Ligue 1 - souhrn 5. kola: Rána pro Monako

31.08.2022, 21:01, aktualizováno 31.08.2022, 23:03
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Troyes (© AFP)
PSG se vrátilo na vítěznou vlnu, uspěli i další favorité - Rennes proti Brestu či Marseille s Clermontem. Nice vyhrálo v Lille a Lens doma s Lorientem. Monako vinou dlouhého oslabení překvapivě v přestřelce podlehlo Troyes. Štrasburk znovu nevyhrál, s Nantes jen remizoval, naopak Lyon proti Auxerre zvítězil. Remeš ovládla gólový zápas s Angers a Montpellier porazil Ajaccio...

Lille OSC - OGC Nice 1:2

31.08.2022 21:00

Góly: 20. Jonathan Bamba - 22. Andy Delort (pen.), 29. Nicolas Pépé (pen.)

Prvního vítězství se dočkal i soupeř Slovácka v základní skupině Evropské konferenční lize OGC Nice. Jihofrancouzský celek zvládl otočit zápas na stadionu Pierra-Mauroye v Lille. Vše podstatné se odehrálo už v prvním poločase, kdy nejprve skóroval domácí Bamba, ale ve prospěch Aiglons otočili z pokutových kopů Delort a Pépé.

Stav 0:0 vydržel jen úvodních dvacet minut. Yazici krásně přesunul hru na Jonathana Bambu, který si navedl balón na silnější pravačku a s přispěním teče Todiba vstřelil úvodní gól. Vedení Lille však mělo jepičí život a Nice nejenže rychle srovnalo, ale výsledek v prvním poločase ještě otočilo.

Všechno odstartoval nešikovný zákrok Djalá na Ramseyho, po kterém sudí odpískal pokutový kop. Andy Delort ho s naprostým přehledem proměnil a srovnal na 1:1. Za dalších sedm minut už Nice vedlo a znovu za to mohl pokutový kop. Nicolas Pépé si to v rychlosti namířil do vápna, brankář Jardim o něj zaškobrtnul a sudí Stinat foukl do píšťalky. Tentokrát sám postižený Pépé penaltu proměnil a Aiglons poprvé v zápase vedli.

Lille zareagovalo zvýšenou aktivitou, ale do konce prvního poločasu už si nic nevytvořilo. Domácí na konec poločasu po změně stran navázali a Edon Žegrova si potáhl balón na střed po vzoru Arjena Robbena a střelou těsně vedle vyděsil hostující příznivce.

V 61. minutě šel zase do akce brankář Schmeichel, který si počíhal na Yaziciho a i po hodině hry drželo Nice těsné vedení. "Dogy" měly každopádně šancí dost a mrzet je může i situace ze 69. minuty, ve které balón propadl v pokutovém území a Djaló trestuhodně pálil nad. Čas domácímu Lille kvapně ubíhal a v závěru už se Nice vyloženě soustředilo na bránění. Výsledek 2:1 Nice udrželo a má první výhru v sezoně.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Clermont Foot 1:0

31.08.2022 21:00

Góly: 49. Pape Gueye

Olympique Marseille zůstává v těsném kontaktu s vedoucím PSG a nezaváhal ani uprostřed týdne během vloženého kola. Proti Clermontu byl lepším týmem a převahu využil krátce po změně stran gólem Papeho Gueyeho.

Les Phocéens začali na vlastním stadionu velkou územní převahou a obléháním hostující branky. V 16. minutě byl v obrovské šanci Alexis Sánchez, který si seběhl na Claussův střílený centr a minul poloprázdnou branku. O tři minuty později zvedl diváky ze sedadel zase Rongier, nicméně případnou radost mu překazila branková konstrukce. Ta zvonila ještě jednou po střele Tavarese a Clermont jen zázrakem držel bezbrankovou remízu.

Marseille se v prvním poločase ne a ne prosadit, avšak Clermont to stálo síly i zraněného Andriće, kterého ve 37. minutě nahradil Kyei. Změnu udělala i Marseille, byť si Igor Tudor počkal na přestávku a do druhého poločasu vyběhl místo Gigota Balerdi.

Stade Vélodrome se dočkalo kýženého gólu hned ve 49. minutě. Na rohový kop si naskočil Pape Gueye hlavou zařídil Olympiqu zasloužené vedení. Clermont do té doby nepředvedl vůbec nic a až v 55. minutě stáli při Lópezovi a celé Marseille všichni svatí. Saračević i Magnin totiž stříleli do tyče.

Dvacet minut před koncem zase z otočky těsně minul Khaoui a na druhé straně se neprosadil přes brankáře Diawa Alexis Sánchez. Marseille mohla definitivně pojistit výsledek šest minut před koncem. Mendy v pokutovém území fauloval Mbembu a nařízenou penaltu neproměnil Alexis Sánchez. Diawa vystihl směr a stal se hrdinou okamžiku. Bohužel ani to nakonec na body nestačilo a Marseille si vedení pohlídala.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Lorient 5:2

31.08.2022 21:00

Góly: 24. Florian Sotoca, 28. Wesley Saïd, 57. Salis Abdul Samed, 77. Florian Sotoca, 86. Loïs Openda - 41. Terem Moffi, 50. Terem Moffi

Lens má opravdu parádní fazónu od startu sezóny. Po jasné výhře na půdě Monaca a té další nad Rennes nemělo větší potíže doma s Lorientem, kterému nasázelo hned pět branek, a spolu s vedoucím PSG a druhou Marseille uzmulo z možných patnácti bodů hned třináct. Hosté do této chvíle naopak žádný bodový neúspěch nezaznamenali, po třech zápasech tentokráte padli.

Už ve 20. minutě mohl rozradostnit domácí výběr Poreba, nicméně z velmi výhodné pozice prostor mezi třemi tyčemi netrefil, každopádně o čtyři minuty později se již branková síť za brankářem Mvogem přece třepotala. David Costa se v pokutovém území umně uvolnil přes bránícího Abergela, z úhlu pak vyslal prudkou přihrávku na druhou tyčku, kde se ocitl nikým nehlídaný Sotoca, a ten bez obtíží dopravil míč do prázdné branky. A uběhly jen čtyři minuty, aby se Lens prosadilo gólově podruhé, to když si Saïd ťukl balón s Davidem Costou, následně v šestnáctce podnikl, leč krkolomný, tak účinný slalom kolem stopera Tálbího, nezastavil ho ani druhý ze středních obránců Laporte, čili celá individuální akce skončila pro Lens zdárně.

Možná se těmito dvěma přesnými zásahy domácí jaksi uchlácholili, takže jejich rival jako by ucítil šanci, že by se mohl dostat zpátky do hry. A ve 41. minutě pak opravdu došlo na snížení stavu, poněvadž Moffi u bližší tyčky protečoval elegantní patičkou nahrávku Ouattary za záda gólmana Samby. A krátce po obrátce bylo dokonce srovnáno, jelikož Le Fée svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel v šestnáctce hlavičku Ouattary, který míč prodloužil za sebe na sbíhajícího si Moffiho, a ten z blízkosti z malého vápna velmi jednoduše překonával Sambu.

Až tenhle moment každopádně jako by mužstvo ze severu Francie opravdu probudil. Nakonec Les Merlus pokořilo třemi trefami, tu rozhodující přitom měl na svědomí Samed, jemuž se po bleskové akci podařilo zavčasu vsunout nohu do pobídky Cabota a usměrnit merunu přesně na tyčku. V 77. minutě znovu ukázal své schopnosti a čich ke skórování Sotoca, s bravurou totiž zvládl nacílit míč pod břevno po pasu Machada, i když nebyl ve vůbec lehkém postavení. Zisk tří bodů pečetil ještě v 86. minutě po brejku rychlonohý Openda, jehož vyslal na zteč Poreba.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Brestois 3:1

31.08.2022 21:00

Góly: 53. Joe Rodon, 89. Martin Terrier, 90+1. Désiré Doué - 57. Franck Honorat

Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale v závěru to striktně odmítli Martin Terrrier a Désiré Doué. Jejich branky v 89. a 91. minutě znamenaly konečné vítězství Stade Rennes nad Brestem 3:1. Roazhon Park se tak dočkal druhého vítězství v sezoně a domácí poskočili na šestou příčku.

Oba celky nastolily poklidnější tempo a nikdo se nehnal za každou cenu kupředu. Na první větší šanci se tedy čekalo. Byli to ale hráči Stade Rennes, kteří si postupně vypracovávali převahu, Defenzíva Brestu na čele s brankářem Bizotem odolávala a vlastně nepustila domácí do jediné výraznější šance.

Poločas skončil bez branek a to nejdůležitější přišlo až po změně stran. V 53. minutě rozehrálo Rennes rohový kop a Joe Rodon hlavičkou z malého vápna rozjásal Roazhon Park. Bylo to jenom na chvíli, protože o čtyři minuty později Brest oplatil stejnou mincí. Rohový kop sice obrana Rouge et Noir odvrátila, avšak jen k nohám Francka Honorata, který nadvakrát propálil defenzívu i s brankářem - 1:1.

Následně se hra zase uklidnila a žádný z týmů si delší dobu nedokázal nic vypracovat. Velká taktická bitva směřovala asi ke spravedlivé remíze, když v 89. minutě rozhodl Martin Terrier. Svůj podíl na brance měl Hamari Traoré, jenž z pravé strany poslal ideální centr na hlavu Terriera a Bizot s tím nemohl nic dělat.

Brest ještě zkusil vabank, otevřel hru a v nastavení inkasoval třetí gól. Désiré Doué se rozhodl pro svojí individuální akci, s balónem prošel až do šestnáctky, kde neomylně zakončil. Stade Rennes po druhé v této sezoně potěšilo své fanoušky a zvítězilo 3:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 0:3

31.08.2022 21:00

Góly: 37. Neymar, 50. Kylian Mbappé, 90. Juan Bernat

Před pár dny PSG utrpělo první ztrátu v sezóně, po remíze s Monacem si však poradilo bez větších obtíží ve vloženém kole venku s Toulouse. A znovu tomu bylo za velkého přispění trojice přezdívané MNM. Neymar si připsal rozhodující branku, Mbappé druhou v pořadí, přičemž v obou případech jim asistoval Lionel Messi. A trefil se v závěru ještě Juan Bernat.

Jestli někdo opravdu dokázal frustrovat pařížskou družinu v průběhu celého utkání, určitě musíme prstem ukázat na domácího brankáře Dupého. Byť nakonec obdržel tři branky, právě on mnoha dalším šancím PSG zabránil a celkově si připsal na své konto hned deset úspěšných zákroků. V prvním poločase si na něm vylámal zuby hlavně Messi, dvakrát mířil parádně do spodního rohu brány, ale v obou případech narazil na rukavice svého protivníka. A prakticky stejné pocity prožíval i jeho spoluhráč Mbappé, jenž z úhlu dvakrát svého soka též nepřelstil.

Až přišla na řadu 37. minuta, která již znamenala průběžnou změnu skóre. Verratti přiťukl míč k Mbappému na hranici šestnáctky, ten ho okamžitě směroval k Messimu, jenž narazil do volného prostoru v šestnáctce Neymarovi, a ten si v koncovce věděl rady. I když zprvu nebyl jeho gól uznaný pro ofsajd, VAR nakonec potvrdil, že se konalo vše v rámci pravidel fotbalu.

Po přestávce již Pařížané bez větších obtíží kontrolovali svoje těsné vedení. Obzvláště lehčí byli přitom jen krátce po začátku druhé půle, když Messi dostal na levé straně nekřesťansky mnoho prostoru, vběhl do vápna, zpětnou přihrávku adresoval Mbappému, který sám před brankářem Dupém neměl problém skórovat. A propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě. Poslední tečku za gólovými zápisy ještě udělal v 90. minutě střídající Juan Bernat, k němu se balón odrazil poté, co Mbappého přízemní střela předtím narazila do brankové konstrukce.

Toulouse dokázalo klást odpor zhruba nějakých dvacet, dvacet pět minut. Není pravda, že by se do žádné možnosti nepropracovalo a jen slepě blouznilo po hřišti, jelikož i hostující gólman Donnarumma se musel mít několikrát na pozoru, třeba v 9. minutě proti Dallingovi. A nutno podotknout, že i díky Italově přispění se nakonec Les Parisiens zdařilo uchovat čisté konto.

Více informací k zápasu

AS Monaco - ES Troyes 2:4

31.08.2022 19:00

Góly: 10. Guillermo Maripán, 63. Youssouf Fofana - 22. Florian Tardieu (pen.), 45+2. Wilson Odobert, 48. Mama Baldé, 78. Yoann Salmier

Těsně před poločasovým odchodem do šaten vyfasoval druhou žlutou Guillermo Maripán a hned poté domácí inkasovali. Ve druhém poločase se sice podařilo utkání zdramatizovat, nicméně hosté se nenechali rozhodit a podruhé za sebou využili soupeřovy nedisciplinovanosti.

Už ve 3. minutě centroval Wissam Ben Yedder a Youssouf Fofana zazdil velikou šanci. Až po uplynutí úvodní desetiminutovky se prosadil pozdější hříšník Maripán, když využil Gallonova zaváhání a na místo určení hlavou uklidil Minaminův rohový kop - 1:0. Poté Renaud Ripart nastřelil Nübelovu nohu, zatímco ve 20. minutě byl souboj Axela Disasiho s Yoannem Salmierem po přezkoumání u videa posouzen jako penaltový.

Muž v rukavicích zareagoval o něco později, než by bývalo bylo záhodno, takže Florian Tardieu nařízený pokutový kop proměnil - 1:1. Maripán za protesty viděl žlutou kartu. Také další příležitost patřila Estacu. Salmier byl sice v hlavičkovém souboji úspěšnější, balon však skončil na horní síti. Zmiňovaný chilský reprezentant dohrál v 44. minutě, když udeřil rukou do brady aktivního Tardieua.

V nastaveném čase si Wilson Odobert vyměnil míč s Mamou Baldém, aby zacílil levačkou neomylně k pravé tyči - 1:2. Domácí se po změně stran nestačili ani rozkoukat a už prohrávali o dvě branky. Asistent u předchozí trefy využil nedobrého obranného zákroku a svým nekompromisním volejem ze třinácti metrů vymetl pravou šibenici - 1:3.

Za 180 sekund o sobě dal vědět Papa Yade, když mířil přesně do míst, kde se zrovna pohyboval Alexander Nübel. Krátce před skončením hodiny hry měl blízko ke skórování Ripard. Nedal, takže se stav na ukazateli měnil až šest minut poté. Golovinův rohový kop na zadní tyč posunul Disasi zpět na tu přední, kde z bezprostřední blízkosti překonal Youssouf Fofana brankáře střelou do protipohybu - 2:3.

Rominigue Kouamé následně příhrál Ronymu Lopesovi, který minul zařízení. V 74. minutě zahrávali fotbalisté Estacu další roh, po kterém hlavičkoval Eric Palmer-Brown a Nübel senzačně svůj tým podržel. Rony Lopes pak stejnou částí těla vytvořil nevyzpytatelný oblouček, který musela monacká jednička vyrážet nad břevno.

Tlak Irlesovy družiny trval, dokud Xavier Chavalerin nepřihrál na malé vápno, kde měl na výběr rovnou ze tří spoluhráčů. Nakonec to byl ten první, tedy Yoann Salmier, kdo jemnou tečí zařídil svému týmu opět dvoubrankové vedení - 2:4.

V 88. minutě musel ještě Gauthier Gallon výborně zasáhnout proti Badashilemu, a poté při Disasiho hlavičce za svého gólmana zaskočili obránci. Finální Lopesova dalekonosná střela nemohla Nübela vystrašit.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Reims 2:4

31.08.2022 19:00

Góly: 59. Sofiane Boufal (pen.), 67. Adrien Hunou - 23. Marshall Munetsi, 45+1. Junja Ito, 70. Folarin Balogun (pen.), 90. Alexis Flips

Po prvním poločase šli Óscarovi svěřenci do šaten s dvougólovým náskokem. Hned po snížení byl vyloučen Cajuste, ale ani to Les Rouges et Blancs nezastavilo. Podařilo se jim tedy bodovat ve třetím utkání v řadě, zatímco SCO zůstávají se dvěma bodíky předposlední.

V 11. minutě se odhodlal i individuální akci hostující Arber Zeneli, nicméně ve finále cílil vedle. Za osm minut to z větší dálky zkusil jeho spoluhráč Marshall Munetsi. Ani tentokrát Bernardoni zasahovat nemusel. Nepovedlo se mu to ani při další konfrontaci s rodákem ze Zimbabwe, která se už neobešla bez fatálních následků pro domácí, jelikož přízemní zakončení levačkou znamenalo vedení pro Remeš - 0:1.

Autor prvního zásahu tohoto klání byl při chuti a další pokus si na konto připsal ve 36. minutě, kdy chybělo málo k tomu, aby byl těsný náskok zdvojnásoben. To se podařilo až v nastaveném čase úvodního dějství Junyovi Itovi, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a tváří v tvář gólmanovi se nenechal rozhodit ani Camarovým postrčením - 0:2.

Teprve po změně stran ožili i hráči klubu ze Stade Raymond Kopa. Sadovi Thioubovi nepomohla ani teč jednoho z bránících borců. Následně centroval Souleyman Doumbia a Amine Salama orazítkoval hlavou břevno. V 57. minutě se do soupeřova vápna vydal Sofiane Boufal, pro což neměl pochopení Maxime Busi. Rozhodčí Pignard nařídil penaltu.

Její exekuce se ujal sám faulovaný. A nutno dodat, že měl i trochu štěstí, protože Patrick Pentz vystihnul směr - 1:2. Další minuty patřily Jens-Lysovi Cajustemu. Nejprve přinutil Paula Bernardoniho k vynikajícímu zákroku. Jenže v 65. minutě si ostře vyšlápnul na Azzedina Ounahiho, za což si vysloužil první žlutou kartu.

Ta druhá následovala už za 30 sekund po špatně načasovaném skluzu na bývalého hráče Slavie Abdallaha Simu. Početní výhoda byla využita prakticky okamžitě. Boufal rozehrál standardní situaci na Adriena Hunoua, který uklidil balon do sítě z hranice malého čtverce hlavou - 2:2. To už bylo moc na kouče Óscara, jenž vyfasoval červenou kartu. Jenže hned v 69 minutě sebou Folarin Balogun při kontaktu s Cédrikem Hountondjim plácnul na zem a na světě byla další "pětka".

Na starosti si ji vzal sám Balogun a měl štěstí, že muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 2:3. O odpověď se rovnou z přímého kopu pokusil Boufal, ale nemířil přesně. Na rozdíl od střídajícího Alexise Flipse, který po Balogunově pobídce mířil přesně k levé tyči - 2:4. Ihned poté se rozeběhlo nastavení, během kterého už skvadra Géralda Baticleho k neradosti svých příznivců nic nestihla.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AC Ajaccio 2:0

31.08.2022 19:00

Góly: 28. Arnaud Nordin, 76. Elye Wahi

MHSC tedy navázalo na víkendovou výhru, při které rozdrtilo Brest 7:0. Zároveň nutno dodat, že i v rámci 5. kola pokračuje v Ligue 1 nastolený trend červených karet. Na Stade de la Mosson byly k vidění dvě, po jedné na každé straně barikády. V každém případě domácí dál atakují pohárové příčky, zatímco hosté zůstávají s jedním bodíkem na samém chvostu tabulky.

Během úvodní desetiminutovky zaujala jenom chyba v rozehrávce, kterou L’ours nepotrestali. V dalších minutách aktérům na hrací ploše rozhodně nešlo upřít snahu, ale skóre se změnilo až ve 28. minutě. Aktivní Elye Wahi byl ve vápně zřejmě faulován Mohamedem Youssoufem, nicméně sudí Bastien Dechepy nechal pokračovat ve hře a Arnaud Nordin byl u míče o něco dříve, než vybíhající Benjamin Leroy - 1:0.

Ve 35. minutě Oumar Gonzalez hlavičkoval nad. Za 120 sekund střihnul ve vápně la Paillade nůžkami Romain Hamouma, jenže při tom kopnul do hlavy Mamadoua Sakha. Druhá žlutá karta na sebe nenechala dlouho čekat a tým Oliviera Pantaloniho šel kvůli ní do deseti. V závěru úvodního dějství se Jonas Omlin srazil mimo vápno s Jeanem Botuém, za což si po ošetření vysloužil rovnou červenou kartu. Mezi tři tyče si stoupnul Matis Carvalho, jemuž uvolnil místo Valére Germain.

V poslední nastavené minutě úvodního dějství vyplaval před novým brankářem zcela neobsazený Qazim Laçi. Hlavou sice skóroval, ale radost netrvala dlouho, protože si nepohlídal ofsajdovou hranu. V 54. minutě se rozhodnul pro individuální postup Nordin, čímž přinutil Benjamina Leroye k výbornému zákroku.

V 77. minutě dostal výsledek finální podobu, protože ideální přihrávku za obranu si Enzo Tchato nenechal pro sebe, naopak poslal balon před bránu, kde měl před sebou Elye Wahi mimořádně snadnou úlohu, díky čemuž si mladý útočník připsal na konto třetí gól v posledních dvou utkáních - 2:0.

Bilance mohla být ještě o něco veselejší, kdyby si v závěru nepočínal se svým obloučkem až příliš bohorovně. Kouč Olivier Dall’Oglio však na lavičce nevypadal, že by jej tohle selhání nějak zvlášť mrzelo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AJ Auxerre 2:1

31.08.2022 19:00

Góly: 29. Tetê, 72. Karl Toko Ekambi - 80. Mathias Autret

Les Gones si i v této sezoně kladou ty nejvyšší cíle. V minulém kole sice nedokázali porazit v deseti hrající Remeš, nicméně Auxerre zdolali stejným rozdílem, jako při předchozím vzájemném klání v roce 2012. Ligový nováček má ale ročník stále velmi dobře rozehraný.

V 6. minutě o sobě dal poprvé vědět Karl Toko Ekambi, když si udělal prostor na pravém křídle a v šestnáctce našel Tetêho, který by pro svůj obtížný volej potřeboval ragbyovou branku. V závěru otevírací desetiminutovky to kamerunský fotbalista zkusil sám. Costil se mezi třemi tyčemi překonat nenechal.

Bývalá jednička Bordeaux se musela v 18. minutě činit jak proti Alexandremu Lacazettovi, tak proti Caqueretovi. "Ztracený syn", který odehrál pět sezon v londýnském Arsenalu, se málem do listiny střelců zapsal už v minutě třiadvacáté, kdyby na brankové čáře nezaskočil za už překonaného brankáře jeden z jeho spoluhráčů.

V každém případě zůstával Olympique nastěhovaný na polovině soupeře, což se mu vyplatilo krátce před vypršením úvodní půlhodiny. Spolupráce Karla Toko Ekambiho s Tetêm už vyšla na výbornou, jelikož dvaadvacetiletému Brazilci stačilo v podstatě jenom nastavit správně pravačku - 1:0. V ten moment to rozhodně nevypadalo, že si Parc Olympique Lyonnais bude muset na další zářez počkat přes čtyřicet minut.

Ve 47. minutě se řítil sám na gólmana Nuno Da Costa. Balon v rozhodující chvíli nezasáhnul, čímž Rémymu Riouovi usnadnil počínání. Dorážku pak poslal Gideon Mensah docela mimo. V 50. minutě si Tetê nepohlídal ofsajdovou linii, takže branka vstřelená po jeho přihrávce nemohla být uznána. Caqueret pak cílil těsně vedle tyče.

Krátce před uplynutím první hodiny hry se znovu osmělil Karl Toko Ekambi, aby sledoval, kterak Costil jeho pokus likviduje. Nuno Da Costa měl následně ke gólu hodně blízko, jenže prosadil se až vítěz Afrického poháru národů z roku 2017, když z první vcelku stylově uklidil do sítě centr Rayana Cherkiho od rohového praporku - 2:0.

V 80. minutě pelášil Gaëtan Perrin na bránu, v čemž jej doplnil Mathias Autret, jehož následná tvrdá přízemní rána znamenala snížení. Sám Perrin za deset minut ztroskotal na Riouovi, takže remízu nezařídil.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes 1:1

31.08.2022 19:00

Góly: 28. Habib Diallo - 85. Mostafa Mohamed

Les Canaris už pomalu vyhlížejí úvodní duel Evropské ligy proti Olympiakosu Pireus. V domácí soutěži zatím sbírají body jen velmi pozvolna. A Racing je na tom ještě hůř, neboť forma z minulé sezony jest stále v nedohlednu.

Během úvodních dvaceti minut se z obou stran jednalo spíše o vyčkávanou, ačkoli brankáři se museli mít neustále na pozoru. Matz Sels musel poprvé do akce při střele Dennise Appiaha, kterou vytěsnil na rohový kop. Ve 28. minutě poslal Sanjin Prcić z levé strany centr před bránu. Ludovic Ajorque sice ještě seděl na lavičce, nicméně jeho parťák Habib Diallo byl neomylný - 1:0.

Zbývající minuty úvodního poločasu postrádaly přesnější zakončení. A když už by nějaké s velkou pravděpodobností přeci jen směřovalo mezi tři tyče, zblokovala jej soustředěná obrana do bezpečí. Ani druhá půle podle očekávání nepřinesla festival gólových možností. První velká se uskutečnila až v 65. minutě.

Fábiův centr byl prodloužen až k Mohamedu Achimu. Tenhle odchovanec Nantes přinutil muže v rukavicích k výbornému zákroku. Poté se osmělil Ludovic Blas. Svou brankou rozhodnul poslední finále Coupe de France, leč tentokrát rozvlnil síť pouze z vrchu. Více než 25 tisíc lidí na Stade de la Meinau vidělo vyrovnávací zásah až v 85. minutě.

"Kanárci" se za žádnou cenu nechtěli v pokutovém území soupeře nechal obrat o míč. Egypťan Mostafa Mohamed, jenž přišel na hostování z Galatasaray Istanbul, se pranic nezalekl tříčlenné přesily, udělal si prostor a balon vyslal k pravé tyči - 1:1. Zbývající minuty měli kulatý předmět více na kopačkách svěřenci Antoinea Kombouarého, avšak žádnou šanci už si nevytvořili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain541021:413
2.RC Lens541014:613
3.Olympique Marseille541011:313
4.Olympique Lyon43109:410
5.Montpellier HSC530215:99
6.Stade Rennes52127:67
7.FC Lorient42117:87
8.Lille OSC521210:127
9.AJ Auxerre52127:97
10.FC Nantes51316:56
11.ES Troyes520310:136
12.Clermont Foot52036:106
13.Toulouse FC51227:95
14.Stade Reims51229:125
15.OGC Nice51224:75
16.AS Monaco51227:115
17.Stade Brestois51137:154
18.Racing Strasbourg50324:63
19.Angers SCO50236:122
20.AC Ajaccio50143:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uz si to rikam delsi dobu, ale pristi kolo uz vsadim cervene karty...tam jich ted pada....

Reagovat
Kucka

Na tiket MHSC redka + Tete a Balogun gól

Reagovat
Israha

Clermont je fakt hnus, to může trumfnout už jen Ajaccio. Několik fyzicky slušně vybavených hráčů s nasazením, ale fotbal tam neumí hrát nikdo. Bez Baya na hrotu to je ještě horší, než loni. To je fakt závan starých časů s Nancy, Évianem, Bastiou, tehdejším Brestem, apod.

Jinak trojice Mbemba-Gigot-Bailly vypadá nečekaně pevně (do té doby, než kdovíproč zas jde hrát Balerdi, v první minutě dostane housle a celou dobu hraje jak psychický labil), Gueye je coby záplata do zálohy nadále jistota a Nuno s Claussem by z fleku mohli hrát křídla ve 433. Negativa: Alexis překvapivě nesebevědomý a nepřesný, Payet sice chvílemi stále magický, ale především magicky transformovaný v Benedetta či koho, protože 4 spálené tutovky a desítky ztrát. Nevím, jestli by s Alexisem neměl fakt hrávat nahoře někdo z dvojice Suárez - Bakambu....

Reagovat
Gedofrey

Na dvojici Suarez - Sanchez bych se rád podíval

Reagovat
Israha

Myslím si, že Payet už prostě nemůže hrát od začátku. Jako jo, Tudor ho střídá cca po hodině, ale on proti čerstvým hráčům od první minuty už fyzicky ztrácí. Do unavených obran, případně pro kontrolu či zlomení stavu zápasů bude stále cenný, ale do základu už ne. Buď Suárez a nebo zkusit zase nakopnout Gersona, chce-li Tudor mívat na hřišti pouze jednoho klasického útočníka.

Reagovat
Langi

OT: volali jsme tu po stoperovi, ale zatím to místo nákupu vypadá spíš na prodej Diomandého do Rennes ...jako ne, že by byl on osobně nějaké terno, ale jít do sezóny se třemi čistokrevnými stopery, když jeden z nich je navíc Da Silva, je celkem pecka...to jsem snad nikdy neviděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele