Ligue 1 - preview 5. kola: Všichni do práce

31.08.2022, 08:36
Previews
Kompletních deset zápasů nabízí vložené páté kolo francouzské nejvyšší soutěže. PSG v neděli jen remizovalo s AS Monaco a v Toulouse se chce vrátit na vítěznou vlnu, Marseille bude favoritem proti Clermontu, Lyon hraje doma s Auxerre...
AS Monaco - ES Troyes  (středa 19:00)
Monaco si v neděli výrazně napravilo reputaci, po vysoké porážce s Lens dokázalo zastavit PSG a na jeho půdě získalo bod. Ve vloženém kole by tak velmi rádo navázalo na svůj výkon, doma vyzve Troyes, které je každopádně také povzbuzené o poslední zdárný výsledek. Hosté nevstoupili do sezóny dobře, třikrát v řadě totiž padli, svou sérii ale utnuli výhrou nad Angers.

Domácí každopádně po čtyřech dudlech stále nemohou být spokojeni se svým postavením na dvanácté příčce tabulky. Rozhodně se míní posunout blíže těm, co zaručující účast v pohárové Evropě, k nim nemají daleko, stabilizovat svou výkonnost je pro ně však jasným cílem, aby se výkyvy objevovaly co nejméně. Zatím mají na svém kontě jediné vítězství, a to hned z úvodu z půdy Štrasburku. "Odvedli jsme proti PSG velmi dobrou práci, teď je potřeba zopakovat to vystoupení i proti papírově horším týmům," uvedl domácí obránce Benoit Badiashile. "Bude ovšem potřeba mít zase všechny potřebné ingredience, abychom Troyes mohli skolit," dodal.

ESTAC se v loňském ročníku nepovedlo knížecí celek nějak zaskočit, dvakrát s ním v obou případech prohrálo. Ostatně Monaco opravdu nepatří mezi jeho oblíbené protivníky, od roku 2016 na něj nestačilo již pětkrát za sebou. I v tomto případě budou hosté plnit roli outsidera. "Je pro nás super, že jsme uměli hrát tak solidní partii proti mužstvu, které má tak vysokou kvalitu. Musíme nicméně hodit PSG za hlavu a soustředit se již na další zápas," uvědomoval si Badiashile, kterému chybějí už jenom dva zápisy k jubilejní stovce odehraných utkání na poli Ligue 1. "Absolvovat takovou porci v takovém klubu je něco speciálního. A já doufám, že budu moct ta čísla ještě vylepšovat. Věřím, že společně získáme další úspěchy," povídal.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Disasi, Badiashile, Caio Henrique - Diatta, Camara, Jean Lucas, Golovin - Embolo, Ben Yedder
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Baldé, Rami, Palmer-Brown, Salmier, Larouci - Rony Lopes, Kouamé, Tardieu, Chavalerin - Mama Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.60 - 9.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Stade Reims  (středa 19:00)
Po čtyřech kolech se v sestupovém pásmu nacházejí SCO Angers a Stade Remeš. Není se čemu divit, zvítězit dosud nedokázal ani jeden. Na stadionu Jeana-Bouina se v březnu radovali hosté, dokáží nejtěsnější vítězství zopakovat?

Fotbalistům Angers se nepodařilo navázat na závěr loňské sezony a vstup do té aktuální je hodně tristní. Po dvou remízách z úvodních dvou kol dokonce dvakrát prohráli a pokaždé přitom inkasovali tři branky. Nejprve od Brestu, poté od Troyes. Tedy se soupeři, kterým se predikuje boj ve spodních patrech tabulky. To pro Les Scoïstes nevěstí nic dobrého. Trenér Gerald Baticle doufá, že do třetice se doma podaří zvítězit, byť Remeš tu v březnu zvítězila gólem Alexise Flipse. Hodně bude záležet na ofenzivních schopnostech, protože na stadion Jeana-Bouina dorazí mužstvo, které už desetkrát inkasovalo.

Čtyřgólové výprasky od Marseille a Clermontu se Remeši podařilo napravit dvěma nerozhodnými výsledky. Bod ze Štrasburku není špatný a domácí plichta s Lyonem tuplem ne. Remeš se od prvních dvou kol určitě zlepšila, ale její postavení v tabulce není pro žádného příznivce uspokojivé.

Angers nebude moci ve středu počítat s dvojicí Ulrick Eneme Ella a Abdallah Sima. Ex-slávistický útočník stále laboruje se zraněním. Hrát nebude ani víkendový karetní hříšník Batista Mendy. Stejné problémy má i na druhé straně barikády Dion Lopy, jenž nedohrál kvůli červené kartě utkání s Lyonem.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Blažić, Hountondji, Camara - Sima, Thioub, Doumbia, Capelle, Ounahi - Boufal, Diony
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Pentz - Gravillon, Faes, Abdelhamid - Busi, Munetsi, Locko, Doumbia, Toure - Ito, Balogun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.37 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AC Ajaccio  (středa 19:00)
Tak snadné vítězství nad Brestem v Montpellieru čekal málokdo. A domácí tak nyní nemají jediný důvod nevěřit si v duelu proti korsickému nováčkovi, jenž aktuálně okupuje poslední místo tabulky. Ajaccio z celého pelotonu Ligue 1 urvalo doposud jediný bod, nutno nicméně podotknout, že oproti jiným celkům, s nimiž by mělo bojovat o záchranu, prožilo složitý los.

Svěřenci trenéra Oliviera Pantaloniho postupně vyzvali Lyon, Lens, Rennes a Lille. Všichni tihle soupeři se řadí minimálně do kategorie těch, které by chtěli usilovat dlouhodobě o pozice zajišťující účast v evropských pohárech na příští sezónu. Možná že se teď těšili na papírově rovnocennějšího protivníka, nenarazí však na něj ve vhodnou chvíli. Montpellier se totiž mohl po minulé sedmibrankové výhře dostat do optimální pohody, evidentně je výrazně nabuzený.

Olivier Dall'Oglio, šéf lavičky MHSC, byl především spokojený s přístupem a nasazením po utkání s Brestem. Přitom právě takové atributy zřejmě budou potřeba i proti vždy urputnému a nesmlouvavému Ajacciu. "Někdy mí hráči přenášeli vztek na nepravá místa. Občas tak hráli přemotivovaně. Uvedli jsme ovšem vše do pořádku," těšilo ho. "Duch La Paillade tu i nadále je, nesmí se vytratit. Právě díky němu jsme porazili Brest, podstupovali všechny souboje ve vzduchu i na zemi. Musíme si celý náš výkon jasně zapamatovat a znovu ho implementovat."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sacko, Cozza, Sakho, Sainte-Luce - Chotard, Ferri - Wahi, L. Leroy, Maouassa - Germain
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - Alphonse, Gonzalez, Mayembo, Koné - Bayala, Marchetti, Mangani, Cimignani - Hamouma, Moussiti-Oko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.23 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - AJ Auxerre  (středa 19:00)
Po úvodních vítězstvích nad Ajacciem a Troyes se Lyonu naposledy nepovedl zápas úplně podle představ a z půdy Remeše si domů odvezl jen remízu. Před vlastními fanoušky teď ve vložném kole opětovně nepřivítá papírově nejsilnějšího protivníka, další z nováčků Ligue 1, tentokráte ten z Auxerre, se mu totiž postaví do cesty. Zaváhání proti němu připustit nehodlá.

Po výsledkově stránce nicméně nemůžeme Les Gones hanit. Z možných devíti bodů získali na své konto slušných sedm, před středečním programem okupovali čtvrtou příčku, navíc oproti všem ostatním, tedy spolu s Lorientem, mají odehráno o jedno utkání méně. Akorát že pořád jaksi hodnocení může zkreslovat, protože na soupeře, který by dlouhodobě chtěl usilovat o ty nejvyšší pozice, nenarazili. A ani Auxerre do takové kategorie rozhodně nepatří, hosté mají před sebou jeden jediný cíl, a to udržet se po návratu na nejvyšší úrovni. Zatím svěřenci kouče Jeana-Marca Furlana překvapují, byť úvodní vysoká porážka na hřišti Lille mohla naznačovat, že starostí by mohli mít až až. Poté ale plichtili s Angers a naposledy skolili jak Montpellier, tak Štrasburk. "Musíme se rychle dostávat za obranu," předpovídal domácí kouč Peter Bosz.

Toho aktuálně asi úplně nepotěšily zprávy z přestupového trhu. Možná že odchody Youssoufa Koného nebo Tina Kadewereho ho natolik bolet nebudou, jenže ten v případě Lucase Paquety zřejmě určitě ano. Přišel o opravdu silný pilíř středu pole. "Auxerre je týmem, který drží míč více, než tomu bylo před pár dny u Remeše," pokračoval Bosz. "Fakticky by nás mělo čekat dost podobné střetnutí. Prostory proti takovým mužstvům dokážeme najít díky bleskové hře."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Riou - Gusto, Thiago Mendes, Lukeba, Tagliafico - Faivre, Caqueret, Tolisso - Tete, Lacazette, Toko-Ekambi
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Joly, Jubal, Coeff, Boto - Touré - Hein, Sáchí, Autret, M'Changama - Nuno da Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.65 - 12.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - FC Nantes  (středa 19:00)
Nantes si zatím počíná lépe než jeho současný protivník z vloženého kola ze Štrasburku. Na kontě má stejný počet dvou remíz, každopádně v minulém kole již utnulo své čekání na první vítězství v nové sezóně, když doma skolilo Toulouse, kdežto domácí venku těsně nestačili na nováčka Ligue 1 z Auxerre. Ti by přitom tříbodový výsledek už také velmi nutně potřebovali.

Hostující lodivod Antoine Kombouaré ví moc dobře, že jeho družinu nečeká snadná pořízená proti výběru, nad nímž v loňském ročníku výhru nezapsala. "Ty konfrontace se Štrasburkem pro nás byly hodně komplikované," vzpomínal. "Už když Julien Stéphan působil jako trenér v Rennes, tak osobně proti mně zvítězil. Já jenom doufám, že nyní tomu bude jinak," přál by si.

Štrasburského šéfa lavičky mimochodem Kombouaré moc dobře zná. Ačkoli je mezi oběma aktéry věkový rozdíl skoro sedmnácti let, na Stéphana šéf lavičky Nantes nedá dopustit. "Já jsem ho trénoval v béčku PSG, stejně jako jeho mladšího bráchu Guillauma. Byl pokorným klukem. Vidět ho dnes jako kouče pro mě není žádným překvapením. On byl totiž lídrem už na hřišti, mluvil nahlas. Tenhle zápas pro mě je speciální, protože jsme si utvořili velmi silné vazby. Ví, že ho mám rád, ze srdce mu přeji jakýkoli úspěch," vzkázal Stéphanovi na dálku.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Dagba, Doukouré, Djiku - Delaine, Prcič, Bellegarde, Thomasson, Liénard - Diallo, Gameiro
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Andrei Girotto, Pallois, Appiah - Corchia, Moutoussamy, Blas, Castelletto - Guessand - Mustafa Mohamed, Bamba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.58 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - OGC Nice  (středa 21:00)
Nice se po odchodu trenéra Christophera Galtiera trápí a v nové sezoně ještě neokusilo pocit vítězství. Fanoušci proto doufají v další magický den, jakým byl 14. srpen 2021. Tehdy totiž Nice dobylo stadion Pierra-Mauroye výsledkem 4:0. Bude se stejný výsledek opakovat, nebo zapíše tři body Lille.

Začněme nejprve u Lille, které jako jediný tým dokázalo v uplynulých pěti letech narušit hegemonii PSG ve sbírání mistrovských titulů. Obhajoba se sice Dogám nepodařila a klub se díky desátému místu ani neprobojoval do některého z evropských pohárů, o to větší chuť a odhodlání mají na severu Francie na začátku této sezony.

Dogy začaly dobře, vysokou výhru nad Auxerre podpořily remízou na hřišti vítěze Coupe de France FC Nantes. Pak ale přišlo peklo a sedmibranková porážka od PSG! Navíc před zraky vlastních diváků. Byl z toho z ostudy kabát, nicméně svěřenci Paula Fonsecy ho rychle sundali a zareagovali víkendovou výhrou 3:1 na Korsice s Ajacciem.

Lille doma přivítá trápícího se soupeře. Nice navzdory postupu do základní skupiny Evropské konferenční ligy v Ligue 1 paběrkuje. Budoucí soupeř Slovácka to naposledy pořádně schytal o víkendu, když prohrál prestižní bitvu o Azurové pobřeží s Olympiquem Marseille 0:3 a ve čtyřech ligových zápasech ještě překvapivě nevyhrál. "Je to obrovské zklamání. Musím říct, že v prvním poločase jsme nebyli vůbec dobří. Nezískávali jsme balóny, žádný presink a špatně jsme bránili," povzdechl si kouč Lucien Favre. Trenérova pozice zatím zůstává pevná, ale další nezdar může rozvířit spekulace o změně.

Trenér Fonseca nebude moci využít služeb Weaha ani Cabelly, oba trápí zranění. Les Aiglons jsou na tom hůře a zatímco na marodce zůstávají Boudaoui a Dolberg, kvůli karetním prohřeškům stojí Lemina i Todibo.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Jardim - Gudmundsson, Djalo, Fonte, Diakité - Gomes, André - Bamba, Yazici, Martin - David
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Dante, Viti, Bard - Rosario, Thuram - Pepe, Ramsey, Brahimi - Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.65 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Clermont Foot  (středa 21:00)
Středeční várka zápasu Ligue 1 nás zavede také na slavný Stade Vélodrome v jihofrancouzském Marseille. Aktuální vicemistr a v této sezoně zatím neporažený celek přivítá Clermont Foot. Domácí očekávají přísun tří bodů, Les Lanciers ale hodlají překvapit.

Výkony Clermontu připomínají horskou dráhu, nicméně zisk šesti bodů ze čtyř zápasů není vůbec špatným počinem. Hosté se na Stade Vélodrome pokusí překvapit, podobně jako se jim to povedlo v Remeši nebo doma s Nice. Právě tyto dva zápasy Clermont vyhrál a odčinil tak ostudný vstup do soutěže (prohra s PSG). O víkendu hráli Lanciers v Lorientu a byla z toho porážka 1:2.

Příchod trenéra Igora Tudora je zdá se úspěšný. Marseille zatím nenašla přemožitele a okamžitě se dala do stíhací jízdy vedoucího PSG. Na čele Ligue 1 má totiž shodný počet bodů, jenom o trochu horší skóre.

Na papíře vypadá Olympique velmi silně a k ještě úspěšnější sezoně by mu měli pomoci zkušené posily jako jsou třeba Eric Bailly nebo Alexis Sánchez. Chilský světoběžník zazářil o víkendu v derby s Nice. Vsítil dva premiérové góly a byl hlavním strůjcem vítězství 3:0.

Očekává se, že Marseille doma získá tři body, ale pokud se ohlédneme za vzájemnými zápasy, nic jednoznačného to není. Je pravdou, že oba celky se v rámci Ligue 1 potkaly poprvé teprve v minulé sezoně a lépe z toho vzešel kupodivu Clermont. Na Stade Vélodrome zvítězil letos v únor 2:0!

Marseille je vítězstvím v derby pořádně nabuzena a doma je zatím stoprocentní. Igor Tudor má k dispozici kompletní kádr a v kombinaci s domácím prostředím hraje Olympique všechno do karet. Pokud jde o hosty, ti budou postrádat Mehdiho Zeffaneho, Elbyho Rashaniho i potrestaného Neta Borgese.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
López - Bailly, Balerdi, Mbemba - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Payet - Sánchez
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Diaw - Seidu, Wieteska, Ogier, Mendy - Gastien, Magnin - Allevinah, Cham, Bela - Andrić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.63 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - FC Lorient  (středa 21:00)
Jestli v nynějším průběhu nové sezóny Ligue 1 někdo patří k příjemným překvapením, pak je potřeba prsty ukázat na oba tyto soupeře. Pakliže u Lens se nicméně nejedná o úplně napevno neočekávanou záležitost, u Lorientu bezpochyby ano. Oba výběry dosud nepadly, oba se drží v popředí průběžného pořadí. A svou formu by rozhodně chtěly stvrdit i ve vzájemném klání.

Domácí po čtyřech odehraných zápasech uzmuli stejný počet bodů, co obhájce titulu z Paříže a úřadující vicemistr z Marseille. Je obdivuhodné, že u Les Sang et Or, jež nemají ani zdaleka takové finanční či jiné možnosti jako oba dva zmínění, avšak působí též jako chudší popelka oproti jiným klubům francouzské nejvyšší soutěže, se skutečnost konkurovat i těm nejlepším koná už třetím rokem po sobě. V předchozích dvou ročnících končili pouze těsně pod hranicí těch příček, které by je vsunuly do pohárové Evropy. A možná letos je opravdu pravý čas, aby na tuhle metu zaútočili naplno. Poslední dvě střetnutí vyšla Lens náramně, venku si nejprve o tři góly poradilo s Monacem, následně porazilo i Rennes. Body ztratilo jen na půdě Ajaccia.

I Lorient si nemůže na začátek nikterak stěžovat. Dosud sehrál jenom tři utkání, zvládl je asi až nad očekávání dobře, přičemž výhru slavil jak v derby s Rennes, tak před pár dny i nad Clermontem. O to senzačnější tyhle rezultáty jsou, připomeneme-li fakt, že kormidla se kouč Régis Le Bris, který doposud nikdy na postu hlavního trenéra na tom top fotbalovém levelu nepůsobil, ujal teprve před dvěma měsíci. "Známe se už dvacet pět let," prozrazoval o svých vztazích s kolegou domácí stratég Franck Haise, který se Le Brise zároveň nebál pochválit. "Má schopnost obklopovat se těmi správnými lidmi. Ptá se také sám sebe a velmi jemně umí rozebrat všechny situace. A zásadně se vždy přizpůsobuje takové síle, kterou má k dispozici."
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Haïdara - Frankowski, Samed, Fofana, Machado - Sotoca, Saïd - Openda
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Kalulu, Laporte, Tálbí, Le Goff - Abergel, Innocent - Le Fée, Ponceau, Diarra - Moffi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.24 - 6.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Stade Brestois  (středa 21:00)
Rennes si představovalo rozhodně zářnější start do této sezóny. Ze čtyř utkání už dvakrát prohrálo, naposledy na půdě rozjetého Lens, takže bretaňské derby proti Brestu představuje ideální šanci, jak svůj nedávný výkon odčinit. Jednu regionální bitvu už před vlastními fandy nezvládlo, hned na začátku proti Lorientu, další podobnou blamáž tak nemá na pořadu dne.

Jenže i hosté mají opravdu enormní zájem revanšovat se za své předešlé vystoupení. Možná ještě více než jejich lokální rival. Sedmigólový výprask, jaký utrpěli proti Montpellieru, se výrazně podepsal také na kouči Michelovi Der Zakarianovi. "Hned jsem si vzal dva prášky na bolest. A večer pak ještě další dva," ušklíbl se po nečekaném debaklu. "Byli jsme špatní celou dobu, nedělali jsme nic, jak jsme si řekli. Nevyhráli jsme žádný souboj, žádné druhé míče. Jen jsme tiše sledovali, jak soupeř střílí branky. Nejsem psycholog, vůbec nechápu, co se dělo."

Domácí odvedli bezpochyby lepší práci před pár dny než Brest ve svém střetnutí s MHSC, ve finále ovšem i u nich převládlo zklamání z konečného rezultátu. "Hodně chyb jsme vyrobili po technické stránce," čertil se domácí lodivod Bruno Génésio po nezdaru na severu Francie. "Na druhou stranu jsme se dokázali do zápasu vrátit, gólovky jsme si totiž tvořili. Když jsme pak prohrávali o dvě branky, docela solidně jsme nacházeli odpovědi," hledal nějaká pozitiva.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Traoré, Badé, Theate, Meling - Majer, Santamaría, Tait - Bourigeaud, Terrier, Sulemana
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Duverne, Chardonnet, Hérelle, Uronen - Magnetti, Camara, Bilqibla - Honorat, Cardona, Mathias Lage
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.30 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
Pařížané nejsou neomylní. Přesně taková zpráva mohla být vyslána do celého pelotonu Ligue 1, a samozřejmě nejen tam, po nedělním vystoupení PSG proti Monacu. Do té doby si vedla družina Christopheho Galtiera parádně, čtyřikrát za sebou slavila výhru, střílela jeden gól za druhým. Jestli jí knížecí celek srazil hřebínek natrvalo, může ukázat nynější klání v Toulouse.

Po triumfu ve Francouzském superpoháru se PSG následně výrazně nemazalo s Clermontem, Montpellierem ani Lille. Svou leč krátkou, avšak slušnou sérii dobrých výsledků bezpochyby neplánovalo přerušovat ani v předchozím kole. Jenže spálených šancí bylo tentokráte více než dost, v koncovce se Les Parisiens jednoduše nedařilo tak dobře jako v předešlých střetnutích.

Samozřejmě že po prvním výpadku není na místě nějaká panika v hlavním městě. Tam jsou především rádi, že se urovnal hodně propíraný spor mezi Kylianem Mbappém a Neymarem, kteří evidentně zakopali válečnou sekyru a spolupracují tak, jak by měli. Budiž příkladem, že proti Monacu kopal klíčovou penaltu Brazilec, který svými čísly zkraje této sezóny vyčnívá nad svým parťákem a je v lepší formě. A i proto se Mbappé zřejmě nehádal a pokutový kop přenechal povolanějšímu, byť tuhle disciplínu chtěl mít zřejmě napevno pod palcem právě on.

Na každý pád je silně pravděpodobné, že v budoucích týdnech se znovu penalty přenesou na francouzského reprezentanta. "Hierarchie je v současné chvíli správně nastavená. Mbappé je číslo jedna, Neymar číslo dva," vzkazoval Galtier. "Pak nicméně určitou roli sehrává kontext duelu. Viděl jsem, že před penaltou spolu oba diskutovali a rozhodli se tak, jak se rozhodli. A těšilo mě, jak Kylian přišel pogratulovat, stejně tak Ney děkoval. Oni jsou skvělými hráči, je také na nich, aby někdy takové záležitosti rozsekli podle situace, jak se prostě cítí," podotkl.

Jestliže výpadek s Monacem situaci na čele průběžného pořadí nezměnil a PSG si i nadále uchovalo svou vedoucí pozici, další zaváhání by ho již mohlo sesunout dolů. Přece má stejný počet deseti bodů jak druhá Marseille, tak třetí Lens. Toulouse by jakožto nováček nejvyšší francouzské soutěže nemělo představovat větší překážku, start do této sezóny nemělo vůbec špatný, naposledy v Nantes každopádně utrpělo svou první porážku. "Na tréninku pracuji asi s dvacítkou hráčů, jen dva z nich hráli v minulosti Ligue 1. Máme opravdu mladý tým, který je nezkušený, potenciál mu ale určitě nechybí," říkal domácí šéf lavičky Philippe Montanier.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Diarra - Spierings, van den Boomen - Rafael Ratao, Dejaegere, Abúchlál - Dallinga
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Sergio Ramos, Marquinhos, Diallo - Hakimí, Vitinha, Verratti, Juan Bernat - Messi - Mbappé, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.30 - 7.17 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain431018:410
2.Olympique Marseille431010:310
3.RC Lens43109:410
4.Olympique Lyon32107:37
5.FC Lorient32105:37
6.Lille OSC42119:107
7.AJ Auxerre42116:77
8.Montpellier HSC420213:96
9.Clermont Foot42026:96
10.Toulouse FC41217:65
11.FC Nantes41215:45
12.AS Monaco41215:75
13.Stade Rennes41124:54
14.Stade Brestois41126:124
15.ES Troyes41036:113
16.Racing Strasbourg40223:52
17.Angers SCO40224:82
18.OGC Nice40222:62
19.Stade Reims40225:102
20.AC Ajaccio40133:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Seydou Doumbia

Doufám že mají na livesportu chybu, protože vysílat Angers-Reims místo Monaca nebo Lyonu...tak si to asi hodím

Reagovat
Israha

To bych chápal snad jen jako snahu ukázat běžnému divákovi všechny "krásy" Ligue 1 .

Reagovat
Seydou Doumbia

stejně by mě zajímali čísla, kolik lidi si fakt naladí v týdnu nebo o víkendu v naší zemi ligue 1, netušíš? ...a všechny bych je chtěl dotáhnout sem do diskuzi, kde je mimo marsejaku a for fun lidi co si pustí psg prakticky mrtvo už tak nikdo moc l1 nesleduje a těm bych určitě všechny ''krásy'' uber ligy ukazovat nechtěl, pokud nechtěji příjít i o ten zbytek diváku

Reagovat
smazaný uživatel

Čísla ti asi nikdo mimo Nova Sport neřekne, ale podle mě to nebude tak špatný. Minimálně ty velký zápasy jako PSG - Monaco teď o víkendu si myslím mají slušnou sledovanost. EF diskuze není moc měřítko, i na twitteru to kolem Ligue 1 žije víc než tady.

Jestli dneska Nova Sport fakt vysílá Angers, tak to je normální sabotáž. Každej z těch zbývajících zápasů od 7 bude atraktivnější než tahle bída.

Reagovat
Seydou Doumbia

ok tak to jsou buzící a ti co to sledujou tak taky

Reagovat
Seydou Doumbia

jinak hamuma sympaták, další vyloučení stihl

Reagovat
ADM

Ten utok PSG je inde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele