Nový trenér pro Součka s Coufalem, West Ham přebírá Lopetegui

23.05., 12:40
Aktuality
Julen Lopetegui (© AFP)

West Ham oznámil příchod svého nového kouče. Očekávaný krok ohledně angažování Julena Lopeteguie se ve čtvrtek stal oficiálním, sedmapadesátiletý španělský stratég, který naposledy v Premier League vedl Wolverhampton, sepsal s londýnským klubem kontrakt na dva roky s možností jeho prodloužení na další rok. Ve funkci střídá jednašedesátiletého Davida Moyese.

Skotský lodivod, který působil u Kladivářů od prosince roku 2019, měl smlouvu pouze do konce tohoto ročníku a spolupráce obnovena nebyla. V posledních několika týdnech došlo k promluvám s Lopeteguiem a ten na nabídku nakonec kývl, i když se o něj údajně výrazně zajímal také AC Milán. Rodák z Baskicka se nakonec rozhodl zůstat na Ostrovech, kde pobýval ještě během srpna loňského roku.

V novém prostředí mimochodem bude vést také dva české reprezentanty, a to Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. Klub by určitě rád v příštím ročníku dovedl zpět na příčky zajišťující pohárovou Evropu, letos West Ham skončil v anglické nejvyšší soutěži na devátém místě a nepostoupil ani do Konferenční ligy. "Mým cílem je chtít být vždy lepší a lepší, povzbuzovat a zlepšovat hráče a celý tým vést k výzvám. Protože o tom fotbal je, o soutěžení,” uvedl na úvod Lopetegui. "Jsem šťastný především proto, že můžu být součástí tohoto velkého klubu," dodal.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (106)

Přidat komentář
kolouch

Ať se daří Bohužel z relativně úspěšného Moyesova pragmatického fotbalu se stal v poslední době prachsprostý beton bez jakékoliv invence a schopnosti reagovat na nepříznivý vývoj. Ta změna přijít musela.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To bylo neskutecny no, co s hraci jako Kudus, Paqueta nebo Bowen hral za sracku.

Reagovat
Bakary3

A to tu přitom všichni psali, jak jakože co chce West ham vic

Reagovat
kissak

To bylo asi v souvislosti s Moyesem.

Reagovat
Bakary3

To bylo tak, že proč mění trenéra, že moyes s nimi hraje jejich strop.

Reagovat
sergi

Toto je celkom dobré spojenie. Neočakáva sa veľa a pritom môže pozitívne prekvapiť. Tak snáď mu to vyjde.

Reagovat
PL28

Neočekává se hodně? Kdyby se neočekávalo hodně tak tam zůstane Moyes. Jenže tady se čeká pravidelně boj o poháry. Tady se bude na Moyese ještě v dobrým vzpomínat. Na víc jak 8-10 místo s tímto kádrem nemají, tak vůbec nechápu tuhle změnu. Jestli si myslí, že jich Lopetegui dostane někde na 4-6 místo jako Emery Villu, tak spadli z Marsu.

Reagovat
fenixLFC

Keď má káder samotný na 8.-10. miesto, tak je boj o poháre logický predpoklad. Tréner má jednak z toho kádru vytiahnut viac, pripadne ho vhodne posilnit a skusit ho posunut vyssie. S moyesom to uz dalej neslo, hrali absolutne hrozny futbal kde spoliehali ze im vyjde jedna dve akcie za zapas a inak sa modlili. ten tim je najma dopredu zaujimavy a pritom hrali uplne hovno. Ta zmena je pochopitelna, s moyesom by sli len nizsie. na moyesa budu v dobrom spominat kvoli vyhre europskej trofeje, ale z ligoveho pohladu boli posledne dve sezony strasne a cim skor na ne zabudnu, tym lepsie. ved on bol na vyhadzov uz vlani pocas sezony, jedine co ho zachranilo bol kredit z europy

Reagovat
PL28

Jsem to napsal špatně. Tenhle tým při nejlepší formě na víc jak osmý místo nemá. Už vůbec ne pokud by v té dané sezóně ještě hráli poháry. Jedině že by posilnili tak o 3-4 hráče na daných postech kvality typu Paquety, Kuduse atd, tak pak řeknu že můžou hrát s Castlem, Villou, United, Spurs , Chelsea, o to 4-7 místo a to se jim musí vyhnout zranění klíčových hráčů. Pak možná ano, jinak ale ne. A ani s tímto koučem.

Reagovat
Bayern +

Presne tak.

Reagovat
Eichel

neveril by som, že s tebou budem súhlasit ale tu ...

Reagovat
Kucka

Reagovat
kolouch

Jak jsem psal už výš, Moyesův dřive úspěšný styl založený na hlubokém obranném bloku už dvě sezóny nefunguje. Ono se nedá přivést hráče jako Paqueta, Kudus, JWP, nahradit jimi dříče typu Rice, Fornals atd. a čekat, že budou hrát stejně. Díky těmto hráčům se měl klub posunout dál hrát fotbal založený na držení míče, vedení v tomhle ohledu na Moyese vyvíjelo tlak, ale to by Moyes umět s těmi hráči pracovat a mít v záloze další herní varianty. Naopak, na hráčích byla v poslední sezóně vidět frustrace z té holomajzny, kterou je Moyes nutil hrát. Oblíbil si svých 13 vyvolených a zbytek hráčů sbíral herní čas maximálně v jednotkách minut, Fornalse s Benrahmou tím v podstatě vyštval z klubu. No a hráči ze základu dohrávali sezónu totálně vyšťavení, protože hráli 50+ zápasů prakticky bez střídání. Moyes se ve West Hamu totálně vyčerpal a momentálně už klubu něměl co nabídnout.

Reagovat
sergi

Neočakáva sa od nich titul / top 4 / alebo liga majstrov. Moyesove posledné dve sezóny a teda hlavne táto bola úpadková čo sa hry týka. Zmena bola logická, Moyes už to nemal kde posunúť, práve naopak.

Reagovat
Godwinson

Verim, ze s timhle geniem by mohli konecne sestoupit.

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
Eichel

je to dobrý tréner

Reagovat
GrimeBaller98

Tak konecne sestup

Reagovat
SunFells

David Ornstein

Dougie Freedman ends speculation over future by signing new contract at Crystal Palace. 49yo emerged as a leading candidate for Newcastle sporting director vacancy - but #NUFC were informed of decision today + Scot then committed to #CPFC @TheAthleticFC

CP odehnali Bayern u Glasnera, Saudy u Freedmana

Reagovat
Busby babes

docela by me zajimalo, jak velkou roli u nej hralo to, co vidi, ze se deje okolo Ashwortha.

Reagovat
fenixLFC

to uz mozme spekulovat ze nechcel pracovat pre saudov. realne je to ale pol roka co dotiahol glasnera s ktorym planuje dlhodobejsiu spolupracu- jeden odmietol bayern, druhy newcastle. cize to bol mozno jeden z poslednych argumentov preco zostavat, nie ten klucovy

Reagovat
kissak

Reagovat
Busby babes

vsak jo. je to jen poznamka na okraj.

Reagovat
kissak

A co se děje u Ashwortha, jen to že za něj chceme prachy.

Reagovat
Salfovic

No právě, měli jste ho do ManU poslat s mašličkou a bonboniérou.

Reagovat
kissak

Asi tak.

Reagovat
Busby babes

presne

Reagovat
Neutron

Reagovat
Busby babes

chcete nesmyslny prachy. to je rozdil.

Reagovat
SunFells

Máte svoji reputaci

Reagovat
Busby babes

true

Reagovat
kissak

20m nebo kolik je aktualní částka za dvojitého agenta celkem adekvátní

Reagovat
Busby babes

agenta Mossadu mozna.

Reagovat
kissak

Škoda, že nám Freedman dal košem, mohli jsme mít post za Ashwortha vyřešen.

Reagovat
CHONG

Aspoň mám v PL komu fandit

Reagovat
kissak

A komu tedy?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
fenixLFC

by ma zaujimalo jak ho vobec hodnotia v byvalych kluboch respektive aky je pohlad nanho ako na trenera podla wiki to bol v porte fail, v spanielsku sice vyhraval ale vykaslal sa na nich pred tym, podla coho sa naozaj hodnoti, v reale vydrzal par mesiacov, v seville uspech a vo wolves ich dokazal s prehladom zachranit. nebyt tam tam sevilla tak by to bol prinajlepsom skepticky suhrn

Reagovat
kolouch

Nebýt tam Sevilla, tak bychom po něm nešli, bych řekl.

Reagovat
JeséRodriguez

průměrnej trenér jde do průměrnýho klubu překvapilo mě, že o něj usilovalo i AC. Asi fakt není moc kde brát, jak se ukázalo třeba u Bayernu...nevnímám ho jako nějakého tragéda, ale ani jako nějakou hitparádu...to slovo průměr ho v mých očích celkem vystihuje

Reagovat
vceradnesazitra

Na té první fotce vypadá jak Stallone

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
snuff24

To nevím v jakým vesmíru tam vidíte Slye

Reagovat
Modřín2

To spíš jako Al Pacino

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
ratusek

Reagovat
Lovecour42

Reagovat
Salfovic

Pohled jako Stallone tam vidím, ale Al Pacino

Reagovat
salaminoo

Za me Ben Cristovao

Reagovat
Mass

Reagovat
mayday

Reagovat
kissak

Na té druhé jako Salava s vlasama.

Reagovat
janinho
Reagovat
maras93

"V posledních několika týdnech došlo k promluvám s Lopeteguiem a ten na nabídku nakonec kývl, i když se o něj údajně výrazně zajímal také AC Milán."

Akorát že vůbec. Možná zezačátku o něm vedení uvažovalo, ale následně na základě protestů fans a nepřesvědčení části boardu ho pustili k vodě.

Reagovat
iamek

Benfica have triggered the buy option clause for Álvaro Fernández in the region of €6m. #mufc will have a buy-back clause, matching rights and also a sell-on clause for the player. [@FabrizioRomano]

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Hlahart

Reagovat
martin.b

@SkySportsNews

BREAKING: Chelsea expect to appoint new head coach by the end of the week, with Thomas Frank, Enzo Maresca and Kieran Mckenna as leading candidates

to je fofr

Reagovat
Mastný Chobot

snáď Thomas + Frank

Reagovat
SpartaOvenka

Trenérský tandem Tuchel - Lampard

Reagovat
SunFells

Franka to včera moc nezaujalo

Reagovat
kissak

Jak jsem četl Frank a Chelsea hned mě napadl Lamps.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Nevěřím, že udělá celou sezónu. Tohle bude průšvih.

Reagovat
kolouch

Proč myslíš? Wolves přebíral po 16. kole na posledním místě a skončil s ním 13. West Ham má kvalitnější kádr, navíc se v létě čeká, že dáme na přestupy pěkný ranec. Se Sevillou vyhrál EL a pokaždé ji dostal do Ligy mistrů. Nepůsobí na mě, že by byl nějaký tragéd.

Reagovat
Man__United

A high profile mystery name is under consideration at Chelsea. (@SkyKaveh)

Reagovat
J0EL

Mourinho

Reagovat
Mastný Chobot

Chris Angel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hachim Mastour

Bielsa

Reagovat
Man__United

Diogo Dalot named #mufc's Players' Player of the Year!

Bruno Fernandes is #mufc's 2023/24 Sir Matt Busby Player of the Year.

Oba zaslouženě

Reagovat
kvido17

nechápu, že po naprosto tragické sezoně mají vůbec pomyšlení vyhlašovat něco takovýho...

Reagovat
Hlahart

Přesně. Bruno má teda nejvíc vytvořených šancí v lize i přes tu naší sračku, byl to zas náš nejlepší hráč jako vždycky, na hřišti nechal všechno, ale nedej bože, aby ho za to někdo ocenil tvl.

Reagovat
Busby babes

protoze se to vyhlasuje kazdej rok? co je zas tohle za brek

Reagovat
Man__United

navíc to vyhlásili jen přes socky, večírek byl zrušený

Reagovat
kvido17

Aspoň že tak

Reagovat
mithro

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Tak v Chelsea taky v loňské sezoně nepřestali vyhlašovat gól měsíce. I když kvůli tomu radši začali natáčet tréninky.

Reagovat
mayday

Reagovat
Busby babes

fans maji vic rozumu nez hraci.

Reagovat
iamek

Reagovat
KnoxXx

Dalot

Reagovat
SunFells

Lucas Paqueta charged by FA for allegedly betting on himself to get booked in four West Ham games.

“The player has been charged with four breaches of FA Rule E5.1 in relation to his conduct in the club’s Premier League fixtures against Leicester City on 12 November 2022; Aston Villa on 12 March 2023; Leeds United on 21 May 2023; and AFC Bournemouth on 12 August 2023.

“It’s alleged that he directly sought to influence the progress, conduct, or any other aspect of, or occurrence in these matches by intentionally seeking to receive a card from the referee for the improper purpose of affecting the betting market in order for one or more persons to profit from betting."

Oj, pomůžou právníci Man City?

Reagovat
r.mrazik

Samozřejmě..hodí to do balíku k těm 115 obviněním. Jestli 115 nebo 116. Sere pes .

Reagovat
Salfovic

Mufani tu pořád prskají, jak kdyby na druhém místě skončili oni

Reagovat
kissak

Asi se učil od Tonaliho.

Reagovat
SunFells

Co udělal Tonali je neškodné, u Paquety se bojím, že skončil.

Reagovat
kissak

Jak dlouho ho bude bavit koučovat Kladiva než zanechá klíče na stole se vzkazem “tým není dostatečně silný na boj o poháry.”?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kinky7

Scott Carson prodloužil

Reagovat
SunFells

Prý ho vyhodili z oslavné týmové chlastačky, protože nevěděli kdo to je. Je to pravda?

Reagovat
J0EL

Reagovat
Modřín2

Reagovat
Moshe Dajan

Pokud nevěděli, kdo to je, tak by to mohl potvrdit jedině sám Carson, ne?

Reagovat
SunFells

Security ... né že by lidi z týmu a paparazzi nevěděli

Reagovat
Kinky7

Securitaci ho vyvedli protože se ožral a chtěl se prát

Reagovat
SunFells

Vypadal tak

Reagovat
j_mrazik

O post jedničky asi těžko, co?

Reagovat
Kinky7

Ten dělá spíše už asistenta trenéra

Reagovat
Mass

Reagovat
Kinky7

Ne fakt není

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
iamek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele