Nedělní derniéra: Navas se v 38 letech rozloučí se španělskou reprezentací

12.07., 23:51
Aktuality
Jesús Navas (© AFP)

Očekávané prohlášení dnes vyslal do světa Jesús Navas. Španělsko se chystá na finále evropského šampionátu proti Anglii a pro již 38letého obránce se bude jednat o rozlučku s národním týmem.

Kapitán Sevilly reprezentační dres oblékl v 56 případech, dal pět branek a na turnaji v Německu se zatím představil třikrát. Naposledy nastoupil k semifinále proti Francii, když na pravém okraji hřiště nahradil vykartovaného Daniho Carvajala, odehrál 57 minut a trávník opouštěl vinou zdravotního problému.

"Už několik let hraji s bolavou kyčlí. Někdy to zajde tak daleko, že už nemohu pokračovat. O poločasové přestávce utkání s Francií jsem cítil velkou bolest, ale chtěl jsem pokračovat a pomoci týmu," sdělil na tiskové konferenci.

Carvajal je nyní Španělsku opět k dispozici a Navas by tak finálový duel měl začít na lavičce náhradníků. Na utkání by měl být připraven, jelikož po zranění absolvoval dnešní trénink, na každý pád se bude jednat o jeho derniéru na mezistátní scéně.

"Tohle bude poslední zápas a poslední momenty si musíte užít naplno i s rodinou a dětmi. Jsem pyšný na to, že si nadále užívají moje působení v národním týmu. Finále bude obrovským zážitkem pro všechny a zvláště pro spoluhráče a fanoušky, zaslouží si výhru," dodal.

Navas je hrající legendou Sevilly a v Andalusii ve druhé polovině května dostal doživotní kontrakt. V prvním týmu Sevilly zanedlouho odstartuje svou osmnáctou sezonu a dres během kariéry měnil jenom jednou, v letech 2013 - 2017 hájil barvy Manchesteru City.

S Citizens vybojoval jeden anglický titul a se Sevillou se dvakrát stal šampionem Poháru UEFA i Evropské ligy. Úspěšný byl i v reprezentaci, ve své sbírce má titul mistra světa (2010) i Evropy (2012).

Na ME v Německu stihl přepsat už dva historické milníky. Ve věku 38 let a 231 dní je nejstarším hráčem v poli, který kdy zasáhl do semifinále mistrovství Evropy a patří mu i primát pro nejstaršího Španěla na ME/MS.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Damis

Pan hráč, neocení to akorát hráči her, co koukají na rychlost a věk, a potom ještě pánové u piva v hospodě, kteří jsou samozřejmě v právu. Jelikož mají licenci PPPP+

Reagovat
Mass

Tak Jesus Navas, co si pamataju, patříval zamlada mezi vůbec nejrychlejší hráče La Ligy.

Reagovat
Kily

nejen španělské ligy

Reagovat
Csaplárova past

Proti FRA prvnich 20min horel jak papir a pak o nem kazdy rikal (i ve studiu) jak odehral vynikajici zapas. Pravda to byla tak napul ...

Reagovat
Me2win

Reagovat
Rudnevs

Dôkaz, ako velmi vie farba oci ovplyvnit atraktivitu.

Reagovat
Thelvin

To je myslím pěkné zhodnocení jeho kariéry

Reagovat
fabec1222

Zářný příklad toho, jak peníze dokážou výlečit všemožné nemoci

Reagovat
insane

Člověku pořádně dojde jeho dlouhověkost, když si uvědomí, že je to vrstevník Puerty. Ten jak umřel mladej, tak by ho přitom člověk zařadil do úplně jiný éry. Třeba jako královna Alžběta a Marilyn Monroe, obě ročník 1926, ale pocitově kvůli brzkýmu úmrtí MM přitom patří do jiný doby.

Reagovat
Me2win

Krásná ukázka trojčlenky v praxi

Reagovat
Grupma

Může hráč hrající s bolestí pomáhat svému týmu?

Reagovat
Kucka

+ proč teda bude pokračovat v Seville?

Reagovat
Pharrell

Zítra mu strašně moc přeji triumf na Euru 2024 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele