Na tohle si nezvyknete, jásal po dalším triumfu Ancelotti

02.06., 09:54
Aktuality
Carlo Ancelotti (© Real Madrid FC)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti ujistil, že triumfy v nejprestižnější pohárové soutěži mu nikdy nezevšední. "Bílý balet" v sobotním finále ve Wembley porazil Dortmund 2:0, přestože první poločas patřil podceňované Borussii. Jak prozradil brankář Thibaut Courtois, zkušený italský kouč o poločase svolal celý tým včetně náhradníků, aby všem důrazně vysvětlil, jak bude třeba po přestávce obraz hry změnit.

Byl to večer plný rekordů. Madrid si připsal patnáctý triumf v soutěži, jímž vylepšil vlastní maximum. Rovněž Ancelotti posunul svůj vlastní rekordní počet vítězství v Lize mistrů jako trenér na pět - o dvě více než kterýkoli jiný kouč. "Na tohle si nikdy nezvyknete. Bylo to velmi těžké, mnohem těžší, než jsme si mysleli, že bude. Museli jsme přečkat první poločas, ve druhém jsme ztráceli míč méně a hráli lépe. To všechno jsou ale maličkosti, vyhráli jsme. Sen pokračuje!" řekl čtyřiašedesátiletý Ital pro Movistar.

O přestávce bylo v kabině velkého favorita finále hodně rušno. "První půle nám nevyšla. Dortmund byl nebezpečný z brejků. O poločase jsme si ale i s náhradníky řekli, že musíme obraz zápasu změnit, což se povedlo," uvedl po utkání s ulehčením belgický brankář Courtois.

Od chvíle, kdy se Pohár mistrů evropských zemí přejmenoval na Ligu mistrů, postoupili "Los Blancos" do finále devětkrát. A všechny rozhodující souboje vyhráli. "V prvním poločase se mi nelíbila úroveň, na které jsme hráli. Ztráceli jsme míč příliš často a na špatném místě. Nechali jsme Dortmund hrát tak, jak chtěl - s rychlým přechodem do útoku, v tom jsou nejnebezpečnější," poukázal Ancelotti.

Real udělil soupeři lekci z produktivity. "Rozhodující bylo, že jsme v prvním poločase neinkasovali. První poločas z naší strany opravdu nebyl dobrý. Pak jsme se lépe dostali do zápasu a dali gól, který nás dostal na koně. Ale trvalo dlouho, než jsme ve finále byli lepším týmem," uznal pro ZDF Toni Kroos, který po Euru ukončí kariéru.

Německý záložník spolu s Danim Carvajalem, Nachem a Lukou Modričem vyhráli Ligu mistrů pošesté, čímž se dotáhli na legendu Realu Francisca Genta. Právě Carvajal se po Kroosově rohu postaral hlavou o vítězný gól. "Nedokážu ani popsat, jaký to je pocit. Spokojím se s nesmírným štěstím. Z prvního poločasu jsme vyvázli bez inkasovaného gólu, pak jsme věděli, že naše chvíle přijdou. Upřímně, ani jsme si nezasloužili v poločase remizovat," řekl střelec první branky.

Carvajal si odnesl cenu pro hráče zápasu. "Věřte mi, rád bych tyhle zápasy vyhrával snadněji. Na rohy jsem chodil většinu sezony. Klíčové bylo mé odhodlání. Nejdřív jsem zamířil nad a věděl, že podruhé už musím dát gól," řekl obránce.

Real vůbec poprvé na cestě za vítězstvím v Lize mistrů neprohrál v sezoně jediný zápas. Po Barceloně je druhým španělským klubem, jemuž se to povedlo.

Autor: ČTK

Komentáře (202)

Přidat komentář
Tony Stark

Niekto prekonáva rekordy v trofejách LM, niekto v obdržaných kartách

Don Carlo

Reagovat
misinho7

legenda

Reagovat
Me2win

A příští rok s Mbappém, to už je nechutný. Do toho do příštích sezón přijde třeba odpočatej Klopp nebo Alonso. Ta nadvláda asi chvíli potrvá .

Reagovat
Damis

Nebo mladý Ancelotti

Reagovat
Uwe háže buly

Koukám, že se začal taky rozjíždět dobrý hype

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
H. Ch. Andersen

Reagovat
H. Ch. Andersen

Bez záložníka s myšlenkou tomu moc nevěřím.

Reagovat
Me2win

Tak oni si můžou pořídit koho budou chtít .

Reagovat
JeséRodriguez

Ale hráči jako Kroos nebo Modric už dneska nejsou, dnes je to samej atlet. Těžko někoho seženeš

Reagovat
Me2win

On se někdo za 100 mega najde .

Reagovat
JeséRodriguez

Ale kdk se těm dvěma typologicky priblizuje?

Reagovat
Me2win

Nechcete si vzít za 60 mega Enza ?

Reagovat
JeséRodriguez

Zrovna Enza mám rád, takže bych ho v Realu rád viděl

Reagovat
Salfovic

Zrovna ten by se do Realu výborně hodil. V Chelsea se stejně bude jen trápit.

Reagovat
Me2win

Tak uvidíme, systém novýho kouče by mu měl sedět nejvíc.

Reagovat
H. Ch. Andersen

Wirtz bych řekl, že by mohl být blízko. Ale nevím co pak s Bellinghamem. Na 8 je jich obou škoda.

Reagovat
JeséRodriguez

Škoda by jich tam byla, a zároveň by tam měl hrát někdo kdo víc pomůže dozadu. I když zase Valverde + Tchouameni/Camavinga by na některý spily mělo stacit. Bellingham by tam asi mohl hrát takovou 10tku, nebo Brahim/Arda. Wirtz snad nepřijde, podle mě dá ještě jednu top sezónu a pak půjde dolu

Reagovat
H. Ch. Andersen

Mně přijde, že se to o Wirtzovi říká docela dlouho a furt hraje super, a to i po vážným zranění.

Na Ardu jsem zvědavej, ten by mohl hrát časem 8/10.

Reagovat
H. Ch. Andersen

Real bude muset řešit víc postů, nejen střed zálohy.

Reagovat
Me2win

Tak přijde Mbappé zadarmo, do toho asi Davies a střeďák a jsou v klidu ne? Ve středu může hrát toho tvořivějšího prozatím Valverde kdyby náhodou, nebo?

Reagovat
JeséRodriguez

Davies snad nepřijde. Mě by se líbil asi někdo mladší na RB, např Porro. Stoper pokud odejde Nacho by mohl být někdo mladší z ligy klidně. Předek Vini, Rodrygo, Mbappe, Endrick, Brahim, Joselu??? a Bellingham s Ardou 10tky?

Reagovat
Me2win

Příjemný starosti .

Reagovat
JeséRodriguez

a hlavně ne moje no

Reagovat
H. Ch. Andersen

No, Mbappé zas tak zadarmo nebude. Poslední spekulace jsou 130m€ podpisový bonus.

Hráč, kterýho Real nepotřebuje.

Reagovat
Me2win

85mega liber a vyplácí se postupně, ne najednou. Plus hroťáka potřebovali, a když můžou mít zrovna Mbappého...

Reagovat
ACSeRw!n

jak jako nepotrebuje ?

Reagovat
imp.

"Kreativita" nemusi nutne pochazet od nejakych genialnich zalozniku s myslenkou, protoze kreativita neni jen genialni prihravka za obranu. Kreativita a obecne generovani sanci je i dribling a 1v1. Lidi se ptaji jak se nahradi Kroos s Modricem, ale ta nahrada v tymu je a Perez na ni pracuje leta. Ten tym je sestaveny z elitnich dribleru, ktery budou ty sance generovat tim, ze jsou individualne 1v1 hrozne silny. Fede, Camavinga, Jude, Vini, Rodrygo, Arda, Brahim. Prijde Mbappe. Vsichni hrozne silny 1v1.

Tim nerikam, ze hrac jinyho profilu neni potreba. Je, viz treba Joselu, ktery neni zadny zazrak, ale protoze to je jedina cistokrevna devitka v tymu, tak byl hrozne uzitecny. Kroos sam o sobe neni az tak kreativni (vetsina jim vygenerovanych sanci pochazi ze standartek), ale je hrozne silny v kontrolovani hry a nikdo takovy tam ted neni. Do budoucna se nekdo takovy bude hodit (Wirtz, Pavlovic). To nerikam, ze ne. Ale takovyho hrace bych vnimal jako spis nekoho na doplneni tymu a ne nekoho na koho budeme nutne cekat jako na smilovani.

Reagovat
Salfovic

Pro mě je tedy kreativita spojena s výborným čtením hry, herní inteligncí a perfektními přihrávkami.

Reagovat
H. Ch. Andersen

Souhlasím asi jen z části. Hráčů na 1v1 je tam mraky, ale nikdo, kdo dokáže překvapit super nahrávkou za obranu (př. Toni vs Bayern), přenést hru přes půl hřiště, přesně do oběhu nabíhajícího hráče či jak píšeš, diktovat tempo hry. Vědět kdy zrychlit a kdy zpomalit.

Reagovat
vladis271

Klopp to dohto Realu urcite nepojde. Vedel by som si ho predstavit v Barce ak by sa naucil rec.

Reagovat
juris.n

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Cobolek

Se porad velebi ten plesatec co udela s neomezenym rozpoctem titul a malokdy neco navic, pritom Anceloti pravidelne vyhrava vice trofeji i bez hromady posil a letos napriklad bez poradneho utocnika.

Reagovat
Kuba408

Jako by byl Real chudý klub

Reagovat
Cobolek

Je hezke ze se umis zasmat vlastni hlouposti a neschopnosti chapat psany text. Ja nic takoveho nepsal, Real chudy neni, ale s penezma zachazi trosku jinak nez City.

Reagovat
Uwe háže buly

to zní vtipně na adresu Reálu, jakkoliv se v tomhle ohledu zlepšil. Pořád většinu kádru koupil za dardu.

Reagovat
Maximm9

Co znamena v dnesni dobe ''darda''? Pro me to je neco jako 100mega+ Takovych tam moc nemaji, mozna jen ten Bellingham.

Zbytek jsou proste hraci, kteri byli za 30-50mega. To je az smesne na dnesni dobu a takove hrace si muze dovolit kazdy klub v top lize, navic Real ten tym poskladal prubezne behem par let.

Reagovat
Seydou Doumbia

Orelien Čumeni taky stál Kolo Muani v té době jinak ale souhlas

Reagovat
Uwe háže buly

Tak oni je kupovali už před pár lety, kdy litali vzduchem trošku nižší částky. A nechci se zastávat City, ale oni taky nekupuji hráče za stamiliony. Real jen tak náhodou za 50 Militaa nebo Mendyho, Alabá podepsaný za raketu. Tchoua za 80, Bellingham za 100, to není až tak velký rozdíl oproti City ne? Rodrygo a Vinicius za 90 dohromady, na to že to byli junioři..

Reagovat
misomy6

Reagovat
Uwe háže buly

Nekoupili je?

Reagovat
Kuba408

To píšu pořád, že se chovali podobně, jako City, pamatuji si i to léto jak přišel Kaká i Ronaldo. Než to trefili ten základ, tak taky utratili raketu, ale ne dělají to vlastně výborně jen City a PSG kurví fotbal částkami :D

Reagovat
Maximm9

To mas pravdu, ze Real vynalozil treba na tu dobu silene prachy na Galacticos a udelat to ted nejaky anglicky tym, tak se z toho muzou vsichni posrat, protoze majitel zbohatl na rope

Reagovat
Well

Dřív se za to kritizovat dali poslední roky opravdu ne, jen když si vezmeš ten základ dřív. Navas-Marcelo-Varane-Ramos-Carvajal-Case-Luka-Kroos-Ronaldo-Benz-Bale. Z těchto hráčů raketu stalo víceméně jen duo Ronaldo a Bale. Širší kádr byl doplněn hlavně hráči z té generace odchovancu okolo Jeseho a Moraty. Pak přišlo období, kdy se budovalo SB a ty přestupy také nějaký extrem nebyly za posledních 5 let třeba 3 roky v plusu...

Reagovat
Maximm9

Castky jsou uz par let porad stejny, jen je vice klubu co si to ted muze dovolit, nebo jim nezbyva nic jineho, nez je taky davat. Jo, s tim souhlasim, ze City uz neutraci xx mega a ono je rozdil ty miliony utracet a vyhravat vsechno a potom utracet jako United,Chelsea,Arsenal a nevyhrat absolutne nic.

To jo, dali 90 za juniory, ale ti juniori ted maji cenu 250mega

Reagovat
Uwe háže buly

No jasně, ty přestupy jim na rozdíl od United, Chelsea, PSG a i City vycházejí, i proto vyhrávají takhle často LM.

Jen bych z nich nedělal chudý příbuzný, co nikoho nekupují a všechny drtí.

Reagovat
Well

Chudi příbuzní nejsou, ale paradoxně jim vyšla ta cesta, kdy se tolik nekupovali ty top hvězdy, ale budovali to postupně za méně prostředků. Plus to dokázali docela dobře vyrovnávat odchodem odchovanců atd.

Reagovat
JeséRodriguez

Perez proste ten fotbal umí delat

Reagovat
Svatej

Reagovat
Uwe háže buly

Teď koukám, že jsem zapomněl na Hazarda, Jovice.

Reagovat
Well

Ber balanci ne jednotlivé přestupy.

Reagovat
Svatej

Wtf

Reagovat
Well

Že se tomuhle směje zrovna fanoušek Chelsea mě nepřekvapuje.

https://www.transfermarkt.com/fc-chelsea/alletransfers/verein/631

Reagovat
Svatej

Tomuhle se vysměje naprosto každej fanoušek, proto je první argument i ta odpověď příšerně trapná

Reagovat
Well

Real chudý klub není, ale poslední roky je kritizovat za to, kolik utrácí za hráče a porovnat je se City je vtipný. Protože Real za poslední roky za více prodává než nakoupi. A paradoxně se jim tohle vyplácí více než ta politika Galacticos. City za poslední roky je skoro každý rok v přestupech v mínusu. Takže je docela podstatný rozdíl z čeho se financují ty přestupy. A ten point tým City x Realu je taky úplně v pohodě, protože zatímco Pep dostal na koho si ukázal, tak Carlo ne.

Reagovat
Svatej

Prosimtě odkud si tahas data? od odchodu Ronalda,.kde jste +- začali s obměnou, jste víckrát byli v mínusu než v plusu na přestupácích (4:3 v tenhle moment).

Za tu dobu jste utratili 730 mega a ziskali 550 mega, takže argument s prodáváním vic než nakupováním je prostá lež.

Pro porovnání City za tu dobu utratili o nejakych 130 mega vic a prodali o 20 mega min.

Reagovat
Well

Posledních 5 let máš 3 v plusu 2 v mínusu. Celkově v mínusu, ale máš tam ty přestupy Hazarda a Jovice, které to posílají do řiti. Já nemám problém kritizovat Real, že jako první klub rozesral ty přestupy, ale poslední roky je kritizovat je mimo, protože v porovnání se City, Chelsea, ManU mají ty přestupy v pohodě. Vždy záleží jaké bereš období, já bral těchto 5 u Realu. A původně se porovnával Carlo a Pep, takže můžeš třeba teď mrknout, kolik kdo z nich utratil za posily za působení v klubu. Poslední takové šílené přístupové období bylo právě to 09/10, od té doby to byl jeden velký přestup za delší dobu Bale, James, Hazard...

https://www.transfermarkt.com/laliga/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/ES1

Reagovat
Salfovic

Jenže poslední roky za to kritizovat City je stejně mimo.

Reagovat
Well

No Pep měl ty první 2 roky, kdy si nakoupil co potřeboval a teď to doplňuje taky spíš po jednotlivcích, takže ano poslední roky to není na kritiku, ale furt ta jejich bláznivá politika je mladší než u Realu. Pep měl možnost si to poskládat narozdil od Carla, který to jede docela na úsporný režim.

Reagovat
Svatej

Vždyť to vy taky

Reagovat
Well

Za dob Galacticos ano...

Reagovat
Svatej

A co jako, ze to posílají do říti přestupy, který se ti nelíbí? to je naprosto katastrofální argument, City by tam mohli prdnout taky Grealishe nebo Phillipse třeba, wtf

Ty bereš jen obdobi, který se ti hodí do narativu, ne který je relevantní, to jakoukoliv hodnotnou diskuzi zabije na startu, protože z logiky věci se kazdymu klubu bude hodit jiný porovnání, aby to vyšlo líp. Píčovina, sorry.

Jj, takže když jsi měl dojem, že selektovat kluby je pro tebe výhodnější, tak jsi vedl diskuzi tam. Ted to teda chces zas přetočit na trenery a ne kluby, protože to původní tvrzení nebyla pravda... Sorry, ja nerozumim tomu, kam to chceš dovézt, ale předpokládám, že to bude něco na styl

"Nj, ale muj klub za 3,5 sezony v hodně konkrétní výseči 2020-2023 nakupoval míň než konkurenční klub v 2022-2024, navíc my tam měli hráče X, kterej se do toho nepočítá, takže v souhrnu je jejich utrácení jak z jiný planety. Boom"

Reagovat
Well

Zato ty sis schválně nezapocital sezóny u City 2016 a 17, kdy si Pep vykoupil co chtěl a ty hráče v tom týmu pořád má, kdežto Real z té sezóny, kdy vykoupil vše v té sezóně 2009/10 už nemá nikoho. Naposled se to dalo brát právě v té sezóně, kdy vyhráli naposled LM s Ronaldem.

Celá pointa je o tom, že Real teď rozhodně netěží nějak extrémně z toho, že by měl v týmu nějaké extrémní přestupy. City tam ty přestupy v tom týmu ještě má, za 5-6 let to bude zase něco jiného.

Dřív Real přestupovy trh posral a těžil z přeplacení hráčů, s nástupem Pepa to dělalo City a těží z toho ještě teď. Teď to dělá Chelsea a ManU, ale neumi to poskládat. Stačí se podívat na to, za kolik přišli hráči základní 11 a širšího kádru u těchto týmu a u Realu. Ano, není to třeba jak u jiných menších týmů, ale také to není na úrovni City nebo jiných anglických týmů. Mě se tahle cesta, kdy kupují mladší hráče líbí mnohem více než privádět hotové hvězdy, které často vyhořeli.

Reagovat
Svatej

Nezapocital jsem je no... Bud proto, ze se mi to nehodilo a nebo, nebo (!).... Protoze je to uz 8 (slovy osm) let zpatky a z ty sezony uz v klubu neni patrně jedinej hráč

Kdybych to posadil přesně na začátek Guardioly, tak zas můžeme namitat, ze vam to zas musim posadit na začátek vaseho tymu, kterej jste drželi 12 let a postupne obměnili, což je zas a znova píčovina

Jinak prozradim ti tajemstvi, z roku 2009 nenajdeš v top klubech na světě nikde hráče, co tam byli právě od toho roku, to fakt neplati jen pro vás.

No hovno, City právě těží doslova presne z toho, z ceho vy. Poskládali tym na startu a pak pomalu semtam střelí neco na obměnu. Mohl by sis vybrta doslova jakejkoliv jinej tym na světě a ty si vybereš ten nejhorší k porovnání

Faktem zůstává, ze jste se City stejní. Místo vysmívání, ktery totálně neni na místě, to mas brát jako kompliment, ale to bys v první řadě musel připustit, ze jsi byl od prvni minuty mimo,. což chápu, ze v anonymní diskuzi není snadný

Reagovat
Well

Pořád z té doby tam je KdB, Stones, Walker, Ederson a Silva...

Za dob Galacticos nakupoval drahé hvězdy prvního formátu, teď se od toho upustilo a z té doby tam už není nikdo a kupuji se více mladí, kteří jsou na svůj věk drazí, v kontextu současných výkonů vyšli Real levně. Vini, Fede, Rodrygo, Cama... dřív třeba Case, Varane, Marcelo... k tomu tam máš vyhodne prestupy hráčů jako Modric, Kroos dříve a dnes Alaba, Rudi nebo Courtois...

Však ti říkám, že Real to tak driv dělal taky a ještě do odchodu Ronalda z toho těžil, pak by se ještě dal brát Bale, ale ten už ani nehrál.

Já se jim nesmeju, když tu tvrdím, že to stejné praktikoval Real celé roky. Teď když se podíváš na ty hráče, tak draho přišel Jude a Tchouameni. Z té generace okolo Ronalda on a Bale, James a ještě by sel brát Ramos na svou dobu. V City máš teď draho Dias, Ederson, KdB, Gvardiol, Grealish, Rodri, pak tam je hrozně moc těch hráčů s cenovkou okolo 50 mil, která mi v dnešní době přijde docela v pohodě...

Jinak, aby ses nechytal přesně každého slova, tak záměrně vynechávám hráče jako Kaka, Hazard, Jovic nebo na druhé straně Cancelo, Laporte, kteří to dění v LM zase tolik neovlivnili.

Podle mě City jde dost podobnou cestou, ale jsou pozadu, takže v současné době ty cesty jsou pořád jiné. Real teď těží hlavne z hráčů, ktere koupili jako mladé levněji nebo vyhodne na konci smluv, pak tam je pár dražších. City teď také více nakupuje ty mladé, ale ten základ pořád tvoří dost těch hráčů, kteří přišli dříve draho. Proto říkám těch 5-6 let, kdy jim ti hráči výše odejdou a budou to muset doplnit jako Real, tam se ukáže jestli mladými nebo zase dokoupit ty top hvězdy...

Reagovat
Svatej

V roce 2016 tam byl jen Stones a KDB, ostatni přišli az další sezóny, takže zase nic.

Mě ale nezajímají jména hráčů Realu, kteří slouží jako přesná protiváha právě tem mladym KDB, Stonesum, Bernardum, Walkerum a dalším, kteří taky nebyli světovýma hvezdama prvni, kdo tuhle věc prorval, byl az Haaland, kteryho zas i vy kontrujete Mbappem.

Chápeš už, že každým dalším argumentem jen vic dokazujes, ze ty kluby aplikovali stejny přístupy, i kdyz se snazis o opak?

V čem jsou prosimtě pozadu? Ligu vyhravaji, LM uz taky, konkrétně vas prehravaji ve většině zápasů a budoucnost z hlediska zázemí i kádru mají slozenou v pohodě, tak v cem jsou pozadu?

A vubec, i kdyby (s durazem na to kdyby) byli pozadu, tak prece furt na stejný cestě, tak kde zas beres tu predstavu o jiný cestě? vůbec to nechápu, jak ta logika funguje

Reagovat
Allianz_Arena

Ancelotti vyhrává více trofejí než Guardiola?

Reagovat
CHONG

Od té doby, co se Carlo vrátil do Realu, tak jo

Reagovat
Allianz_Arena

O kolik? O jednu? Guardiola je přeci výrazně úspěšnější trenér. Těch trofejí, i přes rozdílnou dobu trénování, bude mít o dost více. Jen za svých 7 let v PL má stejně ligových titulů jako Ancelotti za svou téměř 30 letou kariéru ve velkoklubech.

Reagovat
CHONG

O tom nepolemizuji, jen říkám, že co se Carlo vrátil do Realu (a mají tak srovnatelné podmínky), tak má Carlo víc trofejí a ve vzájemné konfrontaci je to 2:1 pro Carla

Reagovat
pantondavo

Těch důležitějších jo

Reagovat
Ladas321

Když fanoušek klubu, který v sezóně 19/20 nechal na přestupech 360 mega a z toho 210 mega vyhodil z okna na koupi Hazarda, Jovica a Reiniera, tak je to velmi úsměvné.

Vzbuďte mě až vyhrajete treble a pak je zkuste vyhrát ještě jednou aby jste vyrovnali plešatce.

Reagovat
Cobolek

Treble je jednoleta haluz, vyhravat LM pravidelne je umeni. Az plesatec vyhraje LM vickrat nez jednou za deset let, a to vymeta jen skutecne extratop kluby a stejne je v LM k smichu, tak vzbud ty nas.

Reagovat
fenixLFC

zvlastne ze nepouzijes podobnu logiku aj na ancelottiho v suvislosti s ligou. tiez vymeta celu karieru extratop kluby (s vynimkou evertonu) a ma "len" sest ligovych titulov. alebo vyhravat ligu pravidele nie je umenie?

Reagovat
Juan Román Riquelme

Napoles taky nepatri mezi top kluby…

Reagovat
Messiáš

I těch 6 ligových titulů za pomalu 30 let je haluz?

Reagovat
Ladas321

Když za 122 let nejsi schopný jednou “zahaluzit”, tak to fakt smutné a když pak přijde plešatec udělá to dvakrát s dvěma různými týmy, tak je to fakt ostuda a není pro to žádná omluva.

A víš co je fakt na hovno? Jeden klub “bez historie” má ty treble ve vitríně.

Reagovat
Bandita_Harry

Pep má za 7 rokov rovnako Ligových titulov ako Carlo za celú kariéru

Reagovat
MichaelOwen88

Guardiola je lepší.

Reagovat
masly008

bez hromady posil

Reagovat
JeséRodriguez

tady to porovnávani oba dva jsou absolutní top

Reagovat
Well

Guardiola umí líp skládat tým, Ancelotti je lepší takticky.

Reagovat
Salfovic

Don Carlo ale nikdy neměl při skládání týmu takové pravomoce jako Pepek.

Reagovat
Well

Jo to máš pravdu, v AC měl neskutečnou generaci, v Realu mu to předtím hodně skládal Mourek. Teď zase chudák moc na výběr neměl, protože stadion a na přestupy toho tolik nešlo + tam měl už ty mladé přivedené.

Reagovat
CHONG

GOAT

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý nejlepší trenér v historii Realu.

Reagovat
CHONG

Muñoze překoná příští sezónu

Reagovat
Rothbard

Ancelotti > Guardiola

Reagovat
Cobolek

O tom neni pochyb. I moralne je nekde jinde.

Reagovat
Ladas321

Podle čeho soudíš? Co já vidím je 70ti letý trenér, který má méně trofejí než 55 letý trenér.

Reagovat
JeséRodriguez

proto je taky Real Madrid nejlepší klub světa

Reagovat
MichaelOwen88

Guardiola > Ancelotti

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo, ty parchante, jdeme si pro tebe!

Reagovat
John Obi Mikel

Nejlepší trenér na světě

Reagovat
0:1

.... je ten, co vychoval nejvíc prvotřídních fotbalistů.

Reagovat
Foppy

To je nejlepší vychovatel

Reagovat
Well

Takže Ajax?

Reagovat
Mishko

Dať sezónu s jedinou prehrou v 90 minútach, s titulom v lige, superpohárom a víťazstvom v Lige majstrov po tom, že mu odišiel najlepší strelec a jediná 9-ka do základu, čo sa hneď na začiatku sezóny zranil prvý najlepší brankár sveta a postupne aj stopérska dvojica, je neuveriteľný výkon.

A to tam toho ešte bolo o dosť viac - na jeseň pomerne dlhý časa bez Viniho, Tchouameniho, Carvajala, Mendyho či Camavingu... neskutočná sezóna a nebyť Leverkusenu, tak asi aj o dosť viac ospevovaná

Reagovat
Kenneth

Omluva Carlovi a kloboucek dolu co dokazal s tim kadrem. Letosni sezona se urcite zapise do dejin Realu. Z Rüdigera se tento rok stal novy Maldini, Nacho doufam prodlouzi a Tonimu prosim nejakou mensi sochu. Diky sampioni.

Reagovat
jenage

Jojo a tady bude někdo obhajovat ETH tím, že měl zraněné hráče.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Me2win

Hodně tomu přidal ze začátku Bellingham, vždycky když to vypadalo, že ztratí, tak Belligol rozhodl . Kdyby v druhý polovině sezóny tak nevyšuměl, mohl mít zlatej míč.

Reagovat
Mateo16

Tie jeho golové štatistiky boli / su nafuknuté ako Gulerove. Buducu sezonu da ledva 10 G

To je uplna hlupost davať GB a za štatistiky.

Reagovat
Me2win

Možná máš pravdu, ale ty góly dával i proti Barceloně, v Lm proti Neapoli. Každopádně ta jeho hra na Ballon d´Or asi zatím není. Zase třeba zazáří na Euru. Ale každopádně byl letos pro Real klíčovej hráč, a bude v Top 5 minimálně. I když si myslim, že ta trofej už poměrně ztratila svůj význam.

Reagovat
FC Porto FC

To bude šok no když tam bude Mbappe že nedá asi tolik gólů

Reagovat
CHONG

Pokud zazáří na EURO, tak ještě šanci má, ale přeju to Vinckovi, ať pukne pár hlav

Reagovat
Me2win

Vini by ho měl vyhrát a asi by nikdo nemohl říct nic, kromě zhrzených Barca fans. Což je vtipný, když si vybavim jeho začátky v Realu , je z něho fakt neskutečnej hráč.

Reagovat
EaP

Ja som fanusik Barcelony a s kludnym svedomim suhlasim, ze Vinicius je momentalne najlepsi hrac planety. Na druhej strane, je to pre mna sebestredny nimand , ktory sa diva sam na seba a nikam inam. Dalo by sa polemizovat , ze je to skvely chlap podla mnohych vyjadreni z medii v Madride , ale aj o tom pochybujem. Na ihrisku pri zaplave emocii je krasne vidiet , akym clovekom je. Namysleny trouba

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Reagovat
Patt

Real se na City skoro nedostal za půlku. Celkově nebyl lepší ani s Lipskem, s Bayernem a s Dortmundem. V lize byl El Clasiku 2x horší než Barca. Jsou to luckeři.

Reagovat
CHONG

Ty slzy jsou cítit i přes monitor

Reagovat
MichaelOwen88

To je realita a nie slzy, hráte holého chuja a máte neskutočné šťastie, plus zaslúžene efektivitu.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Laliga

Neprehrali sme v LM jeden jediný zápas. TO JE REALITA

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Patt

Musí se ale nechat, že dokáží vyhrávat tituly. Ale já tam nevidím žádnou dominanci nebo krásný fotbal jako svého času hrála Barca nebo teď City.

Reagovat
El Cid z City

City zrovna letos hráli asi nejhorší fotbal pod Pepem.

Reagovat
MichaelOwen88

A stále krajší a dominantnejší futbal ako hrá Real.

Reagovat
MichaelOwen88

Presne tak.

Reagovat
Acquanni
Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
misinho7

velmi to boli co

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

To je fakt. V podstatě jediný, co předvedli je, že dali víc gólů, než soupeři. Jak se takhle dají vůbec vyhrávat fotbalový zápasy?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
JeséRodriguez

s City doma dvakrát prohrával a pokaždé v pohodě do pár minut srovnal. Venku dal gól tak přizpůsobil taktiku...kdyby musel hrát tak zase dá, ukázalo se to i v prodloužení kde měli jedinou tutovku...city si posouvalo balon ale krom té druhé de bruyneho šance nic nemělo

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Seydou Doumbia

a ještě jeden z nich stihl selfí s nějakým realistou

Reagovat
unk

Carlo nesklamal

Pred zapasom som sa okrem prechodov bal najviac vyskovej dominancie Borussie a standardiek.

Borussia to ale prave preto podcenila a nacviceny roh vysiel asi na 5. pokus

Este aj po Carvajalovom gole tam mal sancu Nacho z rovnakej pozicie.

Reagovat
smazaný uživatel

here we goooooooooooooooooo

Reagovat
imp.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Acquanni

Jen pro zajímavost, kouknul jsem akorát na statistiky přes sofascore appku a zrovna na včerejším zápase se ukázalo, že xG, ač zajímavá statistika, dokáže být hodně zavádějící

Schválně jsem kouknul, které šance BVB měly nejvyšší xG.

Celkem to teda bylo 2,08 - 1,13 pro BVB.

Z toho 1,49 měl Füllkrug, ale 0,59 bylo z toho jasnýho offsidu do tyče a co mě hodně překvapilo, tak měl 0,90 za tu snahu dorazit hlavou po střele Adeyemiho v 28. minutě... Což sice ano, ta pozice obecně byla tutová, ale vždyť byl v takové pozici, že to bylo téměř nemožné dát. To by tam musel vystřihnout nějaké nadpozemské nůžky, aby z toho byl gól

A ne, tohle není příspěvek "Real byl vlastně lepší", kdyby se chtěl někdo hádat. Jen je to zajímavost, které jsem si všiml a chtěl jsem se o ní podělit.

Reagovat
imp.

By me zas zajimalo na kolik xG byl ohodnocen ten centr od Viniho co Bellingham tesne minul a golmanovi propadl. Takhle na papire to defakto byla "strela" nekde ze 25-30 metru, takze xG tam bude extremne nizky, ale na druhou stranu to bylo obrovska golovka, protoze kdyby to Jude jen liznul, tak je to gol.

Reagovat
Acquanni

Taky dobrý příklad Zrovna na tom sofascore to určitě ani není vůbec jako střela, takže xG žádný. Z cca té pozice, odkud to Vini poslal, je jen ta střela Kroose z přímáku.

Reagovat
Čenda

Reagovat
JeséRodriguez

Naštěstí se ve fotbale pořád ještě počítají goly a ne podobny kraviny. Já nechápu, že se někdo ohání xg, když je realita taková že ti hráči daného týmu nejsou schopni dát gól ani ze 4 tutovek. To si mají jako zasloužit vyhrát?

Reagovat
Acquanni

Tak samozřejmě, že důležité jsou góly. Ovšem xG je rozhodně zajímavá statistika, ale spíše z dlouhodobého hlediska. Když se třeba člověk dívá na statistiky v lize po desítkách zápasů, tak se z toho dá dost vyčíst, ale v kontextu jednoho zápasu to bývá dost nepřesný, jako právě třeba včera a člověk co ten zápas viděl, rozhodně víc posoudí čistě z toho, jak zápas vypadal, než podle čísel

Reagovat
JeséRodriguez

I tak si myslím, že to je o ničem. Třeba v té LM das v odvetě brzo gól, kterej tě posouvá dal, tak začneš hrát opatrnejs

Reagovat
Acquanni

Tak ve finále každá statistika je dá se říct k ničemu, protože ve finále se počítá jen to, kdo je vítěz.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Čenda

Reagovat
oli9

To xG je úplná kravina... Naštěstí už to dopadlo a moc lidí tu to nezmiňuje... Pár měsíců zpátky se z toho všichni mohli posrat

Reagovat
Acquanni

Jak jsem reagoval o koment výše, xG je podle mě dost zajímavá statistika, ale z dlouhodobého hlediska. Ale říkat podle xG např., že BVB mělo víc šancí na gól a Real jen proměnil to o dost méně je nesmysl, ve finále to na šance na gól podle mého bylo cca na stejno, akorát Real proměnil a BVB ne. Vlastně bych řekl, že BVB mělo akorát jednu opravdu velkou tutovku navíc, kdy Adeyemi prosral kličku na Courtoise. A například ta zase bude mít xG minimální, protože se vyhnal do příšerného úhlu a ještě to jistili dva obránci Realu. Přitom to byla největší šance zápasu

Reagovat
Čenda

Reagovat
MichaelOwen88

Je to fakt mágia a umenie vyhrávať keď ani Real nehral lepšie než väčšina jeho súperov vo vyraďovacej fáze LM. Gratulácia tejto opakovanej senzácii.

Reagovat
misinho7

Mbappe potvrdeny. Ok pls len nech tam zapadne. Ked vidim ako si Vini a Jude praju tak som zvedavy aky bude Mbappe

Reagovat
One-Real

Zjisti to co zjistil Ronaldo i Ramos, Real bude vzdycky vic nez jeden hrac. V kabine zustava dostatek lidru.

Reagovat
Rothbard

Federico Valverde on his wife

"My wife? Mina ? She's on another level! She knows the game very well, she is Argentina, and you know how they are. no matter what I do it's never enough.

Remember when Ajax knocked us out of the Champions League? We got in the car after the game, and I was pissed, and the first thing she said to me was "Really, Fede?" Are you serious? What was that? Is this how you play Realmadrid?

I said, "You think I don't know?" »

She said, "You didn't take any chances." You have to shoot. That's the point of your game »

I had to turn the radio volume button up to the maximum so as not to listen to her analysis.

The worst part, and I would never tell her, is that she was right. »

#Laughs

Reagovat
misinho7

Reagovat
vladis271

Reagovat
Me2win

Reagovat
mojmira

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Swarley

To fakt chces

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Čenda

Reagovat
vladis271

V poslednych 2 finale co RM hrali boli v oboch regulerne horsim timon naskrz 90 minut. Z oboch pripadov maju 2 tituly. Nestazujem sa, obdivujem to a pytam sa ako to robia lebo to hranici bud s tym, ze Boh fandi Realu alebo je tam za tym nejaky nekale woodo.

Reagovat
M.Vaza

90 minut horší? To jsem asi včera sledoval jiný druhý poločas. 11-5 na střely, 6-1 na bránu pro Real.

Reagovat
vladis271

Ak si odmyslime golovy stav. Kto bol po 90 minutach lepsim timom napriec celym zapasom. Tak som to myslel. Real bol lepsi az po svojom gole (a sice vyrazne).

Reagovat
M.Vaza

Dobře, dejme tomu, že celkově ano. Já si stejně myslím, že i kdyby šlo BVB do vedení, Real to ve druhé půli minimálně srovná, klidně i o dva góly. Ale na kdyby tady můžeme hrát donekonečna, tutovky se prostě musí proměňovat.

Reagovat
nani92

Od 60 minúty BVB hrala úplne hovno, vsak ani cez polku nevedeli prejsť inak ako odkopom

Reagovat
sensei25

Neskutocne nekreativne muzstvo Madrid.Akonahle maju tvorit a hrat futbal tak bula bodov.Vid prvy polcas.Do druheho nastupili klasicky naskladany pred 16 a rychly prechod do utoku.Sa cudujem,ze sa dortmund nechal takto naivne prekabatit.Mali hrat to co prvy polcas aj druhy.Prvy hrali presne taky isty futbal ako Real.

Reagovat
unk

Bolo to finale ligy majstrov a prvy polcas za RM utocili tak 3/4 hraci v celkom pasivnom tempe. Fanusikovia barcelony ocakavaju utok s 9 hracmi a potom dostanu nalozene od kazdeho kompaktneho muzstva...

Reagovat
Unai

Reagovat
pantondavo

Jestli ono to nebude tím, že BVB hráli aktivně, měli smůlu v zakončení a pak jim prostě došly síly a Real je měl přesně tam, kde je potřeboval…

Reagovat
Svatej

To popisujes jak kdyby Real spolehal na neštěstí v zakončení soupeře

Reagovat
Salfovic

Však s tím mají dlouholetou praxi.

Reagovat
pantondavo

Občas to vyjde

Reagovat
Svatej

Největší úlet je, že ten tým vyhrál 6x ligu mistrů za dekádu a čisté ě subjektivně mi Pep tým přišel nesrovnatelně dominantnější

Dost dělá ten herní projev, kterej u Realu prostě zdaleka není tak koukatelnej, ale z hlediska tech výsledků mají nádhernou éru, závidím..

Reagovat
MystycMac

Už nesplietajte stým Guardiolom preboha, najpamätnejšie momenty na tej jeho "ere" bol škandalózny zápas s Chelsey a Busquetsove divadlo proti Interu...

Reagovat
Svatej

Patrně to tak máš jen ty, když ho každej přivádí do diskuze, napadlo te to?

Reagovat
Me2win

3x za sebou vyhrát LM mi přijde dominantnější.

Reagovat
Svatej

Z hlediska výsledků rozhodně je. Přesto mam Pep tým výš, hrál daleko dominantnější fotbal, u kterýho jsem v polovině zápasů neměl dojem, že má ten klub smlouvu s ďáblem. Vyloženě pusobili dojmem, že není zpusob, jak je přehrát, to jsem prostě už nikdy u žádného tymu nezazil, včetně současných City

Reagovat
teenz

Reagovat
nani92

Menej koukatelny je Pepov štýl, tie zápasy sú nuda

Reagovat
Svatej

Tak jeho tým nedovolil soupeři hrát a ještě ho sam drtil jako prase, pro kohokoliv jinýho než fandu Pepa to byla nuda

Ja je bral jak monstrum, co se v peaku víceméně nedalo přetlačit

Reagovat
kattos

A přitom se dalo a dost často protlačilo. Chelsea, Inter, Real....

Reagovat
kattos

Každopádně to byl skvělý stroj, ale třeba že současného City mám ještě větší pocit protože tu kvalitu drží déle a mají pořád výsledky.

Reagovat
vladis271

Reagovat
John Obi Mikel

A přitom pískat se rovina, tak ma s Barcelonou pouze 2011.

Reagovat
John Obi Mikel

A i tam jim museli rozhodčí pomoct přes Arsenal

Reagovat
Svatej

Jj, je to paradox

Reagovat
icemike

To by nevylezli ani ze skupiny

Reagovat
Franta Jetel

Já s nima finále ve 2011 ani nechtěl vidět. I když United vydrželi s nejvyšším nasazením hrát těch prvních dvacet minut, bylo jasný, že vyhrát prostě nemůžou. A to bůro Realu v Clásicu, to byl fotbal z jinýho vesmíru...

Reagovat
Kinky7

Já teda mám za naprosto fantastickou tu první půlku loni proti Realu. V podstatě ( až na Bellinghama) stejný tým co letos vyhrál LM byl přehrán naprosto neskutečně

Reagovat
Svatej

naprostej souhlas.

Fakt, že jsme je tenkrát 2008 přehráli beru jen o trochu míň hodnotně, než bych bral výhru následného poháru fakt děsivý hovada

Reagovat
Svatej

2009*

Reagovat
kattos

Tak ale to prostě čisté není pravda, tudíž se musíš ptát proč ti to tak přijde.

Podle mého do toho mluví hodně nostalgie, stejně jako generaci dozadu si pamatuje Brazílii jako nejlepší fotbal světa atd.

Reagovat
Svatej

Tohle nostalgie není, to jen popisuju pocity, jaky jsem z toho týmu mel. Když teď narážíme na Real, nejsem z toho týmu i navzdory jejich bilanci v LM ani trochu posranej, protože vim, že přehrát je je naprosto proveditelný. Když se hrálo proti tehdejsi Barceloně, byl jsem zesranej až na patách, protože ten tým byl prostě odpornej svyma dovednostma jak strategicky tak technicky

Reagovat
kattos

Takže proti Realu je provedtilený je přehrát ale málokdo to dokáže.

Barcu je těžší přehrát, ale častěji si jí týmy namazali než Real

Reagovat
Svatej

Spíš Real je vic než proveditelný přehrát, ale stejně nevyhraješ, což ti opakovaně dává takovou iluzi toho, že jim to nemůže vycházet věčně (vychází)

Barcelonu přehrávat nešlo, takže člověk tu naději neměl a par týmů je dovedlo porazit ve spravnej moment, ale bylo to takový, že sis na ně stejně nepřál narazit znova, budili prostě hrůzu tim, jak malej se člověk citil proti nim

Reagovat
kattos

A přitom to Barce vydrželo kratší dobu než Realu.

Ta Barca měla fakt dominantní styl, ale to neznamená že to byl dominantí tým... takhle byl, ale ne tolik jako Real

Reagovat
Svatej

Tak ty na to hledis tim, ze prostě výsledky > všechno, tzn kdyby i Chelsea pod Di Matteem stejnou haluzí vyhrála LM 3x, kdy pokaždý zůstali v 10 ve vápně, pořád by byli dominantnější, protože Barcelona sice přehrála 99% týmů rozdilem tříd behem x let, ale v 4 konkrétních zápasech selhali a tak maji fakticky min trofejí

Ja to tak nevidim a věřil bych nám, že je větší šance 3, porazit Real než jednou Barcu..

Ani neplanuju tvrdit, ze muj pohled na věc je ten lepší nebo objektivní, ale z Realu prostě strach nejde (subjektivně) ani dnes.

Dost to je tim, že kdykoliv je poslední roky sleduju, jsou horší než soupeř a nelíbí se mi, jak to hrajou. Dovedli být dlouho horší i proti Dortmundu, proti City hrali jak tým bojující o udržení, proti nám se mi vyloženě libili jen v 1 zapase z 6 a mel jsem kliku jeste i na PSG, kde prošli jen diky fuckupu Donnarumy a Pool, kde taky udělali zápas z jediný akce

Subjektivita prostě vládne...

Reagovat
kattos

Ty ale máš zkreslený pohled a já se dívám na výsledky na realitu.

Kdyby to Real urval náhodou takhel párkrát, ok.

Ale Real to dělá opakovaně.

Nemůžeš prostě tvrdit že Barcelona byla lepší tým když prostě nebyla

Reagovat
Svatej

Spíš ty máš jen velmi uzce vymezenou predstavu o dominanci a mas pocit, že ta jedina je správná a platná, vůbec to tak není

Real potřeboval hromadu štěstí v hromadě zápasů ve výherních ročnících, však to splňuje bezpečně tu podminku "náhodou párkrát".

V pohodě můžu a nejsem v tom sam, takže patrně hledeni na to optikou "sice jsme byli v polovine těch par evropskych zápasů horší, ale vyhrali jsme ať uz na skore, venkovni goly nebo prachsprostou haluzí víckrát než výsledkově i herně dominantní Barca, takže jsme lepší "

Real je úspěšnější, Barcelona byla prostě lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele