Nejsme roboti, prohlásil Son Heung-min o náročném programu

Včera, 17:14
Aktuality
Heung-min Son (© AFP)

Útočník Tottenhamu Son Heung-min se stal další fotbalovou hvězdou, která veřejně vyjádřila obavy ohledně počtu zápasů, které mají hráči zvládnout. Jihokorejský reprezentant uvedl, že existuje "masivní" riziko zranění hráčů tváří v tvář požadavkům, které jsou na ně kladeny. Hráči podle něj nejsou schopní se dostatečně připravit na každé utkání.

Komentáře dvaatřicetiletého Korejce přišly poté, co záložník Manchesteru City Rodri minulý týden řekl, že hráči jsou blízko k stávce. O několik dní později Rodri utrpěl v duelu s Arsenalem zranění pravého kolena. Pokud se potvrdí podezření na přetržený zkřížený vaz, mohl by čerstvý mistr Evropy chybět až rok.

"Nechcete vidět hráče, jak zápasí se zraněními. Nikdo to nechce vidět," řekl Son Heung-min. "Spousta zápasů, spousta cestování. Musíme se o sebe postarat, což je někdy velmi těžké. Psychicky, fyzicky nejsi připravený. Pak jdeš na hřiště a riziko zranění je obrovské. Nejsme roboti. Nechápejte mě špatně, milujeme hrát fotbal. To je jasné," citovala záložníka agentura AP.

Son Heung-min odehrál za Korejskou republiku 130 mezistátních utkání a vstřelil v nich 49 gólů. Souhlasí s obavami španělského kolegy. "Rodri řekl správné věci. Měli bychom hrát 50, 60 zápasů a ne více než 70. Když přijdou zápasy, hráči musí hrát. Děje se toho hodně," řekl.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola minulý týden řekl, že je na hráčích, aby vynutili změnu ve fotbale po rostoucím sporu o přetížený program.

Liga mistrů byla v této sezoně rozšířena o další dva zápasy v nové podobě ligové fáze. Příští rok bude rozšířené mistrovství světa klubů ve Spojených státech poprvé turnajem s 32 týmy, dosud ho hrálo jen sedm klubů. Je naplánováno po sezoně řady hlavních lig v červnu až červenci. Nový formát MS klubů vyvolal právní výzvu ze strany hráčských asociací.

Trenér Tottenhamu Ange Postecoglou by se nedivil, pokud by se hráči vzepřeli. "Mohou vzít věci do vlastních rukou. Abych byl upřímný, jsou nejvíce postiženi, takže byste pochopili, kdyby začali uvažovat jako kolektiv, že už je na čase vzít si slovo," řekl Postecoglou.

"Už jsem mluvil o tom, že se dostáváme na skutečně nebezpečnou úroveň ohledně toho, co od hráčů očekáváme. Místo toho, abychom se soustředili na jeden nebo dva turnaje, je to o kalendáři. To je spíše problém," dodal kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
O.Giroud

už vieš že je zle, keď sa zraní aj niekto ako Lopata, kt. ani nie je na ihrisku v Mickey Mouse Cupe a preto by ho mali už konečne zrušiť

Reagovat
doocetung

za to my plebs s 40h/tydne a mzdou cca 354312x nizsi jsme

Reagovat
Euphael

jestli vydelavas pul libry týdne, tak bych zvážil změnu Prace

Reagovat
doocetung

uz kdyz jsem na ty cisla tukal tak jsem vedel ze se tu najde presne takovy chytrak

Reagovat
Kejza

Reagovat
Neutron

Najprv som ti to chcel napisat ja, ale povedal som si, ze jebem na to

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Lojzík

Reagovat
Cobra

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Pankrac

Reagovat
Acquanni

Ten věčný argument "ale berou za to dost peněz"... Živíme je my všichni, protože to sledujeme btw. A ty obavy jsou prostě reálný. To co se teď stalo Rodrimu se může stát komukoli kdykoli, ale prostě to riziko se s vyšším počtem zápasů zvyšuje a to asi jako fanoušci nechceme. Nebudu tvrdit, že pláču za zranění třeba toho Rodriho jako hráče konkurence, ale není to dobře pro fotbal a riziko takových zranění "z ničeho" se prostě větším vytížením zvyšuje

Reagovat
Kincl

A jsou třeba schopný začít brát méně za méně zápasů? Nebo si to přestavují, že jim vezmou třeba 10 zápasů za sezonu a budou furt vydělávat víc a víc?

Reagovat
Remt

Hele.. Budou muset bejt schopný.. Rozumíš - copak běžný zaměstnanec bere to co si řekne? Ne, bere to co mu zaměstnavatel dá. Holt kluby nebudou přistupovat k takovým platům. Odmítnou uzavírat s hráči takové kontrakty. Musí to být oboustranný, pakliže se má něco změnit. Snížit počet zápasů a nechat výplaty je hloupost

Reagovat
Talker

Zaměstnanec dostane to, na čem se dohodne se zaměstnavatelem. Pokud zaměstnavatel nabídne méně, než zaměstnanec chce, tak odejde, pokud má lepší nabídku.

Většina firem má nějakou range, která má rozpětí třeba 20%.

Reagovat
Pankrac

Kolik let ti trvalo se dostat na pozici kde přísedíš u přijímacích pohovorů?

Reagovat
Pankrac

Tak to prrr, já to neživým. Já koukám na streamy s blokátorem reklam

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Csaplárova past

Nastesti pro nej takove starosti hraci Spurs mit nemusi

Reagovat
Ferreira

? Co meleš

Reagovat
Busby babes

posledni 3 roky ma okolo 3 tisic odehranych minut, jednou az ke 4K.

Reagovat
LFCreds

Nikto ho do toho nenúti, že?

Reagovat
Miguel19

Mohl jít na vojnu a měl by klid…

Reagovat
Ferreira

Tam byl taky

Reagovat
M.Vaza

Dvanáctky u pásu na něj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pankrac

přesně !!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
$$CaptainKokotko

Určitě je to problém ale vždyt v každém týmu je solid 20hráčů a víc. To by přece šlo udělat ať Son hraje 50 zápasů a nějaký lavičkář 30 ne? Třeba by to šlo dát i do pravidel. PL má 38 zápasů tak ať jeden hráč může hrát max 30 a je to hotovo. Na kvalitě těch zápasů by to skoro neubralo nic

Reagovat
Seydou Doumbia

většina týmu je ráda, že poskládá kvalitní základní sestavu, na lavičce jsou potom drazí průměráci...protočíš půl sestavy a najednou si rád jak nějakým způsobem přelezeš přes nějaké slabochy v poháru, v horším případě končíš...ty týmy možná jsou solidní ve fifě co se týče šířky, ale v realitě týmy co mají 30+ hráčů jsou rádi že poskládají dobrých 11 hráčů do základu, někdy díky zranění ani to ne

Reagovat
Talker

On je podle meho problem, ze se přidávají zápasy, o které ti hráči nestojí. Skupinová fáze, větší MS klubu, další kolo na repre turnajích... za všechno je pořád stejná trofej, jen musíš odehrát více zapasu.

Druhou věci je, že ty týmy chteji vyhravat. Stejně tak organizatori každý souteze chteji aby tam hráli ti nejlepší. Stejně tak vlastníci TV práv, fanoušci na stadionu i u televize,...

Navíc za hráče jako Son, KdB, Rodri, Palmer, Bruno reálně neexistují adekvátní náhrady a všechno ostatní je downgrade.

K tomu repre, kde je jim u prdele, že se hráč na 2-3 měsíce zrani, protože dalsi sraz je za 2-3 měsíce.

Reagovat
kattos

Takže pracovník dostává práci co nechce dělat (klasika)

Firma chce vytěžit nejvíce z toho co dělá (klasika)

A máš klíčové zaměstnance které nemůžeš vyhodit (klasika)

Reagovat
Pankrac

Kurva ještě chvíli a začne se tu oprášet jistý rudý manifest od dvou pánů z Německa

Reagovat
Bandita_Harry

Chcelo by to viacej finále

Reagovat
Talker

Jinak ono sice máš 25 hráčů, ale když se ti zrani 2 hráči na obdobnou pozici (třeba střední zaloznici), tak najednou nemáš koho rotovat.

Reagovat
Gimme

Ať si postěžuje trenérovi, že to občas neprotočí

Reagovat
jk

Že dneska nehraje M. Moore je fakt nepochopitelné.

Reagovat
vceradnesazitra

Je mi to u prdele, koukej běhat ty plačko.

Reagovat
Pankrac

Reagovat
dantetomas

Ten Dragusin to bol skvely nakup

Reagovat
Cobra

A to chtěl borec odejít, že nedostává herní příležitost...

Reagovat
jk

No co si budem. On by Angemu trošku lepší team managment co se týče náhradníků asi neuškodí.

Dragusin si to ale teď sám pohnojil a ještě to pohnojí Bergvalovi

Reagovat
Cobra

Mi nepřijde, že by to točil málo/špatně. Útok a zálohu točí poměrně pravidelně a do obrany nemá pořádně koho dát, protože je to strašný downgrade. Dragu si teda o více herního času neříká ani náhodou.

Reagovat
jk

Za mě měl teda dneska Son určitě sedět, víc minut pro Bergvala a Moora.

Mě nepřijde, že by Dragusin byl nějak extra špatný, ale tohle prostě dojebal protože tohle jsou zápasy, který on měl hrát. Nejen na něm jde vidět, že je strašně nerozehraný.

Reagovat
jk

Red Dragon

Reagovat
dantetomas

skor Dragostea Din Tei

Reagovat
Bandita_Harry

vždy si spomeniem na toho typka zo SuperStar

Reagovat
fenixLFC

karabach neskutocna zufalost. ti vyzeraju ze vsetky svoje ofenzivne schopnosti vycerpali pri vytlaceni armenov, pretoze to ich riesenie je tragicke. a romao je neskutocne bizarny hrac, klasicky FM typek co ma odoberanie lopty 16 ale hocico ine tak 4. on jak ma s loptou nieco urobit tak je strateny jak srna na dialnici

Reagovat
Cobra

A furt bych řekl, že jejich řešení je lepší, než naše.

Reagovat
fenixLFC

tak vy ste okrem toho golu vlastne ani nic ine nemali. podobne ako s coventry nechavate superovi miliardu sanci (aj ked jasne, hrate v 10)

Reagovat
jk

Reklama na KFC ”belive in chicken” během zápasů Spurs je super.

Reagovat
avicii

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Salfovic

Já se divím, že to není váš dlouholetý hlavní sponozor.

Reagovat
Cobra

Jediný výkon, který za něco stojí je od Bisse a toho týpka, co křičí na hráče Karabachu u rohového praporku. Náš útok je neskutečná křeč. Son, Brennan a Solanke by nedokázali 1v1 přejít ani přes Limberského s dvojkou v krvi. Dragusin je kokot ani ne kvůli červené kartě, ale kvůli stažení Bergwalla, na kterého jsem se těšil.

Reagovat
jk

Solanke za mě, maká výborně. Biss to dobře rozbíjí, ale kde je ten jeho pohyb s balónem kdy dokázal překonat celou soupeřovu zálohu a poslat nás do brejku… ok s Brentfordem to bylo skvělý, ale uměl to víc, už dlouho mi přijde s balónem hrozně pomalý a více ho ztrácí.

Reagovat
Cobra

To že maká je hezký, ale on tam má být od úplně jiných věcí. Zatím teda forma hodně nikde a vůbec mi to nepřijde dobrý. Bissova hra se odvíjí i od spoluhráčů, když budou stát jako sloupy, je strašně jednoduchý si pokrýt jednoho hráče s balónem. Ani mi nepřijde, že on šel dolů, spíše šel dolů ten tým kolem něj. Za mě je to základní stavební kámen naše týmu.

Reagovat
jk

On právě je schopnej nejen udělat super tackle a otočit hru, ale v rozehrávce udělat dva pressující a poslat nás dopředu. Tohle nám kurevsky chybí. Ale že místo něj hraje Bentancur moc nechápu..

Jinak Solankeho sme kupovali jako nejlíp pressujícího útočníka ligy a pomáhá nám to dost. A góly přijdou, to se vůbec nebojím, zas těch zápasů zatím moc nestihl a určitě má ještě rezervy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele