Ligue 1 - souhrn 1. kola: Vysoké výhry pro PSG a OM

16.08., 22:46, aktualizováno 18.08., 22:42
Komentáře a souhrny
Luis Enrique (© AFP)

PSG načalo novou éru bez Kyliana Mbappého úspěšně, venku skolilo Le Havre, tři góly nicméně padly v Normandii až v posledních minutách utkání. Zastřílela si rovněž Marseille.

Stade Rennes - Olympique Lyon 3:0

18.08.2024 20:45

Góly: 19. Benjamin Bourigeaud, 21. Amine Gouiri, 90+1. Henrik Meister

Vlastně celý podzim 2023 se Les Gones trápili, ovšem díky povedenému jaru se vyšplhali až na pohárovou pozici. Patrně se nedá předpokládat, že by se totožný scénář opakoval, kór když mohlo být všechno jinak, kdyby nová posila z Met dokázala dvacet minut před koncem proměnit pokutový kop.

Úvodní dva zápasy nového ročníku přinesly dohromady na Ligue 1 nevídaných 11 gólů. O první hrací neděli se trend poněkud zbrzdil, ale to neznamená, že by duely na francouzských stadionech zaváněly nudou. I v tomto začaly oba celky aktivně, nicméně než se hostující trenér Pierre Sage nadál, prohrával jeho výběr o dva zásahy.

Přímý kop z hranice šestnáctky byl rozehrán tak, že jej Ludovic Blas posunul na Benjamina Bourigeauda, jehož střelu výrazně tečoval ve zdi stojící Nemanja Matić. Lucas Perri přes veškerou snahu neměl šanci na balon dosáhnout - 1:0. Za nějakých 120 sekund dala špatná malá domů příležitost Aminemu Gouirimu, který jí nepohrdnul - 2:0.

Následně nedošlo ani na snížení, ani na navýšení náskoku. První dějství nadále provázela odhodlanost na obou stranách. Vyložené šance však k vidění nebyly. Jedenáct minut po startu druhé půle měl blízko ke gólu Ludovic Blas. Radost mu překazila až včasná teč. Poté se osmělil Georges Mikautadze, zatímco na opačném pólu zvonila za Perrim branková konstrukce.

Gruzínský fotbalista se v 72. minutě chopil exekuce penalty. Na EURU proti českému týmu proměnil, v Ligue 1 proti Rennes nikoli, jelikož Steveovi Mandandovi stačilo uhodnout směr. To byl zřejmě zlomový moment celého mače. Les Gones ve zbývajících minutách svatyni Stéphanovy skvadry neohrozili.

Naopak v nastaveném čase ještě jednou inkasovali, když si střídající dánský mladík Henrik Meister ve vápně mistrovsky udělal prostor a křižnou střelou k pravé tyči pečetil na konečných 3:0. Olympique bude napravovat zaváhání za týden doma proti Monaku. Les Rouges et Noirs zajíždějí do Strasbourgu, kterému budou chtít oplatit jarní porážku.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg 1:1

18.08.2024 17:00

Góly: 67. Téji Savanier (pen.) - 58. Habib Diarra

Že se o úvodní remízu letošního ročníku Ligue 1 postaraly právě tyto dva celky, vlastně není příliš velkým překvapením, jelikož k dělbě bodů mezi nimi došlo i při třetím vzájemném střetnutí v řadě. Na obou stranách barikády nepředstavuje jméno střelce žádné překvapení.

Jako první zkoušel štěstí kapitán Téji Savanier, ale že by se na tenhle jeho pokus mělo delší dobu vzpomínat, tak to zcela určitě ne. Poté si převahu na kratší čas vytvořili hosté, nicméně z ní nedokázali vytěžit nic, co by mělo jejich příznivce a příznivkyně zvednout ze sedadel. První opravdu velká šance tedy přišla na pořad odpoledne až po půl hodině hry.

Před rokem začali sezonu velice dobře nové posily MHSC, tedy Akor Adams a Musa Al-Tamari. Prvnímu jmenovanému poslal na malé vápno pěkný centr Jordan Ferri a jenom díky hbitému Johnssonovi nešla skvadra Michela Der Zakariana do vedení. Savanier záhy ukázal svou vytříbenou kopací techniku, když cílil opět na svého nigerijského spoluhráče, který si naběhnul mezi obránce, jenže se znovu musel sklonit před brankářským uměním muže v rukavicích, který v létě opustil potápějící se Bordeaux.

Do konce poločasu se ještě slabší střelou prezentoval Arnaud Nordin. Zato po změně stran se musel mít na pozoru Benjamin Lecomte. Tváří v tvář Emeghovi uspěl, protože tento jednadvacetiletý Holanďan nezasáhnul balon podle představ. Zato v 58. minutě cílil Habib Diarra krásnou ranou z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči - 0:1.

S tím nemohli být domácí spokojení, a tak už za šest minut dostali šanci vyrovnat, když Johnsson podrazil Adamse. Při Savanierově penaltové exekuci sice vystihnul směr, nicméně na balon nedosáhnul - 1:1. Ve zbývajícím čase stálo za zmínku už jen zranění Diarry, kvůli kterému musel střídat. Pozoruhodné šance se na Stade de la Mosson už nekonaly.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 0:0

18.08.2024 17:00

Góly: -

Někdy se holt ve fotbale stane, že nepadne žádný gól, a přesto je, na co se dívat. Bezbranková "plichta" se mezi oběma soupeři odehrála za posledních 15 měsíců podruhé. Ovšem příležitostí, jak se tomuto výsledku vyhnout, bylo hned několik.

Snad i proto, že v minulé sezoně mimořádně aktivní Thijs Dallinga vyslyšel volání italské Boloni, se první velká možnost uskutečnila až ve 22. minutě. A na svědomí ji měl Sorba Thomas, když k němu centr z pravé strany přizvednul Logan Costa. Střela z první se otřela o břevno branky, kterou hájil Guillaume Restes.

Za pět minutek se musel činit pro změnu Alban Lafont, neboť Kanárci totálně zapomněli na Zakariu Aboukhlala, jenž číhal osamocený na zadní tyči. Gólman Nantes, který si svůj debut v Ligue 1 odbyl v šestnácti letech v dresu TFC, lapil i následnou hlavičku. Ve 36. minutě se vyznamenal i proti Costovi a s následným nebezpečím mu vypomohla obrana.

Po hodině hry rodák z Burkiny Faso raději srazil centr na rohový kop. Po jeho rozehrávce mířil hlavou těsně vedle pravé tyče Charlie Cresswell. V 64. minutě se od praporku rozehrávalo i na opačné straně hrací plochy. Jean-Carles Castelletto hlavičkoval do zad kolegy Douglase Augusta, od něhož se míč odrazil správným směrem, leč ke škodě příznivců Nantes tak, aby jej mohl Restes vytěsnit.

Na začátku finální desetiminutovky předvedl Aboukhlal svou velkou dravost, když o balon obral protihráče a jenom díky Lafontově výbornému zákroku zůstal na ukazateli stav 0:0. Frank Magri hlavou minul, další minisouboj marockého reprezentanta s mužem v rukavicích vyšel opět ve prospěch druhého uvedeného. A Yann Gboho v samotném závěru patičkou prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Více informací k zápasu

Angers SCO - RC Lens 0:1

18.08.2024 17:00

Góly: 28. Wesley Saïd

Generálka na první ze dvou duelů s Panathinaikosem, které rozhodnou o postupujícím do základní skupiny Konferenční ligy, se tedy severofrancouzskému celku vydařila. Naopak Angers po ročním pobytu v Ligue 2 začalo v nejvyšší soutěži právě tak, jak ji v červnu 2023 zakončilo, tj. porážkou 0:1.

Žádné brankové příležitosti a opatrnost nade vše. Právě tak započal tenhle zápas na Stade Raymond Kopa. Až e 26. minutě hlavičkoval ze čtrnácti metrů Yassin Belkhdim a Brice Samba, jenž by v kádru Francie na letošním EURU, musel vyrážet na roh. Z něj SCO nic nevymysleli, naopak záhy po jeho rozehrávce inkasovali.

Ve vápně číhající Wesley Saïd po přihrávce od Rubena Aguilara obtočil kolem Carlense Arcuse, jenž v ten moment zcela zmrznul, čímž dal protihráči čas na to, aby si míč přehodil z levačky na pravačku a po zemi k tyči skóroval - 0:1. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby cílil autor gólu do stejného prostoru, leč tentokrát zvonila branková konstrukce.

Po změně stran se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout Angelo Fulgini, leč rána mu nesedla. V 69. minutě se do šance dostal Sidiki Chérif, ale protože nezamířil dobře, mohl mu Samba jenom poděkovat za snadný zákrok. Čtvrt hodiny před koncem vyprodukoval Andy Diouf nepříjemně plavající ránu, kterou však Yahia Fofana dokázal zkrotit.

Ten samý hráč se osmělil i ve finální desetiminutovce, ovšem svou hlavičku zařízení minut. Přesto ho dvě neproměněné příležitosti nemuseli mrzet, jelikož borci hájící barvy klubu, ve kterém v minulosti působil i bývalý slávistický útočník Abdallah Sima, nedokázali odpovědět. Reparát se pokusí složit za týden v Lille, zatímco Racing doma přivítá Brest, který začal porážkou 1:5 s Marseille.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - OGC Nice 2:1

18.08.2024 15:00

Góly: 44. Rayan Raveloson, 90+5. Lasso Coulibaly - 21. Mohamed-Ali Cho

Psal se 11. listopad roku 2011, když AJA naposledy přehráli Les Aiglons. Po více než jedné dekádě se tedy úřadující mistr Ligue 2 raduje znovu. Výhra je o to cennější, že přichází proti týmu, který skončil v minulé sezoně pátý a i letos si dělá velký zálusk na pohárové pozice.

Na Stade Abbé-Deschamps se začalo velmi opatrně. První příležitost ohrozit soupeřovu svatyně se naskytla až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Domácí Theo Bair po Perrinově centru od rohového praporku mířil nad. Na řadu tedy přišli svěřenci Francka Haiseho a v jednadvacáté minutě se po jednoduché akci ujali vedení.

Gaëtan Laborde se při centru z levé strany na míč ani nepodíval. Prostě jej poslal na zadní tyč, kde se do vzduchu zavěsil Mohamed Cho a díky ukázkové spolupráci se břevnem poslal hosty do vedení - 0:1. Ado Onaiwu zatoužil po vyrovnání, jenže na Marcina Bulku nevyzrál. Polský brankář si na konto připsal ještě jeden dobrý zákrok, avšak s čistým kontem do šatny o poločasové pauze nezamířil.

Paul Joly přihrál do vápna, kde se kulatého předmětu zmocnil Rayan Raveloson. Bleskově se s ním otočil a přízemní střelou k pravé tyči rozradostnil fanoušky a fanynky klubu z Auxerre - 1:1. Jonathan Clauss ví, jaké to je nastupovat pod Haisem a byl to právě jednatřicetiletý fotbalista, který patřil do kádru Francie na letošním EURU, kdo se po startu druhé půle osmělil jako první.

Raveloson, povzbuzen úvodní brankou v sezoně, si věřil i na rozehrávku přímého kopu, avšak mezi tři tyče nezamířil. Bilal Brahimi byl na opačném pólu přesnější, nicméně Donovan Léon se překonat nenechal. Reprezentant Francouzské Guyany v 69. minutě výtečně vychytal Jordana Lotombu. Skutečný význam tohoto zákroku se ukázal v páté nastavené minutě, kdy Léon překopnul celé hřiště, vybíhající Bulka na zlomek sekundy zaváhal, čehož využil Lasso Coulibaly, jenž lehce ťuknul do balonu a běžel se pod tribunu radovat - 2:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:0

17.08.2024 21:00

Góly: 28. Takumi Minamino

Dva roky čekali příznivci a příznivkyně Les Verts na to, až se jejich oblíbený celek vrátí mezi francouzskou elitu. Nakonec nenavázali tam, kde v roce 2023 skončili, proto k remíze jim v duelu s Monakem jeden gól chyběl. Obhájce druhé příčky tedy znovu začal vítězně.

První, kdo vyzkoušel pozornost Gautiera Larsonneura, by ještě v úvodní desetiminutovce domácí Folarin Balogun. Philipp Köhn si na kulatý předmět poprvé sáhnul záhy poté, protože musel likvidovat hlavičku Yunise Abdelhamida. Po dvaceti minutách hry se radoval Takumi Minamino ze vstřelené branky, ale pouze malou chviličku, neboť se ukázalo, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Už za osm minut si japonský internacionál spravil chuť. Zaběhnul si za obranu na dlouhý balon od obránce Vandersona a jeho následný vysoký lob potěšil většinu z osazenstva na Stade Louis II - 1:0. Po vyrovnání nejdříve zatoužil Ibrahim Sissoko, ovšem do konce úvodního dějství se neprosadil ani on, ani Marwann N’Zuzi a ani Balogun, jehož pokus byl zblokovaný.

Po změně stran se z dálky osmělil Minamino, jenže neúspěšně. Radost svěřencům Oliviera Dall’Oglia pokazil Köhn. V době, kdy se hodina hry pomalu stávala minulostí, byl v soupeřově vápně faulován bronzový medailista z letošních olympijských her Eliesse Ben Seghir. Rozhodčí Clément Turpin se šel podívat na video a usoudil, že se o nedovolený zákrok nejednalo.

Po sedmdesáti minutách hry Minamino v další příležitosti selhal, což se mohlo jeho týmu hrubě nevyplatit. Hned z protiakce pobídnul Zuriko Davitashvili před bránu si nabíhajícího Sissoka, jenž dokázal rozvlnit síť. Celé akci bohužel pro ASSE předcházelo ofsajdové postavení. Ve zbývajících minutách si borci hájící barvy knížecího klubu počínali dostatečně zkušeně na to, aby neinkasovali. Naopak mohli náskok ještě zvýšit, kdyby se prosadil alespoň jeden z tria Vanderson-Akliouche-Embolo.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 0:2

17.08.2024 19:00

Góly: 45+30. Bafodé Diakité, 90+3. Jonathan David

Trenér Luka Elsner se před sezonou přesunul z Le Havru do Remeše a víru v dobrý výsledek mu pořádně pokazil už po čtvrt hodině hry Amadou Koné, když uviděl rovnou červenou kartu za velice ostrý faul na Angela Gomese, který zápas nedohrál a kvůli jehož ošetřování se v úvodním dějství nastavovalo o více než 30 minut.

Ještě předtím, než na celý nepříjemný incident došlo, to z nepříliš výhodné pozice zkoušel Mohamed Bayo. Poté už skákal pro vysoký balon Gomes, který absolutně nevěděl, že má za zády Koného, který jej ve vzduchu nekompromisně zboural. Za čtyři minuty byl rozhodčím Wattellierem právem vyloučen a zraněný protihráč musel být ze stadionu odvezen.

Když se znovu začaly řešit fotbalové věci, připomněl se Bayo. Dokonce hned dvakrát. Ve druhém případě vybojoval standardní situaci, po které pálil na připraveného gólmana Dioufa dvaadvacetiletý Portugalec Tiago Santos. Jeho spoluhráč Ismaily také zatoužil po tom aby se zapsal do listiny střelců, avšak to se podařilo až Bafodému Diakitému těsně před vypršením onoho dlouhého nastavení.

Rémy Cabella centroval od rohového praporku, Alexsandro Ribeiro posunul hlavou na Diakitého, jenž levačkou z hranice malého čtverce prostřelil všechny čtyři borce, kteří bránili před ním - 0:1. Autor úvodní branky utkání mohl za 120 sekund přidat další, jenže hlavou mířil nad břevno. Po poločasové pauze vyběhnul na trávník i Jonathan David, nicméně na svou velkou chvilku si musel počkat.

Do té doby sledoval málo nebezpečné snahy Tiaga Santose a Marshalla Munetsiho. Až v poslední nastavené minutě se v šestnáctce ujal míče Ethan Mbappé. Kylianův bratr se štěstím zvládnul přihrát Davidovi, jenž stál na malém vápně úplně sám a neměl problém zvýšit vedení svého týmu na konečných 2:0 z pohledu svěřenců Bruna Génésia. Lucas Chevalier si téměř nesáhnul na balon, a tak jedinou kaňkou na vítězství zůstává Gomesovo zranění.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Marseille 1:5

17.08.2024 17:00

Góly: 45+6. Mahdi Camara - 3. Mason Greenwood, 26. Luis Henrique, 32. Mason Greenwood (pen.), 48. Luis Henrique, 69. Elye Wahi (pen.)

Pokud bychom měli před začátkem tohoto klání tipovat vítěze na základě výkonů a výsledků z minulého ročníku, jednoznačně bychom se přikláněli na stranu Les Pirates. Nicméně, Roberto De Zerbi přišel, aby uspokojil náročné fanoušky klubu z přístavního města. Při ligové premiéře se mu to povedlo na výbornou.

Cesta za první výhrou v ročníku započala už ve 3. minutě. Mason Greeenwood běžel s balonem po pravé straně hřiště až do vápna, kde křižnou střelou překonal Marca Bizota - 0:1. Jenže, ještě během úvodní desetiminutovky povalil Derek Cornelius ve vlastní šestnáctce Ludovica Ajorqueho, načež VAR potvrdil, že se jednalo o faul.

Nařízené penalty se chopil Romain Del Castillo, avšak místo vyrovnání nechal vyniknout Gerónima Rulliho. Následná šance patřila Ajorquemu, ovšem argentinský brankář, který byl kádru jak na MS 2022, tak na letošním turnaji Copa América, s ní neměl pražádné potíže. Skóre se opět měnilo ve 26. minutě.

Greenwood si znovu zaběhnul do vápna, na jehož hranici našel Amine Harita, jenž stihnul v pádu patičkou posunout na Luise Henriqueho, čímž si připsal druhou asistenci v zápase, protože přízemní zakončení jeho brazilského spoluhráče se ukázalo býti ideálním - 0:2. Harit měl prsty i v dalším gólovém zářezu, protože jej ve vápně nešikovně postrčil Jonas Martin.

Čtyři minutky po druhé brance Mason Greenwood nařízenou penaltou nepohrdnul, čímž poslal OM do třígólového trháku - 0:3. Do konce poločasu se ještě domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku ve vápně. A v nastavení předvedl pěknou akci Luis Henrique, v jejímž finále však hrubě zaváhal. Jak už se to ve fotbale stává, soupeř toho dokázal využít.

Těsně předtím, než sudí Bastien během úvodního poločasu naposledy písknul do píšťalky, přezval na hranici velkého čtverce od Romaina Del Castilla neposedný míč Mahdi Camara a jeho halfvolej skončil díky spolupráci se břevnem na místě určení - 1:3. Ovšem záhy po změně stran si hosté vzali pohodlnější vedení zpátky.

Aktivní Greenwood z levé strany poslal před bránu přihrávku, kterou Brendan Chardonnet posunul jenom k Luisi Henriquemu, jenž usoudil, že nejlepší bude zase střílet po zemi - 1:4. Další pokus si na konto připsal Pol Lirola a nikdo se asi nemohl divit, že skákavou pobídku z šestnácti metrů neusměrnil do brány. V 68. minutě sundal Jordan Amavi technicky výborně vybaveného Greenwooda a na světě byl třetí pokutový kop.

Dvaadvacetiletý Angličan po hattricku netoužil, a tak nabídnul možnost exekuce Elyemu Wahimu, jenž cílil pod břevno, a tudíž se při svém debutu mohl radovat z gólu - 1:5. V ten moment asi už nikdo nepochyboval nad tím, že Marseille toto střetnutí vyhraje, zvlášť když Rulli šest minut před vypršením řádné hrací doby zamezil Del Castillovi ve skórování.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Paris Saint-Germain 1:4

16.08.2024 20:45

Góly: 48. Gautier Lloris - 3. Kang-in Lee, 85. Ousmane Dembélé, 86. Bradley Barcola, 90. Randal Kolo Muani (pen.)

Úřadující šampion vykročil za obhajobou stylově. Mrzet můžou pouze inkasovaný gól a brzké zranění Gonçala Ramose, jehož náhradník Randal Kolo Muani se nakonec také zapsal do střelecké listiny. Les Ciel et Marine však nemusí smutnit, neboť tušili, že v tomto klání se na body asi nepodaří dosáhnout.

Očekávaný scénář se začal naplňovat už po necelých 180 sekundách. Právě Gonçalo Ramos si na pravé straně všimnul Lee Kang-ina, jehož obstřel na zadní tyč zastavila až síť - 0:1. Randal Kolo Muani, stříbrný medailista z mistrovství světa v Kataru, o sobě dal poprvé vědět čtyři minutky po svém příchodu na hrací plochu. Arthur Desmas si však s jeho střelou poradil.

Ve 28. minutě rozehrávali domácí rohový kop. Abdoulaye Touré nejprve trefil Donnarummu, od něhož se balon odrazil do břevna a od něj pro změnu zpátky ke guinejskému fotbalistovi, který hájil barvy své země na nedávno skončených olympijských hrách. Nicméně, protože jeho spoluhráč bránil italskému brankáři v pohybu, pískal se ofsajd.

Do poločasového hvizdu si musel Desmas pohlídat ještě pokusy Marca Asensia a Ibrahima M'Bayeho. Le Havre začal druhé dějství stejně dobře, jako jeho soupeř to první. Christopher Operi rozehrál standardní situaci na Gautiera Llorise, jehož pobídka směřovala přímo na bránu. A jelikož ji nikdo netečoval, mohl se devětadvacetiletý obránce se čtyřkou na dresu radovat z úvodního zásahu v sezoně - 1:1.

Randal Kolo Muani se při své další příležitosti neprosadil. Josué Casimir po svém úprku, kterému předcházela chyba obránce, sice ano, jenže VAR odhalil gólu předcházející hru rukou. Korejský autor do této doby jediné branky PSG mohl přidat další nedlouho po hodině hry, leč skóre se opětovně měnilo až v závěrečné desetiminutovce.

Zaváhání Donnarummy potrestáno nebylo, hlavička Randala Kolo Muaniho byla až příliš přesná, tudíž to musel "rozseknout" v pětaosmdesáté minutě až Ousmane Dembélé, jenž po centru Joãa Nevese zakončoval hlavou ve spolupráci se zemí - 1:2. Hned po rozehrávce se míče chopil Bradley Barcola a jeho skákavá střela přinesla hostům dvoubrankové vedení, přičemž asistenci si opět připsal jeho portugalský kolega - 1:3.

Kdo by si myslel, že Pařížané v ten moment řekli poslední slovo, ten by se šeredně spletl, poněvadž za 120 sekund postrčil Lloris ve vlastní šestnáctce Randala Kolo Muaniho a sám faulovaný cílil z nařízené penalty k pravé tyči, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 1:4. V nastavení se ještě jednou připomněl Barcola, ovšem nepopulárního "bůra" nedokončil.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Olympique Marseille
1
1
0
0
5 : 1
3
2
Paris Saint-Germain
1
1
0
0
4 : 1
3
3
Stade Rennes
1
1
0
0
3 : 0
3
4
Lille OSC
1
1
0
0
2 : 0
3
5
AJ Auxerre
1
1
0
0
2 : 1
3
6
AS Monaco
1
1
0
0
1 : 0
3
RC Lens
1
1
0
0
1 : 0
3
8
Racing Strasbourg
1
0
1
0
1 : 1
1
Montpellier HSC
1
0
1
0
1 : 1
1
10
FC Nantes
1
0
1
0
0 : 0
1
Toulouse FC
1
0
1
0
0 : 0
1
12
OGC Nice
1
0
0
1
1 : 2
0
13
Angers SCO
1
0
0
1
0 : 1
0
AS Saint-Étienne
1
0
0
1
0 : 1
0
15
Stade Reims
1
0
0
1
0 : 2
0
16
Le Havre AC
1
0
0
1
1 : 4
0
17
Olympique Lyon
1
0
0
1
0 : 3
0
18
Stade Brestois
1
0
0
1
1 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
iamek

Mason

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Mandanda_30

Jiná útočná efektivita od OM Bránění pořád nejistota bohužel, Rulli super Henrique a Harit fire, Balerdi na steroidech a Greenwood balondor

Reagovat
Israha

Viz níže, nebyli k dispozici všichni hráči, se kterými De Zerbi počítá, to beru. Ale prostě loni o tomto čase se stavělo něco jako Lodi-Mbemba-Gigot-Clauss, Veretout-Kondogbia a letos tam vyběhne Lirola-Balerdi-Cornelius-Murillo, Merlin-Hojbjerg...mi to přijde skoro až smutné, že toto má být to slibované přebudování od základu. Ale tak uvidíme, i Henrique dnes vypadal, že by snad i k něčemu mohl být, nějakou výchozí důvěru v hráče i realizační tým jsem ochotný zatím aplikovat.

Reagovat
Mandanda_30

Tak od De Zerbiho očekávám, že bude schopnej z hráčů dostat víc než Gasset nebo Marcelino (s tím jakej má De Zerbi od všech hype). Pokud si pamatuju tak Lirola a Henrique za Sampaoliho nebyli totálně k hovnu, takže třeba například z těch dvou De Zerbi něco vymáčkne, ale na papíře máš pravdu, že to nevypadá jako moc upgrade, ale třeba to bude v nejhorším něco jako za Tudora, kdy se ty nedostatky hráčů vyřeší taktickým způsobem/herním stylem. No uvidíme.

Reagovat
Israha

Henrique pokud bude herně plonkový, ale produktivní winger, tak za mě úplně v pořádku, tahouni ve výstavbě ofenzivy tam jsou a když se poveze na jejich vlně a zužitkuje jejich práci góly a asistencemi, tak bude platný. Tohle víme, že je schopný nabídnout. Ale ta obrana mi krom Balerdiho přijde individuálně slabá a třeba ten Cornelius dneska, to byl výkon na Ligue 2. Tam nevím, nakolik to ten systém schová...

Reagovat
MoonKnight

Ty jsi náročný fanoušek, vyhrát 5:1 a v podstatě kritizovat

Reagovat
Israha

Jako jo, jsem (si někdy nemůžu pomoct a i ostatní oblíbené kluby vnímám náhledem fanouška Realu) . Ale faktem je, že ten výsledek je vzhledem k obrazu hry částečně zavádějící.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako s tak poslepovaným zadkem jsem fakt čekal nějaký dojeb typu 2:2 výsledkově nad očekavání, ale zápas si viděl ty, ne já

Reagovat
Israha

To mělo být výsledkově nějak podobně, jak vypadal vás loňský zápas s Brestem

Reagovat
Seydou Doumbia

ani mi to nepřipomínej

Reagovat
mayday

Taky jsem se těšil na něco lepšího... Toto je skoro to samé v bledě modrém

Reagovat
Israha

Ok, tak ofenziva pod De Zerbim asi bude funkční (leč naivní bránění Brestu taky pomohlo a taky si trochu myslím, že jediní rozdíloví tam zatím jsou Greenwood s Haritem a že to na nich bude nezdravě závislé). Rulli místo Lópeze asi taky v pořádku. No a řeknemě, že defezivní hru zatím nebudu úplně soudit, protože se nejspíš do základu počítá s Brassierem na CB, Merlinem na LB a Koném na CDM, a dneska to bylo poněkud improvizované...protože kdybych to soudit měl, tak nechápu, jakým zázrakem nám Brest nedal pětku taky .

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Seydou Doumbia

No ten Rulli taky není nic extra ne? Villareal, Ajax...čekalo se od něj více, aby to nebyl oproti Lopezovi downgrade tak nevím co by musel v té bráně dělat Wahi dá 30 branek za sezonu?

Reagovat
Mandanda_30

Největší upgrade by byl návrat GOAT Mandandy

Reagovat
Israha

Za mě Rulli s Lópezem cca podobně kvalitní gólmani. S tím, že pocitově bych řekl, že Rulli náchylnější na velké kiksy á la vypadnutí míče z náručí, ale nedostává tolik "ne úplně laciných" gólů, u kterých si říkáš "dá se chytat".

Reagovat
fenixLFC

priprav sa ze defenzivne to bude bieda a budete dostavat kopec golov a sem tam poriadnu kefu. mal to tak nielen v brightone, ale aj v sassuole

Reagovat
Israha

V Marseille nic nového pod sluncem

Reagovat
Firkraag

Zatím jsem to neviděl ve vyšší kvalitě, ale nepřišlo mi to jako srážka, jak někde píšou. Přišlo mi to jako faul, za který by měl být doživotní zákaz fotbalu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Koukám, že Marseille prodala Sarra i Ndiayeho po roce zpátky do Anglie. To se nepovedlo

Reagovat
Israha

Ale s celkovým ziskem 3,5 mega a to se bavíme o dvou hráčích, kteří měli loňskou sezonu dost za očekáváním. Za mě jedny z těch lepších přestupů v tomhle okně, ze strany OM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ten zisk se smaže jejich platy, ale to je jedno.

Podle mě se kupovali celkem jako hvězdy, takže to, že je prodali s mírným ziskem je vlastně úspěch na to, jak byli špatní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi nakonec takové nepotěší neurazí. Od obou jsem ale čekal že budou hvězdy L1.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Godwinson

Letos sledovat tu úspěšnou (předpokládám) špínu z Marseille bude fakt zábava. Třeba jim nějaká zbloudilá raketa z Ukrajiny trefí týmovej bus.

Reagovat
MarcoBanco

OM pjekne snáď ta LM minimálne bude tento rok

Reagovat
cr7sux

Mason pro zlatou kopacku

Reagovat
Sigma Olomouc

Nice na úvod to pěkné pojebali

Reagovat
Seydou Doumbia

typické pro ně

Reagovat
domingo

Je to tam!! ❤️❤️

Vitezny vstup do sezony se rozhodne pocita, rikal jsem si pred zapasem ze za remizu budu rad, nakonec vsechny tri body. A zaslouzene, byli jsme lepsi, aktivnejsi, Nice v prvnim polocase nekolikrat podrzel Bulka. Hlavne prava strana Joly - Perrin zahrala vyborne, stejne tak Raveloson, ten byl v tom stredu vsude. On a Perrin jsou dusi tymu, musi vydrzet zdravi a ve forme, potom mame sanci.

Naopak Nice pusobilo v tom 3-4-3 rozharane, na nahodu, maji dobry hrace, ale bude chvili trvat, nez si to pod Haisem sedne. Vitezny gol jsem nevidel, protoze prisla bourka a na poslednich par minut vypadl prenos, ale vzhledem k tomu, ze asistenci ma golman, pocitam ze to asi byla solidni haluz

Dobry zacatek, jedeme dal! Ted to chce idealne aspon tri body z Nantes a Le Havre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Napíšeš někdy o tom Auxerre ten článek? Ptal jsem se už 3-5 let zpátky a vždy si to s tebou spojím. Nice čekám klasický 5-8 flek, pokud to Haise dotáhne i s tímhle týmem do LM tak je kouzelník. I když Nice by papírově mělo být lepší tým než Lens, tak Lens zase lépe obecně fungovalo.

Reagovat
domingo

Az se stane nejakej logickej zlomovej bod - tzn bud postup do Evropy, nebo krach (to snad nehrozi, sice mame malo penez a L1 obecne taky, ale meli bychom byt stabilizovani), nebo az umre Guy Roux. Coz je sice morbidni, ale zaroven aktualne nejpravdepodobnejsi no

Reagovat
Seydou Doumbia

První zápas sezony a už má člověk chut si hodit žehličku na vlasy do vany. Jak je možný že na obou stranách v L1 debutovali 3 hráči a v jednom týmu to šlapalo a ve druhém nefungovalo vůbec nic? Niakhaté hrozný, střed zálohy ani obrana neexistovali. V útoku žádna sehranost, celkově všude hráči domácích dříve. Lyon mi poslední sezony příjde že každý rok vlastně začíná od 0 bez ohledu na to, jak končil předešlou sezonu. Jinak Havrilla opět potvrdil že na NS je zdaleka nejslabší komentátor, klidně bych to s Tichavou komentoval půl na půl já. Samozřejmě je to teprve první duel sezony, ale moc optimismu to do dalších kol nedodalo. Snad příště teda lépe.

Reagovat
Dirtyfoxx420

souhlas, drzel sem v ruce rozpalnou iqosku a premyslel, ze strcit si ji do oka by bylo lepsi sebeposkozovani, nez koukat na hru Lyonu.

Reagovat
O.Giroud

Za to Marseille lahôdka

Reagovat
Dirtyfoxx420

Odkoukano, odtrpeno, co k tomu rict no..

Rennes zaslouzene, neni o cem, perfektne pripraveny, kloboucek dolu

Za to ten nas milovany Lyon.. ach jo, hruza, des a velky kulovy nic. Kazili i lehke prihravky, neslo jim zpracovani, rozehra i mezi hra hrozne pomala, natoz brejky,

se kterymi nemela obrana Rennes zadny problem, protoze i stoperi bezeli rychleji, jak nase kridla (az na Malicka).

Pomaly, hnusny s zadnou myslenkou, jako by kluci zapomeli, ze uz se hraje mistrak a ne priprava..

A o nasich hvezdnych posilach se mi nechce ani psat, to nepotrebuje komentar.

Reagovat
Langi

to zas bylo

Reagovat
Seydou Doumbia

jak to vidíš do sezony? podle naších posil a konkurence ty?

Reagovat
Kongo

To je stejně masakr, kdo všechno se nachází v National. Sochaux, Valenciennes, Nancy, Le Mans, Bordeaux, Nimes, Dijon a Chatearoux aspoň pravidelně hrálo L2. Až je mi smutno jak dopadly některé tradiční tymy z L1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele