Moratu zranil pořadatel. Byl to faul na žlutou, glosoval španělský trenér

10.07., 16:05
Aktuality
Álvaro Morata (© AFP)

Zranění při oslavách? Není to zrovna obvyklé, ale občas k němu dojde. Téměř výhradně si ho ale způsobí hráči sami, nebo s nechtěným přispěním spoluhráčů. Kapitána španělské reprezentace Álvara Moratu ale před finále Eura málem vyřadil ze hry jeden z pořadatelů.

Španělé v semifinále otočili zápas s Francií a po výhře 2:1 se po 12 letech dostali do finále evropského šampionátu. U Moraty ale radost z postupu rychle vystřídaly obavy.

Na pozápasovou děkovačku u jedné z tribun vnikl neukázněný fanoušek, který chtěl zblízka poděkovat španělským hrdinům. Pořadatelská služba se ho okamžitě vydala zpacifikovat, jeden z jejích členů ale při zásahu podklouzl a nešťastně "fauloval" španělského kapitána.

Nešetrný skluz na stojnou nohu odneslo Moratovo koleno, které se dostalo do velice nepřirozené polohy. Hráč, který má v plánu po turnaji ukončit reprezentační kariéru, okamžitě zkoprněl a začal zkoušet, co jeho koleno vydrží.

"Myslím si, že to není nic vážného, ale musíme počkat, jak bude situace vypadat ve středu. Má nějakou ránu a bolí ho to. Doufáme, že to nic neznamená," řekl bezprostředně po utkání španělský trenér Luis de la Fuente.

Ten na Moratu sází za všech okolností. Svěřil mu kapitánskou pásku a kromě posledního zápasu ve skupině proti Albánii, ve kterém už Španělé o nic nehráli, ho vždy poslal na hřiště od úvodního hvizdu.

Ve středu dopoledne si proto mohl oddechnout a celou situaci okomentovat ve výrazně uvolněnějším duchu. "Byl to faul na žlutou, víc bych to ale nechtěl rozebírat," řekl s dodatkem, že zranění by nemělo ohrozit Moratovu účast ve finále.

Jednatřicetiletý útočník tak může dál snít o tom, že se s červeno-žlutým dresem La Roji rozloučí jako kapitán mistrů Evropy. Předčasný konec po nešťastné kolizi by mu určitě nepřáli ani španělští fanoušci, kteří ho dlouhodobě nemají příliš v lásce.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pablos

Němčour neunesl jejich vyřazení

Reagovat
Puskas

A teď kdyby to byl Cucurella po tom celozápasovém pískání na něj...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele