Maročané slaví bronz na OH. Africký souboj s Egyptem byl jednostrannou záležitostí

08.08., 19:32
Aktuality
Maroko rozstřílelo Egypt. (© AFP)

Maroko v utkání o třetí místo na olympijském turnaji porazilo Egypt 6:0 a získalo první medaili v historii her. Dva góly dal Sufján Rahimí, který si s osmi trefami upevnil pozici nejlepšího střelce turnaje. V pátek se o zlato utkají Francie se Španělskem.

Maročanům start na olympiádě vyšel. Svoji skupinu ovládli před Argentinou, ve čtvrtfinále porazili USA 4:0. V semifinále sice nestačili na Španělsko (1:2), v duelu o bronz však od začátku diktovali tempo a již do přestávky si vytvořili dvoubrankový náskok.

Hlavní postavou utkání byl znovu Rahimí. Osmadvacetiletý útočník hrající za klub al-Ajn ze Spojených arabských emirátů si připsal dvě branky a jednu asistenci. Svůj střelecký účet na turnaji uzavřel s osmi brankami. O čtyři méně mají zástupci finalistů, Španěl López a Francouz Mateta.

Kanonádu na trávníku v Nantes z přímého kopu uzavřel kapitán týmu Ašraf Hakimí, obránce PSG.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
fabec1222

Maroko za mě udělá na MS 26 první medaili pro Afriku a na domácím MS můžou pak hrát klidně o titul. Ten tým je zajímavej a s jejich naturelem budou hodně zlobit.

Reagovat
j_mrazik

Hlavně v ulicích Francie…

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vceradnesazitra

6:0, to si Egyptani vsadili, ne?

Reagovat
xjert02

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele