Ligue 1 - preview 4. kola: V akci Marseille i PSG

26.08.2022, 08:26, aktualizováno 28.08.2022, 08:53
Previews
Luis Suárez (© AFP)
Marseille půjde do derby na půdě OGC Nice s vědomím, že se výhrou dotáhne na vedoucí RC Lens. Na nejvyšší příčku pochopitelně myslí i PSG, kterí zakončí nedělní program proti AS Monaco. Lyon se představí v Remeši, kromě toho se hrací další čtyři zápasy...
FC Nantes - Toulouse FC  (neděle 13:00)
V květnu slavilo FC Nantes senzační triumf v Coupe de France, na konci srpna ale marně vyhlíží ligové vítězství. Vstup Kanárků do nového ročníku se nevydařil a po třech kolech jsou stále bez vítězství. Dokáží svěřenci trenéra Kombouarého naplno bodovat s neporaženým Toulouse?

Zcela opačné starty prožívají v Nantes a Toulouse. Zatímco vítěz Coupe de France se trápí, nováček je po třech zápasech neporažen.

Nantes uhrálo během tří zápasů jen dva body za nerozhodné výsledky s Angers a Lille. Minulý týden na půdě Marseille prohrálo, přestože s Les Phoceéns sehráli vyrovnaný zápas a hráli v početní převaze. O vítězství Marseille rozhodla až vlastní branka Nicolase Palloise osm minut před koncem.

V pátek mohli hráči Nantes alespoň trochu přijít na jiné myšlenky, neboť byl na programu los základních skupin Evropské ligy. Kanárci jako vítěz Coupe de France byli nasazeni přímo do skupin, kde se utkají s Olympiakosem, Karabachem a Freiburgem.

Výrazně povedenější začátek sezony mají v Toulouse. TFC se vrátilo do francouzské Ligue 1 a ve třech kolech neokusilo hořkost porážky. Hosté uhráli dvě remízy na vlastním stadionu s Nice a Lorientem a v Troyes zvítězili přesvědčivě 3:0.

Toulouse má Kanárkům rozhodně co oplácet. Oba celky se totiž v minulém roce potkaly v baráži a Nantes bylo díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře úspěšnější a nejvyšší soutěž zachránilo právě na úkor TFC.

Domácím bude kvůli zranění šlachy stále chybět Moussa Sissoko, jinak má Antoine Kombouaré k dispozici všechny opory. O něco hůře je na tom Toulouse, kterému budou scházet Rhys Healey, Nathan N'Goumou a Fares Chaibi.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Girotto, Pallois - Fabio, Blas, Moutoussamy, Chirivella, Merlin - Mohamed, Simon
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupe - Desler, Rouault, Nicolaisen, Diarra - Dejaegere, Spierings, Van den Boomen - Ratao, Aboukhlal, Dallinga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.52 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Clermont Foot  (neděle 15:00)
Dle papírových prognóz by oba kluby měly bojovat o holé přežití v Ligue 1. Každopádně jak Lorient, tak Clermont, započaly svou cestu za záchranou bezpochyby slušně. Zatímco domácí po dvou kláních nezažili pocit porážky, hosté uzmuli po třech duelech z možných devíti bodů hned šest, přičemž nestačili jen na suverénně vedoucí PSG. Oba celky jsou zkrátka ve formě.

A přitom si navíc již stačily zapsat i dost cenné skalpy nad papírové ostřílenějšími soky, kteří mají zcela jiné ambice a cíle. Lorient venku zvládl bretaňské derby a skolil Rennes, Clermont před týdnem před vlastními fanoušky přetlačil Nice. Vlastně se tak právem vyhouply do horní poloviny průběžného pořadí. Vzájemný střet by tedy mohl nabídnout vyrovnanou podívanou.

Možná že o něco více jsou přece favorizovanější Les Merlus, kteří mimochodem loni vykázali lepší bilanci se svým aktuálním protivníkem. Na podzim se sice konala plichta, na jaře se jim ale zdařilo v Clermontu-Ferrandu zvítězit. Na každý pád potřebují Les Lanciers působit určitě přesvědčivěji než před pár měsíci, aby Lorientu mohli nezdar náležitě oplatit se všemi úroky.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Kalulu, Laporte, Tálbí, Le Goff - Abergel, Le Fée - Ouattara, Ponceau, Laurienté - Moffi
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Diaw - Seidu, Wieteska, Ogier, Neto Borges - Gonalons, Gastien - Cháwí, Saracevic, Allevinah - Andrič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.48 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Je tomu přesně rok, co se derby dvou týmu na pobřeží Azurového moře kvůli diváckým nepokojům nedohrálo. Vše vyvrcholilo hozenou lahví z ochozů směrem k Dimitrimu Payetovi, jenž akt opětoval. Hráči Marseille pak po zklidnění situace už odmítli nastoupit a utkání bylo později kompletně opakováno na neutrální půdě. V neděli odpoledne je střetnutí mezi OGC Nice a Olympiquem Marseille znovu na programu, přičemž si oba soupeři rozhodně nic nedarují.

Doufejme, že k žádnému podobnému incidentu už v Allianz Riviéře nedojde, avšak určitě se dá očekávat hutná atmosféra. Nice by po třech kolech bez vítězství rádo potěšilo své fanoušky a konečně poprvé v sezoně vyhrálo. A o to radostnější pocit by to proti rivalovi z Marseille byl. Domácí začali remízou 1:1 na hřišti nováčka Toulouse, poté doma hráli se Štrasburkem rovněž 1:1, ale minulé kolo se v Clermontu nepovedlo. Khaoui už po šesti minutách rozhodl o porážce Aiglons 0:1.

Nice má v této sezoně velké ambice, znovu by chtělo bojovat o umístění v první trojce a i proto vedení nadále posiluje. Do ofenzívy přivedlo z londýnského Arsenalu Nicolase Pépého, jenž by měl být na Marseille připraven. "Přípravu jsem absolvoval s Arsenalem, nezranil jsem se, nehrál jsem žádný zápas, ale ano, na Marseille jsem připraven. Mám hlad po zápasech, chci dávat góly, přihrávat, zkrátka dělat všechno," prohlásil natěšený Pépé.

Páteční odpoledne bylo v Nice ve znamení losování základních skupin Evropské konferenční ligy a tým Luciena Favreho byl zařazen do společnosti Partizanu Bělehrad, Kolína nad Rýnem a Slovácka. "Byl to samozřejmě náš cíl. Nemohli jsme se nekvalifikovat. Věděli jsme, že musíme projít. Bylo to těžké, ale v průběhu dvou zápasů zasloužené," prohlásil po postupu přes Maccabi Tel-Aviv trenér Favre.

Svojí skupinu se o den dřív dozvěděl i Olympique Marseille, jenž v Lize mistrů narazí na Eintracht Frankfurt, Tottenham a Sporting. Pro OM je to solidní šance zabojovat o postup do jarní fáze. Co se domácí soutěže týče, zůstává Marseille po třech zápasech neporažena. Doma porazila Remeš i Nantes, v Brestu brala bod. I Marseille posiluje, na hostování získala z Manchesteru United obránce Erica Baillyho a naopak do Juventusu poslala rovněž na hostování útočníka Arkadiusze Milika.

Bylo už řečeno, že zápasy Nice s Marseille bývají hodně vyhrocené. Loni došlo na tři souboje a zatímco v Coupe de France bylo úspěšnější Nice, zápasy Ligue 1 dopadly lépe pro Marseille.

Les Aiglons se budou muset obejít bez Jeana-Claira Todiba a Maria Leminy. Oba byli vyloučeni v zápase s Clermontem. Marseille zase musí oželet start Samuela Gigota a spekuluje se o tom, že Dimitri Payet začne jen na lavičce náhradníků.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Atal, Daniliuc, Dante, Bard - Beka, Rosario, Claude-Maurice - Stengs, Delort, Gouiri
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mbemba, Caleta-Car, Balerdi - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Gerson - Sánchez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.52 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Montpellier HSC  (neděle 15:00)
Domácí lodivod Michel Der Zakarian zná Montpellier tuze dobře. Několik let tam působil na pozici hráčské i trenérské, už druhým rokem již však figuruje jako šéf lavičky v Brestu. Loni se proti svému bývalému zaměstnavateli postavil dvakrát a na úvodní drtivou porážku pak na jaře odpověděl vítěznou odplatou. Zatím se jeho ekipě daří přece o něco lépe než La Paillade.

Dokonce můžeme konstatovat, že bretaňští Piráti si na počáteční výsledky rozhodně stěžovat nemůžou a mohou sumárně krátké období hodnotit pozitivně. Vyloženě špatně si nepočínali na půdě Lens, kde nakonec body neurvali, následovala každopádně cenná remíza s Marseille a před týdnem získali svůj premiérový tříbodový rezultát, a to z venkovního klání proti Angers.

Jestliže Der Zakarianova zkušenost s předchozím angažmá může být Brestu jednoznačně ku prospěchu, pak stejnou výhodu má v podstatě i jeho soupeř. Hostující kouč Olivier Dall'Oglio totiž také fungoval na opačné straně, než v roce 2021 došlo právě na onu trenérskou rošádu mezi oběma kluby. Dall'Ogliův výběr sice na startu přemohl Troyes, pak ale nestačil na PSG a zpovídat se teď hodlá hlavně po minulém nezdaru s Auxerre, nováčkem Ligue 1. "Vždy je zvláštní vrátit se do starého klubu," těšil se na jednorázový návrat do Brestu montpellierský stratég. "Potkám se s lidmi, se kterými jsme dva roky pracoval. Čekají mě příjemné pocity."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Duverne, Chardonnet, Dárí, Brassier - Magnetti, Bilqibla, Lees-Melou - Mathias Lage, Le Douaron, Bilájlí
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sacko, Jullien, Cozza, Sainte-Luce - Chotard, Ferri - Nordin, Chazrí, Maouassa - Wahi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.67 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - Angers SCO  (neděle 15:00)
Souboj u dna tabulky svedou ES Troyes a SCO Angers. Oba celky zůstávají po třech kolech bez vítězství, domácí pak dokonce bez zisku bodu.

Pro Troyes je to hodně nepovedený začátek. Nejenže je po třech porážkách bez jediného bodu, ale dokonce má nejvyšší počet inkasovaných gólů, celkem deset. Takový začátek si trenér Bruno Irles určitě nepředstavoval ani v nejhorších snech.

Domácí samozřejmě musí zabrat a to jak do defenzívy, tak i do ofenzívy. Liga je teprve na svém začátku a prostor pro zlepšení tu je. Troyes ale v nedělním zápase určitě nepomohou Andreas Bruus a Karim Azamoum. Nejistý je rovněž start Abdua Conteho.

Bez výhry je i Angers, které alespoň uhrálo dva body za dva nerozhodné výsledky. Také v Angers si představovali začátek soutěže poněkud jinak. Zejména poslední kolo se hráčům Les Scoïstes vůbec nepovedlo a Brest si ze stadionu Jeana-Bouina odvezl všechny body.

Očekává se vyrovnané utkání, byť remízou skončil za posledních pět let jen jeden vzájemný zápas. Paradoxně to bylo v minulé sezoně právě na stadionu l'Aube. Pokud jde o Angers, to se musí obejít bez zraněných Ulricka Enemy-Elly a Abdallaha Simy. Karetní tresty si zase odpykávají Nabil Bentaleb a Halid Sabanović.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Balde, Palmer-Brown, Rami, Larouci - Odobert, Chavalerin, Dingome, Tardieu, M. Balde - Ugbo
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Bamba, Hountondji, Blažić, Doumbia - Capelle, Mendy - Thioub, Ounahi, Boufal - Salama
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.32 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Olympique Lyon  (neděle 17:05)
Lyon od startu sezóny sehrál dosud jen dvě utkání, v obou případech si poradil s rolí favorita a před vlastními fanoušky předčil jak Ajaccio, tak Troyes. Nyní se chystá na svůj premiérový venkovní výjezd do Remeše, jež naopak na začátku nového ročníku jaksi strádá. Po úvodních dvou porážkách s Marseille a Clermontem však naposledy zabrala a plichtila ve Štrasburku.

A důvod, proč partii o region Grand Est nakonec družina kolem kouče Óscara Garcíy zvládla aspoň na výsledek nerozhodně, můžeme naleznout ve zlepšené defenzivní práci. Jestliže po prvních dvou kolech svítilo na kontě inkasovaných gólů u Les rouges et blancs strašlivé číslo osm, pak ve Štrasburku obdržela pouze jednu branku. V takovém trendu musí v Remeši stále pokračovat, pokud se brzy hodlá vymanit ze spodních pater tabulky, byť proti Lyonu nebude vůbec snadné udržet soupeře na uzdě. Olympique totiž zatím skóroval šestkrát, v průměru tak zaznamenal tři přesné zásahy na zápas. "Sehráli jsme ve Štrasburku utkání na nejvyšší úrovni. Vytvořili jsme si spoustu šancí," těšilo domácího stratéga. "Ukázali jsme velký charakter."

Les Gones se zatím nepotkali s těmi největšími favority Ligue 1. Je tak vlastně otázkou, jak dobře jsou připraveni svěřenci kouče Petera Bosze a zda budou moci konkurovat top trojce v pořadí, na níž mimochodem míní prvořadě cílit. "Náš protivník patří mezi nejlepší na ligové frontě," povídal Óscar García. "Lyon představuje jednu z nejtěžších překážek, kterou jen tak neporazíte. Má jedny z nejlepších hráčů, někteří se tam teď vrátili, jako třeba Corentin Tolisso nebo Alexandre Lacazette, kteří doplnili ty ostatní. Jsme ovšem na vše připraveni," sliboval.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Pentz - Gravillon, Faes, Abdelhamid - Busi, Munetsi, Lopy, Locko - Doumbia - Ito, Balogun
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Riou - Gusto, Thiago Mendes, Lukeba, Tagliafico - Reine-Adélaïde, Lepenant, Tolisso - Tete, Lacazette, Toko-Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.17 - 4.08 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (neděle 20:45)
Možná že někteří fanoušci mají dost chvalozpěvů na hvězdné pařížské trio ve složení Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar. Jenomže stěží se nedá připomínat, jak se všem třem vydařil start do této sezóny. PSG valí na soupeře jednu lavinu za druhou, a to především díky přispění všech tří zmíněných. Monaco, zdeprimované minulou porážkou s Lens, čeká fakt těžký úkol.

Zdá se, že vztahy a vazby v zatím moc dobře fungujícím ofenzivním trojzubci jsou opětovně urovnány. A hlavně Mbappé po utkání s Montpellierem vykazoval známky frustrace, že se mu nedaří tak, jak by si sám představoval, a dokázal se dost poštěkat se svými parťáky. Evidentně nicméně od té doby kouč Christophe Galtier společně s vedením klubu dokázal nastolit mír a potřebný pořádek. Jinak by si všichni tří zmínění tak ladně nerozuměli v minulém střetnutí na půdě Lille, které Pařížané vypráskali sedmi góly. "Hráli jeden za druhého," těšilo šéfa lavičky Les Parisiens. "I když se blížil konec zápasu, makali, jezdili nahoru a dolů. Moc se mi líbila jejich touha spolupracovat. Opravdu si na hřišti věděli rady," dohodnocoval jejich vystoupení.

Na papíře jsou Messi, Mbappé a Neymar nesmírně silný trojlístek, s nímž PSG loni vyhlásilo jasný atak na prvenství na poli Ligy mistrů. V praxi ale působil mnohdy bezradným dojmem, nehrozil, nebyl nebezpečný, nekousal, neškrábal, nenaháněl hrůzu, nedeptal soupeře. Teď je každopádně možná potřeba říci i špatnou zprávu. Tedy tu pro všechny protivníky. Galtier totiž asi během opravdu krátké chvíle dokázal naladit nástroj na správné tóny. A ten nyní vyhrává vítězné songy a melodie co každý týden. Navíc s hodně líbivými akordy, vždyť v uplynulých čtyřech duelech, do statistik zahrnujeme i Francouzský superpohár, vsítil dvacet jedna branek! A velkou zásluhu na většinu z nich měla právě obávaná družina známá pod zkratkou MNM. Neymar, o němž začal pochybovat i sám majitel Násir Al Chelajfí, odpověděl na obrovskou kritiku vůbec nejlépe, jak mohl. A ve třech ligových kolech zapsal pět branek a šest asistencí.

Kouzlo spočívá v na první pohled nepatrném rozdílu, avšak fakticky znamená diametrální změnu v pojetí hry PSG oproti loňskému ročníku pod vedením trenéra Mauricia Pochettina. A jestliže ten pokaždé, když mohl, vyrukoval s rozestavením 4-3-3, přičemž na čelo dosadil celé uskupení svých stěžejních útočných poddaných, pak Galtier okamžitě přešel na 3-4-1-2. Tak, aby co nejvíce těžil z Messiho potenciálu a aby pak Neymar s Mbappém mohli čarovat z jeho práce. Je navíc překvapivé, že zrovna Galtier se nebál vyzkoušet něco takového. Když totiž během angažmá v Lille směřoval za senzačním ligovým titulem, až fanaticky uznával pouze tradiční systém 4-4-2. "Dynamika hry se hodně mění, pokud máme k dispozici Mbappého," vysvětloval. "Snažíme se najít rovnováhu. Oni se znají, jen jsou teď takticky jinak umístěni."

Spravit si náladu v Parku princů proti rozjetému gigantovi nebude pro Monaco po minulém výprasku vůbec jednoduché. "Bylo by ovšem příliš snadné jen tak ukazovat na jednotlivce," povídal hostující kouč Philippe Clement. "Někteří naši hráči nebyli v nejlepší formě. Mám aspoň dobrý pocit z Mohameda Camary, který od června nehrál. Takumimu Minaminovi ale například chybí sebevědomí, protože ještě neskóroval. Musíme s ním také pracovat kvůli jeho fyzičce, podobně jako u Benoita Badiashileho, který se vrací do zápalu po zranění," dodával.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Sergio Ramos, Marquinhos, Kimpembe - Hakimí, Renato Sanches, Verratti, Nuno Mendes - Messi - Mbappé, Neymar
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Badiashile, Jakobs - Diatta, Jean Lucas, Fofana, Golovin - Embolo, Ben Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.81 - 11.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Racing Strasbourg  (sobota 17:00)
Racing Štrasburk je po třech kolech bez vítězství a na hřišti nováčka AJ Auxerre by to rád změnil. Auxerre se po svém návratu do Ligue 1 rozkoukalo a v minulém kole slavilo vítězství.

AJ Auxerre platí ve Francii za známou značku a je dobře, že se tento klub vrátil do nejvyšší soutěže. Letos bude jeho prioritním cílem záchrana, i když klub pomýšlí i na vyšší umístění. Po prvním nezdaru na půdě Lille zdá se "AJA" nabírá dech a v zápasech s Angers a Montpellierem nasbíralo čtyři body. Především výhra nad druhým zmiňovaným se nerodila vůbec lehce. Auxerre prohrávalo, ale dokázalo ve vyhrocené atmosféře výsledek otočit. Připomeňme, že v zápase padly hned čtyři červené karty.

Nováček se v sobotu podruhé představí na vlastním hřišti a pokusí se tu poprvé od roku 2006 Štrasburk na ligové scéně porazit. Poslední vzájemný souboj se uskutečnil v sezoně 2016/2017 a Alsasané zvítězili v obou případech.

Špatný začátek do soutěže prožívá Racing Štrasburk - šestý tým uplynulého ročníku. Svěřencům trenéra Juliena Stéphana se v prvních třech kolech nepodařilo zvítězit a v sobotu na Stade de l'Abbé Deschamps budou pod tlakem. Alsasané mají v tuto chvíli dva body za dvě remízy a po další ztrátě na hřišti Auxerre by mohla na tým padnout pomyslná deka.

Auxerre bude v sobotu bez Da Costy a Nianga, oba viděli proti Montpellieru červenou kartu a chybět bude také Theo Pellenard. Racing se zase musí obejít bez Nordina Kandila (svalové problémy), Eiji Kawashimy i Leba Mothiby.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Joly, Jubal, Jeanvier, Boto - Toure, Perrin, Autret, Sakhi, Hein - Dugimont
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Perrin, Djiku, Le Marchand - Delaine, Prcić, Bellegarde, Thomasson, Lienard - Diallo, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.61 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Poměrně velkou smůlu měl před tímto kláním hostující útočník Arnaud Kalimuendo. Svůj čas trávil v předešlých dvou sezónách jako host v Lens, letos se pak natrvalo přesunul do Rennes. A určitě směřoval své myšlenky právě na tenhle mač, protože by se vrátil, sice v jiném dresu, na Stade Bollaert-Delelis, kde prožil docela úspěšné chvíle. Jenomže aktuálně trpí zraněním.

Samozřejmě že takové zprávy jsou příznivé pro domácí výběr, jenž asi nebude muset řešit, jak uhlídat odchovance PSG. V Lens přitom vědí možná vůbec nejlépe, jak umí být Kalimuendo-Muinga nebezpečný, dohromady za něj nastřílel v rámci Ligue 1 hned devatenáct gólů. Jeho start není úplně vyloučený, údajně ho trápí svalové zranění, nominace Rennes na duel přitom ještě během pátku nebyla zveřejněna. Spíše se však očekává, že do hry pro jistotu nezasáhne.

Rennes si bude muset na svého protivníka dát velký pozor. Ten zkraje ročníku potvrdil, že nic neztratil ze svého slušného elánu z minulých dvou sezón. Se sedmi získanými body se usadil, a to společně s Marseille, v tabulce hned za vedoucí PSG. Perfektně si Les Sang et Or zařádili hlavně předchozí sobotu, překvapivě snadno vyloupili Monaco, proti němuž skórovali celkem čtyřikrát. "Jestli tam chcete vyhrát takovým rozdílem, musíte podat opravdu skvělý výkon. A statistiky ukázaly, že jsme si ty tři body plně zasloužili," hodnotil domácí trenér Franck Haise.

Od té doby, co se Lens prokousalo zpátky mezi francouzskou elitu, se Rennes nepodařilo nad ním zvítězit ani jednou ze čtyř případů. I sám hostující lodivod Bruno Génésio si moc dobře uvědomuje, jak těžká dřina ho zřejmě na severu Francie bude čekat. "Má tu výhodu, že zná principy, na kterých budoval svůj fotbal v posledních dvou letech," povídal. "V týmu došlo na nějaké změny, byly však provedeny již během přípravy. Už na samém startu tedy Lens mohlo využít plnou sestavu. Má opravdu velmi dobré mužstvo, navíc je nyní ve formě," zakončoval.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Samed, Fofana, Machado - Sotoca, David Costa - Openda
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Traoré, Badé, Theate, Truffert - Sulemana, Santamaría, Tait - Doku, Laborde, Terrier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.40 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - Lille OSC  (pátek 21:00)
Poměrně slušný vstup do této sezóny v úvodních dvou kolech Lille zhatil poslední výprask, jaký utrpělo od PSG, a nyní se pokusí navrátit do starých kolejí na půdě Ajaccia. Hosté budou plnit roli favorita, nutno však podotknout, že na korsické půdě se body povětšinou nezískávají snadným způsobem. Domácí každopádně stále čekají na svou první výhru v tomto ročníku.

L'ours doposud urvali na své konto jediný bod, bylo tomu před dvěma týdny před vlastními fanoušky proti Lens. V obou dvou venkovních utkáních pak vyšli naprázdno, a tak je vlastně nabíledni potvrdit, byť jsou odehraná pouze tři kola, co se predikovalo před začátkem sezóny od jejich návratu do Ligue 1. Tedy že budou spoléhat hlavně na domácí prostředí. "Všechno má aktuálně k dokonalosti daleko, postupně však získáváme měřítko hodné nejvyšší soutěže," povídal domácí stratég Olivier Pantaloni. "Většina našich hráčů hraje na top levelu poprvé ve své kariéře. Trochu celý proces trvá, na druhou stranu tomu nesmí být nadlouho," podotýkal.

Lille nejprve hladce skolilo nováčka Auxerre, následně plichtilo v Nantes. Suma sumárum se nejednalo o nijak špatné rezultáty. Ale debakl s pařížským výběrem mohl se sebevědomím mužstva dost zamávat. "Musíme být teď agresivní, musíme bojovat. Moc prostoru před námi nebude, je tak potřeba si ho vytvořit vlastní cestou," uváděl hostující lodivod Paulo Fonseca.
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - Alphonse, Gonzalez, Mayembo, Diallo - Bayala, Marchetti, Mangani, Spadanuda - El Idrissy, Hamouma
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Léo Jardim - Zidádka, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Gomes - Žegrova, Yazici, Bamba - David
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.12 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain330017:39
2.RC Lens32107:37
 Olympique Marseille32107:37
4.Olympique Lyon22006:26
5.Clermont Foot32015:76
6.Toulouse FC31206:35
7.Stade Brestois31116:54
8.FC Lorient21103:24
9.Stade Rennes31113:34
10.AJ Auxerre31115:74
11.AS Monaco31114:64
12.Lille OSC31116:94
13.Montpellier HSC31026:93
14.Racing Strasbourg30213:42
15.OGC Nice30212:32
 FC Nantes30212:32
17.Angers SCO30213:52
18.AC Ajaccio30122:41
19.Stade Reims30124:91
20.ES Troyes30033:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Langi

OT: Paqueta prý do West Hamu za 60 ME...pokud je to pravda, pak měl být Lyon ještě těch posledních pár dní aktivní...posílili zatím výborně, ale ta obrana vypadá děsivě, navíc pokud Bosz nechce nechat hrát Boatenga

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako jestli odejde Paketa tak už nevím...Aouar klasicky nikam neodejde a bude zastávat jeho roli? Nechápu proč třeba nemáme my zájem o toho Malinovského, to by byla kvalitní posila...jestli půjde do OM + k němu Bailly a dalších 152 hráčů a my nepřivedeme za Paketu náhradu + stopera, tak nám výhry proti Troyes a Ajaccio budou k ničemu

Reagovat
Langi

Tak zas si uvedomme, ze hrajeme jednu soutez. V tomto pripade by asi Aouar zustal…stejne ho realne nikdo letos nechtel a aby sel nekam do Nottinghamu za par drobnych je blbost. Ta obrana je ale des, my neposkladame ani zakladni sestavu a bude tam hrat CM Mendes

Reagovat
Ladas321

Proč je vlastně Aouar ještě v Lyonu? Hraje dobře, jednu dobu se spekulovalo o přestupu do Arsenalu, to nevyšlo a od té doby se o něj žádný tým nezajímá, teď Nottingham Forrest, ale myslím, že má na víc.. Kde je problém?

Reagovat
Seydou Doumbia

Stágnuje. Víc k tomu asi nelze moc napsat, áčka a goly sbírá průměrně více či méně každý rok, ale to není jeho primární účel. Dva roky zpátky měl zásadní vliv na hru OL a hrál parádně, byl rozdílový hráč. Pak přišla stágnace výkonu a dle mého současnému Lyonu už nemá moc co více dát. Stále je to kvalitní hráč a dle mého za tu sumu pokud se v něm zase objeví ta chut a energie tak může být platným hráčem i v lepších týmech než je Nice nebo Nottingham.

Reagovat
Langi

Jinymi slovy ma naslapnuto k podobne kariere jako Gonalons, Fekir nebo Tolisso…on se od nich nijak extra nelisi…kvalitni je a bude, ale rozdilovy hrac pro TOP tym to nebude…hlavne bacha, cas na jeho prodej uz pominul. Smlouvu ma do pristiho cervna. Zaroven do Nice bych ho fakt nepoustel, pretahuji nam hrace kazdej rok za smesny penize…ze si to nechame libit je vec druha

Reagovat
Langi

https://www.getfootballnewsfrance.com/2022/ogc-nice-make-lyons-houssem-aouar-a-priority-transfer-target/

Prosim? …jakoze hvezdy Lyonu budou chodit do Nice? A propos, oni jsoi nejak ve vate, nebo co to zkousi?

Jako dovedu si predstavit swap za Todiba, ale to je tak vsechno

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono že Nice a Rennes má dost peněz a můžou mimo prodeje i dost utrácet se obecně ví, ne? Letos tuším ani nikoho neprodali a koupili hráče za 35 mega, tam problém hádám nebude. Jen nevím kdo teda u nás bude hrát na pozici ''mozek týmu''...Caqueret?

Reagovat
Langi

Asi Tolisso …nicmene stale plati, ze chybi jeden stoper…na tom se nic nemeni

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele