Ligue 1 - preview 11. kola: PSG proti Marseille

14.10.2022, 08:40, aktualizováno 16.10.2022, 09:11
Previews
Park princů (© AFP)
Dva nejlepší týmy letošní sezony udělají tečku za jedenáctým kolem, PSG večer nastoupí proti Marseille. Zajímavé bude i odpolední menu - Lyon cestuje do Rennes, AS Monaco ve čtvrtek schytalo debakl v Turecku a fanouškům se hodlá revanšovat v souboji s Clermontem...
Toulouse FC - Angers SCO  (neděle 13:00)
Fotbalisté Toulouse prožívají poměrně povedené období a v domácí soutěži sbírají body. Naposledy se podařilo urvat remízu v Lyonu a senzační výsledek chtějí potvrdit i před vlastními diváky v souboji s Angers. To naopak dvakrát v řadě prohrálo a potřebuje se odrazit k lepším zítřkům.

Postavení v tabulce také vyznívá lépe pro Toulouse, které je jedenácté, zatímco Angers okupuje sestupové příčky. Další, v pořadí již třetí, ztráta v řadě jen prohloubí hostující krizi a to si samozřejmě nikdo v kádru nepřeje.

Angers se dočkalo první výhry až v sedmém kole a hned vzápětí přidalo i druhou. Mnozí fanoušci si libovali v růstu formy, ovšem dva prohrané domácí zápasy s Marseille a Štrasburkem vrátily Les Scoïstes zpátky nohama na zem.

Toulouse po návratu do nejvyšší soutěže daří a výsledek z minulého týdne je toho důkazem. TFC totiž remizovalo na hřišti favorizovaného Lyonu 1:1 a bodovalo tam po takřka devíti letech. Poslední vzájemný zápas proběhl před třemi lety a skončil výhrou Angers 2:0. Od té doby se jak domácí, tak i hosté výrazně proměnili a nedělní střetnutí nemá hlavního favorita.

Oba celky jsou v poměrně dobré kondici. Na straně domácích chybí jen Rhys Healey a i u hostujícího týmu se před nedělní zápasem vyprázdnila marodka, takže scházet bude pouze Lois Diony.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupe - Desler, Rouault, Nicolaisen, Sylla - Dejaegere, Spierings, Van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Chaibi
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Fofana - Valery, Hountondji, Blažić, Doumbia - Mendy, Bentaleb - Ounahi, Hunou, Boufal - Sima
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 4.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - OGC Nice  (neděle 15:00)
Průšvih v Evropské konferenční lize budou v neděli napravovat hráči OGC Nice, francouzský celek totiž doma senzačně prohrál se Slováckem. Jak velké stopy to na něm zanechalo, ukáže následující zápas Ligue 1 na Stade de l'Abbé-Deschamps v Auxerre.

Čtvrteční zápas v EKL sice potěšil příznivce Slovácka i celého českého fotbalu, avšak OGC Nice důkladně ponížil. Les Aiglons porážku rozhodně nečekali a jejich fanoušci se dožadují nápravy hned proti Auxerre. Nutno podotknout, že Nice si ani ve francouzské lize nemůže moc vyskakovat a úspěch potřebuje. Svěřenci trenéra Luciena Favreho jsou v tabulce až třináctí a s tím rozhodně nepanuje spokojenost. Minulý týden se hosté dočkali prvního vítězství před vlastním publikem a odskákalo to po výsledku 3:2 ES Troyes.

Auxerre je na tom ještě hůře. Do čtvrtého kola to domácím šlapalo, ale poté už nedokázali ani jednou vyhrát. V tuto chvíli už nováček soutěže čeká šest zápasů na tříbodový zisk a to se musí nutně projevit postavení v tabulce - Auxerre není v sestupovém pásmu jen díky lepšímu skóre. Po tomto víkendu se to může změnit, pokud přijde další selhání. Oba týmy na sebe narazily před čtyřmi lety v rámci Coupe de France a úspěšnější bylo Nice. Zápasy Ligue 1 jsou pak ještě starší a datují se k roku 2012.

Do sestavy Auxerre se po karetním trestu vrací Julian Jeanvier, avšak scházet budou Jubal a Denys Bain. Na marodce zůstává i Theo Pellenard. Pokud jde o Nice, chybí jen stoper Dante.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Coeff, Jubal, Bain, Bernard - Toure - Hein, Sakhi, Autret, Da Costa - Niang
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Atal, Todibo, Viti, Bard - Pepe, Rosario, Thuram, Diop - Delort, Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.47 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Tohle bretaňské derby nemusí být jen střetem dvou starých známých, kteří si zkrátka půjdou z povinnosti odkopat devadesát minut, jako by tomu mohlo být například v posledních kolech. Teď se totiž jedná o důležité období před nadcházejícím světovým šampionátem. A Nantes a Brest body nutně potřebují, protože se v Ligue 1 nacházejí na samém dně průběžného pořadí.

Hosté mají o jeden bod méně než jejich lokální rival, fakticky si ovšem obě družiny nemají co vyčítat. Prostě si počínají mizerně. Až tak, že v Brestu dokonce sáhli k hodně nepopulárnímu kroku, čili ke stažení kouče ze střídačky. Michela Der Zakariana, jehož ekipa naposledy doma nestačila v jiném regionálním souboji na Lorient, by dočasně měl nahradit Bruno Grougi, jenž nyní působí jako šéf lavičky v béčku. Zatím Piráti nové stálé jméno hlavního trenéra nenašli.

Kanárci možná začínají tvrdě doplácet na náročný program, který je spjatý s jejich působením na evropské scéně. Naposledy se z výhry radovali proti Olympiakosu na začátku září, v Ligue 1 na konci srpna v duelu s Toulouse. Před pár dny svěřenci kouče Antoina Kombouarého zase vůbec nezazářili, Freiburg jim zasadil čtyři rány a protáhl též jejich sérii bez vstřeleného gólu už na tři utkání v řadě. "Ten výsledek nás opravdu hodně zklamal," hlesl domácí kormidelník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.47 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (neděle 15:00)
Zajímavou podívanou slibuje duel Stade Rennes s Olympiquem Lyon, který je na programu v neděli od 15 hodin. Slavný Lyon se v domácí soutěži znovu viditelně trápí a už pět kol v řadě nedokázal zvítězit. Po dalším propadáku s Toulouse vedení odvolalo Petera Bosze a novým mužem na lavičce se stal Laurent Blanc.

Mistr světa z roku 1998 nebude mít jednoduchou úlohu. Olympique Lyon se už léta marně snaží obnovit slávu ze začátku nového milénia a i když bývá pravidelným účastníkem evropských pohárů, do boje o titul už moc nezasahuje. Letos chybí Lyon v Evropě úplně a to pochopitelně fanoušci těžce snášejí.

Les Gones se navíc vůbec nedaří výsledkově a aktuálně drží už pětizápasovou šňůru bez vítězství, což se jim už dlouho nestalo. Po poslední remíze s Toulouse pak došla vedení trpělivost a trenér Peter Bosz byl odvolán. Laurent Blanc se jeví jako dobrá náhrada, ale potvrdí to až výsledky. Šestapadesátiletého kouče čeká ostrá premiéra v Roazhon Parku proti dobře fungujícímu týmu. "Vnímám to jako normální zápas. Máme touhu jet do Rennes s ambicemi, ty musí mít Lyon vždycky a všude. Z hlediska sebevědomí máme rozhodně co zlepšovat," řekl na tiskovce Laurent Blanc.

Stade Rennes totiž už deset soutěžních zápasů neprohrálo. Daří se v lize i v Evropě. Ve čtvrtek si dokonce zajistilo postup do jarní fáze Evropské ligy a to dvě kola před koncem, když porazilo ukrajinské Dynamo Kyjev 1:0. Ve francouzské lize je Rennes až šesté a na Ligu mistrů ztrácí pět bodů.

V Roazhon Parku se očekává nesmírně zajímavá bitva. Olympique Lyon má domácím co oplácet, neboť dva vzájemné duely z loňské sezony skončily vždy čtyřgólovou výhru Rennes. Dalším faktorem je i trenér Bruno Génésio, který v Lyonu dříve působil.

Stade Rennes bude bez Rodona a to je také pro neděli jediná absence. Úplně jiná situace panuje v táboře Lyonu. Laurent Blanc musí oželet starty Romaina Faivreho a Juliana Pollersbecka. Nejistý zůstává i Houssem Aouar.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Truffert, Theate, Wooh, Traoré - Terrier, Tait, Ugochukwu, Bourigeaud - Doue, Gouiri
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Tagliafico, Lukeba, Mendes, Gusto - Lepenant, Tolisso - Tete, Lacazette, Toko Ekambi - Dembele
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.89 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - AC Ajaccio  (neděle 15:00)
Od tří hodin se v neděli utkají také ES Troyes a AC Ajaccio, staří známí z nižší soutěže. V této sezoně se potkávají na půdě Ligue 1 a oba budou chtít pro sebe ukořistit tři body.

Troyes se veze na poměrně dobré vlně, přestože minulý týden prohrálo v Nice a předtím jenom remizovalo s Remeší. Za deset kol ale získalo jedenáct bodů a to stačí na průběžné dvanácté místo. Domácí čeká v neděli bitva s Ajacciem, která sice nebude rozhodující, ale v boji o konečnou záchranu může výrazně přispět.

Pokud jde o Ajaccio, tomu se v minulém kole povedl doslova husarský kousek. Do té doby s jednou výhrou na kontě a v sestupovém ohrožení, dokázalo vyloupit Stade Vélodrome v Marseille a zvítězit tam 2:1. Pro Marseille to byla vůbec první porážka v nové sezoně Ligue 1 a hned od korsického nováčka.

Tím si na sebe Ajaccio tak trochu upletlo bič a všichni očekávají, že v Troyes na výsledek navážou. Před rokem a půl, kdy se oba celky potkaly naposledy ještě v Ligue 2, se jim to nepodařilo. Vzájemná bilance tak hovoří ve prospěch domácích.

Dobrou zprávou pro Troyes je návrat Ronyho Lopese. Domácí celek tak bude kompletní a stejně je na tom i Ajaccio.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Yade, Salmier, Rami, Palmer-Brown, Bruus - Ripart, Tardieu, Kouamé, Lopes - Baldé
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - Kone, Avinel, Gonzalez, Youssouf - Nouri, Coutadeur, Marchetti, Bayala - Moussiti-Oko, El Idrissy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.14 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Clermont Foot  (neděle 17:05)
Největší debakl v této sezóně utrpělo ve čtvrtek Monaco. Tomu se absolutně nezdařilo utkání v rámci Evropské ligy na půdě Trabzonsporu, kde se jeho role favorita rozpadla jako domeček z karet po hrůzostrašné individuální chybě, a tak si svou reputaci hodlá napravit v Ligue 1. Na vlastním stadionu přivítá nyní Clermont, který je notně povzbuzený o předchozí dvě vítězství.

Ne že by porážka na půdě tureckého protivníka znamenala nějaké blokování šancí na postup do další fáze, minimálně ovšem mohla narušit obecně dobrou pohodu v monacké kabině. Do téhle chvíle knížecí celek působil solidně, před cestou do Trabzonu vyhrál čtyřikrát v řadě. "I když jsme nehráli v prvních čtyřiceti minutách špatně, nebyli jsme efektivní," hlesl monacký záložník Youssouf Fofana. "Prostě teď musíme zvednout hlavy a pokračovat v naší práci. Ten duel nám jenom připomněl, že vždycky musíme hrát jako jeden tým. Teď se proti Clermontu máme možnost revanšovat, je třeba se vzchopit nejen kvůli sobě, ale také kvůli fandům. Skoro měsíc a půl v Ligue 1 držíme delší sérii výher, je třeba v tomhle běhu pokračovat," vzkazoval.

Hosté mají za úkol zachránit se na ligové úrovni, cokoli vybočující od těchto záležitostí je pro ně jakýsi nečekaný nadplán. Zatím plní svoje ambice na jedničku, ba naopak jako by se více a více zapojovali do bojů o příčky zajišťující evropské poháry. Ačkoli je pochopitelně zbytečné pro tento moment celou situaci hodnotit, analyzovat, čísla hovoří jasně. Clermont je v tabulce v horní polovině, v posledních dvou kolech přetlačil nováčky, tedy jak Ajaccio, tak Auxerre.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.47 - 9.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 20:45)
Být v současné chvíli v kůži PSG je minimálně pořádně nezáviděníhodné. Od začátku sezóny se zdálo, že se letos může jednat v hlavní francouzské metropoli o idylku, jenže zprávy, které nepřímo potvrzovaly snahy Kyliana Mbappého o opuštění klubu, musely s celou atmosférou pořádně zamávat. A je tak otázkou, v jakém rozpoložení před Le Classique proti Marseille je.

Alespoň dobrou informací pro pařížský výběr je skutečnost, že by se znovu mohlo objevit na hrací ploše obávané trio ve složení Kylian Mbappé, Neymar a Lionel Messi. Právě posledně jmenovaný vynechal poslední dva duely, ten před týdnem na půdě Remeše a ten následný na poli Ligy mistrů proti Benfice, a to kvůli problémům s lýtkem. Byť Argentincův start je stále nejistý, jeho stav se minimálně lepší. "Messi pociťoval problémy už během prvního střetnutí v Lisabonu," připomínal domácí kouč Christophe Galtier. "V tuhle chvíli je jeho stav mnohem příznivější. Pořád měl nepříjemné pocity, jež ho mohly hodně limitovat v tak důležitém mači, a tak radši zůstal proti Benfice mimo hru. Uvidíme zkrátka, jak se celá ta situace kolem něho vyvine ještě během tohoto týdne, je však pravděpodobné, že bude moci nastoupit proti OM."

Oba celky zatím dělí v tabulce tříbodový polštář, PSG už jenom jako jediné zůstává v Ligue 1 neporažené. Naopak Marseille utrpěla svou první porážku právě v předešlém kole, senzačně se jí totiž nepovedl zápas proti Ajacciu. Velmi záhy si každopádně napravila reputaci a venku na půdě Sportingu zvítězila. Také Les Phocéens zkrátka měli čest s lisabonským protivníkem, po výsledkové stránce si rozhodně počínali daleko pozitivněji než PSG. "Mač s Ajacciem byl pro nás noční můrou. Nejlepší je právě na takové zapomenout," povídal hostující stratég Igor Tudor. "Máme se teď na co těšit. Vždycky jsem říkal, že velké zápasy, jaký ten se Sportingem pro nás představoval, chtějí prostě velcí hráči hrát. A těší mě, že v našem týmu tomu tak je."

Prakticky od té doby, co si PSG zřídilo ve Francii svoje dominantní postavení, patřily souboje s jeho největším rivalem jemu. Marseille se od roku 2012 zaradovala ze skalpu svého soupeře jednou jedinkrát, naopak hned dvacetkrát oslavili výhru Les Parisiens, pokud tedy do statistik zahrneme všechny soutěže. "Hodně se na tento souboj soustředíme. Takový jednoduše všichni sledují," ujistil Galtier. "Připravili jsme se dobře. Víme, že očekávání našich fanoušků budou velká. Chceme, aby mohli být pyšní, doufám tak, že budeme hrát parádně a získáme tři body."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Mukiele, Marquinhos, Danilo Pereira - Hakimí, Vitinha, Verratti, Juan Bernat - Messi, Neymar - Mbappé
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Guendouzi, Veretout, Nuno Tavares - Gerson, Háríth - Sánchez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.71 - 6.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Reims  (sobota 17:00)
Opravdu pořádně nečekaného lídra může mít, aspoň tedy po sobotním programu, Ligue 1. To největší překvapení dosavadního průběhu ročníku, čili Lorient, se totiž dostane před PSG za předpokladu, že doma skolí Remeš. A zatím nemá jediný důvod si nevěřit na tohoto soupeře, vždyť aktuálně disponuje šestizápasovou šňůrou výher. Hosté naopak letos vyhráli jen jednou.

Les Merlus zkrátka stále udivují fotbalovou Evropu. A protože PSG a Marseille, takže celky, které se dlouhodobě drží na špici, a to včetně Lens, naposledy zaváhaly, mohli se ještě pevněji usadit v popředí. Remíza by jim každopádně v tuto chvíli nestačila k posunu na úplně výsluní, neb vedoucí Pařížané mají o dost lepší skóre. "Uhráli jsme vítězství v těžkém duelu," hodnotil minulé derby na půdě Brestu domácí kouč Régis Le Bris. "Jsme obecně rádi, že si procházíme takovým obdobím, je totiž nesmírně vzácné. Tabulka však není oficiální, zbývá spousta kol."

Hosté se vydají na Bretaňský poloostrov již bez trenéra Óscara Garcíy. Ten sice před týdnem dovedl svoje mužstvo k cenné plichtě proti PSG, i tak se však musel od kormidla poroučet. A než najde remešský klub nového lodivoda, převezme povinnosti jeho dosavadní asistent Will Still. "S ohledem na ty výsledky, které byly pod našimi očekáváními, jsme ukončili smlouvu Óscarovi Garcíovi. Proto, abychom ochránili naše ambice," zaznělo v oficiálním prohlášení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.47 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Lens naposledy přišlo o svou neporazitelnost, nestačilo venku na Lille v boji o sever Francie, i tak se ale stále drží na předních místech a tlačí na ty nejlepší celky Ligue 1, a to včetně PSG a Marseille. Pokud ovšem nechce brzy spadnout z popředí přece o něco níže, bezpochyby bude zapotřebí zastavit případný pád. Proti Montpellieru by takový úkol určitě mohl být splnitelný.

Hosté totiž ani náhodou nepůsobí nějakým stabilním dojmem, a byť si zapsali čtyři vítězství, které nepředstavují vůbec špatné číslo, v ostatních šesti případech padli. A z toho čtyřikrát se jim nepovedlo uzmout všechny body v posledních pěti kolech. "Čeká nás soupeř, který jsme zde ve Francii dlouho postrádali," povídal hostující stratég Olivier Dall'Oglio. "Má bohatou historii, za mě se jedná o velký klub. A jeho tým má hodně zápalu, disciplíny a skvělé fandy."

Svěřenci trenéra Francka Haiseho se zatím mohou spolehnout především na parádní obrannou práci, s osmi inkasovanými brankami jsou v defenzivních činnostech třetími nejlepšími napříč ligovým pelotonem, a i když v útoku tolik nezáří, body umějí sbírat pravidelně. Též tento fakt napevno naznačuje, že Lens hlavně uchovává pravý balanc skrz všemi fotbalovými struktury. Je jasné, že se tam rozhodli s Haisem prodloužit kontrakt až do roku 2027, pod jeho velením se totiž tahle družina stala hbitou štikou, která se mění na hrací ploše v neúprosného žraloka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.74 - 7.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Lille OSC  (pátek 21:00)
Před týdnem se Štrasburku konečně podařilo uzmout své první vítězství v sezóně, na které by bezpochyby velmi rád navázal v páteční předehrávce jedenáctého kola Ligue 1 proti Lille. Ale též celek ze severu Francie je povzbuzený o minulý pořádně cenný rezultát, doma se mu totiž podařilo přetlačit Lens. Jakási výsledková posloupnost mu každopádně nyní do karet nehraje.

Forma LOSC je prakticky od začátku sezóny dost zvláštní. Od třetího kola střídá s nebývalou pravidelností prohry a výhry. Bylo tomu tak v minulých osmi ligových kolech, pokaždé, když zkrátka neuspěl, uměl najít cestu za tříbodovým ziskem. Jenže teď na řadu přichází právě ona část s nezdarem. Hosté přece budou plnit roli favorita, poněvadž dosud uzmuli na svoje konto přesně dvakrát více bodů než Štrasburk a obecně působí na hrací ploše stabilnějším dojmem.

Zatím Dogy naplňují své předsezónní ambice, tedy pohybovat se v blízkosti těch příček, které zaručují kvalifikaci do evropských pohárů pro příští ročník. A jejich jasným cílem bude před nadcházejícím světovým šampionátem postoupit rovnou na ně. "Hodně jsme se na zápas proti Lens soustředili, věděli jsme, že bude těžký," vracel se ještě k předchozímu vystoupení Paulo Fonseca, kouč Les Nordistes. "Ano, zvítězili jsme. Teď už je ovšem pro nás nejdůležitější se zabývat Štrasburkem. Klíčové je, abychom zase vyhráli, a udrželi tak potřebný balanc," dodal.

Domácí otáleli hned deset hracích týdnů s jakýmkoli skalpem některého ze soků francouzské nejvyšší soutěže. A dočkali se. Před vlastními fanoušky zatím netriumfovali, v duelu s Lille se nicméně nebude jednat o lehkou záležitost, aby statistiku obrátili k lepšímu. "Předešlý úspěch nad Angers nám rozhodně zvednul sebevědomí," těšilo domácího lodivoda Juliena Stéphana.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Perrin, Djiku, Le Marchand - Dagba, Sissoko, Prcič, Bellegarde, Liénard - Gameiro, Diallo
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Zidádka, José Fonte, Tiago Djaló, Ismaily - André, Martin - Únás, André Gomes, Bamba - David
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.54 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1082028:526
2.FC Lorient1081121:1425
3.Olympique Marseille1072120:723
4.RC Lens1063117:821
5.AS Monaco1062219:1320
6.Stade Rennes1053220:918
7.Lille OSC1051418:1816
8.Clermont Foot1051414:1516
9.Olympique Lyon1042417:1214
10.Montpellier HSC1040621:2112
11.Toulouse FC1033414:1612
12.ES Troyes1032518:2111
13.OGC Nice103259:1311
14.Racing Strasbourg1015410:148
15.Stade Reims1015412:198
16.AJ Auxerre1022610:228
17.Angers SCO1022611:248
18.AC Ajaccio102177:157
19.FC Nantes101459:187
20.Stade Brestois1013610:216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Blanca na uvod rozhodne neceka zadna sranda, ale mel by zacit urychlene vyhravat a zrovna Rennes, Lille a Monaco urychlene stahovat…jsem silene zvedavy na sestavu a doufam aspon v nejakou zmenu oproti Boszovi…pro to, aby v tehle srackach, sedel Boateng, Aouar a Tolisso neni racionalni duvod…zvlast, kdyz na jejich mistech hraji hraci z formy

Reagovat
Seydou Doumbia

No já si právě myslel že Bosz musí mít racionální důvod, protože on nám radši ani neukazal že je Boateng letos horší než Mendes. Ale pokud to tak opravdu je, Rennes bude mít gólové žně.

Reagovat
Israha

Nejsilnější OM za posledních několik let, PSG v psychické nepohodě, Messi zraněný....pojďme to Le Clasique dnes vyhrát!

Reagovat
Seydou Doumbia

Messi už by měl být v poho ne? Já zas čekám od domacich super výkon a výhru o 2 góly nevím proč

Reagovat
Israha

Tak furt jsou favorité PSG, to je jasné. Ale souhra okolností v čase Le Clasique už nějakou dobu nebyla příznivější pro Marseille.

Reagovat
Seydou Doumbia

držím vám palce

Reagovat
Seydou Doumbia

Nějak cítím že by dnes mohl Lyon vyhrát 2:1 nebo uhrát 2:2

Reagovat
Langi

Vidis, mel jsem pravdu i se sestavou

Reagovat
Seydou Doumbia

jojo Blanc se toho neboji

Reagovat
Israha

Zas Balerdi . Toho tam ten Neymar ztrapní tak, že se radši dobrovolně nechá vyloučit. V čem přesně má mít větší přínos, než Gigot, že dostává pravidelně přednost? Protože já to jakože fakt nejsem schopný rozpoznat

Reagovat
Mandanda_30

Věř Leošovi, třeba to dá, když má dobrej den, tak taky dokáže zandat Maldiniho

Reagovat
Mandanda_30

Nebo ho tudor zase vystřídá v nejhorším po 30ti minutách

Reagovat
Mandanda_30

*Tudor, ale koho to sere

Reagovat
Israha

Jeho hlavní slabina je psychická labilita, která se projevuje i proti soupeři úrovně druhé ligy, kterému vyhraje zápas fatální chybou. Dnes se hraje nejtěžší ligový zápas sezony, derby, na horké půdě. Nevím, no....

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže životní výkon na úrovní Maldiniho a v dalším utkání s Clermontem dvě udělá 2 penalty? Takové hráče máme v týmu taky

Reagovat
Mandanda_30

Přesně tak , raději sundat PSG a rupnout s Clermontem než vyhrát nad Clermontem a rupnout s PSG

Reagovat
Israha

No, Messi hraje taky, to je v prdeli. Balerdi odnesen na nosítkách s pletýnkou z nohou, jak ho tam budou motat...

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Mandanda_30

Hezky to Balerdi sklepl patičkou Messimu

Reagovat
PP

Guendo je fakt skvělý... Ten mě tak mrzí

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Mandanda_30

To snad ne ještě ty 2 popelnice to musely udělat

Reagovat
Israha

Mbembův gól, tam zůstal na hrotu jak největší machr a přesně z jeho prostoru přihrával Mbappé. A Nuno mě dneska enormně sere tím, jak nepřihrává.

Reagovat
Mandanda_30

Trochu Mbemba připomíná to co dělával Saliba za Sampaoliho, taky furt lítal kdesi v prdeli vepředu...

Reagovat
Mandanda_30

No a Nuno je Nuno.... Buď střela nebo centr doprdele

Reagovat
Seydou Doumbia

1. Proč Turpin vypadá jako starší brácha Rongiera?

2. Co to bylo za záclonu při přimaku Messiho?

Reagovat
Mandanda_30

nevím

Reagovat
Mandanda_30

Jakmile je Bailly venku, tak je to v prdeli..... Gigot + Balerdi, to už ani supermbemba nezachrání, Veretout je průměrák

Reagovat
Israha

Gigot tam dneska bude použitelný, on je dobrý pozičně a nebude tam nechávat díry pro náběhy. Veretout se do toho dostane, to byl vždy rozdílový hráč....spíš mě vytáčí, jak neefektivní je Rongier. To je fakt jen zloděj prostorů, nic víc.

Reagovat
Mandanda_30

Rongier byl proti Sportingu náš nejhorší hráč, zatím to nevypadá dobře ani dneska s ním no

Reagovat
Israha

Letos herně určitě nejhorší záložník v týmu. Podle mě hraje jen proto, že je to dříč.

Reagovat
ADM

Messi dnes už 14. branková konštrukcia v Ligue 1

Reagovat
Mandanda_30

To je pičus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele