Nejvíc mě těší radost fanoušků, rozplýval se po postupu Calzona. Hráči si zaslouží oslavovat

17.11.2023, 12:16
Aktuality
Oslavující hráči Slovenska (© AFP)

Slovenská reprezentace si vítězstvím 4:2 nad Islandem zpečetila postup na třetí mistrovství Evropy v řadě. Francesco Calzona se radoval z prvního velkého úspěchu v roli hlavního trenéra a prohlásil, že jeho tým potvrdil svůj herní progres.

Calzona přiznal, že ho inkasovaný gól na 0:1 v zápase s Islandem překvapil, ale důvěru ve svůj tým neztratil. "Trochu mě to zaskočilo. Ale velmi rychle jsem se uklidnil, protože jsme pokračovali v tom, co jsme chtěli dělat. Neztratili jsme hlavu, hned jsem pochopil, že budeme úspěšní i výsledkově," řekl na pozápasové tiskové konferenci.

Slováci jsou jediným přímo postupujícím týmem, který byl při losování kvalifikační skupiny až v pátém výkonnostním koši. "Na tomto týmu je vidět, jak roste, byl to další moment, že i když jsme prohrávali, dokázali jsme se vrátit do hry. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, ten úvod byl fantastický. Nemám ve zvyku být klidný až do závěrečného hvizdu," dodal Calzona.

Podle něj si tým zaslouží postup na čtvrtý velký turnaj v historii oslavit. "Pro hráče dnešní večer znamená svobodu a já s tím nemám absolutně žádný problém. Zaslouží si oslavovat," poznamenal lodivod, jenž se pozastavil nad kritikou, která provázela jeho nástup do trenérského křesla a kterou umocnila bezbranková remíza s Lucemburskem v úvodním utkání kvalifikace.

Italský trenér zaznamenal při svém debutu v roli hlavního kouče výrazný úspěch. Na závěr tiskové konference dostal tradiční oslavnou "sprchu". Během ní vběhl do konferenční místnosti obránce Denis Vavro s lahví šampaňského, čímž odstartoval bouřlivé oslavy.

Kromě toho si Calzona užil i oslavy s hráči bezprostředně po závěrečném hvizdu ve středovém kruhu. "Mám velkou radost, naplňuje mě, když vidím kolem sebe šťastné lidi. Vidět hráče a lidi na stadionu šťastné, to pro mě znamená nejvíc, víc než osobní radost," přiznal.

Článek byl původně publikován na webu Livesport Zpráv.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (5)

Přidat komentář
Ranoth

"okey"

Reagovat
Modroočko

Včera bola atmosféra v okolí štadióna skvelá, až som sa čudoval, že toto je predzápasová kulisa na Slovensku skupiny školopovinných deciek v nákupáku s vlajočkami na tvári, plné podniky, bola to naozaj paráda. Včerajšok dokonale vykompenzoval Slovinsko 2009 a Bielorusko 2015.

Reagovat
Strakosha

Inu, není Franco jako Franco

Reagovat
smazaný uživatel

dneska nám to i náš Franco ukáže..tipuju že domácí budou lepší, ale my nějak uhaluzime jeden gól, Franco sklidí úspěch z této náročné skupiny a na Baráka si nikdo ani nevzpomene..dokud na Euru nezhorime jak papír

Pak bude děkuji, odvedl jsi dobrou práci a sbohem a šáteček..a v šátečku pěknej balík odstupného

Reagovat
Salfovic

Tak určitě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele