MOL Cup bude pro kluby atraktivnější, Fousek slíbil vyšší odměny

Dnes, 18:24
Aktuality
Trofej pro vítěze MOL Cupu (© MOL Cup)

Finanční odměny pro kluby za účast v domácím poháru se zvýší, uvedl předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Petr Fousek při dnešní prezentaci nového ročníku MOL Cupu v Praze. Nárůst prémií umožní výnosy z tendru na nového vysílatele soutěže, o rozdělení peněz vedení asociace teprve rozhodne.

Zápasy MOL Cupu až dosud byly k vidění na ČT sport. Od nového ročníku je stejně jako první ligu vysílá O2 TV. "MOL Cup je vlajková loď soutěží FAČR. Vítám, že v závislosti na výsledcích tendru máme nového vysílatele. Jeho nabídka přinesla výrazné navýšení výnosů. Rozhodně jsme zaznamenali výrazný posun v příjmech," uvedl Fousek.

Předseda představenstva pražské Dukly Bohumil Paukner šéfovi FAČR řekl, že po několika sezonách, kdy se částky neměnily, by se měly odměny za účast v poháru navýšit.

"Rozumím tomu. Ocenili jsme navýšený výnos z tendru. Je to poměrně čerstvá věc, teď se jedná o tom, jak se rozdělí. Určitě dojde k určitému navýšení, nechci to zatím kvantifikovat," reagoval Fousek.

Až do minulé sezony získával vítěz poháru 1,5 milionu korun a poražený finalista půl milionu korun. Klubům však jde především o zvýšení odměn v dřívějších fázích soutěže.

V nové sezoně bude ve více utkáních k dispozici videorozhodčí. "V Chance lize jsme dokázali, že jsme schopní dostat projekt na vyšší úroveň. Rádi bychom to předvedli také v MOL Cupu. Poprvé jsme nasadili do vysílání dron, s tím se počítá i nadále. Poprvé se také vysílal magazín k poháru, živě budeme přenášet i losy jednotlivých kol, aby byl pohár ještě atraktivnější. Za sezonu odvysíláme až dvacet přenosů, finále budeme snímat na dvanáct kamer," řekla šéfka obsahu společnosti O2 Anna Lenerová.

Již třetí sezonu působí jako ambasador poháru bývalý reprezentant Jan Koller. "Každý rok jde dopředu, kluby mu dávají větší prestiž. Vítěz jde do předkola Evropské ligy, je to nejkratší cesta do pohárů. Myslím, že zlom nastal, když se před lety rovnou do Evropy dostal Zlín, přece jen menší klub," uvedl nejlepší střelec v historii české reprezentace. "Nejatraktivnější by asi bylo finále Sparta - Slavia. Minule mě oba kluby proklínaly, protože jsem je proti sobě vylosoval už ve čtvrtfinále," připomněl Koller.

"Už se to asi nestane, v závěrečných kolech se bude před losem nasazovat," oznámil Fousek další novinku.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Kryptos_

Ty odměny tam jsou k smíchu, když i ve čtvrtfinále si týmy dělí při nejlepším desetitisíce.

Reagovat
pobody's nerfect

To nestačí ani na rozhodčího.

Reagovat
Palk1n7

V poháru kluby neplatí rozhodčí

Reagovat
pobody's nerfect

Zapomněl jsi udělat mrk mrk

Reagovat
Mass

Pokud z toho někdo neudělá suchej hajzl.

Reagovat
pobody's nerfect

Nasazování do losu je hovadina. To bude finále S-S každý druhý rok

Reagovat
Mönchengladbach

Ano. O složení finále vždy rozhodne jen to, jestli v semi doma Plzeň jedno z pražských S porazí, nebo ne.

Reagovat
Firkraag

"Už se to asi nestane, v závěrečných kolech se bude před losem nasazovat," oznámil Fousek další novinku.

Přece systém soutěže musí být znám před jejím zahájením. Co je to zas za čůrákovinu?

Reagovat
Hafna

Nenasazujme na los týmy vůbec! Možnost, že se tom týmy vytřískají brzy a outsideři (ideálně z nižších lig) projdou do závěrečných fází a budou bojovat o postup je za mě to koření pohárů

Reagovat
Mönchengladbach

FK Baník Ratíškovice

Reagovat
cink

Jako FA cup. Naprostý souhlas

Reagovat
Pablos

Jeden Zlín v Evropě stačil… dík už né. A vlastně ten klub díky tomu upadl zase tam kam patřil

Reagovat
Y.N.W.A

Hele Zlín v tý době nebyl tak špatnej, pohár si zasloužili, myslím, v po cestě vyřadili Plzeň, Liberec, Slavii nebo tak nějak... Že se pak shodou náhod objevil ve skupině byla haluz, v předkole by asi vyletěl. Ale větší ostudu než Jabka a Bolka v tý době, to by neudělal

Reagovat
Salfovic

Souhlas, jenže vítěz poháru má třetí nejlepší nasazení do pohárů, proto je zájem, aby připadl těm nejlepším klubům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele