Nesmíme si tu šanci nechat utéct, řekl Španěl Rodri před finále Ligy národů

16.06.2023, 11:11
Aktuality
Rodri (© AFP)

Záložník Rodri v sobotu zařídil Manchesteru City gólem premiérový triumf v Lize mistrů, o pět dní později v semifinále Ligy národů pomohl Španělsku k výhře 2:1 nad Itálií, když v 88. minutě jeho střelu dorazil střídající Joselu. Šestadvacetiletý defenzivní středopolař doufá, že si výběr "La Roja" nenechá utéct šanci na trofej a v nedělním finále porazí Chorvatsko.

Španělé zdolali úřadující mistry Evropy stejným výsledkem jako v předloňském semifinále Ligy národů. Tehdy ale závěrečný krok nezvládli a ve finále podlehli Francii 1:2. Jejich poslední trofejí tak zůstává zlato z Eura 2012.

"Není snadné postoupit do finále. Teď si tu šanci nesmíme nechat utéct, dlouho jsme žádnou trofej nevyhráli. Itálie patří k nejtěžším soupeřům v Evropě nebo na světě, proto jsme na konci tolik slavili. Chceme tuhle trofej," citoval web UEFA.com Rodriho, který byl zvolen nejlepším hráčem utkání.

Svěřence trenéra Luise de la Fuenteho v Enschede poslal do vedení už ve třetí minutě Yéremy Pino, poté sice rychle srovnal Ciro Immobile z penalty, ale Španělé těsně před koncem rozhodli. "Byl to asi poslední pokus zlomit zápas v normální hrací době. Itálie je silný tým, ale odehráli jsme opravdu komplexní duel," uvedl Rodri.

V první chvíli si nebyl jistý, zda Joselův zásah nebude odvolán kvůli ofsajdu. "Z gólu jsem se hned neradoval, když Joselu dorazil mou střelu. Ale ten kluk si perfektně našel místo a načasoval si to výborně. Je přesně typem útočníka, kterého potřebujeme," ocenil spoluhráče bývalý záložník Atlética Madrid či Villarrealu, jenž ve finále Ligy mistrů vystřelil City vítězství 1:0 nad Interem Milán.

Rodri může v neděli korunovat výjimečně úspěšný ročník, v němž s manchesterským týmem získal cenný treble. "Je to skvělá sezona, vyhrát tři trofeje se City bylo hodně těžké. Teď bych chtěl zvednout nad hlavu pohár i s reprezentací," prohlásil madridský rodák.

Je si vědom kvalit Chorvatska. Bronzové mužstvo z loňského světového šampionátu v úvodním semifinále porazilo domácí Nizozemsko 4:2 po prodloužení. "Mají velkou sílu jako vždycky. Pamatuju si, jakou přestřelku jsme s nimi odehráli v osmifinále na minulém Euru (španělská výhra 5:3 po prodloužení). Musíme v neděli ukázat stejný přístup a jak jsem už říkal, nenechat si tuhle šanci utéct," dodal Rodri.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Kinky7

Jediný důvod proč se o něm nemluví jako o kandidátovi na Zlatý míč je pozice kde hraje....

Bude jak Stockton v Utahu. (Až na týmové trofeje)

Reagovat
monkej

Pep ze spravil absolútne zviera.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak o De Bruynem se zase mluví, ale nemá šanci když Holander má 150 golu a Messi WC a 20+20 letos...to je těžký pro tyhle hráče, ale podle mě ani tihle ti hráči jako Rodri, Kanté, Buskec ani o tu slávu a pozornost moc nestojí

Reagovat
Hachim Mastour

My si to pokojne necháme újsť. Pokiaľ nemajú Garlick, Edu a Josh skutočné ambície.

Reagovat
Mönchengladbach

Kdo vy? A co je to za lidi? Na Slováky to nevypadá...

Reagovat
Hachim Mastour

Ty dúfaj, aby sa nám podarilo kúpiť Ricea, aby sme vám mohli predať Xhaku

Reagovat
Mönchengladbach

???

Reagovat
Hachim Mastour

Najskôr mi pošleš dementnú reakciu a potom sa čuduješ? Mám ti to povedať po česky?

Reagovat
Mönchengladbach

Kdo jsou Garlick, Edu a Josh?

Reagovat
Hachim Mastour

Prepáč, za moje nemiestne reakcie. Richard Garlick by mal byť director of football operations, Edu je bývalý hráč Arsenalu a technical director a Josh je syn (Silent) Stana Kroenkeho, majiteľa Arsenalu.

Reagovat
Mönchengladbach

Díky. Nečekal jsem nikterak neuvedené řešení klubových ambicí pod článkem o reprezentacích, tak jsem byl zmaten.

Reagovat
Hachim Mastour

Promiň. Ja som taký Jack Grealish eurofotbalu.

Reagovat
Neutron

Mario Balotelli.

Reagovat
Agent z Melmacu

what the fuck are you talking about

Reagovat
Mönchengladbach

Také vůbec netuším. Ale agresivní je jak mafián Fico na mítinku.

Reagovat
Hachim Mastour

že to hovoríš práve ty

Reagovat
2miguel1

Rodri je typicky Barca player v kutiku duše som dufal, že ako španiel sa bude tlačiť do Barcelony, ale zjavne je v Manchesteri pod Pepom spokojny. Pep hlada podobnych hračov ako potrebujeme my, toto nam nehra do karát.

Reagovat
Bender

Byl by to ideální nástupce Buse. Škoda...

Reagovat
Kejza

na Rodriho můžem zapomenout, no. spíš by mě mrzelo, pokud by do Barcy nechtěl ten Zubimendi, protože ten mi přijde jako ideální posila i náhrada za Buse.

Reagovat
PG34

Tak Zubimendi uz se nekolikrat vyjadril, ze by strasne rad hral s RS LM a obecne ze by tam zustal. Ted rekl neco ve smyslu, ze by radsi nosil #4 po Illarramendim nez #5 po Busovi (i kdyz to mozna bylo spatne prelozeny ten vyrok). A vzhledem k tomu, ze ma vykupku 60 m a Sociedad se na smlouvani netvari a Zubimendi se do Barcy nehrne, tak si myslim, ze na nej muzem taky zapomenout . Nakonec prijde Amrabat nebo Oriol Romeu .

Reagovat
celeb

Ja by som nebol prekvapeny, keby sa Laporta snazil zapchat dieru po Busqovi Pogbom. Pri volbach tvrdil, ze ak vyhra tak ho privedie. Sice tvrdil, ze aj Messi ostane ...

Reagovat
2miguel1

Ten chce vraj zostať v Sociedade, niečo mi ale hovori, že by vyhorel ako Illaramendi Reale. Kimmich zostava v Bayerne, nakoniec tam skonči Frenkie. Ja by som ho tam teda určite skusil. Frenkie - Pedri Gundo

Reagovat
VersaceChain

nemelo by to pro nej zadny smysl, chodit do trikrat slabsi souteze

Reagovat
7kaka7

Slabší ano, 3x určitě ne

Reagovat
GrimeBaller98

Rodri's on fireee

Reagovat
Kinky7

Your defence Is terrified!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele