Makélélé vydržel v Řecku jen tři týdny, neměl plnou kontrolu nad týmem

Dnes, 09:57
Aktuality
Claude Makélélé (© AFP)

Jen tři týdny byl Claude Makélélé trenérem Asterasu Tripolis. Řecký klub pod vedením někdejšího francouzského záložníka neprohrál ani jeden ze tří zápasů, přesto kouč ze své funkce odstoupil, reagoval tak na požadavky několika členů vedení.

"Slíbili mi plnou kontrolu nad týmem a mělo by tak záviset čistě na mém rozhodnutí, kdo bude hrát a kdo ne. Přestupy pod moje kompetence nespadaly. Pokud by mě někdo propustil kvůli špatným výsledkům, bylo by vše v pořádku, takový fotbal zkrátka je. Ale nechci nad sebou mít lidi, kteří mi budou nakazovat, kdo má hrát," zdůvodnil svoje rozhodnutí.

51letý Makélélé na lavičku usedl v polovině minulého měsíce a tým pod jeho vedením získal pět bodů. Po dvou remízách 1:1 s Panetolikosem a Levadiakosem v neděli měřil síly s Kallitheou a duel spěl ke stejnému výsledku, než se na trávník v 67. minutě dostal Darnel Eric Bile. Teprve osmnáctiletý útočník kádr posílil 30. září a předevčírem vypracoval dvě branky, díky nimž Asteras vyhrál 3:1, v jednom případě z jeho práce gólově těžil i další novic v kabině Federico Macheda.

"Během utkání trvali na tom, aby Darnel Eric Bile, náš klíčový hráč, zůstal na lavičce. Hraje zde za malý amatérský plat, ale jedná se o nejlepšího fotbalistu v týmu. Dvacet minut před koncem jsem ho poslal na hřiště a díky jeho dvěma asistencím jsme vyhráli zápas. Ovšem vedení se to nelíbilo. Někteří měli za to, že si sami určí, kdy bude hrát, když nemá podepsanou profesionální smlouvu. Já ho nasadil kvůli jeho kvalitám," popisuje Makélélé dění z uplynulého víkendu.

Makélélé v minulosti posbíral 71 startů za francouzskou reprezentaci a na klubové úrovni oblékal dresy Nantes, Marseille, Celty, Realu Madrid, Chelsea a PSG. Ve své sbírce má jeden triumf v Lize mistrů, dva španělské a anglické tituly a jednou se stal šampionem Francie.

Kopačky na hřebík pověsil před třinácti lety a trenérských zkušeností mnoho nemá. Jako hlavní kouč vedl jenom Bastii a belgický Eupen, z něhož odešel v létě 2019, další zkušenosti sbíral jako asistent v PSG, Swansea a Chelsea. Podle tisku si nyní shání angažmá ve vlasti.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pablos

dobrá komedie ...ale dobře Makelele, chce hrát trojuhelníky a nikdo mu do toho kecat nebude

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu Makeleleho chápem, na druhú stranu by som tých Grékov asi neopisoval ako nejakych tyranov. Je to asi bežná prax, že keď ti hráč nechce podpísať zmluvu, tak na neho vyvinieš trošku tlak. Takto sa týpek akurát ukázal celému svetu a klub z toho nebude mať nič.

Reagovat
Seydou Doumbia

Stejně ta řecká liga je zajímavá. Hraje tam hráč jménem Amr Warda, kterého PAOK poslal na hostování do portugalska, kde hned na prvním tréninku pozval manželku spoluhráče že zarezervuje pak hotel, tak na něj spoluhráč vletěl a byla bitka a za 3 dny byl zpátky v Řecku. Minulý rok podepsal na Kypru, po 2 dnech rozvázal smlouvu a šel do Egyptu, po 3 zápasech v Egyptě odešel hostovat, vrátil se, rozvázal smlouvu a šel zpátky na Kypr. Sedm klubu od ledna 2023.

Reagovat
Bakary3

Tak snad mu to se sedmou manželkou spoluhráče už vyjde

Reagovat
Seydou Doumbia

Sedm manželek za 3 roky selfmade kurevník

Reagovat
Bakary3

No od ledna 23 je to necelý dva roky a vzhledem k délkám angažmá to vypadá, že se mu ve vztazích úplně nedařilo

Reagovat
Seydou Doumbia

Ajo, sedm manželek za rok a půl hledá tu pravou, čím víc pokusů tím větší šance že najde

Reagovat
Bakary3

Ale už taky musí být otlucenej jak píšťala

Reagovat
Kily

případně změní strategii, hecne se a protáhne si nějaké angažmá, aby se dožil rozlučky se sezonou, které se budou účastnit i všechny partnerky hráčů

Reagovat
Bakary3

Je fakt, že tak už může mít image toho fajn wardy, kterýho už známe, manželky tak můžou být v lepším rozpoložení...

Když teď rozesílá dickpicy sotva vybrali kufry, asi to nepůsobí nejlíp

Reagovat
Csaplárova past

Správně, nikdo by si neměl nechat srát na hlavu.

Bohužel dneska se 99% raději podřídí než aby něco "riskovali"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele