Lyon může přijít o hlavní ofenzivní pilíř, Lacazette zvažuje odchod do Saúdské Arábie

31.05., 18:53
Aktuality
Alexandre Lacazette (© AFP)

Pravděpodobně žádné jiné mužstvo ve Francii není v posledních dvou sezónách tak závislé na svém hrotovém útočníkovi jako právě Lyon. Ačkoli by asi jen stěží dotáhl svou spanilou a divokou cestu ke kvalifikaci do evropských pohárů bez kapitána Alexandra Lacazetteho, jsou prý jeho šance na setrvání v klubu úplně stejné jako jeho možný odchod do Saúdské Arábie.

Od návratu lyonského útočného generála na Parc Olympique Lyonnais z roku 2022 odehrál třiatřicetiletý zkušený forvard 74 zápasů, během nichž si na své konto zapsal úctyhodných 53 gólů ve všech soutěžích. Letošní sumář 22 branek, z nichž drtivá většina z nich byla pro Les Gones rozhodujících, výrazně napomohl po strašlivém období v podzimní části sezóny k vyhoupnutí se až na šestou příčku v Ligue 1 a k postupu do finále Coupe de France.

Smlouvu má Lacazette platnou ještě na jeden rok. Podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe však hodně uvažuje o své budoucnosti. A bude si muset vybrat, zda chce zůstat ve svém milovaném prostředí, nebo zda nesáhnout po tučném balíku z Asie. Na stole má mít už nějakou dobu velmi lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie. Jak před několika týdny hovořila média, prakticky se nedá odmítnout. Také je mimochodem ve hře odchod do zámořské MLS.

Olympique má aktuálně poněkud svázané ruce. Už během zimy měl jeho hráče sondovat Al-Shabab, jednalo se o jakési prvotní koketování. Pro francouzský klub by asi nebyl problém, aby svolil k určitému zvýšení platu, pokud by si to lyonský rodák přál. Jenže konkurovat v tomto ohledu rijádským majitelům může jen stěží. Měsíčně si Lacazette v současné chvíli vydělává zhruba 500 tisíc eur, pokud by podepsal smlouvu na dva až tři roky, mohl by se jeho plat zčtyřnásobit. Lyon přitom zvažuje, že by hráče opravdu prodal, jelikož by výrazně snížil vlastní mzdové náklady.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (4)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Úctyhodné zo športového hľadiska. Má väčšiu šancu vyhrať titul alebo pohár

Reagovat
Langi

Picovina…furt umi dat 20+ golu v top lize…naopak by bylo fajn se v klubu sejit s Benzemou…a ted nemyslim v Arabii

Reagovat
Israha

Auba poslal Saúdy do hajzlu, tak loví u konkurence, no .

Reagovat
Seydou Doumbia

laca je tam poslal loni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele