Minteh znovu odchází z Newcastlu, rekordní příchod dojednal Brighton

01.07., 09:36
Aktuality
Yankuba Minteh (© Brighton & Hove Albion)

Brighton do úspěšného konce dotáhl transfer Yankuby Minteha z Newcastlu United, který dostane 30 milionů liber, díky čemuž se vyhne porušení finančních pravidel Premier League. Devatenáctiletý křídelník ve svém novém působišti uzavřel smlouvu do roku 2029.

Minteh přitom k Magpies dorazil teprve před rokem za 8 milionů eur z Odense a obratem zamířil na hostování do Feyenoordu, kde ve 37 soutěžních duelech vstřelil 11 gólů a přidal osm asistencí. Talentovaný křídelník na sebe upozornil řadu klubů a nakonec přestupuje do Brightonu.

"Yankuba je mladý talent, o kterého byl velký zájem, takže jsme rádi, že ho můžeme přivítat v klubu," řekl k nové akvizici David Weir, technický ředitel Brightonu. "Je to skvělý útočný hráč s neuvěřitelnou rychlostí. Ve Feyenoordu odehrál velmi působivou sezonu a získal zkušenosti v Lize mistrů i Evropské lize," dodal k Mintehovi funkcionář The Seagulls.

Newcastle United potřeboval do konce června uskutečnit velký prodej, aby se vyhnul porušení finančních pravidel Premier League. To se severoanglickému klubu podařilo, neboť kromě Minteha uvolnil také Elliota Andersona do Nottinghamu Forest. Jednadvacetiletý záložník opustil mateřský klub dokonce za 35 milionů liber, Magpies tak celkem získali 65 milionů liber.

Anderson za Newcastle debutoval v roce 2021 a celkem si na konto připsal 55 startů ve všech soutěžích. Nottingham za "Straky" naopak vyměnil 29letý brankář Odysseas Vlachodimos.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Koupit, poslat na host do Ere a prodat za raketu, slušný.

Reagovat
kissak

Konečně se povedlo získat nějaký prachy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale jako solidní Jonathan, týpek by se pravděpodobně z posraneho Odense někde ve 2 lize neprosadil, lepší ho poslat do horší ligy, aby zažil menší skok a pak ho prodat, protože ani tak nemáš jistotu že se prosadí v PL.

Reagovat
miguel bain

Mám v garáží jeté pneumatiky...snad je aspoň za desítku Nottingham koupí

Reagovat
Busby babes

Manchester United agree deal with Newcastle United to appoint Dan Ashworth as sporting director. Move delayed by #MUFC & #NUFC struggling to compromise on compensation package but switch now sanctioned + 53yo expected to start immediately

Reagovat
Hlahart

https://www.eurofotbal.cz/clanky/ipswich-prekonal-klubovy-rekord-a-natrvalo-ziskal-hutchinsona-z-chelsea-702759/#post15224527

Jinak se teda nikdy nereportuje ta částka. Všichni píšou v zásadě to stejný, jen Fabrizio píše, že začne hned pracovat s Berradou, kterej v klubu teda ještě není jako poslední z těch nových execs Nastoupí někdy v půlce měsíce, čímž by mělo být na top místech hotovo

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

btw taky zajimavy, ze to znova neuniklo ven. proste az v momente, kdy je to hotove.

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
Me2win

Reagovat
kissak

Snad už bude komedii konec a my z toho něco třískeneme třeba i těch 20m

Reagovat
Busby babes

https://inews.co.uk/sport/football/dan-ashworth-transfer-priorities-manchester-united-newcastle-exit-3141897

At this stage, there is no indication as to what fee United have paid, but it is understood to be significantly less than the £20m Newcastle initially wanted.

zatim jedine, co jsem videl k te castce

Reagovat
Wazza228

Já viděl něco o 5 mega

Reagovat
kissak

Ať už tak či onak, nejvíce oběma stranám prospěje když tahle sága skončí.

Reagovat
Hlahart

....

Reagovat
Geordies

Reagovat
kissak

Taky se s tím peru.

Reagovat
Geordies

Andersona nepřekousnu.

Reagovat
kissak

Viděl jsi v něm potenciál. Mě letos moc nepřesvědčil, ale vše jsem omlouval tomu dlouhému zranění zad.

Reagovat
Freedo

Nejsou to super peníze za hráče, který toho zatím moc neodehrál?

Btw už jste podepsali dva brankáře.. Odejde někdo a kdo bude jednička?

Reagovat
kissak

Heco s největší pravděpodobností.

Opravdu té brankářské rošádě nerozumim.

1. Pope

2. Vlachodimos

3. Rudy

4. Gilliespie

Někde jsem ještě četl o zájmu Ipswiche o Popea

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vodka

Minteh je hodně zajímavý hráč, dost se předtím psalo, že to bude výměna s evertonem za DCL, ale Brighton to tady vyhrál...

Reagovat
PBLead

Expreska: Gólman Václav Hladký, který v loňské sezoně vychytal Ipswichi postup do Premier League, se s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy a od dnešního dne je tak volným hráčem. Pro CANAL+ Sport tuto informaci potvrdil samotný hráč. Klub z východu Anglie opouští po třech letech. Hladký loni odchytal všech 46 zápasů, nicméně v posezonním jednání s klubem obě strany nenašly společnou řeč. Kam budou směřovat jeho další kroky, to zatím není jasné.

Reagovat
kitas

???

Reagovat
jk

O Grayovi se asi bude psala čím dál víc. Leedsu bychom chtěli obratem prodat Rodona nebo Skippa o které tam je zájem takže je možné, že bychom zaplatili i nějaký nesmysl co požaduje Leeds. Úplně odvařený z toho nejsem, chtělo by to zbavit se aspoň jednoho RB.

Jinak teda Gallagher, Isak, Neto, Eze. O všechny by byl zájem ale podle všeho nechceme investovat ani zdaleka takový prostředky jaké požadují kluby, nečekaně. Z těch mladých nadějí je ještě zájem o Douého. Nečekaně i s Brentfordem, s nimi snad sharujeme datové oddělení nebo co.

Reagovat
Mastný Chobot

Isak, Neto, Eze... To aby ste s Brentfordom začali sharovať aj nemocničné lôžka

Reagovat
jk

A možná i kouče na standardtky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Desire Doue nebo ten druhý?

Reagovat
jk

Desire

Reagovat
jk

Hm a teď čtu že možná bychom vzali i jeho bráchu Guela. Akorát nevím na co by nám byl další RB. I vzhledem k příchodu Graye, který tam může teoreticky taky zaskakovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

ani jeden z těch dvou hráčů aktuálně na tuto uroven nemají, to je ideální je koupit a poslat v balíčku do bvb na hostování, jinak jím nevěřím prostě...desire je ale další top generační talent

Reagovat
jk

No Desiré je top talent. Co se týče jeho bráchy jsem docela skeptický. Jinak pochybuju, že bychom s Desirém počítali pro příští sezónu, navíc směrem dopředu máme dost výborných hráčů v akademii, tohle podle mě nevyjde.

Reagovat
Seydou Doumbia

desiré je talent jako zaire emery, ale potřebuje ideální klub a postupný vývoj...ale jak píšeš u vás by ted stejně nehrál

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Man__United

V sekci profily hráčů je v novém i Amrabat kterého zřejmě nekoupime, nevím proč ho nesmazou, pokud se teda něco nezměnilo

Reagovat
Freedo

Ale jo, líbí se mi ta textura i tmavší odstín ve spodní části. Sponzor není moc rušivej. Akorát bych si teda dokázal představit hezčí zadní část, tam je ten půlkruh trochu divný.

Mnohem horší je česká kolekce na olympiádu

Reagovat
r.mrazik

klasicky psychozni alpine pro...uz od doby holinek a dalsich veci

ale aspon se snazi udelat neco zajimaveho, nejak me to netrapi a lepsi nez obyc retro sileny sustakovky

Reagovat
Liveral

Ten půlkruh vzadu se Adidasu teda vůbec nepovedl, zatím na všech dresech co jsem to viděl mi to přijde příšerný.

Reagovat
SunFells

Adidas bojuje s nezastrkanci

Reagovat
avicii

Brighton bude stále zaujímavý na sledovanie

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Brighton má už roky zajímavý skauting a pokud si vybrali Minteha za takový prachy, bude záruka že jej mají následovaného a za ty prachy stoji.

Reagovat
Me2win

Minteh je zvíře, o tom není pochyb.

Reagovat
kissak

Uvidíme, jak bude kousat v EPL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele