Nedostal jsem nic zadarmo, je to odměna za tvrdou práci, vysvětlil španělský reprezentant Cucurella

08.07., 11:36
Aktuality

Obránce Marc Cucurella (25) je v průběhu letošního Eura jedním z nejzářivějších článků národního týmu Španělska. Produkt věhlasné akademie La Masia přitom čelil na pozici levého obránce silné konkurenci, skvělý závěr sezony s Chelsea však byl pro reprezentačního kouče Luise de la Fuenteho (63) rozhodujícím faktorem. Za své výkony vděčí vlasatý bek dobré pracovní morálce, která byla klíčová k přežití neúspěšného období s The Blues.

Cucurella se společně se zbytkem kádru La Roja připravuje na semifinálové střetnutí s Francií. První dvě sezony v západním Londýně pro něj přitom byly spíše plné pádů než vzestupů. Neúnavný obránce však během předzápasové tiskové konference prohlásil, že je hrdý na pracovitost, která mu pomohla toto období zvládnout.

"Nezáleží na tom, jestli se dočkáte dříve, či později. Pokud se o vás mluví, je to dobře. To, co se nyní děje, je plodem mnoha let práce v tichosti," řekl.

Marc Cucurella (vlevo) v souboji s Kaiem Havertzem. (©TASR)

"Nikdo mi nic nedal zadarmo, takže jsem velmi šťastný. Věděl jsem, že když budu tvrdě pracovat a dám do toho všechno, úspěch může přijít. Být tady je sen, spousta lidí by za to dala cokoliv. Zbývá ještě pár kroků. Pokud si v neděli nezahrajeme finále, nebude to dobré. Musíme vynaložit úsilí, abychom se do něj dostali," dodal obránce Chelsea.

Cucurellovy výkony na mistrovství Evropy jsou vzhledem k průběhu angažmá na Stamford Bridge, kam přestoupil před dvěma lety z Brightonu za 62 milionů liber, obrovským obratem. Po nepovedené první sezoně a zraněními poznamenaném začátků druhé měl ovšem kvalitní závěr ročníku. Právě to ho nasměrovalo do výběru španělského týmu pro Euro, přičemž trenér de la Fuente jej v základní sestavě upřednostnil na úkor Alejandra Grimalda.

Vzhledem k tomu, že pravý obránce Dani Carvajal bude v úterním zápase proti Francouzům chybět kvůli trestu, by se Španělům mohla hodit Cucurellova univerzálnost. Za The Blues si vyzkoušel oba kraje obrany, levého stopera v tříčlenné defenzivě i do středu zálohy invertujícího beka.

"Ve své kariéře jsem si vyzkoušel od všeho trochu. Hodně mi pomohlo, že jsem věděl, jak útočit, protože jsem hrával i více ofenzivně. Moje pozice je levý bek. V Chelsea jsem vzhledem k okolnostem musel vypomáhat na pravé straně. Ale ať už budu hrát kdekoliv, budu se snažit odvést co nejlepší výkon, protože důležité je vyhrát," řekl odhodlaně.

"Jsme skupina hráčů, kteří pro své spoluhráče odevzdají všechno. Myslím, že jsme vytvořili skvělou skupinu. Máme mix zkušených hráčů a velmi mladých fotbalistů, klíčové je být jako rodina. Možná nemáme superhvězdy, ale jako tým jsme dobří, daří se nám a doufám, že to tak zůstane," vyjádřil se Cucurella.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (33)

Přidat komentář
vceradnesazitra

On stál 65

Reagovat
JakubOcko

Kdyby se nezranil nejlepší levý obránce v lalize Jose Luis Gaya, tak si tenhle dřevák za 65milionu nekopne

Reagovat
mesyas

Nekdy je i potreba trochu stesticka a Cucurella navic nehraje vubec zle.

Reagovat
Visca el barca

Gaya si už v repne nekopne

Reagovat
Di Stéfano

Čo sa stalo niečo ?

Reagovat
FC Porto FC

Si úplně nemyslím že by Gaya hrál základ

Reagovat
Di Stéfano

Tak tento turnaj Cucurella výborne , tiež som to nečakal ale je to tak

Reagovat
Y.N.W.A

Cucu byl vždy dobrej, v Eibaru strašně oblíbenej a sledovanej, jestli se vrátí do Barcy. Přestup do PL nepřekvapil, jen za adaptace trvala.

Reagovat
Front hell

V Brightonu si ho chválili, né?

Reagovat
Benfica

Reagovat
Me2win

Reagovat
miguel bain

Jako LB přebral po Albovi post největšího simulanta a uplakánka. I když v tomhle ohledu je ve Španělském nároďáku výběr široký

Reagovat
Txapeldun

Ministerstvo financí odhaluje, že FC Barcelona odečetla téměř osm milionů eur na úplatcích José María Enríquez Negreira jako výdaje za období nejméně deseti let. Daňová agentura však naznačuje, že částka odečtená Barçou je ve skutečnosti mnohem vyšší, než jaká byla schopna potvrdit. (El Mundo)

Chtělo by to pořádnej článek o případu Negreira

Reagovat
AlevsakNevadi

lol za obdobie 10 rokov si odčítali 8 mega ? ak spriemerujeme ich výnosy za posledných 10 rokov na úroveň 650 mega ročne, tak toto finančná správa nebude nejako extremne riešiť, nakoľko tam futbalisti na daniach poojebávali ďaleko viac. . Navyše ak to majú oni v nákladoch, tak problém je na strane toho kto to nemá vo výnosoch. Podľa článku píšu že druhá strana nevykázala také výnosy čo ale neindikuje problém na strane Barcelony.

Reagovat
HV

Že mu nepískli tu ruku v prodloužení?

Reagovat
LuckyCharlie

Myslíš tu, co se ani nemusela řešit kvůli offsidu Fullkruga?

Reagovat
kaapaa

Taylor prd viděl. VAR to řešit měl.

Reagovat
Salfovic

Pravděpodobně to i řešil.

Reagovat
Transfermarkt

Oproti např. D. Juráskovi se jeví jako přízrak. V mých očích nehraje úplně zle,ale společně s Moratou jsou pro mě jediné slabiny letošního EURA

Reagovat
Me2win

Reagovat
krisa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Front hell

Reagovat
xjert02

takhle to ma i v lize

Reagovat
Benfica

to je neuveriteľné ako tá repre pohŕda Grimaldom len aby na to nedoplatili aj teraz

Reagovat
Freedo

Grimaldo je ideální do systému s wingbacky, ale už tolik neumí ve formaci na 4 obránce, ne?

Reagovat
Benfica

Benfica s Grimaldom s 99% hrala na 4 obráncov, a bol skvelý vždy. Ako to majú v Leverkusene neviem

Reagovat
Benfica

ďalšia vec, za celý čas čo hral u nás ho ani nezavolali.. teraz dostal čas len v zápase o ktorom nič neišlo.. a pritom tam už dlho nemajú niekoho, na miesto koho by si aspoň šancu proti slabučkým tímom v kvalifikácií..

Reagovat
sensei25

Cucurella je hrac,ktory zo 100moznych prihravok da 99 dozadu na istotu.To nie je ziadne umenie.Velmi slaby hrac

Reagovat
B3n

Reagovat
xjert02

Na tomhle neco je.

Reagovat
Me2win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele