Novým sportovním manažerem české reprezentace se stal Hübschman

30.08., 11:39, aktualizováno 30.08., 12:00
Aktuality
Tomáš Hübschman (© FK Jablonec)

Novým generálním sportovním manažerem české reprezentace se stal Tomáš Hübschman. Dvaačtyřicetiletého někdejšího defenzivního záložníka národního týmu, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru, jednomyslně jmenoval výkonný výbor FAČR. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci asociace.

Funkce reprezentačního manažera byla neobsazená od listopadového konce předchozího trenéra Jaroslava Šilhavého a lednového nástupu kouče Ivana Haška. "Hrát za českou reprezentaci pro mě vždy byla ohromná čest. Úplně stejně vnímám, když teď budu u reprezentace působit jako manažer," uvedl v tiskové zprávě Hübschman, který hrával za Spartu Praha, Šachtar Doněck a naposledy Jablonec. Za národní tým nastoupil do 58 zápasů a dal jednu branku.

"Během své hráčské kariéry jsem získal spoustu zkušeností, ať už doma nebo v zahraničí, a ty se teď budu snažit v nové pozici zúročit, aby Česko bylo úspěšné v Lize národů a poté v kvalifikaci na mistrovství světa," řekl Hübschman, který zároveň nebude působit v žádné jiné funkci v klubu nebo agentské agentuře.

"Tomáše znám odmalička, pamatuji jeho začátky ve Spartě. Je to charakterní kluk, reprezentaci má co dát. I svými zkušenostmi ze Šachtaru, které se nám teď budou hodit před dvěma zápasy s Ukrajinou," poukázal trenér Hašek na blížící se start Ligy národů.

Vedení českého fotbalu si od Hübschmana hodně slibuje. "Kromě nepřeberných fotbalových zkušeností má charakter a také mentalitu bojovníka a vítěze, osobně jsem s ním absolvoval řadu let u jednadvacítky i u áčka. Jsem si jistý, že jeho spolupráce s vedením asociace, trenérem Ivanem Haškem, technickým ředitelem Erichem Brabcem, vedoucím reprezentace Michalem Černým a dalšími bude klapat," zdůraznil předseda asociace Petr Fousek.

Nový manažer se celému týmu představí hned v pondělí, kdy začne první sraz národního týmu před zápasy v Gruzii a proti Ukrajině.

"Do reprezentace může přenést bohaté zkušenosti, které během svého působení na nejvyšší fotbalové úrovni získal. Fotbalu rozumí, má neocenitelné kontakty, během kariéry si získal všeobecný respekt a nebojí se říct svůj názor. Navíc kolem sebe bude mít tým kvalitních spolupracovníků. Přichází zvenčí, takže může nabídnout vlastní pohled, jak fungování reprezentace vnímal jako nezávislý pozorovatel, a další poznatky navíc získá během podzimu v Lize národů, která startuje už za pár dnů," dodal technický ředitel Brabec.

Hübschman se zúčastnil Eura 2004 a 2012. Jako člen reprezentace do 21 let vyhrál mistrovství Evropy 2002. V české lize působil ve Spartě a Jablonci, za které dohromady odehrál 365 ligových zápasů. Získal český titul i domácí pohár. V zahraničí dlouhodobě působil v Šachtaru Doněck, se kterým v roce 2009 vyhrál Pohár UEFA a osmkrát ukrajinskou ligu.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Csaplárova past

To mu stačilo těch pár měsíců v kanclu Jablonce stačilo aby dostal takový job u repre nebo to nikdo jiný nechce dělat?

Reagovat
Mass

Tak snad zavolat hráči a zeptat se ho, jestli má čas, umí každej.

Reagovat
Csaplárova past

Je to možný, ale má každej ty "bohaté zkušenosti a neocenitelné kontakty" ?

Reagovat
milan78

moc nechápu.., má i jiný konexe než v šachťaru ?! nebo bude čerpat od pelty ?

Reagovat
Lemond Laws

No, jeho vyjadřování a zkušenosti.. nevím, nepřijde mi to úplně jako super kvalifikace pro tuhle funkci

Reagovat
Salfovic

Co dělal Fousek ,,řadu let u jednadvacítky i u áčka´´ ???

Reagovat
Grupma

Konečně našli někoho, komu nevadí oštípané pravomoci? Nedvěd i Čech do toho právě kvůli tomu nešli. Prokoukli, že by byli jen hezkou tváří repre. A Hübschmann navíc takové renomé ve světě zdaleka nemá.

Takže vlastně takový hodný hoch, co se do ničeho nebude moc míchat...?

Mám ho rád, takže bych mu přál, aby do toho nešel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Transfermarkt

Za mě to není špatná volba

Reagovat
Salfovic

Mě by hlavně zajímala jeho náplň práce a pak zda by to nemohl dělat někdo z těch x desítek zaměstnanců svazu, třeba ten vocas Brabec.

Reagovat
Pablos

Doufal jsem v Pešíra

Reagovat
Transfermarkt

Ten snad místopředseda svazu v příštích volbách

Reagovat
Sberatel_remiz

Reagovat
Sberatel_remiz

Dak jsem tři palce nahoru, ale nevšiml jsem si toho místopředsedy! Ne! Pešír for president of FAČR!

Reagovat
Mass

generální předseda a prezident

Reagovat
Sberatel_remiz

Přesně to jsem chtěl napsat. Škoda Pešíra. Byla by s ním velká sranda a zdejší diskutéři by měli na koho nadávat a vůči komu používat blicí smajlíky.

Reagovat
srandamač

Pešír bude Nadgeneralní sportovní manažer.

Reagovat
Pablos

Nebo bych mu dal aspoň... oficiální sportovní manažer Antonína Baráka při reprezentaci.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Mr.Mike

A mohl by domlouvat teambuildingy

Reagovat
Vinci

Tam je ještě jiný sportovní manažer, když se jeho funkce jmenuje generální sportovní manažer?

Reagovat
Mass

V životopise to vypadá líp než maskot.

Reagovat
Vinci

No mezi dementama možná mne to přijde spis k smíchu teda

Reagovat
Moshe Dajan

jediný hrající manažer repre v Evropě

Reagovat
Sigma Olomouc

Chudák

Reagovat
VP85

Sparťanská sestava z dob před více jak dvaceti let. Hubsmann, Grygera, Jarošík, Čech, Rosický.... To byla jména. Hráči co udělali kariéry.

Taková generace se Spartě potom už nikdy neurodila.

Teď je to o cizincích, kteří táhnou české týmy.

Ta generace byla výjimečná a proto i nároďák byl výjimečný. Můžeme jen s nostalgií vzpomínat. Ale zrovna Hubsmannovi a Jarošíkovi k většímu vytížení v reprezentaci "ublížilo", že šli hrát na východ. A samozřejmě, že v repre hrála zkušená esa Nedvěd, Poborský...

Vždy mi bylo záhadou, proč se Hubsmann po angažmá v Šachťaru vrátil do ligy do Jablonce a proč po něm nesáhla Sparta co by po svém odchovanci. Rozhodně by jí po návratu první roky měl co dát. Zvlášť když to Spartě roky nešlo podle představ.

Vzpomínám si, jak v jednom z prvních Hubsmannových zápasů (ne-li vubec prvním) za Spartu dostali v Blšanech 3:0. Jako stoper měl na výsledku dost velký podíl. Ale Hřebík (myslím, že to byl on) ho podržel a pak z něj byla opora jako hrom.

Reagovat
Sosi

Tak on byl pri navratu uz dost stary.... a navic ten navrat domu byl celkem prekvapenim, to Pelta reagoval na Horvatha a jeho eru.

Reagovat
VP85

bylo mu 32 (téměř 33), když se vracel - to snad není zas tak moc, ne?

A dokázal hrát ligu do 40. minimálně dvě sezóny by byl Spartě platný.

Reagovat
Sosi

tak videno optikou, jak dlouho a jak pak hral, tak asi by prinosem byl, ale to nikdo nevedel dopredu, navic tehdy 32/33 bylo proste dost, no... navic to bylo jak blesk z cisteho nebe, kdyby sparta vedela, ze chce domu, mozna by jednala... a pelta ho navic dost preplatil, vsadil vse na jednu kartu postupu do poharu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele