LaLiga - souhrn 37. kola

16.07.2020, 20:25, aktualizováno 16.07.2020, 23:03
Komentáře a souhrny
Real Madrid si poradil s Villarrealem a s definitivní platností si zajistil mistrovský titul. Průběžně druhá Barcelona prohrála s Osasunou. Atlético Madrid vede body ze hřiště Getafe, zatímco Real Sociedad se rozešel bez branek se Sevillou. Bilbao doma nestačilo na Leganés, který se drží ve hře o záchranu, protože Celta Vigo prohrála s Levante. Druhým sestupujícím z LaLigy je Mallorca...

Athletic Bilbao - CD Leganés 0:2

16.07.2020 21:00

Góly: 81. Miguel Ángel Guerrero, 90+4. Roger Assalé

Leganés ještě žije! O jeho osudu se rozhodne až v posledním kole, protože celek hrající o záchranu si překvapivě poradil s domácím Bilbaem. Tři body mu proti oslabenému soupeři zajistili Guerrero s Assalém.

Leganés potřeboval nutně zvítězit, aby mohl ještě doufat v záchranu. Tu ale stejně neměl ve vlastních rukách. Každopádně musel začít od sebe a tři body z Bilbaa není něco, co by soupeři zvládali levou zadní. Přesto můžeme říct, že první minuty patřily právě Leganésu. Maličký celek se ve druhé minutě dostal k míči a byla z toho rána Erasa. Ten byl sice pohotový, ale zakončoval jen nepřesně.

Mnohem lepší situaci nabídl děj v šesté minutě a opět u toho byl Eraso. Tentokrát si ve velkém vápně zpracoval míč a z druhé vlny pálil jen těsně vedle vzdálenější tyče! Ozvalo se i Bilbao. Unai López vyslal zajímavou křížnou střelu z pravé strany, ale hostující brankář Cuéllar ji dokázal vytěsnit mimo.

Velká komplikace pro Bilbao nastala ve 22. minutě. Gil si šikovně píchl míč mimo dosah obránce a z brány musel Simón. Jenže ten při zákroku vytrčil nohu tak nešťastně, že trefil kolenem Gila a sudí mu bez váhání (i přes protesty) udělil rovnou červenou kartu! Bilbao dohrávalo většinu utkání v oslabení a čekalo, s čím přijde soupeř.

Zákroky obou mužstev se ke konci první půle pořádně přiostřily, ale tempo zůstávalo pořád stejně mdlé. Leganés šel do kabin za stavu bezbrankového, který jej odsuzoval k dalšímu roku ve druhé lize. Po změně stran to hosté samozřejmě chtěli za každou cenu odvrátit. Opět se balon dostal na hranici vápna k Erasovi, který opět zkoušel tvrdou ránu. Jenže trefil brankáře Herrerína, který se dostal do hry vinou červené karty pro Simóna.

Po hodině hry o sobě dal vědět mladý útočník Williams. De Marcosův centr z pravé strany poslal Williams jen do tyče, ale jeho radost by případně byla stejně zbytečná, neb vybíhal z ofsajdu. Deset minut před koncem utkání se už ale Leganés z tolik potřebné branky mohl radovat. Miguel Ángel Guerrero po pasu za obranu překonal i Herrerína a po chvíli napětí sudí po konzultaci s videem gól uznal!

Naděje Leganésu mohl v 90. minutě definitivně zmařit Núněz, kterého oslovil přesným pasem Muniain. Jenže po Núnězově hlavičce skočil Cuéllar a parádním skokem ji vytáhl nad břevno! Stejný hráč zůstal zapomenut za obranou o dvě minuty později, ale tentokrát hlavičkoval mimo. V Leganésu bude až do příštího kola veselo, protože ve čtvrté minutě nastavení přidal druhou branku Roger Assalé. Tomu ve vápně nahrál Aviles a pro Assalého už to nemohlo být snazší.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 62. Lionel Messi - 15. José Manuel Arnáiz, 90+4. Roberto Torres

Barcelona titul letos nezíská. Jednak v souběžně hraném utkání bral všechny tři body Real Madrid a jednak Barcelona doma zklamala. Prohrála totiž s Osasunou, která se prosadila v závěru i přes oslabení.

Barcelona hrála o všechno. Dnes musela vyhrát a za určitých okolností by jí ani výhra nad Osasunou nestačila k naději na mistrovský titul. Byla jasným favoritem, Osasuna se naopak poměrně trápí, třebaže se občas dokáže vzepřít pravidlům a obere o body nějaké velké jméno. Domácí nasadili do utkání hned od začátku trojlístek Messi, Fati a Braithwaite, do hry se dostali i Puig, Roberto nebo Firpo.

Barcelona měla k dispozici hvězdně nabitou lavičku, na níž vedle sebe s povinnými rozestupy seděly hvězdy jako De Jong, Suárez nebo Griezmann. První větší šanci utkání si ale připsali hostující fotbalisté. Brankář Marc-André ter Stegen musel zasahovat po ráně z větší vzdálenosti, která mířila těsně pod břevno. Svou práci ale splnil na jedničku a podržel svůj tým.

Barcelona se taky nenechala k aktivitě dvakrát pobízet a v sedmé minutě se do míče opřel Clément Lenglet. Ten je na hřišti z úplně jiných důvodů než je střílení branek, ale tentokrát mu scházelo jen pár centimetrů k tomu, aby skóroval. Skórovali jiní. A dost překvapivě to bylo do sítě domácí Barcelony.

V 15. minutě se totiž k míči u vápna dostal bek Pervis Estupiñán, který centrem hledal nabíhající spoluhráče. Tím vyvoleným se stal José Arnáiz, který míč bombou z první poslal nechytatelně za záda Ter Stegena, čímž domácí Barcelonu úplně odrovnal!

A nemuselo zůstat u jedné branky. Po rohovém kopu se dostal na hranici šestnáctky k umístěné střele Jon Moncayola, který jen těsně minul bránu. Na opačné straně se pokusil vyrovnat Lionel Messi, který krásnou ranou orazítkoval jen břevno, od něhož se balon vrátil do autu. Barcelonu svazoval nejen nepříznivý výsledek na domácí půdě, ale bezpochyby také průběžný stav z utkání Realu, který tou dobou už vedl a stával se teoreticky mistrem.

Lionel Messi dostal ke konci první půle na levé straně vápna moc prostoru a centroval tak na zadní tyč, jenže tam se nikdo z jeho spoluhráčů nevyskytoval. Pouhé dvě minuty po změně stran se Barcelona aspoň na chvíli radovala. Messiho oblouček za obranu si totiž zpracoval útočník Martin Braithwaite, kterému se povedlo prostřelit soupeře, jenže podle mínění sudího se nalézal v ofsajdu.

Přesto se blaugranas dočkali. A opět to byl fenomenální Messi, který po hodině hry zahrál standardní situaci tak jedinečně, že míč zapadl do šibenice! O pár minut později Messi v roli asistenta hledal Suáreze, jenže střídající bomber po efektivním zakončení takovými polo-nůžkami slavit nemohl - radost mu zkazil ofsajd. Hosté nakonec nedohráli v plném počtu, když v 77. minutě dostal rovnou červenou kartu Enric Gallego, který fauloval velmi tvrdě protihráče a na trávníku strávil celkem jen šest minut.

Barcelona si ale ten pohár hořkosti musela vypít až do dna. Ve chvíli, kdy Real vyhrával 2:1, totiž ještě inkasovala! Na vlastní půdě ji pokořil Roberto Torres, který, na rozdíl od domácích obránců, jevil zájem o míč. V přečíslení už pro něj bylo snadné poradit si i s Ter Stegenem - 2:0 pro Osasunu. Hosté i díky výhře zůstávají na 11. místě.

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo Alavés 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 90+4. Loren Morón - 53. Joselu, 77. Rodrigo Ely

Deportivu Alavés se podařilo kolo před koncem soutěže zajistit si účast v nejvyšší soutěží i v příštím ročníku. Definitivně o tom rozhodla výhru na půdě Betisu Sevilla 2:1.

Fanoušky Deportiva jistě zalil ve 4. minutě utkání studený pot, kdy Borja Iglesias vstřelil první gól utkání. Naštěstí pro ně, ale nebyla branka kvůli ofsajdovému postavení uznána. Na druhé straně po sérii vyhraných hlaviček pálil Burke, jenomže jeho střele chyběla větší přesnost i razance a tak ani v tomto případě se skóre neměnilo. Ve 14. minutě pak pálil Canales a Roberto předvedl skvělý zákrok. Po čtvrthodině se hra přeci jenom trochu uklidnila a až závěr poločasu přinesl pozdvižení. Iglesias donutil Roberta k dalšímu zákroku a na druhé straně Feddal mířil na bližší tyč, kde byl připraven Martín.

Nerozhodný stav vydržel až do 52. minuty, kdy obrana Verdiblancos úplně přestala hrát a hostům stačila jednoduchá přihrávka do šestnáctky a klidné zakončení Josela, jenž znamenalo vedení. Obrovskou radost v řadách hostí vyvolala i druhá branka čtvrthodiny před koncem. Obrana Betisu při bránění rohového kopu neuhlídala Rodriga Elyho, který zblízka kopačkou vstřelil druhý gól.

Domácí ještě chtěli v závěru zápas zdramatizovat a to se jim i povedlo, ovšem příliš pozdě. Nejprve uviděl červenou kartu domácí Juanmi a to naprosto zbytečně, když dostal v rozmezí pár sekund dvě žluté karty a pak ve třetí minutě nastavení i v oslabení předvedl skvělý průnik Emerson a jeho přihrávku poslal do sítě Loren. V deseti dohrávali i hosté, když Ely ostře zajel do Aleni, byl i on "odměněn" červenou kartou. Konečný stav 2:1 pro Deportivo se však nezměnil.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Levante UD 2:3

16.07.2020 21:00

Góly: 36. Santi Mina, 45. Iago Aspas - 11. Enis Bardhi, 28. Enis Bardhi, 52. Borja Mayoral

Na pořádné problémy si porážkou od Levante zadělala Celta Vigo. Celestes prohráli 2:3 a kolo před koncem soutěže mají na sestupové pozice náskok jen jednoho bodu. Domácí to může pořádně mrzet, protože podstatnou část druhého poločasu hráli v početní výhodě.

Už to mohli mít hráči Celty Vigo za sebou. Pokud by Levante porazili, měli by záchranu v kapse a v posledním kole se nemuseli strachovat. Takto zůstává boj o záchranu stále otevřený a o posledním sestupujícím se rozhodne mezi Leganésem a právě Celtou Vigo.

Na Estadio Balaídos to nakonec byla pohledná pětigólová přestřelka, byť se předpokládal trochu opatrnější přístup, zejména z domácí strany.

V 11. minutě dostal Celtu Vigo do svízelné situace Enis Bardhi, který zůstal na vzdálenější tyči trestuhodně neobsazen a když k němu dorazila přihrávka, s lehkostí poslal balón do sítě. Celta sice okamžitě odpověděla, ale protože gólu předcházel ofsajd, pokračovalo se za stávajícího stavu. O to nepříjemnější bylo, když ve 28. minutě Enis Bardhi využil zaváhání domácí obrany a poslal Levante už do dvoubrankového trháku.

Celta Vigo neskládala zbraně a do poločasu předvedla parádní stažení manka. Nejdříve ve 36. minutě snížil po rohovém kopu Santi Mina a v nastavení srovnal na 2:2 Iago Aspas. Mina mu poslal výtečnou přihrávku do běhu, brankář hostí vyběhl až za vápno, načež Aspas udělal kličku a střelou do prázdné zakončil.

I ve druhém poločase to vypadalo na pokračování přestřelky z první půle. V 52. minutě totiž Borja Mayoral opět vrátil vedení na stranu Levante a Celta musela dotahovat. Na první pohled jí to usnadnil Jorge Miramón, který uviděl červenou kartu za tvrdý faul na Aspase, ale domácí si ani v početní výhodě nevěděli rady. Až v nastavení její tlak vygradoval vyrovnávacím gólem, který však po druhé nebyl kvůli ofsajdu uznán. Celta Vigo prohrála 2:3 a v posledním kole bude muset o prvoligovou příslušnost ještě bojovat.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid 0:2

16.07.2020 21:00

Góly: 54. Marcos Llorente, 80. Thomas Partey

Getafe musí v posledním kole o Evropskou ligu ještě zabojovat, nezvládlo totiž derby s Atléticem a po porážce 0:2 zůstalo na sedmém místě. Atleti jsou průběžně třetí, o jejich výhře rozhodli Marcos Llorente a Thomas Partey.

Větší motivaci do zápasu měli určitě domácí, kteří stále nemají jistotu evropských pohárů v příštím ligovém ročníku, zatímco Atlético už má jisté postavení v TOP 4 a tím pádem i Ligu mistrů. Lepší formou však oplývali hosté a na trávníku to nakonec potvrdili.

První poločas přinesl spíše bojovnou podívanou. Ve 12. minutě sice překonal Oblaka Jaime Mata, ale slovinského brankáře nahradil na čáře obránce Giménez. Smůlu měl i po půlhodině hry, kdy mu byl po vstřelené brance odmáván ofsajd. Ačkoliv bylo Getafe v prvním poločase snaživější, efekt to nemělo a do šaten se šlo za stavu 0:0.

Po přestávce se předvedlo i Atlético a bouřlivák Diego Costa hlavou minul branku. V 55. minutě přešli Colchoneros do rychlého brejku, který na hranici šestnáctky přízemní střelou poslal do branky Marcos Llorente. Vedoucí branku ještě přezkoumával VAR, ale žádný prohřešek nenašel.

Getafe se na žádnou odpověď nezmohlo a devět minut před koncem inkasovalo druhý gól. Po Vitolově přihrávce pod sebe zakončil Thomas Partey a i když si Soria sáhl na balón, vytěsnit ho nedokázal. Druhá branka znamenala definitivní konec naději. Frustraci z výsledku ještě projevil Allan Nyom, který se v nastavení nechal vyloučit.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 20. Juan Camilo Hernández - 45. Víctor Díaz, 69. Carlos Fernández

Mallorca je druhým sestupujícím, protože dnes večer se jí nepovedlo domácí utkání s Granadou. Mallorca sice šla do vedení poměrně brzy, ale lichotivý výsledek neudržela a po brankách Díaze s Fernándezem je o jejím konci jasno.

Mallorca měla před sebou jedinečnou šanci na zdramatizování boje o záchranu, ale k tomu potřebovala nejprve porazit hosty z Granady. A začala velmi dobře. Nejprve se obranou soupeře prodíral Ante Budimir a jeho pokus byl nakonec zablokován. Ve 20. minutě už to ale domácím vyšlo. Potřebnou branku měl na svědomí Cucho Hernández, který dostal míč do vápna, elegantně se v něm zbavil obránce Martíneze a střelou na zadní tyč překonal brankáře Silvu.

Inkasovaná branka na chvíli otupila fotbalové přemýšlení Granady, která rovněž potřebovala tři body. Vidina evropských pohárů je prostě moc lákavá. A Mallorca svému soupeři málem neochotně pomohla ke srovnání. Po centru Puertase zasáhl míč velmi nešťastně obránce Pozo, který odrazil míč do vlastní tyče!

Šest minut trvající nastavení nakonec přeci jen přineslo vyrovnání. K odraženému míči se totiž na hraně vápně dostal Víctor Díaz a na jeho umístěnou ránu k tyči neměl brankář Manolo Reina nárok. Co víc, o minutu později musel Reina čarovat, aby vytáhl dobrý lob Darwina Machíse mimo.

Mallorca začala živě také druhý poločas. Po Pozově přízemním centru z pravé strany zakončoval z hranice malého vápna Ante Budimir, jenže ten pálil jen do brankáře Ruie Silvy. O pár chvil později Darwina Machíse neobrala o míč ani trojice soupeřů, Machís ještě v pádu stihl nahrát Nevovi, jenže ten pálil mimo. Mallorca mohla přesto jít opět do vedení. Stačilo, kdyby Salva Sevilla mířil trochu přesněji a ze standardní situace netrefil jen břevno.

Definitivní rozhodnutí nastalo v 69. minutě. To totiž střelu nebo spíš ostrý centr ze strany od Montora jemně hlavou tečoval Carlos Fernández a brankář Reina už byl bez šance. Fernández to o pár minut pěkně schytal od Sedlara, který jej až surově podkopl a dostal červenou kartu. Granada dala v nastaveném čase ještě jednu branku, když Puertas ustál souboj s Alejandrem Pozem a se štěstím překonal i Reinu, ale pro ofsajd nebyl gól uznán.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 2:1

16.07.2020 21:00

Góly: 29. Karim Benzema, 77. Karim Benzema (pen.) - 84. Vicente Iborra

Vítězem neobvyklého ročníku 2019/2020 se ve španělské LaLize stal Real Madrid. Mistrovský titul si znovu zajistil po třech letech. K definitivní jistotě kolo před koncem soutěže mu stačilo porazit Villarreal a přesně to se také stalo. Výhru 2:1 vystřelil dvougólový Karim Benzema.

Real měl před utkáním všechno ve svých rukou, stačilo zvítězit nad Villarrealem a v tu chvíli by měl na čele nedostižný náskok. Hosté měli na stadionu Alfréda di Stefána o motivaci postaráno, ještě stále totiž bojují o Evropskou ligu.

Domácí neponechali nic náhodě a vykročili za vítězstvím již v prvním poločase. Po chybné rozehrávce defenzivy Villarrealu potáhl Modrić balón až k šestnáctce, rozdělil jej do strany na Karima Benzemu a ten přesným zásahem poslal Real Madrid do vedení. Real pak nechal aktivitu na soupeři, ale ten si směrem dopředu vůbec nevěděl rady a to platilo i ve druhém poločase. V 73. minutě fauloval Chakla ve vápně Sergia Ramose a Real měl k dispozici pokutový kop. Sergio Ramos ho rozehrál kuriózně jen posunutím na Benzemu, který vstřelil gól, ale rozhodčí to neuznal a nechal penaltu opakovat. Na vině měl být předčasný výběh. Druhé penalty se rovnou ujal Karim Benzema a nekompromisně zvýšil na 2:0. Krom vlastního výsledku domácím nahrával i průběh utkání mezi Barcelonou a Osasunou.

Real byl v laufu a do konce utkání měl i další šance. Po parádní Modrićově ráně se zatřáslo břevno a o dvě minuty později Villarreal vstřelil kontaktní gól. Vinent Iborra si naskočil na centr Gaspara a hlavou ho ťuknul do branky. Hosté dokonce v nastavení sahali po vyrovnání, ale Courtois výtečně zneškodnil střelu Bruna Soriana, přičemž Iborra pak netrefil prázdnou branku. Po závěrečném hvizdu propukla radost hráčů v bílých dresech, Real Madrid totiž získal svůj 34. mistrovský titul v historii.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 0:0

16.07.2020 21:00

Góly: -

Real Sociedad se dostal na průběžnou šestou příčku, protože Getafe své utkání prohrálo, zatímco La Real remizoval se Sevillou. Ani jeden z týmů se překvapivě netrefil, přesto to bylo zajímavé utkání.

Real Sociedad pořád myslel na pátou příčku, ke které mu scházely jen tři body. Ty chtěl uhrát dnes na domácí půdě proti Seville. Ta už má jistou účast v milionářské Lize mistrů a vlastně jí o moc nejde. Tomu odpovídala i základní jedenáctka, do níž se vešli například Franco Vázquez nebo Nemanja Gudelj. Od prvních minut se hrál spíš pomalejší fotbal, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat první chybu.

Do šestnáctky domácího celku se naběhl Joan Jordán, který se pokusil o přihrávku pod sebe. Tu však domácí obrana zablokovala včas. Poradila se také o chvíli později s ranou Ólivera Torrese, který pálil z hranice vápna. A do třetice se o ránu z větší vzdálenosti pokusil Suso, hráč, kterého díky automatické kvalifikaci do pohárů čerstvě Sevilla vykoupila z AC Milán.

Sevilla nikam výrazně nespěchala a spíš čekala, s čím přijde její sok. Ve 42. minutě mu to málem vyšlo. Záložník Mikel Merino si zpracoval míč hrudí do pohybu a následně poslal míč tvrdou ranou pod břevno. Tam však zasáhl pozorný brankář Bounou, jenž krásný projektil ještě hezčím zákrokem poslal nad bránu.

Jinak toho první poločas moc nenabídl a zůstal jasně za očekáváním. Po změně stran se na domácího brankáře hnal Franco Vázquez, ale na poslední chvíli byl odzbrojen těsně předtím, než stačil vypálit. K odraženému míči se dostal Suso, jenž po kličce vnikl do pravé části šestnáctky. Jeho zakončení ale postrádalo přesnost a vlastně i razanci.

Někdy tou dobou se Sevilla dozvěděla, že Atlético Madrid vede v souběžně hraném utkání, takže třetí příčka se jí vzdaluje. Ale na tempu to nic nezměnilo. Naopak, po hodině hry dostal míč do šestnáctky Cristian Portugués, který udělal s míčem pár kroků a napálil balon do břevna! To byla taky jeho poslední akce, protože vzápětí ho střídal mladý kanonýr Isak.

Sevilla vymyslela dlouhý pas do šestnáctky, za nímž se vydal Joan Jordán. Tomu ale šanci na skórování sebral vybíhající brankář Moyá. Real Sociedad se málem dočkal branky v 70. minutě, kdy se po nádherném pasu za obranu řítil na brankáře osamocený Willian José. Jenže Bounoua nepřehodil a jen zklamaně ukryl hlavu do dlaní.

Podobné pocity zřejmě zažíval i jeho mladší parťák Alexander Isak, kterému právě José nahrával. Devět minut před koncem ale útočník Realu Sociedad pálil jen těsně vedle tyče. Sevilla mohla definitivně rozhodnout v nastavení. Luuk de Jong po zisku míče utíkal na polovinu soupeře, kde předložil míč Munirovi. Ten ale ztroskotal na skvělém brankáři!

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 1:0

16.07.2020 21:00

Góly: 17. Kévin Gameiro

Valencia si v nevzhledném utkání poradila s posledním Espanyolem tím nejtěsnějším rozdílem. O jedinou branku utkání se už v 17. minutě postaral útočník Kévin Gameiro.

Valencia dostala ideální šanci na tři body, které si moc přála, aby se trochu posunula tabulkou. Její dosavadní sezona je totiž velmi negativní, dost možná podobně jako v případě sestupujícího Espanyolu. Proti demotivovanému soupeři to měli Netopýři velmi snadné, alespoň podle papírových předpokladů. Valencia je ale začala velmi rychle naplňovat.

O první šanci utkání se postaral Ferrán Torres, který dostal až moc prostoru u lajny a rozhodl se dělat hostujícím obráncům potíže. Na poslední chvíli jej ale dokázali zpacifikovat, aniž by mladý talent vystřelil na bránu. Na první trefu jsme nemuseli čekat moc dlouho, Valencia ji vsítila po první ráně na branku. Po krásném pasu od Torrese do vápna si na míč naběhl veterán Kévin Gameiro a po zpracování míče jej napálil za záda brankáře Lópeze - 1:0.

Francouzský kanonýr se do šance dostával také o pár chvil později, když ho krásným pasem oslovil Soler. Jenže tentokrát mu radost pokazil Bernardo, který mu balon upálil pod nohama. Espanyol se dopředu moc nehnal, věděl, že mu vlastně o nic nejde. Deset minut před koncem ale mohl srovnat. Pas za obranu si našel nejefektivnější útočník katalánského klubu Raúl de Tomás, který ale ztroskotal na perfektním zákroku brankáře Cillessena!

Velkou šanci spálila také Valencia. Ve 38. minutě Lee Kang-in vyslal za obranu Kévina Gameira, který se vytlačil mimo střelecký úhel, takže se rozhodl pro střelu. A dobře udělal, protože našel Ferrána Torrese. Ten však z druhé vlny bránu úplně minul! Krátce po změně stran domácí obrana chybovala, když Kondogbia našel zpětným pasem jen naběhnutého De Tomáse. Ten však ztroskotal na pozorném obránci Costovi.

Hosté mohli vyrovnat v 57. minutě, když se do míče najednou opřel Embarba. Jeho tvrdou ránu ale zachytila tyč za zády Jaspera Cillessena. Valencia držela důležité vedení o jednu branku a nehodlala se ho vzdát. Celou situaci jí dost zkomplikoval vlastní hráč. V 90. minutě totiž Costa nesmyslně fauloval Melenda bez zájmu hrát míč a sudí mu nejprve ukázal žlutou. Jenže po přezkoumání situace u videa změnil verdikt a Costu vyloučil!

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Valladolid 3:1

16.07.2020 18:30

Góly: 21. Pedro Bigas, 28. Takashi Inui, 90+2. Pablo de Blasis (pen.) - 71. Sergi Guardiola

Fotbalisté Eibaru se rozloučili s domácím prostředím v této sezoně výhrou nad Valladolidem 3:1. Porážka hosty nemusí tolik mrzet, neboť před posledním kolem už jsou zachráněni.

Oba celky už měly před utkáním jistotu záchrany, a tak mohly hrát uvolněně. V prvním poločase to bylo znát, jak Eibar, tak i Valladolid se snažily směrem dopředu něco vymyslet a postupně přibývalo šancí.

Ve 12. minutě nedosáhl na centr na zadní tyči hostující Moyano a o dvě minuty později před Rodríguezem neuspěl ani Sandro Ramírez. Efektivnější byl v tomto případě Eibar, který šel ve 21. minutě do vedení. Na centr Pedra Leóna si naskočil Pedro Bigas a domácí vedli 1:0. Tento stav navíc netrval dlouho a o sedm minut později domácí zvýšili na 2:0. Nutno podotknout, že jim to Valladolid hrubými chybami dovolil. Fede zahrál špatnou malou domu, brankář navíc podklouzl a Takaši Inui neměl problém dopravit balón do sítě. Eibar měl i další šance, ale Leónovu hlavičku Caro lapil.

Valladolid potřeboval o přestávce nějaký impuls a toho se dočkal v podobě příchodu Sergiho Guardioly, nicméně aktivnější zůstávali domácí. Technický pokus Leóna skvěle vyrazil Caro a De Blasisovi chyběl ke třetímu gólu opravdu kousek.

A tak nakonec udeřilo na druhé straně. Rodríguez fauloval ve vápně Ünala a Valladolid měl k dispozici pokutový kop. Nově příchozí Sergi Guardiola ho proměnil a snížil z pohledu Valladolidu na 1:2. Hosté pak výrazně ožili a závěr zápasu byl plný nevyužitých šancí. Bylo to kdo s koho, buď Valladolid vyrovná, nebo Eibar přidá třetí gól. Stalo se to druhé, ve druhé minutě nastavení fauloval Nacho Martínez Charlese a další nařízenou penaltu proměnil Pablo De Blasis.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid37268368:2386
2.FC Barcelona37247681:3879
3.Atlético Madrid371815450:2669
4.Sevilla FC371813653:3467
5.Villarreal CF371761459:4957
6.Real Sociedad371671455:4755
7.Getafe CF3714121143:3654
8.Granada CF371581448:4553
9.Valencia CF3714111246:5253
10.Athletic Bilbao3713121241:3451
11.CA Osasuna3713121244:5251
12.Levante UD371371746:5346
13.SD Eibar371191739:5242
14.Real Betis3710111648:5841
15.Real Valladolid378151430:4339
16.Deportivo Alavés371091834:5439
17.Celta Vigo377151537:4936
18.CD Leganés378111828:4935
19.RCD Mallorca37952338:6332
20.Espanyol Barcelona37592327:5824

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (331)

Přidat komentář
Pharrell

Dneska se mistrem La ligy stane Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kily8

Hazard....čo na to ešte povedať? Prečo? Blížime sa k tomu, že sa budeme tešiť z každej nestratenej lopty. Raz dá gól, musí, dal ho aj Stúpala po 20 rokoch, to bude potom chváli, že predsa len niečo vie. 1. polčas tam bol dnes zbytočný. Naopak, prvý gól bol ukážkou rozdielových hráčov v drese Realu. Casemiro- vybojovaný lopta v ťažkom súboji, fantastický Modrič je istota, že finálnu prihrávku naservíruje dokonale do kroku a Benzema spraví, čo má. To je hlavný rozdiel medzi Realom a Barcou. Barca nemá v zálohe hráča, ako Casemiro, ktorý zvláda ťažké súboje a nemá špílmachra, ktorý pripravuje lopty pre spoluhráčov. V Barce "špílmacher" vyžaduje, aby všetky lopty vracali a pripravovali výhradne jemu a do kombinácií ide s tým, aby pripravili šancu jemu. Prosím aj nekritických zbožňovačov, aby diskutovali slušne.

Reagovat
Salfovic

Barca to dneska vzala stylově

Reagovat
Kejza

jojo, hodně se vztyčenou hlavou

Reagovat
CHONG

Herně mě to sice pořád nebaví, spousta věcí mě sere a do budoucna jsem trochu skeptický, ale aspoň dneska zanechám nářků a pičování a před kluky smeknu, protože vyhrát po tříměsíční pauze deset zápasů z deseti, to je slušná práce, tak teda: https://youtu.be/vRjOMucb7vc

Reagovat
penepi

Do budúcna to práveže vyzerá veľmi dobre

Reagovat
CHONG

Ten tým bude chtít značnou přestavbu a nejsem si úplně jistý, jak se s ní popasujeme, ale jak říkám, dneska na remcání seru, začnu zase zítra

Reagovat
penepi

Prestavba už začala a nevyvíja sa to špatne. Barcelonu čaká viac práce.

Reagovat
CHONG

Ohledně naší přestavby jsem teda zcela opačného názoru, ale víc napíšu až zítra

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Však v přestavbě je ten tým právě teď.

Reagovat
CHONG

A kdo představuje tu přestavbu?

Reagovat
Kily8

Práveže prestavba začala výborne. Bez 2 najvačších ofenzívnych hviezd- Ronalda a Balea, aj napriek katastrofálnym výkonom Hazarda, Real získal titul. Výborná kostra do budúcnosti: Varane, Militao, Valverde, Casemiro, Rodrygo, Vinicius, Asensio. Reinier s obrovským potenciálom. Napriek tunajšej kritike 19 ročného Viniciusa, spomente si, aký boli v 19 rokoch Bale, Ronaldo, Hazard, Kroos, Asensio.....čo v 19, aký je Hazard teraz, v "najlepších" rokoch.

Reagovat
CHONG

Letošní titul nemá s přestavbou nic společného, ten titul udělala "stará garda" a Courtois. Co se týče přestavby, tak nemáme hroťáka, zdvojené beky, jasnou představu o záloze...

Reagovat
smazaný uživatel

A jak si přestavbu představuješ? Že vymění všech 11 hráčů? Na křídlech začínají hrají mladí kluci, Valverde pomalu nahrazuje Modrice, Mendy Marcela. Kroos a Casemiro můžou hrát se svým stylem další 4 sezony na top úrovni. Jenom utok se nedaří pomalu nahrazovat ale třeba se ještě Jovic ukáže.

Reagovat
CHONG

Nejde o výměnu velkého počtu hráčů najednou, spíše se bojím toho, že nejsme schopni se zbavit hráčů nechtěných a nepotřebných (Bale, James, Mariano), dále toho, že se naopak zbavujeme hráčů, kteří by mohli znamenat naši budoucnost (Llorente, Hakimi) a trošku mám i obavu o to, jak naložíme s hráči na hostování (Ceba, Regui, Martin, Óscar, Kubo) a taky o to, jestli jsme konečně přestali mít zájem o nesmyslné pokemony (Neymar, Pogba), plus ten hroťák je kapitola sama pro sebe...

Reagovat
Kily8

Nezmyselný je skor nákup Hazarda. Tu je vidieť, ptečo je o 2 tretiny lacnejší ako Neymar v podobnom veku, lebo je minimálne o 2 tretiny slabší. Kedy Neymar zahral, ako dnes Hazard? Snaď nikdy. Kedy zahral, ako Hazard minulý týždeň? V drese PSG nikdy. Vždy niečo predvedie, pripravý. Podľa výkonov je predražený skor Hazard.

Reagovat
CHONG

Hazarda, který byl 90% sezóny zraněný, hodnotit zatím fakt nebudu, počkám si, co předvede příští rok...

Reagovat
Kily8

Ja som hodnotil tých(podľa teba) 10% a tých bolo 100% zlých a slabých. Nie, že by mu chýbala rýchlosť(chýbala, ale to nehodnotím), alebo sila, ale zle riešil situácie, strácal lopty, zbytočne vozí loptu, neskoro dáva loptu od nohy, 1 na 1 plonkový.

Reagovat
Fairplay

vidím to podobne

Reagovat
Zizou

Bez zápasové praxe se i sebelepší fotbalista dostává do formy dost těžko. No a samozřejmě všechny tyhle dovednosti se dají zlepšovat jen v ostrých zápasech. Příští sezonu to bude o něčem jiném, pokud mu teda zdraví vydrží.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

...nebo hokejista, ovšem neplatí to, když se jmenuje Lemieux

Reagovat
Zizou

Claude Lemieux?

Reagovat
valloire

Reagovat
Kily8

Jasné, že stará garda, čo čakáš, že titul získajú dorastenci? Ale sú zam zabudovaní práve aj "dorastenci". Mladí hráči potrebujú dozrieť, vyhrať sa. Taký Militao má 22 rokov, pamatáte na Ramosa v jeho veku, aké robil chyby? Ako ho zosmiešňoval Ronaldinho? Militao je navyše rýchlejší, na dnešného Ramosa može dozrieť, potrebuje čas a vyhrať sa, ako dozrel aj samotný Ramos.

Reagovat
CHONG

U Militaa nic nenamítám, u toho mě naopak mrzí, že nedostal ještě víc šancí.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kejza

a většina z těch deseti byla o gól.. to rozhodlo, schopnost urvat prostě vždycky tři body. my furt praktikujem nudnej pragmatismus, kterej navíc nefunguje - tenhle ligovej závěr byla totální lekce. popravdě ale doufám, že to příští sezónu bude o dost zábavnější, Clasica 0:0 už fakt ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Madridu, tak to má být. Barcelona klasicky pro ostudu, i když tak je to už delší dobu.

Reagovat
Jordi Alba

Bohužel, ale zaslouženě. Tu trapnost ta prohra s Osasunou jenom podtrhla.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň se teď na chvíli zapomene na sporný situace a ovlivňování, které k Barce dlouhodobě patří a bude se řešit jejich trapná hra. Bohužel s chodičema to hrát nejde.

Reagovat
misinho7

Campeoones ZZ je boh. Toto co on dakazal je az neuveritelne. Ten titul si urcil ako prioritu a dal to. Rad by som veril aj na tu LM(Viacmenej ZZ je zatial vzdy len vyhral ) ale tam to otocit proti City bude tazke.

V hre mame co zlepsovat ked sa bavime o krase, ale titul mame a to je podstatne.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid FC Barcelona

Reagovat
Jordi Alba

Za 9 zápasů 10 červených karet, konečně taky solidní raply, když už nic jinýho.

Reagovat
CHONG

Když jsem viděl na livesportu, že se objevila červená kartička i u Getafe, tak jsem si hned tipnul správně

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď ještě LM

Reagovat
smazaný uživatel

gg ez

Reagovat
Mercury

aimbot reported

Reagovat
HalaMadrid_Flx

CAMPEONES, CAMPEONES OLÉ, OLÉ, OLÉ!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
patas92

Gratulace Realu. Zasloužený titul (i když jsem po restartu ligy viděl ze španělského fotbalu dohromady asi 4 poločasy).

Reagovat
valloire

já taky, bez diváků mi to nebaví

Reagovat
mul

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Barcelona Sežeňte konečně schopnýho trenéra a vyhažte hráče bez motivace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Kdy mají být ty volby. Do té doby asi bez šance.

Reagovat
Gazdo

Este rok

Reagovat
Kily8

Vinicius, nádherná akcia! Škoda Benzemovej ruky.

Reagovat
CHONG

Jinak o EL to bude v posledním kole ještě slušná šavlovačka Jo a doufám, že ten poslední zápas Lega pustíme

Reagovat
Jordi Alba

Ať to uhraje Getafe nebo Granada. Z tý Valencie je akorát tak na blití.

Reagovat
CHONG

My, Granada, Valencia i Socky, všichni mají v posledním kole těžké soupeře, ani by mě nepřekvapilo, kdyby všichni rupli a zůstalo to tak, jak je to teď...

Reagovat
Jordi Alba

Vy to pustíte to poslední kolo Leganés? Celta je schopná prohrát i s béčkem Espanyolu.

Reagovat
CHONG

Vůbec by mi to nevadilo, ale obávám se, že nastoupí "mladíci" a ti se budou chtít předvést...

Reagovat
celeb

gratulacia do Madridu. Sice miestami velmi divne, ale stale lepsie nez my.

u nas aj o smole aj o nemohucnosti. Stiahnutie Semeda a presunutie Roberta ... tento majstrstyk ukul uz Valverde a chudak Setien sa nedokazal ubranit jeho moci.

Posledne 2 zapasy velmi divne rozhodnutia. Ale mozno len zistoval, co u nas nefunguje, pre lahsie ziskanie titulu v LM...

Reagovat
dextroza_m

Já se modlím, aby nás nezesměšnila už Neapol

Reagovat
Aldeano

Spokojenost

Reagovat
Al Capone

Neskutecny Zizou... 4 sezony na lavicce a 3 tituly v LM a 2 v lize. To je sen.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Aldeano

Reagovat
valloire

Reagovat
Anacron

A to ty ligový sezóny má ale v podstatě odehraný jenom 3, který si rozehrál od začátku on sám.

Reagovat
Kokesh

*3,5 sezóny

A to přebírál tým po packalovi Benítezovi a těch dvou loni. Trenérský mág.

Reagovat
Al Capone

Ja vim, vsak tu prvni sezonu stahl z naskoku Barcelony snad 10 bodu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouček

Extra třída jako fotbalista i trenér.

Uvidíme, co jednou dokáže Xavi. Když byl lepším hráčem mohl by být i trenérem

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi byl lepší hráč než Zidane? V který galaxii? Fakt si mě pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všech, ve kterých jsou Xavi a Zidane fotbalisté

Reagovat
pantondavo

Tohle trolleni nech techneciunoumovi

Reagovat
icka

Reagovat
Kily8

Xavi nebude trénovať Barcu, kým tam je Messi. On pozná pomeri, aké vládnu v kabíne a nezničí si trénersku kariéru, aby tam bol za pajáca. Vie, ako dopadol Tata Martino, keď chcel upratať Messiho, vie, ako sa musel Enrique ospravedlňovať, keď vystriedal Messiho. Xavi je inteligentný človek a do tohoto nepojde. Keď skončí Messi, má šamcu byť Barcelonský Zidane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nema. Xavi tezko neco dokaze s Barcelonou bez Messiho.

Navic jim uz ani nefunguje akademie, protoze ti mladsi hraci musi mit rodice ve spanelsko. Uz to jde velmi tezko nahnat talenty z celeho sveta do akademie. Proste neni kam si sahnout pro dobre hrace krome nakupovani.

Reagovat
valloire

tohle jsem přehlídl....v žádným vesmíru nebyl Xavi lepší hráč

Reagovat
technecium

ve všech byl

Reagovat
valloire

ani boha ty vole

Reagovat
pingla

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
zasranej malíř

Díky šampioni!!!

Reagovat
Ángel di María 22

Co si budeme povídat, práce je před náma hodně. Abychom byli úspěšní i v LM, bude potřeba hrát fotbal na jinym levelu než letos a budou k tomu potřeba i pořádný posily..

.. ale co se týče tý letošní sezóny, tak ten ligovej titul fakt potěšil!

Nejlepší letos: Benz, Ramos, Courtois

Mendy nakonec solid, Modric se pak taky rozehrál. Ten fotbal moc hezkej nebyl, ale vyhrát všechno po pauze je dost solidní.

iHala Madrid!

Reagovat
Aldeano

Přesně tak

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kily8

Modrič je možno najdoležitejší hráč Realu a pre Zidana zvlášť. Ako píše aj v knihe, keď sa nedarí, majú taktiku- daj loptu Modričovi... Jeho bude najťažšie nahradiť. Uvidíme, čo Reinier. Iný typ, ale špílmachri ako Modrič, Xavi, De Bruine na trhu nie su.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Martin

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro celej tym haze Zidana do vzduchu a Bale stoji se zalozenyma rukama opodal.

Reagovat
misinho7

Mas niekde video na oslavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja koukam furt na zapasovy stream. Jeste to tam bezi.

http://www.blacktiesports.net/soccer3/

Reagovat
misinho7

dikes

Reagovat
smazaný uživatel

Ted to skoncilo.

Reagovat
misinho7

vidim, neva no aj tak dik

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CHONG

Toho chlapa musí člověk svým způsobem obdivovat

Reagovat
Xavi

Je dobrej.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

34

Šílený podmínky a po zpackané sezóně Lopeho a Solariho, opět na trůně s vítěznou mentalitou. Herní projev tituly nevyhrává. Skvělá příprava, kondice, žádný červený zkraty ani nesmyslně zaviněné penalty, celkově výborná koncentrace vedená kapitánem kapitánů.

10 výher v řadě, skóre 19:4. VAMOS CAMPEONES!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
dextroza_m

Jenže ten herní projev tě baví 3/4 roku, titul oslavíš týden a pak co..?

Reagovat
smazaný uživatel

Pak bude zase rypat do Barcelonu

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
valloire

Tenhle titul jde za ZZ a Sergiem. Až skončí Kapitán, budem ronit krokodýlí slzy a doufat, že ho někdo časem nahradí. Jestli vůbec.

Reagovat
H.N.T.

Snad nekdo kdo ma kouska cti v tele

Reagovat
smazaný uživatel

Tak černě bych to neviděl

Reagovat
valloire

no uvidíš sám...je to stejný jako když odešel Hierro, lídra nenahradíš snadno, podívej se na Barcelonu po Puyolovi

Reagovat
Hristo Stoichkov

Gratulace do Madridu k zaslouženýmu titulu, už ani nepamatuju, kdy naposledy měl šampión tak pevnou obranu. Nakonec jsem rád i za dnešní tragikomickou prohru, potřebujeme pořádný třesk celým klubem.

Jinak nedávno tady byla diskuze o Fontovi a tom, co má vlastně v plánu, tak kdo má zájem a umí anglicky, vřele doporučuju:

https://www.bbc.co.uk/programmes/p08kzm7p

Reagovat
misinho7

Inac Thibo nas neskutocne podrzal. Po tom hejte sa totalne spamatal a podla mna nas klucovy hrac

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Souhlasím

Reagovat
Tomanatura

Zidane Dost mozna nejvetsi fotbalovy fenomen vubec, neuveritelne vysledky.

Reagovat
Kokesh

A tady se o něm mluvilo jako o taktickém analfabetovi...

Ale co, už jsem si přečetl i takový věci, jako že Sergio neumí bránit, Thibo je nechtěná díra z Chelsea a Carvajal nejslabší článek sestavy....a pak se udělá sezóna, že by se k nám neprostříleli ani Němci. O to víc, to těší...

Reagovat
Tomanatura

Tak to byva, kdyz tu neni zadny expert, ale spousta laiku s nazorem. Jako u vseho.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za tvuj nazor

Reagovat
Switchback

Tak Thibo měl ten začátek u vás slabej, to snad vyvrátit ani nemůžeš

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Aldeano

Reagovat
valloire

tak ty 3 LM a hafo pohárů a liga, to je štěstí jenom pouhé

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Greny

Stejně je to sranda, nejdřív to asi vůbec žádná penalta nebyla a pak ji nechá neprávem opakovat... Gratulace Realu

Reagovat
misinho7

? penalta asi skor nie ale opakovanie je podla pravidiel co by sa malo ine diat? vzdy to tak je..imp tu niekde aj hadzal presne pravidla ako to je

Reagovat
Greny

Tak by se neopakovalo jen když by to nedali? Teď si nejsem jist to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ju nedali. Gól nebol z penalty. Opakovalo sa za vbehnutie hráčov dovnútra.

Reagovat
Greny

No právě teď si nejsem jak to je.. ale myslím si že je to jakoze akce byla ukončena až tím že přešel mic brankovou čáru (takže gol) pak se opakuje kdyby to netrefili tak je neprimej kop

Reagovat
CHONG

To opakování bylo v pořádku, to odpískání už míň.

Reagovat
houdic

Jako pak bys tenhle triček mohl dělat donekonečna a jednou by ti to vyšlo že tam dřív nevběhne dříve. Vždyť přece kdyby to Ramos střílel, trefil tyčku a Benzema to dorazil tak se to taky neopakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by dal, pravděpodobně by se opakovala zase pro předčasné vyběhnutí hráče Realu.

Reagovat
Switchback

cg šmejdi

Reagovat
Kixi Syhimour

Ještě jednou teda gratulace Madridu.

Fakt mě udivuje kolik toho už ten Zidane vyhrál, těžko uvěřitelné. A to se tady s výtkama úplně nešetřilo (ale to chápu).

Od restartu teda Real výborná forma (nebyl bych asi ani proti vyřazení City, ale v to moc nevěřím, navíc bez Ramose), ale taky bych vyzdvihl Atlety, se kterýma to vypadalo všelijak před koronou (v lize), ale Simeone slušně ustálil výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle hra mě opravdu nebaví. Barcelonský styl, barcelonské srdce, barcelonská filosofie, vše je už dávno přečtené a nemáme v týmu Xaviho, Iniestu, kteří i z Angličana po svém boku udělají fotbalistu, nebo Puyola, pod jehož vedením si nikdo nedovolí nic vypustit. Náš styl není založen na rychlosti, smrtících brejcích atd. abychom se ho mohli kdo ví kolik let. Už stačilo a chce to vedení a trenéra, který se neposere z nikoho, ani z Messiho a bude hrát moderní fotbal, ne deset let prečtený styl.

Tahle Barcelona mě ani trochu nebaví. Jediné pozitivum letošní sezony jsou ter Stegen a Fati. Puig taky potěšil, ale až příští rok se ukáže, co v něm opravdu je.

Gratulace Realu Sice letos trochu souboj kriplů ale na to se zapomene do začátku nové sezony.

Reagovat
CHONG

Koho by sis na té lavičce představoval?

Reagovat
Visca el barca

Já Pochetinna. Nic lepšího reálně není. Ať ho přeplatí tak, že na Espanyol zapomene. Můžou utrácet za hráče, tak ať to konečně narvou do trenéra.

Reagovat
CHONG

Co Max?

Reagovat
Visca el barca

Ne, to je moc pragmatické. Na druhou stranu o dost reálnější než Poche

Reagovat
CHONG

Z Maxe u vás mám právě trochu strach

Reagovat
technecium

Max je úplně stejná úroveň jako Valverde

Reagovat
bobis21

to nemůžeš myslet vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říci. Moc teď fotbal nesleduji a netuším, kdo je volný, komu bude končit smlouva atd. Navíc věřím tomu, ze se současným vedením by se žádnému velkému jménu k nám ani nechtělo. Jméno povědět nemůžu a pro mě za mě, ať je to klidně někdo méně známý, ale řekne sám, co chce hrát a ne že mu to budou říkat hráči a vedení, které poskytne novému trenérů videokazety s hrou Roury a toho argentinského jelito, jehož jméno jsem už zapomněl. Momentální kabina by ale takového trenéra sežrala a proto to chce nejspíše zvučné jméno.

Základem všeho je ale vedení. Je potřeba se rozloučit se Suarezem a ukázat Piquemu s Busquetsem, že nejsou nenahraditelní. Jiný fotbal s hráči na svých postech a jsem si jistý, že jak Coutinho, tak i Griezman by se zase stali fotbalisty.

Reagovat
Visca el barca

Suaréz musí jít s Rakiticem jako první.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som strašne chcel vidieť v Barce Bielsu, ale príde mi to nereálne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam muze byt funkci trenera kohokoliv, ale realne bude stejne delat asistenta trenera. Je treba to "zbozi" poslat k Pepovi do Anglii.

Dokud to tak nebude, tak se stejne nic nezmeni.

Je horsi kdyz ti muze nejlepsi hrac bojkotovat kabinu a je cele system postaveny na nej a chce kamarad v utoku, nez kdyz blbej Perez ti nakupuje pikachu z brazilske pralesa

Zidane si s G. Balem muze vytrit podlahu kdyz chce.

I Perez poslal CR7 do Italie na dovcu.

Ale dokaze to i Barcelonu nebo ne ?

Nikdo neni vetsi nez klub, ale plati to u vas jeste... ?

Nebo staci 1 tweet a spusti se vlna kritiku na vedeni, trenera atd.

A kdyz tym vede pred odvetou 3-0, 4-1 v LM a pokazi to ti hraci na hriste, tak zadne tweety ... ?

Valverde vam tam za 2 roky 2 tituly, 2 SF LM a Real si ani neskrtnul v lize. Vyhodili ho kvuli predvedenem hre. A pritom 2 zapasy v LM si pokazili hraci sami na tom hristi.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
The Krupy

Gratulácia priateľom do Madridu, Zidane je démon

Reagovat
CHONG

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
Alf14

Opakovani penalty podle pravidel ne? Co vim tak bylo ze kdyz se provini hrac tymu co zahrava PK A penalta se promeni tak se opakuje a kdyz se nepromeni tak je neprimy kop proti.

Reagovat
ttopi

Asi je to podle pravidel. Ale je to zapeklůité v tom, že tady ta penalta byla proměněná hráčem co se provinil.

Klasický případ je, že promění střelec, ale jeho spoluhráč se něčím proviní, pak je to jasné opakování penalty. Tady vidím rozdíl v tom, že Benzema sice proměnil, ale právě on je tím hráčem, co se provinil a tím že vyběhl dříve se dostal do poziční býhody oproti hráčům soupeře. Ale to je jedno.Hlavní je, že zápas Realu nezůstal bez penalty

Reagovat
houdic

Jako pak bys tenhle triček mohl dělat donekonečna a jednou by ti to vyšlo že tam dřív nevběhne dříve.

Reagovat
ttopi

Pravda, i to je další argument proč penaltu neopakovat. Klidně to mohlu zkusit znova. A když by Beznema vyběhl dřív, tak zase znova

Ale zase nevím, zda není nějaké pravidlo, že při opakovaným prohřešku už se to automaticky otáčí na druhou stranu, to bych kecal.

Reagovat
houdic

Je to divný, možná to pravidlo po včerejšku trochu predefinuji

Reagovat
smazaný uživatel

Real Barca

Reagovat
Steven666

Zidane môže byť pre Real to čo bol Ferguson pre United.

Reagovat
Leo Rekordman

Gratulácia do Madridu,v konečnom dôsledku asi zaslúžený titul

Reagovat
dextroza_m

Zasloužený mistr, my jsme se po Coroně nezmohli na nic. Gratulace.

Reagovat
dextroza_m

Jinak teda po dlouhé době zvítězila v LL obrana před útokem?

Reagovat
Xavi

Jako Barca samozřejmě tragédie, ale Real ta penalta to bylo zas co?

Jinak teda nechápu tady to vaše zaslouženě atd. Uvědomte si, že Barca vedla třičtvrtě sezóny ligu a Madrid taky nehrál bůhví co. A jak se jim pískalo po koroně, tak to nemá obdoby.

Reagovat
ciernyribiz

obdoby nema to co sa Realu nepisklo v el clasicu

Reagovat
Xavi

II kdybych to připustil, tak to máš pořád jeden zápas. Vám se připískávalo v x zápasech.

Reagovat
CHONG

Buď zase trochu soudný, Messi mohl po restartu dostat dvakrát rudou, to byste se nezmohli už vůbec na nic a bylo by hotovo ještě dřív než v předposledním kole...

Reagovat
smazaný uživatel

pripiskavalo se fest, takze klasicka snaha odvratit pozornost nesmyslem, uz ne 1 nesmyslna ruda, ale rovnou 2

Reagovat
ciernyribiz

skoda ze nemam video co odpiskal asi minulu sezonu albovi tu penaltu co sam spadol

Reagovat
smazaný uživatel

jn vytahnout jednoho zrejmyho albu na 10 vasich spornych je majstrstyk

Reagovat
ciernyribiz

ani jedna nebola sporna vymen si kapesnicek placko

Reagovat
teenz

Jinak teda nechápu tady to vaše zaslouženě atd.

Reagovat
Xavi

Tak jako, že to píšou Madridisti, tak to bych pochopil, ale že to píšou Culés, tak to nechápu.

Reagovat
teenz

A co na tom nechápeš? Oba kluby mají/měli své problémy a Real je zvládl lépe, získal více bodů tedy si titul určitě zasloužil, ne?

Reagovat
Xavi

No, jak už jsem tady několikrát psal a zmiňuji to i v tomhle vlákně, myslím, že těch chyb ve váš prospěch bylo až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

jak jinak

Reagovat
valloire

Reagovat
Xavi

Zato váš kolovrátek - v El Clásicu mohly být dvě penalty je úplně v pohodě.

Reagovat
valloire

Ano, je. V Clasicu měly být 2 penalty.

Reagovat
Anacron

Xavi si to ty? Jinak Real byl (i s posledním kolem) na prvním místě tabulky po 16 různých kolech. A v několika dalších kolech sice nebyl první, ale pořád byl v tabulce před Barcou(začátek sezony). Barca byla první po 17 různých kolech. A z těch 17 bylo ještě 10 případů, kdy měli oba týmy stejně bodů a Barca měla jenom lepší skóre, který jak víme na konci soutěže není rozhodující. Takže to tvoje vedení 3/4 sezony tak horký nebude

Reagovat
Xavi

To se mně nějak nezdá ty počty, musím si to přepočítat.

Reagovat
valloire

navíc jste si v Clasicu ani neškrtli a nedali nám gol

Reagovat
Xavi

Tak první zápas nula nula. Druhej zápas první půlka v pohodě a ve druhé jste byli lepší no.

Reagovat
valloire

mohli bejt 2 penalty...

Reagovat
Jordi Alba

Jak to tu poslední dobou čtu, tak takový 2 sezóny bez trofeje a půlka fanoušků by se tu už neukázala.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Valverdeho, už tu nejsou. Jaká škoda, že Setién nepřišel už před třemi lety.

Reagovat
Jordi Alba

Teď to není mířený na nikoho konkrétně, ale za poslední 2 roky se sem registrujou fakt jen trollové nebo idioti se mi zdá.

Reagovat
risk je zisk

Už se nemůžu dočkat na článek o tom, jak Real letos vyhrál titul

Reagovat
technecium

Kdyby zůstal Valverde, tak máme titul

Reagovat
ciernyribiz

setien je lepsi nie?

Reagovat
technecium

Jak nadějnými kroky začal, tak to, co z něj je teď, tak je mnohem horší než jaký kdy byl Valverde. Nasazení hráčů je naprosto stejné, ty tolik opěvované "tréninky navíc" na tom mužstvu absolutně nejsou vidět. Po taktické stránce je to naprosto tragické a v porovnání s Valverdem o dvě třídy horší. Tam jsme sice hráli konstantně na hovno, ale zároveň jsme si pořád dokázali vytvářet tutovky, protože se Messi dostával do pozic ve kterých je nebezpečný. Tady je Messi na prostředku a ostatní za něj ty góly prostě nejsou schopní dát. Valverde toho Messiho aspoň uměl využívat a nezabíjel jeho potenciál.

Setién by měl letět. A je fakt jedno, kdo tam přijde na ten rok než ty kreténi z vedení zmizí.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec

Reagovat
CHONG

To je celkem možné

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby zustal Valverde, tak mate titul, ale hraci zase poserou SF LM

Tvl vest 3-0 a 4-1, pak to zmrdat takovy zpusobem na hristi...

Reagovat
technecium

A co jako? Teď se do toho semifinále ani nedostanem

Reagovat
Ranoth

pred tyzdnom alebo dvoma ste pisali ako idete vyhrat tu LM a uz nedate ani semifinale ?

Reagovat
technecium

Tys tam tu ironii asi nepoznal co? To nevadí. Ne každý je tou nejořezanější pastelkou v penálu.

Reagovat
Agent z Melmacu

teraz nebude ani to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Perez povedal ze velky prestup kvoli korone nemame cakat. Tak posila bude Eden ked sa da dokopy. A bral by som Martin ale Modric sa eozohrla brutálne, ten to este rok potiahne.

Reagovat
misinho7

Rozohral*

Reagovat
Kenneth

2021 nahradi Martin Modrice, Benzina Mbappe a pojedeme na dalsi hattrick v LM.

Reagovat
misinho7

to by som bral Vinco, Rodryga a dalsi mladi u budu vyzretejsi, mozno sa uz vrati aj Kubo a podme na to. Btw dalsiu sezónu este očakávam ten pragmaticky futbal..ale ked prinesie tituly tak moze.

Reagovat
misinho7

Este nechaoem z kade zobere potom barca financie na Lautara? Aj tak mam pocit ze Floro si proste setri ten sialeny balik na Mbappeho no.

Reagovat
ciernyribiz

aj ja si to myslim, v utoku mame pretlak aj ked nie tak kvalitny ako mbappe ale bale je nepredajny takze bude sediet a james mozno za nejakych 20 mega by mohol ist. ak sa nevrati martin tak bude treba jedneho zaloznika ja by som asi bral van de beeka. case modric kroos fede je velmi malo na celu sezonu. a obrana asi v poho ked sa vrati odriozola dat mu este jednu sancu pripadne nech tam hra lucas, v predu je aj tak marny a vzadu si to odmaka

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard se v Chelsea nadřel kolikrát jako prase a bez výsledku. V Realu skoro vůbec nehrál, ale přesto je mistr ligy se mu někteří smáli, jak se mu ten vysněný sen spíš hroutí a hele Ač protěžovaný Real nemusím, tak jedno se uznat musí.. Real je Real, jeden z vrcholů klubové úrovně a Hazardovi to přeji. Mistr je i Bale, který si z Realu dělá čurinu, to je také sranda.

Reagovat
Agent z Melmacu

no keby som bol Hazard tak by som tento titul nejako veľmi neoslavoval a práveže sa obával, že dali ten titul v pohode bezo mňa...ešte jedna taká sezóna a pôjde preč a jeho sen sa skončí nenaplnený

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nároky v Realu a v Chelsea jsou hodně odlišné. Proto je Real tam, kde je. On ví, že když příští sezonu nezačne hrát svůj standard, tak poletí jako koště. Tak do týmu patří, může oslavovat. Strašně bych chtěl, aby začal hrát jako v Chelsea.

Reagovat
technecium

Valverde: 19z, 12v, 4r, 3p, 49:23, 40b

Setien: 18z, 12v, 3r, 3p, 32:15, 39b

Strašně jsme si pomohli

Reagovat
Agent z Melmacu

Hazard + Jovič = titul za nič, to sú machri

Reagovat
CHONG

Sice je to (doufám) utopie, ale myslíte, že by fungovalo, kdyby na lavičku Barcelony přišel Cholo?

Reagovat
Anacron

Těžko usuzovat. Dokud to nezkusí v jiném týmu (třeba i v jiné lize) aby se vidělo co dokáže i někde jinde, tak můžeme jenom hádat. Ale s Messim a současným vedením by jim to podle mě asi moc neklapalo

Reagovat
Jordi Alba

Půlka hráčů by umřela po 1. tréninku.

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Euphael

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Gazdo

Reagovat
2miguel1

Nefungovalo by to ako s Griezmannom. Tí hrači ho uz maju zafixovaneho ako trenera Atletica ako aj Griezza. Jedine čo bude fungovat je prichod Xaviho

Reagovat
ADM

To je co za uvaha

Reagovat
Gazdo

Asi pil

Reagovat
Ángel di María 22

Podle mě v Barceloně primárně nejde o trenéra - respektive bez podpory vedení můžeš být jak tvrdej chceš, ale pokud ti hráči necítí tlak, že co udělá trenér, bude mít pro ně následky, ale naopak ví, že když se jim trenér znelíbí, tak vedení poslechne kabinu... no tak to je celý uplně špatně. Pak nikoho z těch core zmrdečků nelze posadit.

Reagovat
2miguel1

V Barcelone je problem len a len trener. Uz asi 4 roky

Reagovat
alcantara

Vobec nie najvacsi a absolutne nie jediny.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Ale ako ta predstava sa mi pozdava. Verim tomu ze Cholo by minimalne par ludi do prdele poslal a hlavne je to trener ktory ma gule. Otazka je ako by si ale poradil keby mal hrat ofenzivny futbal a velky rozpocet ako v barcelone. Ja by som skusil

Reagovat
Miguel19

Pěkné Real. Potřebujeme prachy na přestupy

Snad Eden příští sezónu i něco předvede

Thibo - top 3 brankář světa

Reagovat
misinho7

heh, peniaze za Edena ktory nam vlastne nepomohol ale tak tak dalsi rok snad bude ta bombova hviezda

Reagovat
Miguel19

Reagovat
misinho7

A s Thibom suhlasim. Ale za to ze na vela ludi posobi nesympaticky tak nikdy to uznanie podla mna nedostane.

Reagovat
Mercury

Kdo z tria Oblak, Alisson, Ter Stegen by mel byt horsi nez Courtois?

Reagovat
valloire

ter stegen

Reagovat
Kokesh

Letos úplně v klidu, bez smajlíka.

Reagovat
Mercury

Mozna ve vasich vlhkych snech. To ze chyta Thibo za lepsi obranou z nej nedela lepsiho golmana. Na Stegena nema, at si to budete namlouvat sebevic.

Reagovat
technecium

Zas konzistence obrany je zasluha i brankáře.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Oblak chyta dlouhodobe za jeste lepsi obranou a stejne si ho uvedl jako top 3. Tak jak to teda je? Dobra obrana se bere v potaz nebo ne?

Reagovat
Mercury

Snažím se hodnotit jen individuální kvality těch brankářů, jakkoliv je to těžké oddělit od celkové defenzivní práce týmu. Ale v mých očích je prostě Courtois pod touto trojicí a ne proto, že teď zrovna chytá v Realu, ale dlouhodoběji. Na čáře ani ve hře nohama konkrétně Stegena nepředčí, centry sbírají zhruba podobně. Nevidím nic v čem by byl Thibo jednoznačně lepší, ačkoliv do nějaké TOP10 současnosti bych ho asi dal taky. Ale o moc výš ne.

Reagovat
r3

Tak esteze by si ho aspon do tej nejakej TOP10 asi dal. To je uzasny pohlad.

Reagovat
Mercury

To je tzv. subjektivní pohled, kterýžto je základem pro veškeré podobné individuální žebříčky, kde se to holt nedá exaktně změřit jako v atletice. Se s tím smiř.

Reagovat
r3

Samozrejme na tvoj tzv. subjektivny pohlad mas pravo. Rovnako nanho ma pravo napriklad legendarny Tomas Kuca, tiez je ako brankar urcite tiez v tej nejakej TOP10.

Ale ked povies o brankarovi timu, ktory dostal najmenej golov zo vsetkych top lig, ze by si ho "asi dal do nejakej TOP10", tak to svedci viac o tebe ako o tom brankarovi.

Reagovat
Mercury

Ok. Prostě si nemyslím, že je to úplná špička mezi, je to tak těžké respektovat?

Reagovat
r3

Hned v prvej vete som ti napisal, ze mas na svoj pohlad pravo. Ale takisto nemozes ty brat niekomu inemu pravo, aby ti na to napisal, ze je to (podla neho) blbost.

Reagovat
valloire

Prostě si nemyslím, že je Messi úplná špička v historii, je to tak těžké respektovat?

Reagovat
technecium

Ano, protože zpochybuješ jasný fakt

Reagovat
valloire

to si jenom myslíš

Reagovat
valloire

Třeba pro Pelého je Vasconcelos 10x lepší než Neymar. To je tzv. subjektivní pohled, kterýžto je základem pro veškeré podobné individuální žebříčky, kde se to holt nedá exaktně změřit jako v atletice. Se s tím smiř. Konečně...

Reagovat
Mercury

Uz se mi Vasconcelovi zacinalo styskat

Reagovat
valloire

Reagovat
houdic

Jednoznačně Allison

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pozor, srovnávat brankáře ze Španělska, kde je to o dvou týmech s Alissonem, který chytá v Anglii je za mě trochu zcestné. Není to tak dávno, kdy Courtois tahal jeden míč z branky za druhým. Srovnával bych tak brankáře ze Španělska a tam je to dle mě jasně Oblak. Ti dva zbývající v momentální situaci těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, porovnavat ligu o dvoch timoch s ligou o jednom time je naozaj mimo

Reagovat
bobis21

O jednom týmu jo? Proto tam jsou za posledních 5 let 4 různí mistři?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak relevantni je snad jen doba kdy Alisson v ty PL realne hral ne? A v ty dobe to objektivne je liga maximalne dvou tymu. Schvalne jsem si na transfermarktu vyjel pocty zapasy a jednotlivy bodovy ztraty obou brankaru v prubehu dvou poslednich sezon. Alisson odehral 65 zapasu a 10x remizoval, 4x prohral. Courtois 61 zapasu - 11x remizoval a 13x prohral. Takze argumentovat tu tim, ze Alisson hraje v neuveritelne tezky a konkurenceschopny Anglii, zatimco Courtois to ma zas neuveritelne lehky protoze prece hraje ve Spanelsku, lize dvou tymu, je neuveritelne mimo. Kdyz uz neco, tak je to presne naopak.

Reagovat
bobis21

Já vůbec neřešil nějaké srovnání golmanů, šlo mi jen o to že je nesmysl nazvat "liga jedhono týmu" ligu, kterou prakticky každý rok vyhraje někdo jiný a za posledních 11 let se ji někomu povedlo obhájit jen jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, to bylo spis na Barvice na zacatku tohohle vlakna. Uz jsem byl rozespanej a nechtelo se mi to delit na dva komenatare.

Reagovat
smazaný uživatel

Bavime sa ale snad o sucasnej vykonnosti brankarov a sucasnej sezone, nie? V tejto sezone sa Courtois rochytal do paradnej formy a aktualne ano, patri medzi top3 brankarov. Zaroven hral v lige, kde tato sezona bola velmi narocna, o prve miesto sa bojovalo takmer do posledneho kola, cize bol aj pod uplne inym tlakom. Liverpool naopak ziskal titul vo velkom predstihu, hraci hrali v pohode, v podstate tuto sezonu ani nemali konkurenta o titul, potom, co odpadol Man City. Takze ano, tuto sezonu to bola liga jedneho timu, ci sa ti to paci alebo nie.

Reagovat
bobis21

Já o žádných brankářích nemluvil, jen jsem ukazoval na absurditu tvého označení. Brankáře si srovnávejte jak chcete

Reagovat
smazaný uživatel

Okej, cize vravis, ze tuto sezonu to nebola liga jedneho timu?

Reagovat
bobis21

V každé lize máš tým který má lepší formu než ostatní, který pak získá titul. Znamená to tedy že všechny ligy jsou ligy jednoho týmu? Letos měl nejlepší formu Liverpool, vloni ale titul neměl a ani za rok ho klidně mít nemusí. Jestli kvůli krátkodobé formě jednoho týmu budeš tvrdit že je to liga jednoho týmu tak jsi fakt mimo

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale ide o to s akym rozdielom tu ligu vyhral. Ja netvrdim, ze PL je dlhodobo ligou jedneho timu, ja iba tvrdim, ze tuto sezonu to bola liga o jednom time. Okrem toho tu nejde o nejaku kratkodobu formu, ktoru ma lepsiu ako ostatni. Aj minulu sezonu tu Live spolu s Man City dominovali a ostatne timy sa na nich kvalitativne vobec nechytali. Rozdiel v tejto sezone bol ten, ze odpadol Man City a prakticky nikto iny nedokazal Live ohrozit.

Reagovat
bobis21

Ano, to že je Liverpool lepší než všichni ostatní tvá jednu sezonu (což je z mého pohledu krátkodobé). Většinou to je tak že tým který má titul byl v tom roce prostě lepší než ostatní. To že je takový tým v PL pokaždé někdo jiný, někdy dokonce nikdo a je ten souboj vyrovnaný ukazuje, že to prostě není liga jednoho týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Opat...lebo to ocividne ignorujes...ja netvrdim, ze je ligou jedneho timu dlhodobo, ale hovorim iba o tejto jednej sezone, na ktoru sa vztahovali vsetky moje vyssie prispevky, kedze ako som vysvetlil na zaciatku, islo mi o porovnanie aktualnej vykonnosti brankarov. Ja tu nezhadzujem dlhodobu kvalitu PL, ktoru nikto nemoze upriet. To ze je v kazdej lige niekto, kto je lepsi ako ostatni a preto vyhra titul je samozrejme. Je ale rozdiel ak niekto vyhra titul v poslednom kole alebo s dvojcifernym naskokom a tuto skutocnost opat ignorujes. Ide totiz o sposob, akym tomuto rocniku dominovali, ked na nich jednoducho nikto ani nesiahal - a to Live ani nefandim.

Reagovat
bobis21

Jenže rozdíl v tom že hrál o titul 1 tým a dva je reálně ve dvou vzájemných zápasech, nad zbytkem vyčnívají úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

City, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Man. United popřípadě Everton jsou hodně kvalitní mužstva. Je rozdíl chytat proti těmto týmům 2x v sezoně než li chytat proti týmům jako je Levante, Granada, Osasuna. Jediný, kdo stojí ještě za něco jsou Atleti. Zbytek v té lize je tam hodně do počtu. Podle toho také vypadají mistři Španělska, což mi dává za pravdu, že je to o dvou týmech. Neříkám, že v Anglii je to momentálně jinak, říkám, že je rozdíl chytat proti Aubovi, Kaneovi, Aguerovi, Rashfordovi a podobným.... Proto je to za mě nesrovnatelné. To já tu v tom cítím zase hejtaře Liverpoolu, kteří budou hejtovat kohokoliv z toho týmu, protože je to Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se v Anglii hraje tvrději a chodí se do brankářů víc... Ale nikomu názor brát nebudu.

Reagovat
houdic

Ok, asi nemá cenu s tebou diskutovat. V jednom máš pravdu, porovnávat brankáře napříč soutěžemi je náročný, a otázka byla kdo z nich je horší než Courtois, kterej například svoje kvality ukázal i na MS, coz Alisson fakt neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale odpověď na otázku Alisson to pravda není, jelikož je to neporovnatelné. Jo? A co minulý rok, když Alisson s VVD dovedli Liverpool k titulu v LM. Měli na tom oba výrazný podíl. Já jako fanda Chelsea Courtoise pamatuji a byl naprostá díra. Následně pokračoval i v Realu, kde sbíral z branky jeden míč za druhým. Kdybych je měl srovnat dle působení v Anglii, tak na mě Alisson rozhodně působí lépe, je jistější... To se totiž srovnat dá.

Reagovat
smazaný uživatel

NIkto neberie Alissonovi zasluhy za minulu sezonu, ale opat, porovnava sa aktualna vykonnost brankarov, nie ich minule zasluhy. Keby sme sa bavili o naj brankarovi za poslednych 10 rokov, tak je to samozrejme uplne ina debata.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky jak v ramci Anglie vyjmenovavas ty zvucnejsi tymy, zatimco v ramci Spanelska mluvis o "nickach" jako Levante, Osasuna, Granada (obzvlast u ty Granady to je super vtipny kdyz si vezmu jaky muka Real zazival kdyz s nima ted hral) a kompletne vynechavas tymy ty lepsi tymy jako Sevilla, Athletic, Villareal, Socky. Ja si myslim, ze nektery ty anglicky tymy, ktery jsi vyjmenoval, by byli hoooodne zaskoceny kdyby s tema lepsima spanelskyma tymama meli hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají se kde ani moc potkávat, když v LM či v EL ty týmy tolik nefigurují. Tento rok akorát hráli Vlci z Anglie proti Espanyolu a jasně jim dali na frak. A to Vlci nejsou žádný TOP tým v Anglii. I kdybych tam dal ty lepší, tak stále mi to vychází kvalitou na Anglickou ligu. Ono je to těžké vysvětlovat fanouškovi Realu, který zase začne házet statistiky, aby potvrdil jak je Courtois TOP brankář. Já na něj mám jiný názor. Je to dobrý brankář, ale lepší jako Alison pro mě určitě není.

Reagovat
Jordi Alba

Porazit Espanyol to je těžká paráda, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole sledujes tu PL vubec? Wolves nejsou mozna top tym podle jmena, ale za posledni dve sezony jsou konzistenejsi nez vselijaky Arsenaly, Tottenhamy nebo Evertony ktery si vyjmenoval vyse a nad jejichz kvalitou si tady honis pero. Espanyolu dali na frak no, bodejt by ne, Espanyol taky neni zadnej top tym, on staci jeden prostej pohled na tabulku a clovek zjisti, ze oni jaksi letos sestoupili a jsou nejhorsi tym v cely LaLize.

Reagovat
Jordi Alba

To nemá cenu, včera nebo kdy psal do PL souhrnu taky samou perlu.

Reagovat
Gazdo

Tak jeho nemaju radi ani jeho vlastni fans a tvrdia ze sa s nim neda bavit nie to este niekto iny

Reagovat
smazaný uživatel

Porazit posledny tim La Ligy, to je naozaj uspech...

Reagovat
Anacron

A Sevilla, Villareal, Socky, za normálních okolností Valencia nebo Bilbao jsou nějací šupáci, nebo proč sis pro porovnání vybral ty horší týmy? To můžu říct o PL taky že kluby ze spodku tabulky jsou akorát dřeváci, ze kterých by si většina LL udělala kužele.

Reagovat
misinho7

skor otazka, kto je lepsi? za mna oblak a mozno Ter Stegen...Alisson urcite nie..

Reagovat
technecium

Alisson je jednoznačně nejvíc precenovany gólman současnosti

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Kixi Syhimour

No minimálně to určitě bych vynechal.

Reagovat
Miguel19

Alisson určitě

Reagovat
Gazdo

Gratulacia do madridu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Gratulácie, aj ked osobne by som to nevidel na ziadne velke oslavy (ani keby sme ten titul vyhrali my), tato sezona LL pripomínala skor závod jednookeho medzi slepými, kde sme prvu cast sezony mali jedno oko my a druhu Real. Dufam, ze na štadióny sa cim skor vratia diváci a opat sa budeme bavit zápasmi, ktore rozhoduje krasny futbal a nie rozhodcovia za obrazovkami, a najvacsie kluby La Ligy sa vratia vo svojej plnej sile aj v Europe, nech nemusime sledovat tych amaterov z ostatnych lig A co sa nas týka, Setien absolutne neobstál a musi ist o dom dalej a nech za sebou rovno aj zhasne, lebo ani nechcem vediet co Bart vymysli na dalsiu sezonu.

Reagovat
REPLIKATOR

Osasuna, Levante a Granada mají tuto sezonu lepší vzájemné zápasy s Barcelonou. To jenom zvýrazňuje tu letošní bídu Barcelony

Reagovat
bunnovv

Real to zvládl hlavně kvůli tomu, že má o něco širší a hlavně zkušenější kádr. Kdoví co bude s Barcelonou až odejde Messi (doufám), protože 23 golu a 20 asistencí jenom tak nenahradíte.

Reagovat
Ranoth

a nie len Messi... Suarez uz tiez nieje najmladsi bez tychto dvoch budu mat problem dat aj to 4. miesto aspon

Reagovat
bunnovv

potom ještě Pique, Busquets, Vidal, Alba, Rakitic a takový Griezmann už má taky 29 let. Jako Real má taky už hráče které bude potřeba obměnit, ale myslím, že to zvládnou mnohem líp než Barca, protože kroky vedení Barcy postrádají už delší dobu smysl.

Reagovat
dextroza_m

Oni se do toho hlavně pustili dřív než my... Dlouho bojovali s odchodem CR, ale nakonec to celkem šlape. Jen to teda nevidím na nějaký větší úspěch v LM, tam to Cristiano uměl rozhodnout i sám.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
dextroza_m

Jsi zase upadnul na hlavu? Uz je to na tobe videt...

Reagovat
pantondavo

Ja brecim pri vzpomince na CR ve vyrazovacich fazich

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

tenkrát jste to ale tak neviděli...

Reagovat
Zizou

No tak třeba já to tak nevidím ani teď.

Reagovat
valloire

To musíš bejt slepej, protože když někdo dá v 5 zápasech od čtvrtfinále playoff 10 golů, tak takovej hráč ty utkání prostě rozhodne sám. Kdo jinej by to už mohl rozhodnout, když ne on. A nejmenuje se Messi, protože tomu se o tom může jen zdát.

Reagovat
Zizou

A na ty góly mu teda vůbec nikdo nepřihrál což? Já netvrdím, že to nebyl nevídaný počin skvělého superstřelce. Ale bez svého týmu by tohle nedokázal. Čili sám to určitě nerozhodl.

Reagovat
valloire

tak když může něco rozhodovat sám Messi tím, že dá jeden gol a na další nahraje, tak o level vejš je takovej hattrick v semifinále LM

Reagovat
Zizou

Ze statistiského hlediska určitě. Jenže co je víc fotbalové? Hráč přejde s míčem na noze přes pár hráčů od poloviny hřiště a pak to někomu nasype před poloprázdnou bránu. Asistence nebo gól?

Reagovat
valloire

co dát gol z ničeho jako to umí CR?

Reagovat
Zizou

Z ničeho to umí spíš takový Suaréz. Pokud to ale teda nemyslíš tak, že CR hraje celý zápas hovno a pak dá gól.

Reagovat
valloire

Cr hraje tak, aby rozhodl zápas. Messi si chodí a s ligou jednoho týmu, takže vlastně ani proti nikomu nehrál, tak vypadne z LM.

Reagovat
Zizou

V tomhle teda aby se prase vyznalo.

Reagovat
valloire

Napsal jsi, že CR hraje v lize jednoho týmu. Logicky tam teda žádný jiný týmy nejsou, tudíž Messi vypadl proti nikomu (AS). To je umění.

Reagovat
dextroza_m

ty mi vykáš?

Reagovat
Zizou

A šlo to i bez CR. Zizou je polobůh! Myslím, že i ta odveta se City ještě bude mít grády.

Reagovat
Whitemedia

https://www.laliga.com/noticias/quien-ha-sido-el-mejor-jugador-del-campeon-de-laliga-santander-2019-20

fanoušci Chelsea, když si myslí, že za vítězství v téhle anketě přijdou další prachy

Reagovat
Greny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Whitemedia

Sorry, something went wrong.

na Balea pasuje

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Xavi

Ten musí zůstat.

Reagovat
Losinho

Bale si došel pro další trofej

Reagovat
wyqinac

Zidane's 11th trophy as coach after 209 games. A trophy every 19 games in charge of Real Madrid.

Reagovat
Zizou

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vubec nevim jak to ted diky korone bude. Jak je to s dalsi sezonou? Kdyz zacne priprava atd.

Reagovat
misinho7

no podla mna dostanu hcvilu volna a tak priprava na tu LM a uz to bude normalne pokracovat ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nasel jsem ze nova sezona zacina 12. zari. LM se bude hrat od 7.8 - 23.8. Takze asi jo. Ted chvili volno, pak priprava na LM, zapas(y) LM, pak asi zas kratky volno a priprava na novou sezonu. Z pohledu fanouska super, nebudou tam zadny dlouhy pauzy.

Reagovat
Alf14

překvapení sezony rozhodně Courtois, podlě mě tuhle sezonu patří do top 3 golmanu na světě jen pro zajímavost má úspěšnost zákroků 78%(nejlepší v La Lize) , zatímco opěvovanej Ter Stegen 72%

Reagovat
Kily8

Prekvapenie pre koho? Brankár, ktorý posadil na lavičku Čecha, ktorý fantastickým sposobom vychytal Brazíliu na MS, roky patrí k špičke....

Reagovat
valloire

to je ale díky obraně ne?

Reagovat
Alf14

Tohle je ciste procento chycenych strel co sly na branu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele