volností a vpravo defenzivnější pravý bek, který s defenzivním záložníkem vykrýval početně jeho absence v obraně - ale je otázka, jestli by to v dnešním fotbale ještě fungovalo). Navíc se to hodnotí trochu jinak, když víme, že skoro celou sezónu promarodil Carvajal. Kdyby mu vydrželo zdraví, je otázka jak moc by si Hakimi kopnul a na další hostování by asi nekývl, resp. by znamenalo neprodloužení smlouvy.

Celkově mi to prostě přijde, že ten transfer není ani zdaleka tak špatný, jak se na něj lidi (včetně Tebe) tváří, rozhodně nic na padání hlav. S ohledem na celkovou situaci je celkem logické, že odcházel a je celkem logické i za kolik peněz šel, když se přihlédne ke všem okolnostem.

Reagovat
janinho

ked sa do toho systemu na 4 obrancov vedel zapracovat taky r.carlos a marcelo, ktori obidvaja vynikali tiez v ofenzivnej stranke, tak neviem preco by to casom nezvladol aj hakimi. my sme napr. posledne sezony pod ZZ najlepsie hrali v tazkych zapasoch, clasica aj derbi sme zvladali a prehrali sme si ligu stratami proti slabsim. tam by sa hakimi s danim krasne doplnali, navyse dani je uz tiez IP a tiez ktovie ako na tom dalej bude zdravotne.

bavime sao tom ze predaje tych hracov platali diery v rozpocte. ano... a ja ti poviem, ze keby sa pri zraneni asensia nevycuvalo z predaja Balea do Ciny, tak by na tom klub za 3 roky usetril v hrubom cca 100 mega. tam je predaj Hakmimiho aj Reguilona. James co som pisal vyssie je dalsi priklad. 30 mega odstupne + 15m usetrene na plate. isco tiez, marcelo dalsi. to su hraci, ktori na ihrisku za posledne 2-3 sezony skor zavadzali ak sa tam vobec dostali a plat mali taky ze hraci ako valverde, regui, hakimia dalsi by o takom snivali.

Reagovat
Bucky

Jenže to pořád mluvíme o dost spekulativních věcech. S Balem do Číny nebo kamkoliv jinam to je s otazníkem. Já jsem četl i že to krachlo na Čínské straně, i že to odmítl Bale, nikdo tam nebyl, aby řekl, kde je pravda. Myslím si, že Bale byl takové břemeno, že by ho i tak raději prodali a koupili si kvalitního hráče za polovinu, než ho tam držet jen kvůli zranění Asensia.

U Jamese byla snaha o prodej, ale sám James odcházet nechtěl. Bayern třeba opci neuplatnil prý kvůli tomu, že si o to hráč přímo řekl. Ten pak nakonec v Realu opravdu zůstal asi primárně kvůli zranění Asensia a ukázalo se to jako chyba, ale mohlo to být i přístupem hráče, v Bayernu nevypadal nijak tragicky a v Evertonu potom také ne. Těžko říct, jestli byla chyba u hráče, u Zidana nebo kde, ale kdyby hrál, mohlo to být jiné.

U Isca a Marcela se můžeme bavit o jejich platech jak dlouho chceme, ale pořád musíš brát v potaz, že se jedná o hráče, kteří se dokáží smířit s rolí dvojky a zároveň jsou jako backup kvalitní. 10 mega ročně na mzdách není málo, ale koupit dnes backup hráče na LB nebo do zálohy pro Real je otázka 20-40 mega a k tomu ještě mzdy minimálně 3-5 mega ročně, takže chápu rozhodnutí nechat si tam osvědčené hráče, kteří nebudou brblat, na klubu jim záleží a minimálně v případě Marcela jsou určitě extrémně pozitivním vlivem do kabiny.

Neříkám, že Florentino neudělal nikdy žádnou chybu (hlavně ze začátku svého angažmá to bylo celkem divoké), ale už mu bylo vyčítáno tolik prodejů, které se ukázali jako správné rozhodnutí. A hlavně se musí brát v potaz, že Real je jediný tým se španělské špičky, kterému nehrozil krach, staví v podstatě nový stadion (sice je to nazvané renovace, ale jen ta rekonstrukce bude stát víc, než většina stadionů stála postavit na zelené louce a z původního stadionu nezbyde skoro nic) a zároveň si stabilně udržuje kvalitu, aby hrál o titul ve Španělsku i v Lize mistrů. Já jsem s působením Pereze v Realu nadmíru spokojený, takový balanc dobrých financí a výsledků nemá snad žádný jiný klub na téhle úrovni.

Reagovat
janinho

asi mame dost rozdielne zdroje informacii

u balea pokial viem tak kvalitne zdroje pisali, ze je uz viacmenej dohodnuty jeho odchod, ze tam mal zarabat milion tyzdenne a padlo to cele na tom, ze sa v priprave dlhodobo zranil asensio.

o tom ze james nechcel odchadzat pocujem 1.krat. ved on sam skoro trucoval aby ho real pustil k atletom.

co sa tyka isca a marcela... o akom backupe hovoris? ved isca by hocikedy nahradil odegaard a za marcela sme mali reguilona. ak marcelo berie napr. 15 mega rocne v hrubom tak to co sme dostali za reguilona padne na marcelov plat za 2 sezony. a o tom ze reguilon by zarabal neporovnatelne menej sa bavit nemusime. keby sme tie nahrady nemali tak nepoviem pol slova, ale uz za solariho bol reguilon lepsi nez marcelo a ten sa odvtedy nepozbieral. my sme tie nahrady, mladsie, perspektivnejsie a hladnejsie mali, ale radsej ich predame aby sme nebrali minuty marcelovi, iscovi, odriozolovi atd.

ozaj, na brahima som tu celkom zabudol, to bol dalsi priklad. tiez dostal minimum sanci a ked hral tak urcite nesklamal, ale ved sa nevieme zbavit takych ako isco, bale a pod. tak snad tu nenechame mlade talenty zaberat im miesto.

Reagovat
janinho

tak teraz som siel hladat info k tomu baleovmu prestupu do Jiangsu Suning a staci ak to hodis do googlu a vyhodi ti X zdrojov ktore pisu o tom, ze prestup bol na 90% hotovy, ze hrac bol dohodnuty a mal brat milion tyzdenne, ale (v tom sa musim opravit), real vraj na poslednu chvilu zmenil nazor a pozadovali za neho aj odstupne a na tom to padlo.

bale berie rocne cca 35 mil. eur (600k GBP tyzdenne), mohli sme len na jeho plate za 3 sezony usetrit 105 mil. eur. miesto toho sme usetrili asi 17,5 ktore minuly rok zaplatil tham, ale to je vsetko. ak toto nie je zo strany pereza preslap 1.triedy tak uz potom neviem co. spocitaj si kolko sme dostali za trojicu hakimi, reguilon, brahim... keby vtedy perez nezmenil nazor a nestopol odchod balea tak sme si mohli tych 3 nechat a financne by sme na tom boli uplne rovnako ako teraz.

Reagovat
Bucky

Nezapomínej ale na to, že Bale je pořád Bale. A i když ho vůbec nemusím a sere mě jeho přístup, tak pořád je to sakra dobrý a rozdílový fotbalista. V sezóně 18/19 patřil pořád k důležitým hráčům a nebýt toho neskutečného počtu zranění, tak mohl pro klub odvést ještě dobré služby, stejně jako je může odvést v téhle sezóně, když má trenéra, se kterým nemá rozházené vztahy a vedle sebe Benzemu s Hazardem. Podáváš to tak, že jsme mohli "jen tak" získat 105 milionů, ale tehdy Balea asi nikdo nemohl považovat za hráče, kterého jen tak zahodíš, když má smlouvu na další tři roky. Obzvlášť, když se kolem něj pořád motal třeba Man United. Z dnešního pohledu to chyba určitě byla. Z tehdejšího? Z pohledu fanouška, který byl podrážděný jeho chováním možná, ten by se ho nejraději zbavil i zadarmo. Ale z pohledu vedení? Těžko říct. Je to asi podobné jako zpětně soudit loňské rozhodnutí Barcy Messiho neprodávat, když je to stálo fůru peněz na mzdách a zhruba 100 mega € z transferu a k úspěchům jim stejně minulý rok nepomohl. Zpětně to asi byla chyba, ale v té chvíli se to bralo spíš jako úspěch. Do zákulisí člověk nevidí a zpětně se to hodnotí hrozně snadno.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Zachvili ho kopírovanie spatky

Reagovat
JohnnyDynamite

suma za pakatel za 7 let výchovy

Reagovat
Cobra

Kolik vás stál tehdy kapitán Švýcarska?

Reagovat
Front hell

Zhruba 3/4 ndombeleho

Reagovat
Cobra

Stačilo napsat, že zbytečně moc.

Reagovat
Front hell

Stačilo si to najit

Reagovat
Svatej

Reagovat
icka

Reagovat
gunner123

Reagovat
PH8

Reagovat
Mastný Chobot

Zo všetkých hľadísk skvelý prestup pre Arsenal. S týmto som naozaj maximálne spokojný.

Dodám, že už za ten polrok patril k najkreatívnejším hráčom v lige podľa xThreat metriky:

https://twitter.com/Worville/status/1427753572658208772

https://twitter.com/Worville/status/1423618089573363713

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím dobře, že na tom druhém grafu má Willian vyšší tu metriku? Co to znamená?

Reagovat
SunFells

Willian > Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Což v současnosti určitě je

Reagovat
Mastný Chobot

Veľmi zložito vysvetlené: https://karun.in/blog/expected-threat.html

Nebudem sa tváriť, že tomu detailne rozumiem, ale je za tým nejaká empirika. Skrátka tá metodika spracováva pohyb hráča a odkiaľ hráč rozdáva prihrávky / strieľa a kde sa hýbe. Willian si vie loptu vypýtať na dobrých a nebezpečných miestach, ale je to skurvený alibista a ešte k tomu lopty aj viac stráca v porovnaní s Odegaardom. Taký ESR má skvelý pohyb, ale vidno, že minulý rok sa k nemu lopta moc nedostávala v tých priestoroch, kde by chcel.

Reagovat
Bucky

Zase musíme brát v potaz, že je to statistika, která hraje přesně na jeho silné stránky - je to dostání míče do zajímavých pozic skrz přihrávky a dribling. V tomhle je Ode skvělý, ale neznamená to nutně, že se může rovnat hráčům, kteří jsou v grafu okolo něj.

Reagovat
Bucky

Plus je z toho druhého grafu vidět, že má v podstatě totožná čísla se Ceballosem, který má větší defenzivní nadstavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

V Anglii je 19 dalších klubů, kam bych šel raději

Reagovat
wyqinac

akorat ze tebe nechtej nikde

Reagovat
Rezan

jenom v PL doufám.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JohnKoul

Anakin "V Anglii je 19 dalších klubů, kam bych šel raději"

Padme "jenom v PL doufám"

Anakin

Padme "jenom v PL doufám"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
mojmira

Reagovat
crusty

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
RadekVonCZE

Tohle je dobrej recreate

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
oddy

Reagovat
Side

Reagovat
PH8

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kixi Syhimour

Hezky udělané

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Načase. Hosťovačiek už skúsil tak akurát.

Reagovat
misinho7

Skoda ho. Asi nema hlavu na to byt vo velkoklube a bojovat. Neviem co caka ze mu hned Carlo garantuje miesto v zaklade ci ako? Kazdopadne ta suma je smiesna.

Reagovat
utatis

Arsenal pro nej nemusi byt konecna, kdyz dve sezony bude hrat dobre, nekdo po nem skoci.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
utatis

Arsenal evidentně musí klesnout ještě hlouběji, až situace začne být neúnosná a dojde (snad) ke větším změnám.

Reagovat
LAM

Absolutně ale nechápu vaší přestupovou politiku.Ta záloha s ofenzívou je teda už hodně přestárlá a já mám z Pereze pocit,že jediný koho chce koupit je Mbappe,jako by on měl bejt náplast na všechno i když zrovna na jeho ideálním postě hraje zrovna Benzema,kterej ten Real reálně drží nad vodou.Osobně si nemyslím,že Mbappe bude někdy pro Real platnější než právě on.

Spíš bych čekal,že bude chtít koupit pořádný křídlo a právě AM.

Reagovat
Tomik111

Na co AM, když na něj už x let nehrajeme?

Reagovat
misinho7

Reagovat
king23

odborník z Barcelony no

Reagovat
pantondavo

Mbappe by hral na levy strand misto Viniho, tam je podle me platnejsi nez na hrotu.

Jinak prodej Ødegaarda je dalsi z chyb typu Hakimi, to bude jeste mrzet, tech stredovych hracu moc neni.

Reagovat
Malresi

Po tejto sezone to chapem, ale preco mu Zidane nedal sancu po tej sezone v Sockach, kedy bez prehanky patril medzi najlepsich hracov ligy? Nezmyselne ho poslal do Arsenalu a radsej to hral so starymi capmi.

Reagovat
Beči

Bojoval už dost a nikdy pořádnou šanci nedostal. Ani po výborné hostovačce v Sociedadu. Pochopitelný krok od něj, že má plné zuby toho čekat na šanci v Realu. Nehledě na to, že Real ani na CAM nehraje.

Reagovat
maxton

Tak ten Real je kurva strasne bez penazi, ked aj na toto pristupi

Reagovat
misinho7

Odegaard nechce bojovat a radsej pojde tam kde ma garanciu miesta. Co ma robit Real? Nechat ho sediet? Takto aspon ziskaj money. Suma je vsak mala no..

Reagovat
maxton

a Ceballos ostava ?

Reagovat
misinho7

ten sa zranil na dlhsie cize..zostava

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
janinho

to iste sa pisalo o hakimim az kym to v rozhovore nevyvratil. ty si videl nejaky rozhovor kde by odegaard nieco taketo tvrdil? ak ano, tak mi ho kludne preposli.

Reagovat
ciernyribiz

keby chcel zostane aj hakimi aj martin, keby si dupnu a povedia ze nikam nejdu tak ich nikto nasilu nepreda.

Reagovat
janinho

bale style ti je sympaticky, hej? drzat sa nasilu niekde kde o teba nemaju zaujem? ti chlapci si nechcu skurvit kariery tym, ze budu sediet na lavicke/tribune a pozerat na to ako hraju hraci ktori su horsi od nich a toto je podla teba v pohode

Reagovat
Tomik111

O Hakimiho ale zájem v Realu byl

Reagovat
janinho

sak ho vedenie predalo vyslovene aby neskoncili sezonu v cervenych cislach. navyse ho predali narychlo a pod cenu, este pocas druhej sezony v dortmunde. keby o neho bol zaujem, tak by ho minimalne chceli v lete vidiet v priprave, takze s tym co si napisal respectfully nesuhlasim

rok sa to tu "obhajovalo" rozpravkami ako nechcel bojovat s carvajalom a chcel mat isty zaklad, co on sam potom jednoznacne poprel.

Reagovat
Tomik111

No přesně tak. Zájem o něj v klubu byl, ale museli jej prodat. Zkrátka to byl hráč, kterého chtěl každý a dal se zpeněžit. Zároveň to byl post, který nás tolik netlačil, takže se mohl prodat. Cena samozřejmě měla být vyšší. Prostě se prodal, protože měl cenu. Taky mě to mrzí, ale nedá se nic dělat. Koho jinýho mohl Real zpeněžit když stáli všichni za nic? Akademii máme slušnou a věřím, že až bude potřeba, tak se náhrada za Carvu znova najde a "zadarmo". Nedělal bych z toho kovbojku. Stejnětak ať prodají Odeho, když chce jít a má nějakou cenu. Taky by to mělo být za víc, ale brečet kolem toho nebudu. Ať dají raději šanci Arribasovi.

Reagovat
janinho

tak len po tomto vyzera smiesne ten tvoj predchadzajuci prispevok zaujem o neho bol, ale este vacsi o peniaze za neho. sorry, ale s touto logikou keby teraz predame Valverdeho tak si s tym tiez v pohode? rok-dva mame este zalohu poriesenu, takze nas to tak netlaci, peniaze sa zidu a zaujem by o neho isto bol.

ja mam velmi rad Daniho, ale on sa mi uz nepacil 1-2 sezony predtym. resp. bol stale OK, ale uz tu svoju vysoko nastavenu latku podla mna podliezal. no a minulu sezonu premarodil celu a bojim sa ze sa to s nim uz bude tahat natrvalo. mali sme praveho wingbacka ktory bol v asi vsetkych hodnoteniach pravych obrancov co som posledne 2 roky cital v top 3 (v 90% z nich bol v top2 spolu s TAA) a my ho predame. on bol klenot ktory mal byt absolutne nepredajny a nie ze na nom ideme zarabat. ked sa pozriem na Real pred 5/10/15timi rokmi, tak sme mali v rebricku hracov s najvyssou hodnotou v prvej 50tke vzdy aspon 7-8 zastupcov, teraz tam mame niekde na hrane 50tky 2-3 a to su Curtois, Vinicius a Valverde. nie zeby som potreboval kazde leto 1 galactico, ale takymto stylom sa z Realu stane fakt druhotriedny klub v porovnani s tym co sme boli poslednych 20 rokov. nemozeme kupovat kazde leto hraca za 150m ale nechapem preco to co sa nam podari vychovat a patri medzi absolutnu spicku predavame. aby sme kryli straty nielen pandemie, ale hlavne zmluv pre balea, isca, marcela a dalsich, ktori uz na ihrisku nemaju takmer ziadny alebo minimalny prinos, prestupov ako jovic, atd atd atd. predame odegaarda ale ceballos tu ostane. toto je proste zly vtip.

Reagovat
Tomik111

Pleteš jablka a hrušky dohromady. Valverde není nahraditelný. Pokud nechceš pochopit můj příspěvek, tak nemá smysl v debatě dále pokračovat. Ty ses rozhodl hejtit přestupovou politiku Realu za každou cenu. Já s ní taky nesouhlasím, ale odchod Achrafa chápu. Navíc Achraf ty statistiky získal na pozici WB. Nevím, že bychom hráli na WB. Rád bych ho tu měl, ale Carva když to neuspěchá, tak se ještě ukáže. Lucas si taky svoje odehraje. Odri se snad prodá a nějaký minuty může sbírat Marvin. Ceballos by se prodal, kdyby nebyl zraněnej, takže to porovnání je nesmysl. On si do ledna nekopne a půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, bude v Realu chodit patnáct let po hostováních, abyste byli šťastní.

Dopadlo to přesně tak, jak všichni při jeho příchodu do Realu psali, tedy že nikdy nedostane šanci, děj se co děj.

Reagovat
smazaný uživatel

No a kúpili ho vtedy aj preto, aby ich náhodou nepredbehol Arsenal...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Svatej

Reagovat
icka

Reagovat
Beči

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
gunner123

Reagovat
utatis

Reagovat
Reggie

Reagovat
Tomik111

Škoda, že tam nemá být ta buy-back klauzule. Na druhou stranu mě svým přístupem zklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak přístupem? Ty víš jaký má on "přístup"? Real je prostě tým, kde hrají "hvězdy", o parník ty hráče nepřevyšuje, proto by zásadní šanci nejspíš nedostal. Takhle jde do evropského velkoklubu, do nejlepší soutěže na světě, kde bude hrát zásadní roli. Může se posunout výš.

Reagovat
smazaný uživatel

No vsak to je presne ten pristup na ktery nadava. Odegaard zdrha protoze si mysli, ze si to misto nevybojuje. Coz je hrozne slabossky, protoze jeho konkurence neni zas obrovska. 36 lety Modric, ktery bude za rok pryc, Kroos kterymu uz je taky pres 30, Valverde a posrany Isco s Ceballosem.

Reagovat
smazaný uživatel

A tu sanci by dostal.. kdyby hral dobre. Staci se podivat na Valverdeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo na Llorenteho, který už dobře hrál. Zidane si ho loni sám stáhl z klubu, kde se mu dařilo, kdo ví, co mu tehdy nasliboval, a pak neodehrál ani 400 minut za půl roku. Hrozně slabošský, že už těma sračkama nechce procházet znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ty taky nevíš z jakých důvodu přesně přestupuje, třeba se v Anglii prostě cítil o level lepe

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite. Ono jak pise nize Kenneth, byly nejaky zpravy ze moc nezapadl do kolektivu a tak no.

Reagovat
Baronne

Aha, takže ty hovna co si napsal předtim, že je slaboch vlastně vůbec nemusí bejt pravda

Reagovat
smazaný uživatel

95 % zprav ktery sly byly o tom, ze citi, ze konkurence je moc velka a chce pryc. Prislo mi fer zminit, ze byly o zpravy o tom, ze se neciti v Madridu dobre ale tech bylo naprosty minimum.

Reagovat
Rezan

on musí vědět proč přestupuje když ví i, že Isco je posranej.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že prostě se na to dívá realisticky. Je mladý, v podstatě na začátku kariéry a v Arsenalu mu klidně může stačit když ve své kvalitní formě odehraje celou sezónu. Pak se taky klidně může stát, že do RM přijde a úplně v jiné pozici, s jinou smlouvou atp.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kenneth

Cetl sem i neco ze nejak nezapadl do kolektivu a i to je jeden z duvodu proc odchazi.

Reagovat
LAM

Tak zase na druhou stranu je jasný,že Ancelloti bude dávat většinou klasiku Casemiro,Kross,Modrič a podle předsezony pak Isca a Valverdeho.Asi prostě nechce nastoupit dvakrát do měsíce na 30 minut.

Reagovat
Ondiis

Nah, je to kluk bez ambicí, který se bojí zabojovat o to, aby za tři roky možná hrál základ pokud nepřivede jeho klub věhlasnější jméno

Reagovat
janinho

tak ked sa snazis bojovat a potom ZZ a Carlo postavia aj tak radsej Isca, ktory uz na to aby bol v tom kadri nema peknych par rokov... tak asi tazko mozes hovorit o nejakom nedostatku ambicii.

ja budem rad ak sa v tom arsenale presadi a potom prestupi na nejaku top uroven, aby to bola dalsia vizitka totalne skurvenej prestupovej politiky realu, lebo to co robi nase vedenie posledne 3-4 roky to je normalne pripad pre psychiatra. jedine stastie ze v barcelone bol bartomeu, tak to tak mozno nevynika pri tom bordeli co tam on zanechal, ale nebyt barta tak by sa o tych preslapoch realu pisalo o dost viac.

Reagovat
Ondiis

ten můj příspěvek byl ironický ...

Z toho, co tu čtu, tak je v Realu volba č. 6 na pozici, která není ani pořádně jeho (CM namísto CAM). takže o co přesně by měl bojovat? pokud se mu bude dařit, tak Arsenal nebude jeho finální stanicí. Nemyslím si, že tento přestup je ukázkou nedostatků ambicí

Reagovat
janinho

potom sorry.

ono co sa tych pozicii tyka tak je to taka dogma ktora sa podla mna precenuje. modric k nam dosiel ako CAM a proste sa prerobil podla potrieb, tak neviem preco sa niekedy prezentuje odeggaard ako hrac, ktory by nemohol casom byt top CMko. snad na to tam su treneri, aby mu pomohli odstranit tie nedostatky v defenzivnej cinnosti. to ze je za CKM je v poriadku, valverde by mal byt 1.nahradnik za caseho a kroosa a odegaard za modrica. ale ze tam pcha carlo pred odegaarda este aj isca, to sa mu potom necudujem ze chce odist. dopadol by presne ako ked ho ZZ stiahol z hostovacky v RSSS a on za jesen odohral necelych 300 minut. navyse carlo co sa tyka rotacie nie je urcite lepsi ako ZZ, pokial sa teda nahodou nepoucil zo svojej druhej sezony v reale.

Reagovat
Beči

Reagovat
icka

Tak jednou s nim "vyjebal" ZZ po jeho nejlepsi sezone a ted tam je zpet Carlo co toci maximalne 13 hracu. Taky bych utekl.

Reagovat
Tomik111

Myslím, že kolega imp odpověděl dostatečně. Valverde taky nikoho nepřevyšoval o parník. Vydržel, zabojoval a je kde je. Někdy hraje CKM a někdy se tam dostane Valverde. Minut má dost. Ode by je měl taky. Zápasů bude plno. Jen by se v nich musel ukázat. Teď půjde do Arsenalu, kde bude mít možná jistý základ bez toho aniž by něco ukázal. Nepovede se zápas? Neva. Za týden hraješ znovu. V Realu by se mu nepovedl zápas a musel by si počkat na lavičce.

Reagovat
Beči

Čekal na šanci dost dlouho a nikdy ji nedostal. Valverde je jiný případ, to je čistý CM, tudíž přirozená náhrada za Modriče/Kroose. Ale jelikož Real na CAM (což je Odegaard) nehraje, asi by ani nemělo smysl, aby dál zůstával.

Reagovat
Tomik111

Vážně čekal dost dlouho? Loni dostal první kola šanci. Hrál na svém přirozením postu. Před sebou měl Benzemu a Joviče. Nic extra neukázal a zranil se. Experimentování nevyšlo a tak ZZ, aby si zachránil židli, začal stavět zase na jistotě s CKM uprostřed a třemi vepředu. Případně s Fedem uprostřed. Takže šanci dostal. Pak se zranil a byl tu snad už listopad. V lednu odešel. Nepřijde mi to, jako dlouhé čekání.

Reagovat
Beči

Loni dostal šanci v prvních dvou kolech na circa dva poločasy. To je opravdu hrozně moc času na to, aby se stihl adaptovat a něco předvést

Reagovat
Tomik111

Dostal 70 minut (1 bod) - nic, pak dostal 45 minut - prohrávalo se v poločase, šel dolů, otočili to. (za jeho pobyt 0 bodů).Potom si možná sedl a byl zraněnej. Fakt se mi nechce hledat, kolik toho proseděl a kolik byl zraněnej. Pak dostal šanci někdy v tom listopadu jak jsem psal jinde a byl u prohry a remízy. Neříkám, že to je jeho chyba. To ani omylem. Ale kdyby v těch zápasech zaujal, tak šanci dostane. Takhle to bohužel odnesl a musel čekat dál.

Reagovat
Tomik111

Navíc během těchto ztrát tam hrozil průser taky v LM. ZZ začal stavět na "svých" lidech z minulosti a Real začal vyhrávat. Hra nestála za nic, ale bodovalo se. V té době se asi rozhodl odejít na hostování a byly tam ty fiktivní zranění do medií. Možná už byl odevzdaný a řekl vedení, že chce jít. Jinak by určitě v našlapanym lednu šanci zase dostal a celkově ve zbytku sezony.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tohle je věc, které prostě nerozumím. Máte někdo nějaké info, jestli to je jeho rozhodnutí, nebo ho v Realu prostě nechceme?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Fabrizia preferoval Real odchod Isca, na něj ale žádný nabídky nepřišli. Asi se snažíte zpeněžit cokoliv se dá aby bylo na Mbappého, navíc sám Ødegaard o ten prestup údajně hodne stal...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Něco podobného jsem přímo četl, no.

Reagovat
janinho

tak ked pride dalsi trener, ktory ma co sa tyka rotacie velmi podobne navyky ake mal ZZ (ktory sa konieckoncov ucil vela od Carla ako jeho asistent) tak sa Odegaardovi ani tak necudujem, ze nechcel byt v Reale poslednou volbou do zalohy. ze dostane pred nim prednost aj Isco, to je proste jeden nepodareny vtip.

ja si myslim, ze Perez je dostatocny blazon aby buduce leto podpisal aj Pogbu. ta prestupova politika Realu je momentalne jeden velky hnus.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Já s tebou samozřejmě souhlasím. Cítím to úplně stejně a těch odchovanců, kteří hvězdí v jiných týmech je poměrně dost. Zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysleli si, že mají megastar a nakonec se v jeho stínu, potichoučku vylíhl Haland

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to zlý hráč a zďaleka nie je prvý mladý, čo sa v Reale nepresadil.

Haaland sa "nevyliahol" v liahni Realu a prečo že v tieni Martina?

Reagovat
pantondavo

Treba vytahne Arsenal do TOP 4

Reagovat
formic81

dobry.. jeste dotahnout RB.. zbavit se Auby, Lacy, Kolasinace, Mariho, Bellerina, Toreiry, Williana, Ainsleyho a Nelsona..

guess what, neodejde ani jeden..

Reagovat
sejber

ak sa zbavis Lacy aj Aubu tak RB nebude zdaleka jedine miesto ktore bude treba posilnit

Reagovat
formic81

Baloguna klidne nechat jako dvojku, Martinelliho s Pepem jako emergency trojku a jeste teda koupit novyho ST.. nicmene proste radsi bych se zbavil tyhle vyhlasly sestavy a hral s akademii..

vim ze je to naprosto nerealny, ale o 7 misto budem hrat tak ci tak

Reagovat
sejber

Balogun ale nie je pripraveny byt nasou dvojkou v utoku vsak prave nastupil na svoj prvy zapas v PL. Tu poziciu by eventualne mohol zastavat Nketiah ale ten na to nema. Ak odyde Laca alebo Auba budeme strikera zhanat tak ci tak. Otazne je len kto to bude kedze hraci s nami spajany su uz pase.

Reagovat
Hachim Mastour

Marinelli by mal hrat zaklad v utoku. Nie emergency 3

Reagovat
Beči

Jasně, zbavit se všech útočníků je skvělý nápad

Reagovat
jenage

Ten dopadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Má 22 rokov. Príliš skoro na bilancovanie, nie?

Reagovat
Front hell

Nechceš jeho kariéru shrnout až ji ukončí

Reagovat
smazaný uživatel

To teda. Fakt bych nechtěl být v jeho (nejen finanční) situaci.

Reagovat
sejber

Ak je to za 35 mega bez moznosti spatneho odkupu tak je to super kauf. Velmi som neveril tomu ze ho po zraneni Kroosa a Ceballosa pustia ale to uz je ich problem. Vzhladom na sialenu pozadovanu suma za Maddisona asi nebol na trhu lepsi hrac. Velka vyhoda je ze vie do coho ide , prostredie pozna a ak nema nejake prehnane ambicie ako trofeje alebo kvalifikacia do LM malo by mu to u nas sediet.

Reagovat
Tommy$

OT: koho případně do Tottenhamu místo Kanea? hodil by se mi tam R. Jimenez

Reagovat
sejber

to bude nejaky Calvert-Lewin za 80 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Málo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne je trestuhodné, že si nechali uniknout Tammyho Abrahama, i kdyby byl o 5 mega dražší než pro AS, tak čupr kauf.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Walter_Sobchak

To by sme im ho tam museli pustit, tym zmrdom by som nepredal ani suche z nosu, A on by tam tiež nechcel ist imo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůči nim žádnou zášť necítím a myslím, že by se člověk měl chovat k magorům lépe než oni k němu a třeba by nám to do budoucna otevřelo dveře pro jiného hráče.

Reagovat
FUnk

levy obchodovat s chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

podle všeho chtějí Zoumu, což je další rozumná volba pro ně.

Reagovat
Whitemedia

Pro ně za 100 míčů, pro ostatní za těch 25-30.

Reagovat
FUnk

to by byla idealni cena, at ho nekoupime

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký pokémon.

Reagovat
janinho

mohli sme mat Ingsa za totalne smiesnych 25m levy tam potom kupi nejakeho zahranicneho pokemona za 75 ktory si bude 8 mesiacov zvykat na PL typu Soldado.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Ondiis

Ings by byl u vás dělo

Reagovat
janinho

a za tuto cenu... nepochopim preco sme si ho nechali utiect.

Reagovat
Seydou Doumbia

Weghorst, Lewit

Reagovat
Manik...

Částka směšná

Reagovat
fff

Pre Arsenal uplne super, pre hraca samotneho ... uvidime .

Reagovat
Miguel19

To se bude točit s ESR nebo budou hrát oba?

Reagovat
Nikikrew

Podla mna obaja s tym, ze ESR na kridle co ma docela stve

Reagovat
PP

Reagovat
Kucka

Reagovat
afc

S Tiernym na ľavo budú super duo.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Mastný Chobot

what, však ESR z krídla je dobrý. Nekonečne nám chýba kreativita, takže ESR a Odegaard musia hrať naraz

Reagovat
Nikikrew

Chyba nam, ale mne sa pozdaval ESR na tej 10 lepsi. Ten prechod medzi liniami s loptou ma paradny a nemyslim si, ze na kraju bude tak efektivny. Ale pravda je ako pise vyssie afc, ze s Tierneym im to bude klapat, pokial sa Tierney opat nezrakvi

Reagovat
Ondiis

Tavares v přípravě taky nevypadal zle

Reagovat
Acquanni

Škoda, že není RB, to by byla šance mít ten post vyřešený. Vypadá moc dobře, fyzicky silný, rychlý, technický

Reagovat
Heisenberg

ESR zleva je úplně v pohodě, naopak tam potřebujem takovýho hráče namísto ztráty balonu Aubamayenga. Na 10 mi zatím nepřijde dost na balonu, což právě Odengaard je.

Reagovat
Mastný Chobot

Auba tam má negatívny prínos, s ESR to určite bude šľapať lepšie

Reagovat
Heisenberg

Doporučuju ten zápas proti Spurs doma, tam s Tierneym si namazali Povertyho na chleba.

Reagovat
PH8

U kreativního trenéra by to byla výhra. Mohli by rotovat po hřišti až běda . Uvidíme jak to zvládne Arteta.

Reagovat
Beči

Ve 4-2-3-1 můžou hrát oba a točit se na těch třech ofenzivních postech. Celkem bez problémů.

Reagovat
ratusek

Tvl já se lekl, že Kopic přestupuje do Arsenalu

Reagovat
sunakashi

podoba tam fakt je....

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen, ale dobre

Reagovat
Trand

Super, ta částka vypadá hodně dobře. Loni ten konec měl trochu slabší, ale stejně z tohohle přestupu mám fakt radost, rozhodně lepší tohle než platit 70 nebo kolik za Maddisona. Tak vítej a snad se bude dařit.

Reagovat
formic81

jak to vidis jeste dal? myslis ze zkusime nejakyho RB.. krome odchodu Bellerina se zadna nahrada neresi a proste Chambers nemuze bejt nas starting RB tam

Reagovat
Kenneth

Klub bez ambici, pro nej usity jako na miru.

Reagovat
Nikikrew

Ale hej, za tu ciastku je to poradeny prestup a verim, ze ta ofenziva sa zlepsi. Jedine co ma stve je to, ze bude asi hravat na 10ne a ESR na kraji co ma uprimne netesi.

Celkovo ale to nie je ten super pocit z big signingu pretoze za pol roka by som ohodnotil jeho vykony tak 6/10 ale adaptacia je vzdy narocnejsia. Teraz musi ukazat viac tej kvality ktoru urcite ma. Vitaj a vela stastia

Reagovat
Ranoth

Ofenziva a Arteta Srandovne spojenie

Reagovat
Nikikrew

Ako predstav si, ze aj Arsenal si vytvara sance a dava goly...

Reagovat
sejber

akurat je toho vyrazne menej ako sme zvyknuty.

Reagovat
Nikikrew

Nuz to je uz druha vec...

Reagovat
afc

Lebo Arteta je betonár, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

No, docela se tak profiluje.

Reagovat
afc

Iba proti LFC a City. Na derby na ES si isto spomínaš a otočku z 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

to defenzivní kouč nemůže otočit zápas? horší je, že zatím jeho jediná ofenzivní idea, kterou ukázal, je “více centrovat”

Reagovat
afc

Nejde len o otočenie, v tom zápase až na posledných 20min to bola totálna dominancia a tak nejak by Arsenal mal hrať. A keď si vezmeš výhry nad Chelseou 3:1, MU 1:0 tak boli to zaslúžene výhry. A o žiadnom betónovaní nemôže byť ani reč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

No on nebetonuje, ale ten střed zálohy byl často hrozně defenzivní. Pak ti chybí kreativita a kvalita ve finální přihrávce a zároveň nedostáváš tolik gólu. Tahle taktika ale předpokládala Aubu v životní formě...

Reagovat
LAM

Možná je to příprava na další přestupák kdy bude chtít Arsenal Haalanda.Odegaard ho domluví

Reagovat
Manik...

Reagovat
Front hell

Reagovat
Ondiis

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
PH8

Mně přišel úplně nereálný i odengaard takže kdo ví

Reagovat
Kenneth

Posledni 3 roky je Real na prestupovem poli katastrofalni, rekl bych ze si nikdo nevedl hur. Jedina pozitivni vyjimka je asi Mendy, ale ten stal 50 a byl defakto take zbytecny.

Reagovat
Baronne

Chápu že přestupy Barcy se tobě líbí, ale taky to neni žádnej med

Reagovat
Kenneth

A Cortouis za 30 taky oka. Jinak Odriozola 30, Reiner 30, Vinicus 45, Rodrygo 40, Jovic 60, Hazard 130, Mariano 20, Lunin 10, Militao 50, Mendy 50

Pres 400 mio € zaplacenych a pouzitelny do budoucna jsou z toho jen tri hraci. Tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to katastrofa.

Reagovat
Gazdo

Furt lepsie ako dat 400 mio za 3 hracov z ktorych nie je pouzitelny do buducna ani jeden

Reagovat
Mercury

Reagovat
Baronne

Reagovat
Baronne

A taky kvuli týhle excelentní politice musel Messi odejít, což je největší ztráta, kterou mohl jakejkoliv tým uštědřit...

Reagovat
uff

Reagovat
The Krupy

Juventus

Reagovat
Frony

Reagovat
SunFells

Masakr, co to v tom Realu hulej??

Reagovat
$dolar$

Proc ho prodavaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze chce odejit.

Reagovat
janinho

a preco chce odist? lebo nechce robit backup Iscovi

Reagovat
Beči

Čemuž se v jeho případě vůbec nelze divit.

Reagovat
Kapřík

Real potrebuje prachy a Isca prý nikdo nechtěl a jeho jo. Navíc prý Odegaard moc nezapadl a hlavne nechtěl čekat jestli se nekdy uvolní místo na pozici, kterou on primárně ani nehraje. Všechno hrálo pro jeho odchod. Ale jsou to samozřejmě hlavně spekulace.

Reagovat
Alf14

chtít základní sestavu po tom co v prvním týmu nic nedokázal ? s touhle mentalitou ať klidně jde

Reagovat
mr.Silver

Paráda!

Reagovat
Mastný Chobot

Vraj po Odegaardovi by mal nasledovať ten Ramsdale. Podľa posledných reportov by mal byť za 24m, lebo sám veľmi tlačí na prestup. Akože, určite to nie je ideálne, ale 24m je určite lepšia cena než tých pôvodne reportovaných 35-40m za mamlasa.

Reagovat
Mastný Chobot

*prijateľnejšia cena

Reagovat
SunFells

o_O Kdy bylo reportovaných 35-40 proboha? 24 je hrozná částka za mamlasa.

Reagovat
Sudsybarley

Od začátku to byla částka, kterou Sheffield požadoval, teď asi začal Ramsdale tlačit na přestup, proto snížili požadavky

Reagovat
Hlahart

Mně teda taky přišlo, že od začátku se píše 26m, což mi přišlo strašný... Btw je pořád volnej Romero...

Reagovat
SunFells

Nechápu, proč si nevezmem nějakého takového Ospinu a když už chceme Sheffieldu nutně poslat balík, tak jedině za Bergeho.

Reagovat
Mastný Chobot

Podľa všetkého je podmienkou, aby bol HG

Reagovat
iamek

Romero už dávno podepsal v Granadě. A pořad se píše kolem částky 26m liber. Možná kluci viděli částku v eurech.

Reagovat
Hlahart

Však se včera psalo, že v Granadě podepsali nějakýho Portugalce a Romero jim padá ne?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jj, Maximiana ze Sportingu, ve FIFĚ Top talent, v realu nemám zdání.

Reagovat
iamek

Fakt? Mi před týdnem skočilo na TW, ze podepsal Granadě. Dal jsem to nesledoval.

Reagovat
SunFells

Horší než Ramsdale už je jen tento zdroj.

Reagovat
SunFells

Většina věrohodných zpráv říkala 25-30, tu si dal jednu s tou svou spodní hranicí, která ještě uvádí počáteční nástřel shefieldu.

Reagovat
Mastný Chobot

Však ja píšem, že toľko bolo reportované, že zaňho chceli, a to od začiatku. Nižšie sumy začali kolovať až posledný týždeň, vďakabohu. Jedna z prvých správ ešte na začiatku leta bola, že Sheffield bude chcieť niečo v rozmedzí 30-40.

Reagovat
smazaný uživatel

12 by bolo.ok

Reagovat
Nikikrew

Problem je podla mna v tom, ze Arteta ho chce casom spravit ako jednotku a mna tento mamlas absolutne nepresvedcil. Aj za tych 24m drahy a je mi jedno ze je to Anglican

Reagovat
SunFells

Champ brankář, co neumí chytat do rukavic.

Reagovat
sejber

24 je dobra cena za buducu jednotku anglickej reprezentacie.

Arsenal podla vsetkeho nehlada dvojku ale buducu jednotku takze 24 neni zas premrstena ciastka. Ak by nam islo o dvojku urcite by sme zabojovali o Ryana alebo siahli po niekom z championship za par mega.

Reagovat
Heisenberg

Budoucí jednotka Anglikánů Možná tak jednotka na čištění hajzlů.

Reagovat
sejber

uz teraz je dvojka

Reagovat
Nikikrew

Nie nie je. Pope je alebo Henderson

Reagovat
sunakashi

Přesně. Je to čtyřka anglie a nikdy lepší nebude...Myslím, že jednička bude v budoucnu Henderson...Nákup na piču...

Reagovat
Ondiis

Nikdy nevíš. Martineze by taky nikdo před 2 roky nečekal v repre Argentiny

Reagovat
sunakashi

? A Martinez stál takový ranec? To srovnání je trochu mimo....

Reagovat
Ondiis

Reaguju na tvou sebejistotu, že se nemůže zlepšit a zároveň si polepšit na pozici v nároďáku, pomocí příkladu jiného gólmana .. klasická věštecká koule EF opět v akci

Reagovat
Heisenberg

To jsem netušil, že je Anglie tak v prdeli s gólmanama. Nevadí, s cedníkem z Islandu aspoň budem mít dvě nejhorší reprezentační dvojky.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
sunakashi

Přesně. Bude čtyřka při nejlepším....

Reagovat
SunFells

"za buducu jednotku anglickej reprezentacie" - takových už bylo

Reagovat
sejber

zas anglicka reprezentacia uz mala na brankarskom poste kadekoho . Ramsdale do toho idealne zapada

Reagovat
SunFells

Ještě navíc

Reagovat
PP

úplně se mi vybavil David Seaman.. Takové kopyto a nejen že byl jednička v repre, ale i u nás..

Reagovat
SunFells

Reagovat
Front hell

Kopyto nebyl,jen mi byl strašně nesympatický

Reagovat
sunakashi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
j_mrazik

Vůbec.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
johnnie_boy

Docela se divim, ze nezkusime za tu cenu treba Popea nebo Hendersona (tady bychom asi museli pritlacit)… A vubec teda nerozumim tomu, proc se omezujeme jen na anglicana. Kolik velkych tymu ma momentalne jako jednicku anglicana?

Reagovat
Manchestersky Krocan

Kľudne aj Johnstone..ten má na to robiť jednotku v slabšom tíme PL, za to Ramsdale je diera, ktorá nemá ani na jednotku v lepšom klube z Champu

Reagovat
Trand

Za mě je cokoliv přes 10 mega za Ramsdala zlodějina. Nechápu proč jsme na něj tak fixovani sakra, jestli je to jen kvůli tomu že je HG, tak fakt nevím. Mohli jsme mít Martineze ale místo toho budem kupovat blbyho Ramsdala za 25, to je fakt konec.

Reagovat
PP

No, otázka do pléna, jak by jste postavili základní sestavu? Máme tam pořád docela dost otazníků.

Mé přání by bylo 4-1-2-3

Tierney - White - Gabriel - posila nebo Cedric či Kola

Torreira (Xhaka)

Partey (Lokonga) - Odegaard (ESR)

Saka - Laca či Auba - Pepe

Reagovat
vodka

Torreira je dávno odepsaný, ne?

Reagovat
PP

já vím a strašně mě to sralo to jeho odstavení. Přitom na své pozici čistokrevné DMko byl fantastický.

Reagovat
vodka

jako jo, ale když mu to v anglii nesedí a chce pryč, tak je to složité. ale divím se artetovi, že ho aspoň nezkusí. I když v atleticu jsem ho teda neviděl pomalu ani na livesportu

Reagovat
PP

On ho zprasil Emery, že ho posunul výš a chtěl z něj dostat nějakou kreativitu. Ale co někdo dával do pléna, tak měl za půl roku na své pozici čísla jako Kanté.. což je absolutní špička prostě..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nebyl je slabý a atletico to jen potvrdilo

Reagovat
king23

Zase tady ten mýtus. Průměrný byl už v Italii, proč jste po jeho prestupu tolik slintali, to fakt nechápu.

Reagovat
PP

protože na své pozici hrál za nás výborně? Navíc já tento post 10 let hrával a sleduju tyto "neviditelné" hráče.

Reagovat
j_mrazik

Mně teda nějak extra nepřesvědčil. Pár míčů vybojoval, ale zvláštně vystupoval v důležitý okamžicích, tak po trojúhelníku nechával na stopery rozbíhávat hráče místo, aby je brzdil a oni to měli lehčí. O rozehrávce ani nemluvím, tam musí předat míč a zasunout se zpátky, aby nepřekážel. Takhle si ho pamatuju já.

Reagovat
merlick

na DM hral zozaciatku vyborne, potom ho skusal Emery nieco ako fajciar s Kantem, kde si ho videl v poziciach pri rohovej zastavke supera. Tam bol tragicky

Reagovat
Front hell

Reagovat
SunFells

Kde se ten frajer schovává ale

Reagovat
mr.Silver

Údajně je ve Španělsku, které nevyžaduje po cestujicích z Jižní Ameriky po příletu karanténu, a připravuje se tam na sezonu. U nás ale asi hrát nebude, ten má Arsenal úplně v paži

Reagovat
SunFells

Strašný ocas, pěkně si sám dupe kariéru.

Reagovat
sejber

pritom ako backup do zalohy by bol idealny

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
afc

Nové RB - White - Gabriel - Tierney

Partey - Xhaka

Saka - Odegaard - ESR

Laca

Reagovat
formic81

jako Kola pres nohu na RB.. hm to snad radsi ani ne..

Reagovat
formic81

Posila (jinak jsme v pici) Gabi - White - Tierney

Sambi - Partey

ESR

Saka - Pepe - Martin

Reagovat
sejber

Leno (Ramsdale)

Posila (Chambers, Cedric) White-Gabriel (Mari, Holding, Chambers) Tierney (Tavares)

Xhaka - Partey (Lokonga, ElNeny, AMN?)

Pepe Odegaard Saka (Martinelli, ESR, Nelson, Willian)

Auba (posila, Balogun, Nketiah?)

Reagovat
mr.Silver

Leno (Ramsdale)

posila (Chambers), White (Holding), Gabriel (Mari), Tierney (Tavares)

Partey (Xhaka), Lokonga (posila)

Pepe (Martinelli), Odegaard (ESR), Saka (Aubamayang)

Lacazette (Balogun)

Pořád nám chybí dva hráči do základu.

Plus ten deadwood - Kolasinac, Elneny, AMN, Willian, Soares Pokud odejde jeden z dvojice Laca/Auba, tak ještě útočník. To se nedá do konce přestupáku stihnout.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Mastný Chobot

... a to si ešte zabudol Bellerína, Torreiru a Nketiaha

Reagovat
mr.Silver

fakt že jo

Reagovat
nani92

však tých môžeš doplniť do zostavy namiesto "posila"

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hlahart

Reagovat
oddy

Reagovat
PP

jo, to se mi taky líbí..

Reagovat
Heisenberg

Posila (Leno)

Posila (Cedric)-Saliba (White)-Gabriel (Posila)-Tierney (Tavares)

Partey (Kongo)-Posila (Posila)

Saka (Pepé)-Odengaard (ESR)-ESR (Pepé)

Posila (Martinelli)

Trenér: Posila

Reagovat
Heisenberg

+ Podavač kuželů: Posila (Arteta)

Reagovat
FUnk

Reagovat
PP

s trenérem absolutní souhlas, ale proč za Lena? Mě přijde hodně dobrý brankář nebo má nějaké zaječí úmysly?

Reagovat
smazaný uživatel

jj asi odide..

Reagovat
fenixLFC

saliba

Reagovat
smazaný uživatel

Torreira

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal?

Posila

Posila Posila Posila Posila

Posila Xhaka

Posila

Posila Posila Posila

Reagovat
smazaný uživatel

Těm kecům o nedostatku ambicí se musím akorát tak smát. Ødegaard přišel před šesti rokama a ten klub mu toho imho moc nedal, loni si ho trenér stáhl z vydařenýho hostování a nakonec si za půl roku neodehrál ani 400 minut, přičemž ho v prvním zápase hodil do základu a v některých dalších přestal chodit do hry chodit i jako náhradník. A teď přišel kouč, co dokáže hrát tři soutěže se třinácti hráčema a co miluje Kroose, Modriće i Isca, protože se jim v minulosti dobře dařilo. Vždyť zas Modrić bude nastupovat pořád, dokud se nezraní, to stejný Kroos. Já spíš pořád nechápu, proč mladí, co mají milion možností, pořád do Realu chodí, protože i když se jim jako Reguilónovi nebo Llorentemu podaří odehrál skvělý půlrok, tak si klub koupí na jejich pozici někoho za 50 mega nebo je prostě odstaví. Být Martinem, tak zdrhám taky, akorát teda ne do Arsenalu. Každopádně to, co vedení Realu předvádí s kádrem, je fakt na přesdržku.

Reagovat
misinho7

Co sa tyka tej zalohy, myslim si ze nebude hrat stale s tou trojkou. Podla toho co hovoril a co sa zatial ukazalo nechce hrat ziadne nahravky dookola ako ZZ ale dynamicky futbal a na to potrebujeme Valverdeho v zalohe. S nim to je proste uplne ine.

Kazdopadne je pravda ze tie prestupy nedavaju zmysel. Mohli sme mat poriesene kraje obrany top hracmi a odchovancami. Mohli sme mat Llorenteho. A teraz Martin( ako pise hore imp vraj si naozaj aj nesadol aj v kabine co naznacovali nejake videa) kazdopadne tipujem ze v Arsenalu bude hviezdit a o rok, dva ho kupi City za 100

Reagovat
smazaný uživatel

Videa, kde spoluhráči neřvali u jeho gólu na tréninku, to by měl okamžitě volat psychiatrovi normálně.

Reagovat
misinho7

samozrejme to nemusi nic znacit, ale po tom co vysli tie spravy a potom to video..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak média vždy na hráče (trenéry) hází špínu, aby odůvodnili jejich odchod (nebo cokoliv), však proto odešel i Zidane.

Reagovat
smazaný uživatel

O tých mladých, čo sa hrnú do Realu, si myslím podobne čo ty už od vtedy, keď tam prestúpil nebohý Peter Dubovský.

V klube, ktorý je prioritne zameraný na marketingovo zaujímavých hráčov, si sebelepší no name mladý môže iba zazdiť karieru.

Reagovat
Mastný Chobot

Ode je no-name a marketingovo nezaujímavý? Však to bol istú dobu najznámejší 16-ročný chlapec na svete hádam

Reagovat
nani92

bol, teraz sú marketingovo zaujímavejší lepší futbalisti v jeho veku

Reagovat
smazaný uživatel

No asi bude kopec marketingovo zaujímavých pred ním, keď ho Real púšťa a za cenu, nad ktorou sa tu viacerí divia.

No name bolo myslené všeobecne, vo význame, že hráč ešte nič, alebo takmer nič, na scéne nedokázal, ale má poteciál aby bol hviezdou.

Isteže ho človek zbehlý vo futbale, ako ty, pozná od jeho 16 rokov.

Reagovat
j_mrazik

Justin Bieber.

Reagovat
king23

Valverde, Higuain, Varane, Lucas a další si u nás zazdili kariéru?

Reagovat
Kenneth

Marcelo, Ramos

Reagovat
Anacron

Tak když někdo, a nemusí to být ani mladík, dostane nabídku od Realu(či někoho podobného kalibru) tak je to prostě těžké odmítnout. Taková nabídka se už nemusí nikdy v kariéře opakovat. Ale s poslední větou souhlasím. Od druhé výhry v LM předvádíme extrémní tragédii v přestupech i na hřišti.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

Llorente žádný povedený půlrok v RM neměl, to bylo jen pár povedených zápasů při záskoku za Casemira s mizernou šanci jít do základu...

Reagovat
Beči

Reagovat
nani92

som zvedavý či ho Big Sam neodpíše, možno bude na neho príliš futbalový

Reagovat
sunakashi

Reagovat
mikelinos

Reagovat
FUnk

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
vladis271

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
PH8

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
JollyJoker77

Tak Atléti sa dohodli s fiorentinou na Vlahovicovi som zvedavý skym skončíme ..m inak 50mil € +10 mil € bonusy to sme mohli dorovnať ....

Reagovat
SaianSupaCrew

Tohle bude imo největší flop léta

Reagovat
JollyJoker77

Ja hlavne nechápem načo im treba ďalšieho útočníka

Reagovat
Kluivert9

Stejně tam zas v útoku budou hrát záložníci Felix a Llorente...

Reagovat
JollyJoker77

Presne a Vlahovic by si mal 3 krát rozmyslieť či tam pôjde Suarez,Dembele,Felix ,Corea či si vôbec niekto kopne cez suareza

Reagovat
Messiáš

Dembele je zpet v Lyonu, neuplatnena opce, ted za ne i nastupoval

Reagovat
JollyJoker77

Tak to som netušil diky som myslel že to bol prestup

Reagovat
Phillipinho

Dembele je zpatky v Lyonu. Felix a Correa bojuji o jedno misto v sestave a o druhy Suarez + hrotak co prijde. Atleti nemohou spolihat na 35 letyho hrace, kterej se muze snadno na dlouho zranit...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Messiáš

Vzdyt cistokrevnej hrot je tam jen 35letej Suarez

Kridelnici: Correa, Felix, Carrasco, Llorente, byt prvni dva mohou hrat podhrot. Neprijde mi, ze zrovna utocnik se Atleticu nehodi

Reagovat
Seydou Doumbia

taky si myslím...hrozná darda

Reagovat
PH8

Přidám se k tvému názoru

Reagovat
FUnk

Bral bych ho radeji nez lautara.

Reagovat
FUnk

ale stejne nevyjde ani jeden a zustane Harry

Reagovat
JollyJoker77

Ja by som nesiel ani do jedného skôr by som skúsil Isak + Weghorst

Reagovat
FUnk

isak taky moznost, ale weghorst

Reagovat
JollyJoker77

Potrebujem nejaké Kladivo keď to nepôjde na posledných 20 min

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda ho tam, rozhodně má na lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že sa tento prestup podarí a konečne sa vyslobodí z okovov Realu a bude pravidelne hrávať v klube, ktorý ho vlastní. Takýto hráč by nemal lietať po hosťovaniach kade-tade. Podľa mňa by sa v pohode presadil aj s súčasnom Reale, ale radšej nech prestúpi, ak by mal sedieť na lavičke alebo ísť opäť niekam na hosťovanie. Tento hráčik sa mi páči už od jeho pätnástich či šestnástich rokov, odkedy hviezdil v národnom drese. Arsenal je pre neho skvelá voľba a so Smithom Roweom by im to mohlo spolu klapať. Rád by so ich videl spolu ešte nejak udržať Aubu a Lacazetta a dúfať, že nebudú trucovať a dostanú sa do formy, lebo neviem, neviem, či by stihli za nich nájsť náhradu a oslabovať sa, keď to už teraz nie je ideál, by bola smrť.

Reagovat
Hachim Mastour

Lacazetta predať bez mihnutia oka. Má rok do konca zmluvy

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo nějak vysvětleno proč Auba a Laca nehráli první zápas (kromě toho oficiálního vysvětlení, že se necítili dobře)?

Reagovat
Tchn69
Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Front hell

Reagovat
mojmira

Reagovat
Čenda

Reagovat
vladis271

podla mna ten banter čo Spurs dostávajú stále je až nezaslúžený niekedy. To je regulérne šikana. Mohli by konečne niekedy vyhrať ligu nech majú pokoj.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
protiproudu

Nikdo jim nebrání něco, cokoliv vyhrát

Reagovat
Shottack

Reagovat
Svatej

Každej má něco, za co dostává věčnou čočku a je to prdel.

- Vy máte next year a tady na EF díky Olimu i class 20

- Arsenal přešel od 4. místa na v podstatě cokoliv spojenýho s neštěstím a beznadějí

- My jsme rasisti, plasťáci a tady na EF i profi účetní

- City plasťáci a mají memePepa

- United mají not arrogant, just better a na EF i tělocvikařinu a nejlepší platovou politiku

- Spurs zas vždycky budou zoufalci bez trofejí

Krásná rovnováha sil.

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Rasisti?

Reagovat
Svatej

Jop. Už bylo dost případě rasistickýho chování fanoušků v Londýnských metrech a snad i na stadionu. Bohužel máme evidentně větší základnu retardovaných rasistů než ostatní, tak je to víc vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

par rokov dozadu bolo video z metra kde fans modreho paklubu nechceli pustit cernocha dnu do vagonu...neviem, vraj aj v minulosti mali rasistickych hooligans ale dnes uz tazko povedat, myslim ze vo footbal factory som nic take nebolo... nie som si isty ale. Nie su rasisti.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=zBeeZVd6urI

|We're racist, we're racist and that's the way we like it".

v guardiane z toho musela byt krizova porada

Reagovat
smazaný uživatel

btw nie ze by football factory bol zdroj ale viem ze sme sa o tom vzdy s kamaratmi rozpravali ze chelsea fans su rasisti ale nikdy som nevedel ze preco. Ale myslim ze som niekde este cital ze mali protizidovske pokriky na Tottenham, tesne po druhej svetovej..ale to su take futbalove blogy, tazko povedat, vtedy som hladal hociaku spinu na Chelsea

Reagovat
Kovi81
Reagovat
smazaný uživatel

moze byt ale wikipedia no :)

Reagovat
smazaný uživatel

Stereotypy fans klubov z Londýna:

Chelsea - beloch, stredná trieda ergo pravica

West Ham - robotnici z pristavu ergo ľavica, baretky či ako sa volá táto pokrývka hlavy

https://romanroadlondon.com/wp-content/uploads/2020/07/faces-of-west-ham-football-Jose%CC%81-da-Luz-photoessay-23.jpg

Millwall - magori, "millwall brick "

Arsenal - nýmandi/tragédi

Tottenham - žid

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
FUnk
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

+ vy ste mali Masopusta, krleša a fajdaxa (Holy Trinity)

Reagovat
FUnk

at jim bambuch zehna mrtki

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Svatej

Reagovat
Euphael

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je masopls hokaido? i keď ten sem asi tiež už nechodí

Reagovat
John Obi Mikel

Hokaido sem chodí, akorát už nám nefandí.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vladis271

s tým class 20 to Oľo pekne posral

Reagovat
Svatej

Hmm teď koukám zpětně, že jsi to byl ty, kdo to první napsal, viď?

Reagovat
vladis271

goal com boli prví. Ja som to mal od nich, A doteraz nechápem ten povyk okolo toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som za class20 Vladovi práveže vysmial

Reagovat
smazaný uživatel

+sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
masly008

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sa riadne mylis s class20

Reagovat
Svatej

Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ondiis

Reagovat
RKBoy

teba šikanovali v škole, že?

Reagovat
mojmira

Reagovat
Nebelung

Reagovat
jk

Reagovat
niflheim

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dray

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Doomblade

Reagovat
Euphael

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
PH8

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
CHONG

Hmmm, ten výčet kvalitních hráčů, kteří přišli, nedostali žádnou šanci, odešli, a v nových působištích byli (nečekaně) top, je fakt na pováženou

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kily

Reagovat
garruklol

Kdo konkretne?

Reagovat
CHONG

Martin, Hakimi, Regui, Llorente, Theo, RdT... Nebýt zranění Ramose, tak stejně dopadl i Militao a osobně čekám úplně stejný osud i u Brahima a Kuba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by tam priradil aj Dubovského, hoci to bolo pred štvrťstoročím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Ani ne polovina z těch co jsi vypsal jsou ve svých působištich top. Ani ten Martin nebyl. Dobrej jo, ale žádny "necekany" top.

Reagovat
CHONG

Tak jinak, všichni hrají v předních evropských týmech, všichni hrají základ, všichni předvádí velmi dobré až výborné výkony a co je nejsmutnější, tak na postech které hrají, nemáme v současném kádru hráče, kteří by je herně výrazně převyšovali (samozřejmě s výjimkou Benzín - RdT, ale na druhou stranu RdT > Jovič).

Reagovat
Kokesh

No a jen Hakimi a Llorente jsou v týmech, které se pravidelně budou účastnit LM, což taky o něčem vypovídá...za všechny se dostalo adekvátně zaplaceno a pokud se řešily opravdu finance, logicky půjde z kola ven Hakimi, než Carvajal.

Je opravdu debilni doba, prodáváme i bez opcí, které byly pár let nazpátek železnou pravidelností každého přestupu mladíka. Což společně se srovnání s Barcelonou, odchody Crise a Ramose a neústupným vedením při řešení smluv a Superligoi, to vše jen dokazuje, že byl Pérez na tuto dobu nadstandardně připraven.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JollyJoker77

EXCL: Told last nights press briefings from camp Kane came via Mark Whittle the former Football Association head of media relations for 11 years. Kane has hired a new PR firm and Charlie Kane will now take a back seat in ongoing negotiations. Hahaha

Reagovat
vladis271

Mohamed Salah 'wants to remain at Liverpool' but there 'has been no resolution' over a new contract in what could be tricky negotiations for the club.

borec má lepšie čísla ako Ronaldo vo svojej ére v MU. Asi chce pálku, ale musíme mu ju dať.

Reagovat
Busby babes

na jak dlouho ma jeste smlouvu?

Reagovat
JollyJoker77

3 roky

Reagovat
JollyJoker77

Sorry tu nemalo byť tu

Reagovat
vladis271

2023

Reagovat
Arbiter

obecně tohle nechápu, borec má dva roky smlouvu, ale už se řeší, jestli podepíše nebo nepodepíše

Reagovat
Walter_Sobchak

Tak je to práveže správne, potom sa nemôže stat že by im zdrhol zadarmo lebo sa nestihne nájst kupec a nahrada. A s rokom do konca zmluvy mu o dost klesne hodnota.

Reagovat
krisa

páč když klub dopustí, aby to dospělo do posledního roku, je většinou v pěkně debilní situaci - kdyby na toto byl na wiki termín, je u něho logo Arsenalu

Reagovat
Busby babes

dik. No je mozna otazka, jestli ho pristi rok nezpenezit a nenajit nahradu...

Reagovat
Kapřík

Reagovat
martin.b

Ač mi jeho styl hry moc nesedí, bylo by to moc riskantní pustit ho. Jako levák dodává variabilitu, 4 sezony v řadě +20 golů, Neumím si moc představit náhradu, když nebudu vůbec uvažovat Mbappeho s Haalandem.

Reagovat
Busby babes

jasne, sportovne je to tezky. spis jen myslenka na tema, jestli neprodat 30 leteho hrace, jehoz vykonnost pujde nejspis uz jen dolu jeste v momente, kdy za nej mozna nekdo zaplati velky penize a ty pak reinvestovat... netusim za koho a ani netusim, jestli by za nej nekdo ty velky penize dal (ne proto, ze by byl spatnej, ale proto, ze nikdo ted penize nema)

Reagovat
martin.b

Nebejt covidu, určitě by šance na odchod byla větší, kor když ho láká Španělsko Teď je ale na koni naše vedení, pač ho realně nikdo nezaplatí. Ta strategie prodávat třicátníky na cca vrcholu je finančně/sportovně hodně riskantní. Chelsea se to teď celkem povedlo, ale dala za to majlant. Real šel cestou přivést talenty, pak v zápětí vysolil 120 za Hazarda a pořád to vyřešený nemají. Na druhou stranu po takovým generačním ofenz.triu se určitýmu propadu nedá vyhnout a podepsání Salaha a Maného bude spíš oddalování problému.

Reagovat
Arbiter

Také Ronaldo neměl 29, že jo

Reagovat
cristiano.K.

a nehrál útočníka

Reagovat
wyqinac

tak CR prisel do united kdyz mu bylo 18, salah kdyz mu bylo 25

Reagovat
Miguel19

Kapitán Amerika zase zraněnej?

V létě bych ho prodal.

Reagovat
Walter_Sobchak

On alebo TurboTimo asi pôjdu. Uvidime čo ešte Ziyech a Odoi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán Amerika? TurboTimo? To vám je 12?

Reagovat
maraynwa

Reagovat
smazaný uživatel

je mu |12 a stejně mu vykáš, to je borec ty vole.

Reagovat
Hlahart

Poslední měsíce strašná slabota. Jak v začátcích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Běž se raději věnovat Hurikánovi.

Reagovat
Ligter

Reagovat
Walter_Sobchak

Hurikán, Sonny, sorry kámo.

Reagovat
Svatej

Reagovat
eder

Jako první opouštějí potápějící se loď krysy. Jak příznačné...

Reagovat
lofin9

až na to, že z tej lode nasadol na člun s dvojmetrovou dierou v prostriedku

Reagovat
blade115

Jsem asi jedinej, ale mi to teda jako nějaký ohromný steal nepřijde. Ta částka je podle mě celkem odpovídající tomu, že od přesunu do Realu ta jeho nálepka generačního supertalentu hodně rychle opadla, i tomu, že ani za Arsenal nijak zvlášť nehvézdil. Jak už tu někdo říkal, celkový dojem spíš tak 6/10. Realu navíc rozhodně chybět nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hráč 6/10 je bohužel dneska za tyhle prachy....

Reagovat
Svatej

Tak hodně rychle zrovna neopadla, však je to už asi 6 let, kdy tam přišel.

Reagovat
sejber

tak 7/10 by som mu dal .... vzhladom na to ze zbytok bol casto za 3/10 tak to rozhodne neni zle

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku súhlas, ale po odchode z Vittesse sa o neho zaujímal Ajax a ich skauti nešlapú vedľa.

+ počas sezóny v Sociedade bol čo sa týka prienikových prihrávok najlepší v lige po Messim, stačí mu stabilnejšie angažmá bez nutnosti opatovnej adaptácie a mohol by byť fakt delo .... i keď pri Arsenalskom štastí si urve vazy pri prvom tréningu a bude v prdeli...

podobne ako Partey, v Atléticu železný muž ako Koke a v Arsenale je z neho druhy Wheelchair

Reagovat
Golasso

Jestli ono to nebude tím, že nálepka "generačního supertalentu" je už z principu úplná kravina, která neměla na tak mladém klukovi co dělat. Navíc to byl evidentně hlavně marketing ze strany vedení Realu...

Btw "generační supertalent", to je zas co za hlod? To jako existuje talent, generační talent a teď generační supertalent? To je nějaká stupnice? Připomíná mi to něco z pokémonů, jak se tam vyvíjeli.

Nevím, co si představuješ pod pojmem hvězdění, ale mladý kluk s nízkou zápasovou praxí (v tom roce), co přišel do rozbitého kádru a během pár týdnů se adaptoval na novou ligu a tým, aby byl ve nakonec tahounem ve výsledkově podařeném závěru sezony, to je celkem působivé. Místní odborníci mu tehdy prorokovali, že se pořádně za tu chvíli ani nechytí a dopadne jako Suarez.

To je minimálně 7/10 s velkým potenciálem zlepšení v budoucnu

Reagovat
blade115

Řešíš kraviny, pointa je, že odchází z Realu zadními dveřmi. Nechtěný a po sice slušném hostování, ale nijak výjimečné povedeném. Kolik si myslíš, že by za něj Real jako měl chtít? Co jsem četl, tak s bonusy až 34 mio liber, což mi přijde naprosto adekvátní. A nehodnotím vůbec nějaký jeho potenciál, schopnosti a nic okolo. Z mého pohledu prostě ok obchod pro všechny 3 strany a nechápu, proč z toho tady někteří dělají steal.

Reagovat
Golasso

Nechtěný sice je, ale pokud máme hodnotit tu hostovačku u nás, tak si nejsem jistý, o kolik moc povedenější by ještě mohla být vzhledem k její délce a krizi zbytku týmu.

Je to hráč s velkým potenciálem (což ve spojitosti s věkem má vliv na cenu), který je už teď kvalitní a herně vyspělý ... já být v pozici Realu, tak si klidně o 40-50 mega s bonusy řeknu a myslím si, že by to Arsenal v té současné zoufalé situaci i zaplatil, kdyby na věc došlo.

Jinak celkem souhlas, že je to ok obchod pro všechny strany, ale i tak si myslím, že z toho Real mohl vytřískat víc.

Reagovat
blade115

Real ani nehraje na AM, takže je pro ně dokonce přebytečný. Nikdo jiný o něj ani podle všeho zájem neměl, aby se cena dala vyhnat nahoru. Není taky tajemstvím, že Real peníze po krachu superligy potřebuje a Arsenal že jich nemá na rozdávání.

Já si prostě myslím, že se na tenhle přestup musí dívat v úzkém kontextu se všemi zmíněnými faktory, ne jen čistě porovnávat s částkami z jiných přestupů. Je taky otázka, jestli za 50 mega, jak píšeš, by už třeba nezískal Arsenal toho Maddisona, nebo se nepohlédl úplně jinde, třeba po Aouarovi.

Reagovat
Golasso

Asi máš pravdu .

Jen ten Maddison by stál okolo 70, co jsem četl, ale je to přestup v rámci PL a Lester prodávat nechce a nemusí, což navyšuje cenu. Aouar podle mě je riskantní varianta – je to další hype z Francie, co se nemusí chytit v PL a údajně má problémy s chováním. V kontextu těch možností jsem rád, že dopadl za slušnou cenu Odegaard.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze ano...

treba v NHL byl generacni talent McDavid

ve fotbale byl messi

proste mlady kluci,kteri tu svou kategorii prevysuji o nekolik parniku

Reagovat
Golasso

Jako ok, já význam chápu, spíš mám pocit, že se těmi termíny dost plýtvá a používají se na kdekoho, až mi to přijde už trochu vtipné (např. u nás se někdy zmiňuje jako generační talent Saliba a to je tuplovaná blbost). Těm onálepkovaným hráčům to navíc i často škodí.

Ani Odegaard takto podle mě nikdy být označený neměl, jenže Perez potřeboval novou hračku na marketing.

Reagovat
r.mrazik

mas pravdu,ze u odegaarda to bylo predcasny,ale on fakt vypadal vyjimcne,kdyz si vezmes,jak hral proti dospelym,kdyz mu bylo 16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/Worville/status/1427753572658208772

A reminder that Odegaard put up extremely impressive numbers when it came to “unlocking” his teammates

v tomhle by ale mohl byt dobrej. cena ok, tady souhlasim, ze odpovidajici

Reagovat
JohnKoul

7/10 rn

8,5/10 potenciál

0/10 za Arsenal

Reagovat
SunFells

Hrál velmi dobře u nás.

Reagovat
Swarley

co jsem viděl, tak byl výborný... Za tu cenu a ve vašem stavu je to super posila...

Reagovat
smazaný uživatel

Xiaomi

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Taiger

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
dede737

Jako backup za ESR ujde :) pokaždý když sem ho viděl hrát mi přišlo že ESR je lepší

Reagovat
SunFells

ESR se na Odegaarda nechytal, právě jeho příchod mu možná trochu uškodil, protože ten výborný prosinec co měl, vedle něj už nezopakoval.

Reagovat
Golasso

Oba jsou super a mně se nejvíc líbilo, když hráli spolu. Ta kombinace Odegaarda na AM a ESR na levé straně bylo asi to nejlepší, co jsme zatím hráli

Reagovat
efjay

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je aspoň Nór, nie ako tí všetci Kamarovia, Gebre-selassiovia a podobný privandrovalecký póvl.

Reagovat
jk

Běž se zabít.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

a ty máš kudrny po matce jako správný Slovák ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa vykotila moja mama - človek, voľnočasové aktivity môlho otca s prítulnými ovečkami ma trápiť nemusia.

Reagovat
Euphael

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
xjert02

Reagovat
efjay

Reagovat
Gedofrey

Theo je Čech, má maminku z Moravy

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
Seydou Doumbia

OT : Nějaká dobra apka, která bude psát namluvený text místo mě?

Reagovat
nani92

sestra

Reagovat
Neon

Stenotypistka.

Reagovat
smazaný uživatel

On to umí android tak nějak sám od sebe.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
vladis271

Matovičova spolužiačka z výšky.

Reagovat
oli9

Fotrika bere sebou?

Reagovat
Hachim Mastour

Vitaj, superkreatívny talent!

Reagovat
FCSL

Paráda, aspon nějaká radost U nás se mi líbil, kreativitu potřebujem a pořád jen 22 let. Skoro se až divim, že po něm nešel někdo lepší za tu cenu. Určitě to nebude nějakej spasitel, ale aspon je to hráč, na kterýho se dobře kouká. Za Wengera jsme kolikrát hráli s 10 i na křídlech, jako Rosa, Ramsey nebo Mesut a ted jsme neměli pomalu nikoho. Na TOP 4 nemáme, ale at se na to dá občas i koukat

Reagovat
efjay

Ještě to chce pořádnýho hroťáka co bude proměňovat ty vytvořené šance.

Reagovat
vodka

https://twitter.com/OptaJoe/status/1425806622169968642

Souček minulou sezonu nejvíc náběhů do vápna ze všech záložníků...

Reagovat
Golasso

Jestli to vyjde, tak to bude naprostá paráda . Budeme silou kádru zhruba na stejné úrovni, jako jsme byli ke konci minulé sezony, což sice není furt nic extra, ale aspoň to není úplný průšvih.

Kdyby to tak nebyla poslední posila ...

Reagovat
smazaný uživatel

No pořád je ten kádr silný tak na 8. místo, tak jestli tohle není průšvih, tak ok.

Reagovat
Golasso

Zas nás nepodceňuj, podle mých propočtů je to papírově na 7. místo .

Já vycházím hlavně z toho, že se nám s Odegaardem výsledkově dařilo a taky z faktu, že při zranění ESR nezůstaneme bez AM, což by nás poslalo někam do spodní části tabulky.

Reagovat
drussbarb

Tohle je pro Arsenal super přestup, začínám opatrně věřit na Top6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

top 6 Londýna možná dají

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je na prášek

Reagovat
j_mrazik

Snad se ukáže v lepším světle, než tomu bylo minulou sezonu. On vypadá hodně dobře s míčem, fotbalově, ale některý řešení jsou fakt špatný. A zase si nedokážu říct, jestli je to jím, že často předržuje balon nebo pokyny od Artety...

Reagovat
h8_sfatto

chudák kluk, napřed velký talent a nakonec pád do propasti

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

PSG letos prodala hráče za pouhých 7 milionů euro. Naopak přišel Achraf Hakimi za 60 milionů euro, ostatní přišli “zadarmo”. Zadarmo ve velkých uvozovkách, jelikož posilám se o to více přitlačilo na platech a bonusech. Takový Lionel Messi měl údajně dostat za podpis smlouvy bonus ve výši 30 milionů eur.

A platy hráčů? To už je naprosto jiná dimenze. Jak je možné, že UEFA se svými přísnými protokoly schválí tým, který na platech pro své hráče přesáhne 300 milionů eur čistého

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš umět

Reagovat
Counter

Protože se to papírově rozloží do více let.

Reagovat
j_mrazik

Toho Messiho rozložili snad na 100 let, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Perreira hostovani Flamengo bez opce na přestup a plat 50 na 50 . Neskutečný.

Reagovat
Counter

Odegaard supr, Ramsdale

Reagovat
Side

Reagovat
aep_Ceallach

S trochou nadsázky začínám mít pocit, že každý druhý gólman by byl lepší než současný Leno...

Reagovat
Counter

To je možné, akorát to není zrovna důvod vyplivnout za jednoho takového 30 mega liber.

Reagovat
wesleyborland

je to 24m. 6m v bonusech pokud by se stal jedničkou.

Přijde mi to zbytečný hejt na golmana, kterého si vybrali na Euro, byť jako třetí volbu, ale i tak. Je mu pořád jen 23 a je to HG a může se zlepšovat. A experty rozhodně považovanej za provar není.

Jinak odmala fandí Arsenalu a pak přijdou idioti na jeho IG a začnou spamovat, ať nikam nechodí apod, až si musí omezit zprávy. Tohle je

Argumenty s Martinézem jsou směšný, protože on ho nikdo nevyhnal, jen mu bylo řečeno, že bude o jedničku bojovat s Lenem, což on nechtěl, protože Arteta chtěl zdravou konkurenci. Btw. Mertinézovi bylo 26, možná už 27 let a měl za sebou jeden úspěšný půl rok a dali za něj 20m.

Reagovat
Counter

To není hejt na gólmana. To je hejt na klub, Artetu, Edúa. Ramsdale nemůže za to, že po něm Arsenal touží tak moc, že za něj dá 24+6 mega liber. Lidi, kteří mu už teď nadávají, jsou ryzí dementi.

Reagovat
aep_Ceallach

To souhlas, cena je vyšší než by měla být. Navíc těch 30 mega bych osobně utratil za pravého beka. Ale jak už tu bylo stokrát zmíněno - asi je je to podmíněno odchody. Uvidíme. Když přijde Ramsdale, určitě mu budu fandit ať se prosadí a přinese něco navíc oproti Lenovi.

Reagovat
Counter

Bellerín nemá žádnou extra hodnotu, ale Ornstein psal, že chce odejít a je dokonce ochotný jít dolů s platem. Tzn. kdyby Arsenal nepožadoval za každou cenu nějakou pořádnou částku, tak už je dávno pryč. To samé ostatně proběhlo s Xhakou. AS nabídlo málo, tak zůstal, prodloužila se mu smlouva a nikdo další do zálohy nepřijde.

Reagovat
J0EL

Co sa tu zas rozbehlo ohladom Lena ty vole Leno je skvely brankar.

Reagovat
aep_Ceallach

Skvělý brankář s momentální formou která neoslní. Mám z něj pocit že už to lepší nebude. Ale samozřejmě věc názoru.

Reagovat
efjay

Neumí hrát nohama pořádně, lehce se dostane pod tlak.. Ani bránění standartek nemá na vysoké úrovni.

Reagovat
PP

toto taky nechápu. Za Emeryho éry jen díky němu a Aubovi jsme nehráli o sestup.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
teenz

Reagovat
aep_Ceallach

Jenže Emeryho éra je u konce a Leno momentálně není úplně jistota. Navíc pokud dáváme nabídku přes 20M za gólmana, tak se zřejmě něco děje. Nikdo tu z něj díru nedělá, jen se poukazuje na to, že momentálně není nic moc. Což je prostě fakt. Řekl bych že je na úrovni Čecha a na toho tu plival kde kdo.

Na aubu se tady plive už půl roku. Taky možná neprávem, protože dostat kvalitní balón do vápna je pro naše hráče nadlidský úkol... Vše je věc názoru, já to vidím takhle.

Reagovat
PH8

Letos se nám ty presropove cíle nějak daří Asi si všichni letos řekli že jebou Evropu a chtějí si odpočinout, půlku sezóny proležet na neschopence a pak se uvidí

Reagovat
Nikikrew

REAKING: Arsenal have agreed a deal in principle with Sheffield United for goalkeeper Aaron Ramsdale.

boze moj 30 mega za tohto drevaka? Zato sme mohli kupit Auoara

Reagovat
tunkic

Jestli Auoara ted koupi Spurs, tak to od nas bude dalsi majstrstik

Reagovat
Golasso

Neberu to teď v kontextu nákupu Ramsdalea, ale toho Aouara bych asi i oželel, pokud je pravda, že má problémy s přístupem. Jen ať si slepice koupí dalšího Ndombeleho

Reagovat
martin.b

Já už jim fakt nerozumím, v jejich pozici a s jejich startem do sezony se vedení věnuje 30m dealu za brankáře, se kterým se minimálně zatím počítá jako s dvojkou. Nehledě na to, že je to kiksař co má reálnou hodnotu tak 10-15m…

Reagovat
tunkic

vubec nechapu, jak tohle mohlo pres vedeni Arsenalu projit bez toho, aniz by se tomu, kdo s tim navrhem vubec prisel, nevysmali, pripadne s nim nevytreli podlahu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na martina.b nademnou .

Reagovat
Studni

09:13 Aouar nakonec do Tottenhamu?

Houssem Aouar pomýšlí na odchod z Lyonu a o jeho služby dlouhodobě stojí Arsenal, úspěch ovšem nakonec může slavit konkurence. O záložníka stojí nový manažer Tottenamu Nuno, londýnský klub chystá nabídku. (dailymail.co.uk)

To snad ne Přál sem si ho do Arsenalu

Reagovat
Nikikrew

Ak toto klapne pre Spurs, tak nech ide Edu hned doprdele

Reagovat
Golasso

Zas to nepřeháněj, Aouar pro nás byl nejspíš jen jedna z variant, kdyby nevyšel Odegaard. Taky jsem četl, že má problémy s přístupem, což je to poslední, co teď potřebujeme. Raději ať přivedeme hrot a RB.

Reagovat
Golasso

Jinak ale ať Edu klidně do té prdele jde, já bych si přál na jeho pozici návrat AW

Reagovat
Nikikrew

Ako hrat sezonu na CM s Partey (ktory ide aj na AFCON), Xhaka, Elneny a Lokonga je slabota. El neny tu uz davno nemal co robit, Xhaka na lavicku a nova posila / lokonga rotacia. RB je tiez povinnost

Reagovat
Studni

Navíc Elneny taky pojede na AFCON. Jinak já bych osobně viděl radši v týmu Aouara do tý tříčlenný střední zálohy než Odegaarda na AM, protože mi tam přijde Emile lepší.

Reagovat
wesleyborland

AW jen to ne proboha. Ten všechno začal a i poslední dvě sezóny ukazovaly jakým směrem by to i pod ním bylo.

Ryba smrdí od hlavy, takže já bych si přál nové majitele, nebo aspoň, aby Kroenkové investovali každou sezónu a ne jenom letos, protože už prostě musí. Aby se prostě majitelé zajímali, chtěli ten největší úspěch a ne deset let na to srát.

Takže Kroenke -> Edu a Vinai -> Arteta

Reagovat
Visca el barca

Lewa požádal o přestup?

Reagovat
Svatej

Kde to ctes?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele