Náhrada za Berhaltera: USA by měl na domácím MS vést Pochettino

15.08., 11:44
Aktuality
Mauricio Pochettino (© AFP)

USA povede na domácím mistrovství světa v roce 2026 argentinský trenér Mauricio Pochettino. Podle televizní stanice ESPN se bývalý kouč Chelsea, Paris St. Germain či Tottenhamu domluvil na podmínkách angažmá s americkou federací. Ve funkci nahradí Gregga Berhaltera, který skončil v červenci předčasně po nepřesvědčivých výkonech týmu na Copě América.

Dvaapadesátiletý Pochettino působil naposledy v Chelsea, odkud v květnu odešel už po jedné sezoně. Londýnský klub pod jeho vedením po špatném startu do soutěže vybojoval v Premier League i díky pěti výhrám v posledních pěti zápasech alespoň šesté místo, které zajišťuje účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

Jen o půl roku delší bylo Pochettinovo angažmá v PSG, s nímž získal někdejší argentinský reprezentant předloni ligový titul a o rok dříve Francouzský pohár. V Tottenhamu působil přes pět let a dovedl ho do finále Ligy mistrů. Předtím trénoval Espaňol a Southampton.

Na lavičce fotbalistů USA by měl Pochettino debutovat 7. září v přípravném utkání proti Kanadě.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Dva roky dovolená a hlavně pryč od toho evropského tlaku. Dá MS a pak s novou energii a chutí zkusí nějakou španělskou nebo italskou ligu, popřípadě znova PL. Proč ne.

Reagovat
oli9

Reagovat
EaP

Presne tak . Ten tlak v Európe musí byt brutálny . Pokiaľ sa nevoláš Guardiola alebo Klopp, nikto ti nedá čas. Prijal ponuku Chelsea , kde mu pritiahli kvadrilion pokemonov , síce to zo začiatku škrípalo aby ich na konci zladil a začalo to nejak vyzerať . A za odmenu mu dajú zbohom. Po takejto skúsenosti sa mu nedivím , že nechcel v Európe riešiť ďalší nový ,, projekt,,. A myslím , že ponuky tam určite mal .

Reagovat
JohnnyDynamite

on není trenér,který vyhrává trofeje proto nemá šanci se udržet v top týmu...těch šancí měl spoustu a vždy selhal

Reagovat
Seydou Doumbia

zase tak tvrdý bych na něj nebyl...10z12 let trenérské kariéry byl v espanyolu, sotonu a spurs, to nejsou adresy na vyhrávaní trofejí...a pak nedostal ani celou sezonu v pesgay, kde měl minimální ztrátu na titul (a nevyhrál titul ani tyšl) a v chelsea to samý...těžko se vyhrávají trofeje v polovině sezon

Reagovat
MarcoBanco

ešte stojí za zmienku, že so Spurs spravil finále LM

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Csaplárova past

Lepšího by nenašli, profit především pro USA než pro Pocheho ...

Reagovat
smazaný uživatel

Práce snů. 4 roky lehára, pak cirkus, vypadnutí, odvolání a přesunutí někam do klubu. Neznám lepší job, než získal on. 4 roky teď může jezdit po plážích v USA, chodit na večeře s hvězdami NHL, NBA a herecké branže, užívat si život v městech, které nikdy nespí. Paráda. Život nemůže být lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, a 4 roky říkám proto, že pokud půjde vše podle plánu, mohl by vést tým i na Olympiádě, ne?

Reagovat
capaccio

To su ale naivne predstavy

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho by to tak dělal.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Salfovic

Na poměry repre šmatláků to bude dobrej trenér.

Reagovat
Sigma Olomouc

Super práce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele