Lille čeká náročné rozhodování, končící smlouvu prý nehodlá prodloužit David

Dnes, 15:45
Aktuality
Jonathan David (© AFP)

Francouzské Lille se koncem srpna kvalifikovalo do hlavní fáze Ligy mistrů a dalšího zajímavého finančního příspěvku by se mohlo dočkat v lednu, tou dobou dost možná bude mít poslední možnost zpeněžit Jonathana Davida.

Kanadský útočník je klíčovou postavou ofenzívy LOSC, smlouvu má jen do konce sezony a francouzská média informují o jeho zaječích úmyslech. David údajně nemá v plánu podepsat nový kontrakt a jeho zaměstnavatel se díky tomu dostane do svízelné situace ústící ve dvě možnosti - fotbalistu v zimě prodá, nebo o něho po sezoně přijde bez nároku na odstupné.

24letý fotbalista do Lille přišel v lednu 2020, vedení za něho do belgického Gentu tehdy poslalo 27 milionů eur a udělalo velmi dobrý obchod. Francouzský klub je pravidelným účastníkem evropských pohárů a právě kanadský reprezentant na tom má velký podíl, dres LOSC oblékl ve 195 zápasech a na své konto si připsal 92 branek, na dalších 20 zásazů pak nahrál.

David se rozhodně nemusí obávat o svou budoucnost a už nyní je o něho velký zájem v Anglii. Situaci okolo jeho osoby mají monitorovat Tottenham, West Ham, Chelsea, Manchester United nebo Arsenal, které jsou ochotny naplatit až třicet milionů eur. Ve hře je rovněž pokračování ve francouzské lize (PSG) a stěhování na Pyrenejský poloostrov (Barcelona).

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
JanCapekzeSán

Není to náhodou tak, že půl roku před koncem smlouvy může podepsat smlouvu s jiným klubem bez odstupného?

Reagovat
Kily

je, šest měsíců před vypršením smlouvy může v klidu jednat, zároveň se ale vystavuje riziku, že ho klub může odstavit na vedlejší kolej a on šest měsíců nebude hrát

Reagovat
Bucky

Až tak jednoduše ho klub taky odstavit nemůže. Hráč, který hraje za Lille v podstatě všechno, je pro klub klíčový a jeho jediným prohřeškem by bylo, že podepsal jinde, tam by klub neměl moc šanci uspět s tím, že šlo o cokoli jiného, než pomstu. Žádný klub nemůže hráče jen tak odstavit, aniž by pro to měl jasný a formálně správně zpracovaný důvod. Navíc v Lille budou sami proti sobě - vydírat ho asi nebudou, pokud nejsou úplně dementní a pořád je pro ně hodnotnější, když za ně bude půl roku podávat svoje standardně kvalitní výkony, než když bude hnít někde v Bčku. Pokud chtějí peníze, můžou ho samozřejmě ještě za nějaké drobné prodat ještě v zimě, ale na jaře si budou muset vystačit bez něj.

Reagovat
Kily

jasně, těch scénářů je hromada, taky se klub může dostat do situace, kdy mu na jaře o nic nepůjde a bude pro něj v tomhle případě lepší nasazovat vlastního kluka pod smlouvou, než někoho na odchodu

Reagovat
Csaplárova past

Na jaře o nic nepůjde? Ten klub se motá těsně na příčkách pro LM, pochybuju, že budou mít takový náskok, aby jim o nic nešlo. Ti budou hrát o LM do posledních kol. Jako tohle napsat ... LOL

Když to v PSG zkusili bez Mbappého, tak nic moc ty výkony ...

Reagovat
Kily

taky se klub MŮŽE dostat do situace navíc to nebylo myšleno konkrétně na Lille, ale šlo o narážku na jiné případy, kdy prostě stávkující hvězda zůstala sedět na lavičce a šanci dostal klidně i odchovanec

Reagovat
Talker

Oni nemají povinnost mu dávat minuty.

Klidně se můžou rozhodnout, že prostě ten půlrok využijí na to, aby zjistili, zda toho hráče dokáží nahradit mezi vlastními hráči. Pokud ne, tak budou aktivnější v létě.

Reagovat
kbtk23

Přesně tak. Hodně lidí nechápe že fotbálky klub je v prvé řadě firma a v té si může majitel dělat co se mu zachce...i když to na první pohled nemusí dávat logiku

Reagovat
kbtk23

Reagovat
pajka-juve

Ano může, ale taky klub může chtít aspoň nějaké peníze a získat náhradu za něj. Lepší 10-15 milionů a doplatit za nového útočníka. Taky může nový klub nechat Davida do konce roku u nich. Taky je i na hráči jestli se bude chtít stěhovat do týmu s nejvyšší nabídkou. Může říct chci tam a nezajímá mně, že někdo nabízí o 10 milionů více.

Reagovat
Csaplárova past

Co hráč s takovými statistikami dělá pořád v Ligue 1? 196/92

Nebo to je ligue 1 tak v hajzlu, že 20 gólů nemá hodnotu?

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdoví, taky jsem čekal že už bude fuč, pokud ale v létě odejde, tak Serie A je pro něj ideální volbou, tam bude hvězdit, PL ne.

Reagovat
FCSL

Pomalu 20 golů dali i důchodci Lacazette s Aubameyangem... Navíc David jich má dost z penalt. Dobrej je, ale na velkoklub málo

Reagovat
Robbie

Myslím si že by ho Real měl zkusit, Viniciuse poslat do Arábie a Rodryga do City, krásné by natom vydělali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele