LaLiga - souhrn 37. kola

16.07.2020, 20:25, aktualizováno 16.07.2020, 23:03
Komentáře a souhrny
Real Madrid si poradil s Villarrealem a s definitivní platností si zajistil mistrovský titul. Průběžně druhá Barcelona prohrála s Osasunou. Atlético Madrid vede body ze hřiště Getafe, zatímco Real Sociedad se rozešel bez branek se Sevillou. Bilbao doma nestačilo na Leganés, který se drží ve hře o záchranu, protože Celta Vigo prohrála s Levante. Druhým sestupujícím z LaLigy je Mallorca...

Athletic Bilbao - CD Leganés 0:2

16.07.2020 21:00

Góly: 81. Miguel Ángel Guerrero, 90+4. Roger Assalé

Leganés ještě žije! O jeho osudu se rozhodne až v posledním kole, protože celek hrající o záchranu si překvapivě poradil s domácím Bilbaem. Tři body mu proti oslabenému soupeři zajistili Guerrero s Assalém.

Leganés potřeboval nutně zvítězit, aby mohl ještě doufat v záchranu. Tu ale stejně neměl ve vlastních rukách. Každopádně musel začít od sebe a tři body z Bilbaa není něco, co by soupeři zvládali levou zadní. Přesto můžeme říct, že první minuty patřily právě Leganésu. Maličký celek se ve druhé minutě dostal k míči a byla z toho rána Erasa. Ten byl sice pohotový, ale zakončoval jen nepřesně.

Mnohem lepší situaci nabídl děj v šesté minutě a opět u toho byl Eraso. Tentokrát si ve velkém vápně zpracoval míč a z druhé vlny pálil jen těsně vedle vzdálenější tyče! Ozvalo se i Bilbao. Unai López vyslal zajímavou křížnou střelu z pravé strany, ale hostující brankář Cuéllar ji dokázal vytěsnit mimo.

Velká komplikace pro Bilbao nastala ve 22. minutě. Gil si šikovně píchl míč mimo dosah obránce a z brány musel Simón. Jenže ten při zákroku vytrčil nohu tak nešťastně, že trefil kolenem Gila a sudí mu bez váhání (i přes protesty) udělil rovnou červenou kartu! Bilbao dohrávalo většinu utkání v oslabení a čekalo, s čím přijde soupeř.

Zákroky obou mužstev se ke konci první půle pořádně přiostřily, ale tempo zůstávalo pořád stejně mdlé. Leganés šel do kabin za stavu bezbrankového, který jej odsuzoval k dalšímu roku ve druhé lize. Po změně stran to hosté samozřejmě chtěli za každou cenu odvrátit. Opět se balon dostal na hranici vápna k Erasovi, který opět zkoušel tvrdou ránu. Jenže trefil brankáře Herrerína, který se dostal do hry vinou červené karty pro Simóna.

Po hodině hry o sobě dal vědět mladý útočník Williams. De Marcosův centr z pravé strany poslal Williams jen do tyče, ale jeho radost by případně byla stejně zbytečná, neb vybíhal z ofsajdu. Deset minut před koncem utkání se už ale Leganés z tolik potřebné branky mohl radovat. Miguel Ángel Guerrero po pasu za obranu překonal i Herrerína a po chvíli napětí sudí po konzultaci s videem gól uznal!

Naděje Leganésu mohl v 90. minutě definitivně zmařit Núněz, kterého oslovil přesným pasem Muniain. Jenže po Núnězově hlavičce skočil Cuéllar a parádním skokem ji vytáhl nad břevno! Stejný hráč zůstal zapomenut za obranou o dvě minuty později, ale tentokrát hlavičkoval mimo. V Leganésu bude až do příštího kola veselo, protože ve čtvrté minutě nastavení přidal druhou branku Roger Assalé. Tomu ve vápně nahrál Aviles a pro Assalého už to nemohlo být snazší.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 62. Lionel Messi - 15. José Manuel Arnáiz, 90+4. Roberto Torres

Barcelona titul letos nezíská. Jednak v souběžně hraném utkání bral všechny tři body Real Madrid a jednak Barcelona doma zklamala. Prohrála totiž s Osasunou, která se prosadila v závěru i přes oslabení.

Barcelona hrála o všechno. Dnes musela vyhrát a za určitých okolností by jí ani výhra nad Osasunou nestačila k naději na mistrovský titul. Byla jasným favoritem, Osasuna se naopak poměrně trápí, třebaže se občas dokáže vzepřít pravidlům a obere o body nějaké velké jméno. Domácí nasadili do utkání hned od začátku trojlístek Messi, Fati a Braithwaite, do hry se dostali i Puig, Roberto nebo Firpo.

Barcelona měla k dispozici hvězdně nabitou lavičku, na níž vedle sebe s povinnými rozestupy seděly hvězdy jako De Jong, Suárez nebo Griezmann. První větší šanci utkání si ale připsali hostující fotbalisté. Brankář Marc-André ter Stegen musel zasahovat po ráně z větší vzdálenosti, která mířila těsně pod břevno. Svou práci ale splnil na jedničku a podržel svůj tým.

Barcelona se taky nenechala k aktivitě dvakrát pobízet a v sedmé minutě se do míče opřel Clément Lenglet. Ten je na hřišti z úplně jiných důvodů než je střílení branek, ale tentokrát mu scházelo jen pár centimetrů k tomu, aby skóroval. Skórovali jiní. A dost překvapivě to bylo do sítě domácí Barcelony.

V 15. minutě se totiž k míči u vápna dostal bek Pervis Estupiñán, který centrem hledal nabíhající spoluhráče. Tím vyvoleným se stal José Arnáiz, který míč bombou z první poslal nechytatelně za záda Ter Stegena, čímž domácí Barcelonu úplně odrovnal!

A nemuselo zůstat u jedné branky. Po rohovém kopu se dostal na hranici šestnáctky k umístěné střele Jon Moncayola, který jen těsně minul bránu. Na opačné straně se pokusil vyrovnat Lionel Messi, který krásnou ranou orazítkoval jen břevno, od něhož se balon vrátil do autu. Barcelonu svazoval nejen nepříznivý výsledek na domácí půdě, ale bezpochyby také průběžný stav z utkání Realu, který tou dobou už vedl a stával se teoreticky mistrem.

Lionel Messi dostal ke konci první půle na levé straně vápna moc prostoru a centroval tak na zadní tyč, jenže tam se nikdo z jeho spoluhráčů nevyskytoval. Pouhé dvě minuty po změně stran se Barcelona aspoň na chvíli radovala. Messiho oblouček za obranu si totiž zpracoval útočník Martin Braithwaite, kterému se povedlo prostřelit soupeře, jenže podle mínění sudího se nalézal v ofsajdu.

Přesto se blaugranas dočkali. A opět to byl fenomenální Messi, který po hodině hry zahrál standardní situaci tak jedinečně, že míč zapadl do šibenice! O pár minut později Messi v roli asistenta hledal Suáreze, jenže střídající bomber po efektivním zakončení takovými polo-nůžkami slavit nemohl - radost mu zkazil ofsajd. Hosté nakonec nedohráli v plném počtu, když v 77. minutě dostal rovnou červenou kartu Enric Gallego, který fauloval velmi tvrdě protihráče a na trávníku strávil celkem jen šest minut.

Barcelona si ale ten pohár hořkosti musela vypít až do dna. Ve chvíli, kdy Real vyhrával 2:1, totiž ještě inkasovala! Na vlastní půdě ji pokořil Roberto Torres, který, na rozdíl od domácích obránců, jevil zájem o míč. V přečíslení už pro něj bylo snadné poradit si i s Ter Stegenem - 2:0 pro Osasunu. Hosté i díky výhře zůstávají na 11. místě.

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo Alavés 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 90+4. Loren Morón - 53. Joselu, 77. Rodrigo Ely

Deportivu Alavés se podařilo kolo před koncem soutěže zajistit si účast v nejvyšší soutěží i v příštím ročníku. Definitivně o tom rozhodla výhru na půdě Betisu Sevilla 2:1.

Fanoušky Deportiva jistě zalil ve 4. minutě utkání studený pot, kdy Borja Iglesias vstřelil první gól utkání. Naštěstí pro ně, ale nebyla branka kvůli ofsajdovému postavení uznána. Na druhé straně po sérii vyhraných hlaviček pálil Burke, jenomže jeho střele chyběla větší přesnost i razance a tak ani v tomto případě se skóre neměnilo. Ve 14. minutě pak pálil Canales a Roberto předvedl skvělý zákrok. Po čtvrthodině se hra přeci jenom trochu uklidnila a až závěr poločasu přinesl pozdvižení. Iglesias donutil Roberta k dalšímu zákroku a na druhé straně Feddal mířil na bližší tyč, kde byl připraven Martín.

Nerozhodný stav vydržel až do 52. minuty, kdy obrana Verdiblancos úplně přestala hrát a hostům stačila jednoduchá přihrávka do šestnáctky a klidné zakončení Josela, jenž znamenalo vedení. Obrovskou radost v řadách hostí vyvolala i druhá branka čtvrthodiny před koncem. Obrana Betisu při bránění rohového kopu neuhlídala Rodriga Elyho, který zblízka kopačkou vstřelil druhý gól.

Domácí ještě chtěli v závěru zápas zdramatizovat a to se jim i povedlo, ovšem příliš pozdě. Nejprve uviděl červenou kartu domácí Juanmi a to naprosto zbytečně, když dostal v rozmezí pár sekund dvě žluté karty a pak ve třetí minutě nastavení i v oslabení předvedl skvělý průnik Emerson a jeho přihrávku poslal do sítě Loren. V deseti dohrávali i hosté, když Ely ostře zajel do Aleni, byl i on "odměněn" červenou kartou. Konečný stav 2:1 pro Deportivo se však nezměnil.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Levante UD 2:3

16.07.2020 21:00

Góly: 36. Santi Mina, 45. Iago Aspas - 11. Enis Bardhi, 28. Enis Bardhi, 52. Borja Mayoral

Na pořádné problémy si porážkou od Levante zadělala Celta Vigo. Celestes prohráli 2:3 a kolo před koncem soutěže mají na sestupové pozice náskok jen jednoho bodu. Domácí to může pořádně mrzet, protože podstatnou část druhého poločasu hráli v početní výhodě.

Už to mohli mít hráči Celty Vigo za sebou. Pokud by Levante porazili, měli by záchranu v kapse a v posledním kole se nemuseli strachovat. Takto zůstává boj o záchranu stále otevřený a o posledním sestupujícím se rozhodne mezi Leganésem a právě Celtou Vigo.

Na Estadio Balaídos to nakonec byla pohledná pětigólová přestřelka, byť se předpokládal trochu opatrnější přístup, zejména z domácí strany.

V 11. minutě dostal Celtu Vigo do svízelné situace Enis Bardhi, který zůstal na vzdálenější tyči trestuhodně neobsazen a když k němu dorazila přihrávka, s lehkostí poslal balón do sítě. Celta sice okamžitě odpověděla, ale protože gólu předcházel ofsajd, pokračovalo se za stávajícího stavu. O to nepříjemnější bylo, když ve 28. minutě Enis Bardhi využil zaváhání domácí obrany a poslal Levante už do dvoubrankového trháku.

Celta Vigo neskládala zbraně a do poločasu předvedla parádní stažení manka. Nejdříve ve 36. minutě snížil po rohovém kopu Santi Mina a v nastavení srovnal na 2:2 Iago Aspas. Mina mu poslal výtečnou přihrávku do běhu, brankář hostí vyběhl až za vápno, načež Aspas udělal kličku a střelou do prázdné zakončil.

I ve druhém poločase to vypadalo na pokračování přestřelky z první půle. V 52. minutě totiž Borja Mayoral opět vrátil vedení na stranu Levante a Celta musela dotahovat. Na první pohled jí to usnadnil Jorge Miramón, který uviděl červenou kartu za tvrdý faul na Aspase, ale domácí si ani v početní výhodě nevěděli rady. Až v nastavení její tlak vygradoval vyrovnávacím gólem, který však po druhé nebyl kvůli ofsajdu uznán. Celta Vigo prohrála 2:3 a v posledním kole bude muset o prvoligovou příslušnost ještě bojovat.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid 0:2

16.07.2020 21:00

Góly: 54. Marcos Llorente, 80. Thomas Partey

Getafe musí v posledním kole o Evropskou ligu ještě zabojovat, nezvládlo totiž derby s Atléticem a po porážce 0:2 zůstalo na sedmém místě. Atleti jsou průběžně třetí, o jejich výhře rozhodli Marcos Llorente a Thomas Partey.

Větší motivaci do zápasu měli určitě domácí, kteří stále nemají jistotu evropských pohárů v příštím ligovém ročníku, zatímco Atlético už má jisté postavení v TOP 4 a tím pádem i Ligu mistrů. Lepší formou však oplývali hosté a na trávníku to nakonec potvrdili.

První poločas přinesl spíše bojovnou podívanou. Ve 12. minutě sice překonal Oblaka Jaime Mata, ale slovinského brankáře nahradil na čáře obránce Giménez. Smůlu měl i po půlhodině hry, kdy mu byl po vstřelené brance odmáván ofsajd. Ačkoliv bylo Getafe v prvním poločase snaživější, efekt to nemělo a do šaten se šlo za stavu 0:0.

Po přestávce se předvedlo i Atlético a bouřlivák Diego Costa hlavou minul branku. V 55. minutě přešli Colchoneros do rychlého brejku, který na hranici šestnáctky přízemní střelou poslal do branky Marcos Llorente. Vedoucí branku ještě přezkoumával VAR, ale žádný prohřešek nenašel.

Getafe se na žádnou odpověď nezmohlo a devět minut před koncem inkasovalo druhý gól. Po Vitolově přihrávce pod sebe zakončil Thomas Partey a i když si Soria sáhl na balón, vytěsnit ho nedokázal. Druhá branka znamenala definitivní konec naději. Frustraci z výsledku ještě projevil Allan Nyom, který se v nastavení nechal vyloučit.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 1:2

16.07.2020 21:00

Góly: 20. Juan Camilo Hernández - 45. Víctor Díaz, 69. Carlos Fernández

Mallorca je druhým sestupujícím, protože dnes večer se jí nepovedlo domácí utkání s Granadou. Mallorca sice šla do vedení poměrně brzy, ale lichotivý výsledek neudržela a po brankách Díaze s Fernándezem je o jejím konci jasno.

Mallorca měla před sebou jedinečnou šanci na zdramatizování boje o záchranu, ale k tomu potřebovala nejprve porazit hosty z Granady. A začala velmi dobře. Nejprve se obranou soupeře prodíral Ante Budimir a jeho pokus byl nakonec zablokován. Ve 20. minutě už to ale domácím vyšlo. Potřebnou branku měl na svědomí Cucho Hernández, který dostal míč do vápna, elegantně se v něm zbavil obránce Martíneze a střelou na zadní tyč překonal brankáře Silvu.

Inkasovaná branka na chvíli otupila fotbalové přemýšlení Granady, která rovněž potřebovala tři body. Vidina evropských pohárů je prostě moc lákavá. A Mallorca svému soupeři málem neochotně pomohla ke srovnání. Po centru Puertase zasáhl míč velmi nešťastně obránce Pozo, který odrazil míč do vlastní tyče!

Šest minut trvající nastavení nakonec přeci jen přineslo vyrovnání. K odraženému míči se totiž na hraně vápně dostal Víctor Díaz a na jeho umístěnou ránu k tyči neměl brankář Manolo Reina nárok. Co víc, o minutu později musel Reina čarovat, aby vytáhl dobrý lob Darwina Machíse mimo.

Mallorca začala živě také druhý poločas. Po Pozově přízemním centru z pravé strany zakončoval z hranice malého vápna Ante Budimir, jenže ten pálil jen do brankáře Ruie Silvy. O pár chvil později Darwina Machíse neobrala o míč ani trojice soupeřů, Machís ještě v pádu stihl nahrát Nevovi, jenže ten pálil mimo. Mallorca mohla přesto jít opět do vedení. Stačilo, kdyby Salva Sevilla mířil trochu přesněji a ze standardní situace netrefil jen břevno.

Definitivní rozhodnutí nastalo v 69. minutě. To totiž střelu nebo spíš ostrý centr ze strany od Montora jemně hlavou tečoval Carlos Fernández a brankář Reina už byl bez šance. Fernández to o pár minut pěkně schytal od Sedlara, který jej až surově podkopl a dostal červenou kartu. Granada dala v nastaveném čase ještě jednu branku, když Puertas ustál souboj s Alejandrem Pozem a se štěstím překonal i Reinu, ale pro ofsajd nebyl gól uznán.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 2:1

16.07.2020 21:00

Góly: 29. Karim Benzema, 77. Karim Benzema (pen.) - 84. Vicente Iborra

Vítězem neobvyklého ročníku 2019/2020 se ve španělské LaLize stal Real Madrid. Mistrovský titul si znovu zajistil po třech letech. K definitivní jistotě kolo před koncem soutěže mu stačilo porazit Villarreal a přesně to se také stalo. Výhru 2:1 vystřelil dvougólový Karim Benzema.

Real měl před utkáním všechno ve svých rukou, stačilo zvítězit nad Villarrealem a v tu chvíli by měl na čele nedostižný náskok. Hosté měli na stadionu Alfréda di Stefána o motivaci postaráno, ještě stále totiž bojují o Evropskou ligu.

Domácí neponechali nic náhodě a vykročili za vítězstvím již v prvním poločase. Po chybné rozehrávce defenzivy Villarrealu potáhl Modrić balón až k šestnáctce, rozdělil jej do strany na Karima Benzemu a ten přesným zásahem poslal Real Madrid do vedení. Real pak nechal aktivitu na soupeři, ale ten si směrem dopředu vůbec nevěděl rady a to platilo i ve druhém poločase. V 73. minutě fauloval Chakla ve vápně Sergia Ramose a Real měl k dispozici pokutový kop. Sergio Ramos ho rozehrál kuriózně jen posunutím na Benzemu, který vstřelil gól, ale rozhodčí to neuznal a nechal penaltu opakovat. Na vině měl být předčasný výběh. Druhé penalty se rovnou ujal Karim Benzema a nekompromisně zvýšil na 2:0. Krom vlastního výsledku domácím nahrával i průběh utkání mezi Barcelonou a Osasunou.

Real byl v laufu a do konce utkání měl i další šance. Po parádní Modrićově ráně se zatřáslo břevno a o dvě minuty později Villarreal vstřelil kontaktní gól. Vinent Iborra si naskočil na centr Gaspara a hlavou ho ťuknul do branky. Hosté dokonce v nastavení sahali po vyrovnání, ale Courtois výtečně zneškodnil střelu Bruna Soriana, přičemž Iborra pak netrefil prázdnou branku. Po závěrečném hvizdu propukla radost hráčů v bílých dresech, Real Madrid totiž získal svůj 34. mistrovský titul v historii.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 0:0

16.07.2020 21:00

Góly: -

Real Sociedad se dostal na průběžnou šestou příčku, protože Getafe své utkání prohrálo, zatímco La Real remizoval se Sevillou. Ani jeden z týmů se překvapivě netrefil, přesto to bylo zajímavé utkání.

Real Sociedad pořád myslel na pátou příčku, ke které mu scházely jen tři body. Ty chtěl uhrát dnes na domácí půdě proti Seville. Ta už má jistou účast v milionářské Lize mistrů a vlastně jí o moc nejde. Tomu odpovídala i základní jedenáctka, do níž se vešli například Franco Vázquez nebo Nemanja Gudelj. Od prvních minut se hrál spíš pomalejší fotbal, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat první chybu.

Do šestnáctky domácího celku se naběhl Joan Jordán, který se pokusil o přihrávku pod sebe. Tu však domácí obrana zablokovala včas. Poradila se také o chvíli později s ranou Ólivera Torrese, který pálil z hranice vápna. A do třetice se o ránu z větší vzdálenosti pokusil Suso, hráč, kterého díky automatické kvalifikaci do pohárů čerstvě Sevilla vykoupila z AC Milán.

Sevilla nikam výrazně nespěchala a spíš čekala, s čím přijde její sok. Ve 42. minutě mu to málem vyšlo. Záložník Mikel Merino si zpracoval míč hrudí do pohybu a následně poslal míč tvrdou ranou pod břevno. Tam však zasáhl pozorný brankář Bounou, jenž krásný projektil ještě hezčím zákrokem poslal nad bránu.

Jinak toho první poločas moc nenabídl a zůstal jasně za očekáváním. Po změně stran se na domácího brankáře hnal Franco Vázquez, ale na poslední chvíli byl odzbrojen těsně předtím, než stačil vypálit. K odraženému míči se dostal Suso, jenž po kličce vnikl do pravé části šestnáctky. Jeho zakončení ale postrádalo přesnost a vlastně i razanci.

Někdy tou dobou se Sevilla dozvěděla, že Atlético Madrid vede v souběžně hraném utkání, takže třetí příčka se jí vzdaluje. Ale na tempu to nic nezměnilo. Naopak, po hodině hry dostal míč do šestnáctky Cristian Portugués, který udělal s míčem pár kroků a napálil balon do břevna! To byla taky jeho poslední akce, protože vzápětí ho střídal mladý kanonýr Isak.

Sevilla vymyslela dlouhý pas do šestnáctky, za nímž se vydal Joan Jordán. Tomu ale šanci na skórování sebral vybíhající brankář Moyá. Real Sociedad se málem dočkal branky v 70. minutě, kdy se po nádherném pasu za obranu řítil na brankáře osamocený Willian José. Jenže Bounoua nepřehodil a jen zklamaně ukryl hlavu do dlaní.

Podobné pocity zřejmě zažíval i jeho mladší parťák Alexander Isak, kterému právě José nahrával. Devět minut před koncem ale útočník Realu Sociedad pálil jen těsně vedle tyče. Sevilla mohla definitivně rozhodnout v nastavení. Luuk de Jong po zisku míče utíkal na polovinu soupeře, kde předložil míč Munirovi. Ten ale ztroskotal na skvělém brankáři!

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 1:0

16.07.2020 21:00

Góly: 17. Kévin Gameiro

Valencia si v nevzhledném utkání poradila s posledním Espanyolem tím nejtěsnějším rozdílem. O jedinou branku utkání se už v 17. minutě postaral útočník Kévin Gameiro.

Valencia dostala ideální šanci na tři body, které si moc přála, aby se trochu posunula tabulkou. Její dosavadní sezona je totiž velmi negativní, dost možná podobně jako v případě sestupujícího Espanyolu. Proti demotivovanému soupeři to měli Netopýři velmi snadné, alespoň podle papírových předpokladů. Valencia je ale začala velmi rychle naplňovat.

O první šanci utkání se postaral Ferrán Torres, který dostal až moc prostoru u lajny a rozhodl se dělat hostujícím obráncům potíže. Na poslední chvíli jej ale dokázali zpacifikovat, aniž by mladý talent vystřelil na bránu. Na první trefu jsme nemuseli čekat moc dlouho, Valencia ji vsítila po první ráně na branku. Po krásném pasu od Torrese do vápna si na míč naběhl veterán Kévin Gameiro a po zpracování míče jej napálil za záda brankáře Lópeze - 1:0.

Francouzský kanonýr se do šance dostával také o pár chvil později, když ho krásným pasem oslovil Soler. Jenže tentokrát mu radost pokazil Bernardo, který mu balon upálil pod nohama. Espanyol se dopředu moc nehnal, věděl, že mu vlastně o nic nejde. Deset minut před koncem ale mohl srovnat. Pas za obranu si našel nejefektivnější útočník katalánského klubu Raúl de Tomás, který ale ztroskotal na perfektním zákroku brankáře Cillessena!

Velkou šanci spálila také Valencia. Ve 38. minutě Lee Kang-in vyslal za obranu Kévina Gameira, který se vytlačil mimo střelecký úhel, takže se rozhodl pro střelu. A dobře udělal, protože našel Ferrána Torrese. Ten však z druhé vlny bránu úplně minul! Krátce po změně stran domácí obrana chybovala, když Kondogbia našel zpětným pasem jen naběhnutého De Tomáse. Ten však ztroskotal na pozorném obránci Costovi.

Hosté mohli vyrovnat v 57. minutě, když se do míče najednou opřel Embarba. Jeho tvrdou ránu ale zachytila tyč za zády Jaspera Cillessena. Valencia držela důležité vedení o jednu branku a nehodlala se ho vzdát. Celou situaci jí dost zkomplikoval vlastní hráč. V 90. minutě totiž Costa nesmyslně fauloval Melenda bez zájmu hrát míč a sudí mu nejprve ukázal žlutou. Jenže po přezkoumání situace u videa změnil verdikt a Costu vyloučil!

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Valladolid 3:1

16.07.2020 18:30

Góly: 21. Pedro Bigas, 28. Takashi Inui, 90+2. Pablo de Blasis (pen.) - 71. Sergi Guardiola

Fotbalisté Eibaru se rozloučili s domácím prostředím v této sezoně výhrou nad Valladolidem 3:1. Porážka hosty nemusí tolik mrzet, neboť před posledním kolem už jsou zachráněni.

Oba celky už měly před utkáním jistotu záchrany, a tak mohly hrát uvolněně. V prvním poločase to bylo znát, jak Eibar, tak i Valladolid se snažily směrem dopředu něco vymyslet a postupně přibývalo šancí.

Ve 12. minutě nedosáhl na centr na zadní tyči hostující Moyano a o dvě minuty později před Rodríguezem neuspěl ani Sandro Ramírez. Efektivnější byl v tomto případě Eibar, který šel ve 21. minutě do vedení. Na centr Pedra Leóna si naskočil Pedro Bigas a domácí vedli 1:0. Tento stav navíc netrval dlouho a o sedm minut později domácí zvýšili na 2:0. Nutno podotknout, že jim to Valladolid hrubými chybami dovolil. Fede zahrál špatnou malou domu, brankář navíc podklouzl a Takaši Inui neměl problém dopravit balón do sítě. Eibar měl i další šance, ale Leónovu hlavičku Caro lapil.

Valladolid potřeboval o přestávce nějaký impuls a toho se dočkal v podobě příchodu Sergiho Guardioly, nicméně aktivnější zůstávali domácí. Technický pokus Leóna skvěle vyrazil Caro a De Blasisovi chyběl ke třetímu gólu opravdu kousek.

A tak nakonec udeřilo na druhé straně. Rodríguez fauloval ve vápně Ünala a Valladolid měl k dispozici pokutový kop. Nově příchozí Sergi Guardiola ho proměnil a snížil z pohledu Valladolidu na 1:2. Hosté pak výrazně ožili a závěr zápasu byl plný nevyužitých šancí. Bylo to kdo s koho, buď Valladolid vyrovná, nebo Eibar přidá třetí gól. Stalo se to druhé, ve druhé minutě nastavení fauloval Nacho Martínez Charlese a další nařízenou penaltu proměnil Pablo De Blasis.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid37268368:2386
2.FC Barcelona37247681:3879
3.Atlético Madrid371815450:2669
4.Sevilla FC371813653:3467
5.Villarreal CF371761459:4957
6.Real Sociedad371671455:4755
7.Getafe CF3714121143:3654
8.Granada CF371581448:4553
9.Valencia CF3714111246:5253
10.Athletic Bilbao3713121241:3451
11.CA Osasuna3713121244:5251
12.Levante UD371371746:5346
13.SD Eibar371191739:5242
14.Real Betis3710111648:5841
15.Real Valladolid378151430:4339
16.Deportivo Alavés371091834:5439
17.Celta Vigo377151537:4936
18.CD Leganés378111828:4935
19.RCD Mallorca37952338:6332
20.Espanyol Barcelona37592327:5824

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (331)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele