Navas nevyloučil dřívější odchod do důchodu. Bolest je větší a intenzivnější, popisuje

Dnes, 19:44
Aktuality
Jesús Navas (© AFP)

Jesús Navas v létě triumfoval se španělskou reprezentací na evropském šampionátu, následně dal národnímu týmu sbohem a v tuto chvíli se každým dnem blíží další velké loučení. Kapitán a hrající legenda Sevilly brzy pověsí kopačky na hřebík, vinou přetrvávajících zdravotních problémů by k tomu mohlo dojít dříve než bylo původně plánováno.

Navas v listopadu oslaví 39. narozeniny a už několik let ho limitují chronické problémy s kyčlí. V květnu po drobné kontroverzi dostal v Seville doživotní smlouvu a na základě svého rozhodnutí měl v kariéře pokračovat do závěru prosince.

"Snad to vydržím až do prosince," doufá Navas. "Každý zápas je pro mě stále složitější. V téhle situaci jsem už několik let, ale bolest je větší a intenzivnější. Všechno se komplikuje, po skončení zápasu nejsem schopen normálně chodit dva nebo tři dny," popisuje.

"Druhá polovina roku 2024 pro mě představuje obrovskou výzvu, chtěl jsem být s týmem. Doufám, že to zvládnu až do prosince, jenomže se jedná o zdravotní problém a srovnávám se s ním složitěji a složitěji. Navíc si nemohu užívat ani čas se svými dětmi," dodal.

Navas v Seville s fotbalem začínal a s výjimkou čtyřletého angažmá v Manchesteru City tomuto klubu zasvětil celou aktivní kariéru. Jako křídelník a v uplynulých letech krajní obránce posbíral celkem 692 startů, nastřílel 38 branek a na 119 zásahů svým spoluhráčům nahrál.

Minulý týden se Navas stal nejstarším střelcem v historii klubu, když jedinou trefou rozhodl o výhře nad Getafe. Už dnes jeho tým čeká další utkání, večer nastoupí na půdě Deportiva Alavés.

"O jeho problémech víme dlouhodobě. Dnes cítil bolest, zítra se může cítit mnohem lépe, každopádně k zápasu s námi odcestuje. Na rozhodnutí má právo a my to musíme respektovat. Klubu se nedařilo, chce pomoci a snaží se, mohl by klidně hrát do 45 let, jenomže zdraví nejde poručit. Termín stanovil na prosinec a já bych jeho služeb rád využil až do konce roku. Pokud se rozhodne skončit zítra, budeme to muset respektovat," řekl na toto téma trenér Xavier García Pimienta.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
JackDaniels.

Oblubenec. Drič s výnimočnými kridelnými schopnosťami. Perfektné a presné centre. Srdciar a príklad pre mladých.

Reagovat
Damis

Jeden z nejhezčích a nejpravdivějších komentářů zde.

Reagovat
Damis

Jako nemyslím zde u tohoto článku, protože tu je jen jeden komentář ale celkově na eurofotbalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele