Lewandowski se s reprezentací neloučí, u týmu bude pokračovat i Probierz

25.06., 14:39
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

Polské reprezentaci se nepovedl evropský šampionát v Německu a už po dvou vystoupeních v základní skupině přišla o možnost postoupit do osmifinále. Tým čekají změny, ty se ovšem nebudou týkat osob trenéra a největší hvězdy.

Pro další cyklus bude reprezentaci k dispozici i Robert Lewandowski. 35letý útočník má na svém kontě na mezistátní scéně 151 startů a v nich 82 branek. A svá čísla hodlá posouvat.

"Stále mi nechybí zápal. Jednoho dne se možná probudím a řeknu si, že v polském národním týmu musím skončit, ale tohle ona chvíle není. Úterní zápas nebude můj poslední," slíbil Lewandowski.

Útočník Barcelony se před startem turnaje v Německu zranil, první vystoupení proti Nizozemsku sledoval jen z lavičky a do zápasu s Rakouskem zasáhl až po změně stran. Dnes odpoledne by už měl figurovat v základní sestavě a trápit tak defenzívu Francie.

"Teď už mohu říct, že jsem připraven, bohužel je pozdě. Ale ještě nás čeká jeden zápas, ve kterém můžeme fanouškům oplatit jejich podporu," vyhlíží souboj s Francií.

Vedle nejlepšího střelce by u týmu měl pokračovat i Michal Probierz. 51letý kouč se kormidla ujal v září 2023, když nahradil Fernanda Santose a s Polskem zvládl baráž o postup do Německa. Prezident svazu Cezary Kulesza mu důvěřuje a nechystá další rošádu na lavičce.

"To, co nestačilo na nejlepší týmy světa, nám může posloužit jako cenná lekce do budoucnosti. Máme na čem pracovat a sami si to uvědomujeme. Teď bude důležité, aby naši hráči pravidelně nastupovali v klubech. Rozhodně všechno nezahodím jen kvůli tomu, že se nám nepovedly zápasy proti Nizozemsku a Rakousku. V týmu vidím obrovský potenciál," nechal se slyšet Probierz.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele