Mihelak míří poprvé mimo rodnou zemi, slovinského brankáře zlákal Jablonec

22.07., 15:13
Aktuality
Klemen Mihelak (© FK Jablonec)

Slovinský brankář Klemen Mihelak z NŠ Mura se stal posilou fotbalového Jablonce. Klub na svém webu uvedl, že dvaadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant Slovinska podepsal na severu Čech smlouvu do roku 2027.

Nový gólman si na Střelnici vybral dres s číslem 99. Na českou ligu se těší. "Je to poprvé, co přestupuji ze Slovinska do zahraničí. Budu se muset seznámit s novým realizačním týmem a hráči, ale doufám, že to půjde rychle. Budu se snažit týmu co nejvíc pomoct," uvedl Mihelak.

Smlouvu podepsal v pondělí, ale o víkendu již sledoval z tribuny vítězné utkání proti Mladé Boleslavi. "Zápas se mi líbil. Česká liga je lepší než ve Slovinsku, patří k lepším v Evropě," popsal své dojmy.

S rozhodnutím přestoupit neváhal. "Nebylo to vůbec složité. Prakticky hned jsem řekl ano. Chci se posunout do lepší ligy, abych se mohl stále zlepšovat a odvádět na hřišti to nejlepší, co dokážu," dodal Mihelak.

Slovinský brankář působil v mládeži NK Domžale, během kariéry hostoval v NK Rudar Velenje a poslední dvě sezony chytal stabilně jako jednička v NŠ Mura.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
PavlíčeQ

tak snad novy oblak...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jít do Slavie, tam ho potřebujou víc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad v roce 2027

Reagovat
Filip12

1.slovinec v dějinách klubu tak snad dodá trochu balkánského naturelu

Reagovat
PavlíčeQ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele