Na Ostrovech turnaje bez Anglie

27.11.2007, 11:21
Aktuality
Fotbaloví funkcionáři Irska, Severního Irska, Skotska a Walesu se dohodli na organizaci trojice turnajů, na nichž se od roku 2009 ve dvouletých intervalech utkají národní týmy těchto zemí. Turnaje pro ostrovany se po skončení sezony tradičně pořádaly sto let až do roku 1984, ale tehdy je hrála i kolébka fotbalu Anglie. Ta však tentokrát v plánech pořadatelů nefiguruje.

Čtveřice fotbalových federací zveřejnila na internetových stránkách irské fotbalové asociace společné oficiální prohlášení, které informuje o dohodě na základních rysech projektu. Ten se rozběhne v roce 2009 a každý tým na jednom turnaji odehraje tři zápasy, pořadatelé se budou střídat. "Teď se dokončují jednání o obchodních záležitostech a termínové listině," stojí dále v prohlášení.

V médiích se objevovaly hlasy volající po turnaji pro týmy z ostrovů. Na mistrovství Evropy, které příští rok přivítá Rakousko a Švýcarsko, totiž nepostoupil žádný ze čtyř britských týmů ani Irsko.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele