LaLiga - preview 14. kola

15.12.2020, 08:57, aktualizováno 20.12.2020, 09:28
Previews
Estadio Municipal de Ipurua (© AFP)
Real Madrid už zase sbírá výhry a pro další cestuje do Eibaru, díky třem bodům by se dotáhl na vedoucí Atlético. Trápící se Getafe jede do Cádizu, Celta Vigo přivítá Deportivo Alavés a Granada poměří síly s Betisem...
Celta Vigo - Deportivo Alavés  (neděle 14:00)
První zápasy nové sezony Celtě vůbec nevyšly a vedení sáhlo k razantnímu kroku - výměně trenéra. A světe div se, novic na lavičce Celty zatím předvádí parádní výkony! Další tři body bude chtít získat proti Deportivu Alavés.

Eduardo Coudet. Tohle jméno mají fanoušci populárního celku z Galicie obzvlášť rádi. Poté, co v klubu skončil trenér Óscar García, našlo vedení tohoto argentinského kouzelníka a pověřilo ho zlepšením klubové pozice. A ono to vychází! Při premiéře na lavičce sice dostal čtyři branky od Sevilly, ale poté se mu povedlo vyhrát tři další kola v řadě. K tomu Celta nadělila pět branek UD Llaneře v Copa del Rey.

A tým, který měl problémy s defenzivou, nedostal branku už ve třech minulých kláních. A to se stále nemůže spolehnout na Vázqueze, Juncu, Minu nebo Álvareze. Hosté jsou na tom početně obdobně, protože jim schází Pons, García, Laguardía a Navarro.

Ani Deportivo sice nehraje špatně, jenže sbírá body velmi pomalu. Na kontě jich má jen 14 a ze třinácti duelů vyhrálo jen třikrát. Naposledy prohrálo i s předposlední Huescou.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Aidoo, Olaza - Méndez, Tapia, Beltrán - Suárez - Nolito, Aspas
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Marin, Ely, Lejeune, Duarte - Peleteiro, Andrés, Pina, Rioja - Lucas Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.96 - 5.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Real Betis  (neděle 16:15)
Na Estadio Nuevo los Cármenes přivítají fotbalisté Granady trápící se Real Betis. Aktuálně jsou na tom oba celky prakticky stejně, v tabulce je od sebe dělí jen dva body a i forma je obdobná. Z posledních dvou kol vyválčily čtyři body.

Granada zažila v listopadu výsledkový útlum. V domácí soutěži ani jednou nevyhrála a spadla mimo pohárové příčky. Těšit ji mohly alespoň úspěchy na evropské scéně a díky konečnému druhému místu ve skupině nebude v jarních bojích Evropské ligy chybět. Zpátky však k LaLize. Před týdnem Granada po delší době zvítězila, když skolila jedinou brankou domácí Elche a pohodu si přenesla i do Copa del Rey, kde v prvním kole porazila AD San Juan 2:0.

Prakticky stejně si vedl Real Betis. V Pamploně nad Osasunou zvítězil před dvěma týdny a v minulém kole remizoval s Villarrealem 1:1. Výsledky pak potvrdil v Coppa del Rey a UCAM Murcia zdolal 2:0. Jedenácté místo je ale stále hluboko pod možnosti a cíle Betisu a tým trenéra Manuela Pellegriniho chce postoupit v tabulce výrazně výše.

Betis čeká v neděli těžká zkouška, protože Granada nepatří mezi jeho oblíbené soupeře. V Granadě vyhrál naposledy v roce 2013, doma jí pak zdolal o tři roky později a to byla zároveň poslední výhra ve vzájemných soubojích. Loni Granada na vlastním stadionu udolala Betis 1:0 a v Seville se hrálo smírně 2:2.

Granadě bude nadále chybět Neyder Lozano, Jesús Vallejo, Montoro a Díaz, což jsou pochopitelně citelné ztráty. Na druhé straně bude oslaben i Betis a to o Camarasu a především záložníka Sergia Canalese.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Neva, Sánchez, Duarte, Foulquier - Gonalons, Milla, Herrera - Suárez, Soldado, Machís
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Carvalho, Guardado, Rodríguez - Ruibal, Iglesias, Fekir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.36 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Getafe CF  (neděle 18:30)
Čtyřbrankový debakl budou chtít doma odčinit fotbalisté Cádizu a v rámci 14. kola k tomu mají ideálního soupeře - trápící se Getafe. Madridský celek loni i předloni bojoval v popředí tabulky, letos je ale zatím na sestup. Po sedmi zápasech bez výhry spadl až na osmnácté místo. Dokáže se z této šlamastiky na půdě Cádizu vyhrabat?

Getafe v minulých sezonách a Getafe v aktuálním ročníku, to jsou dva zcela odlišné týmy. Pepemu Bordalásovi se nepodařilo nastavenou laťku udržet a jeho celek má po dvanácti odehraných kolech problémy. Po porážce se Sevillou spadl už na sestupové osmnácté místo a bije na poplach.

Přitom ještě v polovině října porazil slavnou Barcelonu, ale pak už si tři body nepřipsal. Getafe musí zabrat a nejlépe hned na hřišti Cádizu, kde se mu to v historii nikdy nepodařilo. Vzájemných soubojů a ještě k tomu na nejvyšší úrovni nebylo mnoho - pouze dva v roce 2006. Oba celky se pak naposledy utkaly v ročníku 2016/2017 v rámci druhé nejvyšší soutěže.

Cádiz bude mírnějším favoritem, i když i jemu jaksi dochází dech. Jedna výhra za pět kol znamenala sešup na osmé místo, což je samozřejmě pořád přijatelnější, než pozice Getafe. Také Cádiz nedokázal potvrdit vítězství s Barcelonou a v dalším kole schytal od Celty Vigo pořádný debakl 0:4.

Cádizu bude chybět pouze dlouhodobě zraněný Luisimi Quezada, jinak je kádr kompletně připraven. To platí i pro hosty z Madridu, kterým bude scházet potrestaný Chema Rodríguez.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Cala, Fali, Iza - Perea, Fernández, Jonsson, Sánchez - Negredo, Lozano
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Cabaco, Dakonam, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Hernández, Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.45 - 2.88 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Real Madrid  (neděle 21:00)
Od porážek se Šachtarem Doněck v Lize mistrů nebo Deportivem Alavés v LaLize uběhly tři týdny a během nich Real Madrid úplně otočil kartu. Nejenže v milionářské soutěži odvrátil hrozící blamáž a postoupil, ale zmátořil se i v domácí soutěži a zaznamenal tři výhry v řadě. Pro další cestuje do Eibaru, kde před dvěma roky nečekaně pohořel.

Real Madrid se zvedá a trenér Zinédine Zidane ustál další tlak na jeho osobu. Vyhazov mu hrozil jednak za výkony v Lize mistrů, ale také za nepřesvědčivé výsledky v rámci LaLigy. Nyní je všechno jinak. Bílý balet proklouzl do osmifinále Ligy mistrů a ve španělské nejvyšší soutěži zaznamenal tři výhry v řadě a ne jen tak ledajaké. Zvítězil v Seville 1:0 a doma porazil i městského rivala a vedoucí tým tabulky Atlético Madrid 2:0. A konečně tři body získal i v minulém kole nad Athleticem po výhře 3:1. Madridský gigant je, zdá se, zpátky a pokud zvítězí i v Eibaru, dotáhne se bodově na Atlético Madrid. Městský rival však bude mít ještě dva neodehrané zápasy k dobru.

Bílý balet porazil Eibar třikrát v řadě, ale jednu nepříjemnou vzpomínku si nese v sobě. V listopadu 2018 prohrál nečekaně vysoko 0:3. Šlo o jedinou výhru Eibaru ve vzájemných soubojích, jinak má Real Madrid výrazně navrch.

Eibar je v tabulce až třináctý, ale celkově si nevede vůbec špatně. Především pak pravidelně boduje. Domácí prohráli za deset kol jen dvakrát, na druhou stranu hned pětkrát remizovali a to je ten důvod, proč se v tabulce pohybují pořád tak nízko. Poslední dvě remízy ale k zahození nejsou - doma s Valencií 0:0 a venku na půdě druhého Realu Sociedad 1:1.

Domácí tým je oslaben o několik hráčů. Nejrůznější zdravotní problémy mají Cote, Quique González a Rober Correa. K dispozici nebude ani Esteban Burgos, který si odpykává karetní trest. Zidanovi se postupně dává dohromady celý kádr, ale v Eibaru nebude hrát Isco, Vinícius Júnior a ani Eden Hazard.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rodrígues, Bigas, Arbilla, Pozo - Gil, Diop, Expósito, Inui - Muto, García
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Vázquez, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.63 - 4.37 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Elche CF  (sobota 14:00)
Sobotní program 14. kola LaLigy je nabitý několika zajímavými duely a hned ten první předznamenává atraktivní podívanou. I když zřejmě trochu jednostrannou, protože Elche jede na půdu Atlética jako jasný outsider.

Atlético má co napravovat. Minulé kolo mu totiž vůbec nevyšlo podle představ a colchoneros museli skousnout hořkou pilulku. Prohráli totiž prestižní madridské derby s Realem, na nějž objektivně prostě neměli. Nedali mu ani jednu branku a sami dostali dvě, což se stává jen zřídkakdy. Do té doby totiž jeho obranu překonal soupeř jen ve dvou případech.

Pořád ale platí, že právě Atlético má tu úplně nejvíc nejlepší obranu v LaLize, následované prvním Realem Sociedad, který zažívá famózní sezonu. Stejně tak ale Atlético. Je sice druhé, ale má stejný počet bodů jako první tým a navíc poměrně důležitý bonus - odehrálo totiž hned o dva duely méně než La Real a většina jeho bezprostředních sousedů. Atlético vyhrálo už osm duelů z jedenácti a minule to byla teprve jeho první porážka v ročníku.

Do duelu s nováčkem půjde Atlético bez Herrery, Costy, Giméneze a Sáncheze. Hosté si zas musí poradit bez zraněného útočníka Carrilla.

Elche v Madridu nikdy nevyhrálo a teď taky není pravděpodobné, že by se mu to povedlo. V současné době přebývá až na 14. místě, byť odehrálo stejně jako Atleti jen 11 duelů. Jeho obrana sice není nejhorší, ale útok by se měl probudit, pokud nováček pomýšlí na záchranu. Decimovaný mnoha delšími absencemi se útok Elche zatím zmohl jen na pouhých devět vstřelených branek, což je spolu s Eibarem a Getafe vůbec to nejnižší číslo všech prvoligových účastníků. Minule prohrálo těsně s Granadou, rozhodla jediná branka.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Felipe, Hermoso - Llorente, Koke, Saúl, Ferreira-Carrasco - Félix, Suárez
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Verdú, González, Josema - Guti, Marcone, Fidel - Morente, Boyé, Milla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 6.77 - 21.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 16:15)
Barcelona v posledních dvou kolech bodovalo naplno a stoupat tabulkou hodlá i nadále. Stále je totiž na místech mimo Ligu mistrů. Možného zaváhání a herního trápení se pokusí využít Valencia, která má ale s tabulkou sama dost svých vlastních starostí.

Stadion Camp Nou hostí v sobotu odpoledne velmi atraktivní duel svou známých zástupců španělského fotbalu a evropského formátu. A ani jeden ze soupeřů v tabulce není na místě, na nějž je zvyklý. Především Barcelona letos strádá a nedaří se jí. Po příchodu trenéra Ronalda Koemana se věci sice trochu začaly zlepšovat, ale problémů mimo hřiště ani na něm moc neubylo.

Aktuálně pátý tým ligy sice odehrál menší porci zápasů, nicméně ani při jejich dohrání by první nebyl. Na čele LaLigy totiž sídlí Atlético Madrid, které má o šest bodů víc než blaugranas a navíc odehrálo o jedno utkání méně. Na rozdíl od Barcelony si připsalo jen jednu jedinou porážku, zatímco Barcelona stihla už čtyři. Když k tomu přidáme dvě remízy, vyjde nám, že v polovině svých utkání Barcelona ztratila body. Což není zrovna její styl.

Naposledy ve 12. kole ji šokoval Cádiz, který nad favoritem utkání vyhrál 2:1. Poslední dobou se ale věci vrací zase do normálu. Trenér Koeman sice hodně fanoušků stále irituje nasazováním hráčů, kteří se do jeho systému zas tak moc nehodí nebo neustálou potřebou hrát se dvěma pivoty či nasazováním Braithwaitea.

Ale ve dvou minulých kolech si Barcelona připsal plný počet bodů. Nejprve přetlačila Levante a následně si ve výjimečně odehraném utkání 19. kola poradila i s dosavadním lídrem tabulky, Realem Sociedad. Do konce roku čeká Barcelonu ještě Valencia, Real Valladolid a Eibar, čili tři hratelní soupeři. Pokud by se jí povedlo získat všech devět bodů, pak by do roku 2021 vstupovala ve velmi dobrém postavení.

Pro utkání s Los Che Barcelona stále nemůže využít služeb Fatiho, Dembélého, Piquého ani Roberta. I Valencia má několik vážných a dlouhotrvajících absencí, mezi něž patří Gameiro s Cillessenem. Toni Lato se navíc nakazil koronavirem, takže k dispozici taky nebude. K tréninku se ale vrátil obránce José Gayá.

Valencia taky nemá zrovna dobrou fazónu. Ze třinácti odehraných duelů se jí povedlo získat jen ubohých 14 bodů. To jí stačí až na průběžné dvanácté místo. Ve 13. kole si Valencia jen rozdělila body s Bilbaem a to, že v Copa del Rey postoupila přes celek Terrassa FC, jí zas tak moc optimismu nedodá. Navíc je pravda, že na Camp Nou si proti domácí Barceloně připsala tři body jen dvakrát za posledních deset let. Dokáže se Graciův tým postarat o překvapení na půdě favorita?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, Araujo, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets - Messi, Pedri, Braithwaite - Griezmann
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Domenech - Wass, Paulista, Diakhaby, Gayá - Musah, Račić, Soler, Guedes - Vallejo, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.75 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Villarreal CF  (sobota 18:30)
Už víc jak měsíc nedokázali fotbalisté Villarrealu v LaLize zvítězit, na druhou stranu od drtivé porážky s Barcelonou koncem září nenašli přemožitele a společně s Atléticem mají na kontě jen jednu porážku. Předposlední Osasuna by tak neměla představovat vážnější překážku.

Osasuna je v tabulce až devatenáctá, což zapříčinilo pět porážek z šesti posledních kol. Domácím se vůbec nedaří, přesto se v úterý zablýskalo na lepší časy. Los Rojillos nastříleli v pohárovém zápase Tomaresu šest branek a po jednoznačné výhře zamířili do dalšího kola. Nicméně Villarreal není Tomares a v sobotu se dá očekává mnohem složitější utkání. Před rokem Osasuna svého hosta porazila 2:1 brankami Roncaglii a Ávily a celkově s ním má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Šest gólů v týdnu naděloval i Villarreal. Žlutá ponorka si smlsla nad Leioou a také ona nebude ve druhém kola Coppa Italia chybět. O její dlouhé neporazitelnosti už šla řeč, nicméně poslední čtyři kola skončila remízou a díky tomu má na čtvrtém místě už jen dvoubodový náskok na Barcelonu. A co víc, Katalánci mají o jedno odehrané utkání méně.

Připomeňme také, že Villarreal prošel do jarní fáze Evropské ligy. Základní skupinu ovládl suverénně po pěti výhrách a jedné remíze a ve vyřazovací fázi se utká s nebezpečným Salzburgem.

Osasuně bude scházet jeden ze strůjců posledního vítězství Chimy Avila a k dispozici nebudou ani Jony a Lucas Torró. Velká marodka v současnosti trápí Villarreal. Trenér Unai Emery nemůže počítat s Carlosem Baccou, Francisem Coquelinem, Albertem Morenem, Pacem Alcácerem, Vicentem Ibborou a suspendovaným Alfonsem Pedrazou. Absence tolika klíčových hráčů už může být fatální, ale Emery doufá, že hráči, kteří dostanou příležitost utkání zvládnou.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Pérez, Hernández, David García, Vidal - Rubén García, Sanjurjo, Moncayola, Torres - Budimir, Calleri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Costa - Parejo, Foyth, Trigueros - Chukwueze, Moreno, Kubo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.84 - 3.37 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (sobota 18:30)
Po porážce na Camp Nou se Real Sociedad ocitl na druhém místě tabulky se stejným počtem bodů jako má vedoucí Atlético Madrid, nicméně Colchoneros mají rovnou tři zápasy k dobru. To vše není tolik podstatné, jako fakt, že Baskové nevyhráli už sedm soutěžních zápasů v řadě. Dokáží to v Levante napravit?

Real Sociedad bude na Ciutat de Valéncia v roli favorita, ovšem jeho současná forma není bůhvíjaká. Baskové se stále drží v popředí tabulky, ale jejich série bez vítězství se prodlužuje. Ve středu hosté prohráli na Camp Nou 1:2, přestože měli na to zápas minimálně zremizovat. Katalánce v závěru zápasu výrazně podržel brankář ter Stegen. V LaLize to byla čtvrtá bodová ztráta v řadě, přičteme-li k tomu i zápasy Evropské ligy, je to už sedm zápasů bez výhry.

Hosté se teď pokusí vrátit na vítěznou vlnu v Levante, odkud celkem pravidelně vozí alespoň bod. Remízou 1:1 skončil duel z minulé sezony, v té předminulé pak Real Sociedad dokonce vyhrál 3:1.

Levante se v tomto ročníku LaLigy zatím trápí, i když poslední týdny už vypadaly nadějně. Domácí ligová výhra nad Getafe 3:0 a jasný postup přes Murciu (5:0) v Copa del Rey pozvedli týmu sebevědomí, z kterého teď budou čerpat proti Realu Sociedad. Minimálně před Vánocemi chtějí Granotas vystoupit ze sestupového pásma a napravit tím zpackaný začátek.

Levante bude scházet trio hráčů - Enis Bardhi, José Campaňa a Cheick Doukouré. Na druhé straně je situace výrazně horší. Adnan Januzaj, Luca Sangalli, Aritz Elustondo a David Silva zůstávají zranění. Fit není ani Mikel Oyarzabal a to už pro Imanola Alguacila znamaná problém.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Coke - Melero, Vukčević, Malsa, Frutos - Martí, Gómez
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Zubeldia, Normand, Muňoz - López, Zubimendi, Merino - Portu, Isak, Barrenetxea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.45 - 3.50 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Real Valladolid  (sobota 21:00)
Posledním duelem, který je v plánu v sobotu, je utkání Sevilly s Realem Valladolid. Je to duel dvou týmů, které rozhodně nejsou spokojené se svým současným postavením. Domácí Sevilla je stále na příčkách mimo Ligu mistrů a Valladolid má co dělat, aby neskončil na posledních třech příčkách.

Sevilla aktuálně opět ochutnala, jaké to je účastnit se bojů nejprestižnější klubové soutěže světa a Ligy mistrů se nehodlá vzdát ani v dalším ročníku. Pokud se do ní ale chce dostat, bude muset své výkony o poznání zlepšit. Nyní je až na šestém místě. Je pravda, že odehrála jen 11 zápasů, takže třeba v porovnání s druhým Realem Sociedad má o tři zápasy méně, ale v lize se jí nedaří tak, jak byla zvyklá.

Za těch jedenáct duelů se jí totiž povedlo vyhrát jen šestkrát a připsala si na své konto už čtyři porážky. Ofenziva tentokrát nepatří mezi ty největší zbraně výběru trenéra Lopeteguiho, ale na obrannou součinnost je radost pohledět. Sevilla zatím dostala jen devět branek, což z ní dělá třetí nejlepší defenzivu celé ligy.

Stále se ale potýká s rozsáhlou marodkou. V tuto chvíli jsou na ní Vaclík, Escudero, Navas, Rakitić nebo El Haddadi. Hosté z Valladolidu musí nechat doma Olivase, Janka, Sáncheze a Péreze.

Poslední soutěžní utkání jim muselo aspoň trochu zvednout náladu, protože v rámci poháru rozstříleli Cantolaguu 5:0. V lize už to ale taková paráda není. Real Valladolid vyhrál ve třinácti duelech jen třikrát, nasbíral zatím 13 bodů a to mu stačí až na 17. příčku. V rámci letošní soutěže se mu ještě ani jednou nepovedlo udržet čisté konto, takže je jasné, na čem musí trenér Sergio zapracovat.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Vidal, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Ariel, Fernando, Jordán - Suso, De Jong, En-Nesyri
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Hervías, Fernández, González, Martínez - Orellana, Mesa, Alcaraz, Plano - Weissman, De Souza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.44 - 8.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - SD Huesca  (pátek 21:00)
Bilbao má za sebou nepříjemný cyklus čtyř bodových ztrát, který chce co nejdřív ukončit. Oproti svému soupeři bude mít jednu nevýhodu, protože na rozdíl od Huescy hrálo o utkání víc. Přesto je v tomto duelu stále velkým favoritem.

Bilbao je jedním ze čtyř týmů, kterých se týkalo přeložené 19. kolo LaLigy s původním termínem v lednu příštího roku. Z důvodů nasazení do finálového turnaje ve stejný termín však Bilbao svůj duel 19. kola odehrálo již toto úterý. Takže sil mu moc nezbývá. Navíc muselo proti Realu hrát prakticky celé utkání v početním oslabení po vyloučení Raúla Garcíi, což hráčům na silách zrovna nepřidá.

Kromě toho s Realem Bilbao prohrálo, dostalo v závěru tři branky a prodloužilo svou již tak smutnou sérii. Na kontě má aktuálně třináct odehraných zápasů, během kterých nasbíralo dohromady jen 14 bodů a patří mu až třináctá příčka. Tedy pozice dost daleko od vysněných pohárů, jejichž absence klub dost frustruje. Evropských pohárů se totiž Bilbao účastnilo naposledy v sezoně 2017/2018.

Bilbao aspoň sází na dobré skóre s Huescou. Když budeme počítat i pohárová klání, tak se oba kluby utkaly čtyřikrát. A třikrát z toho Bilbao vyhrálo. Navíc má téměř prázdnou marodku, protože na ní je jen Peru Nolaskoain. Hosté jsou v trochu náročnější situaci, protože jim před duelem s Bilbaem schází trojka Ramírez, Doukouré a Valera.

Huesca sice dva poslední duely vyhrála, když si v lize poradila s Alavésem a přidala k tomu také pohárovou výhru nad Marchamalem, ale jinak se jí nedaří. Doposud se nováček radoval jen z jediné výhry a není divu, že mu patří až předposlední místo.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Núñez, Martínez, Berchiche - Vesga, García - Williams, Muniain, Berenguer - Villalibre
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Maffeo, Pulido, Siovas, Galán - Rico, Mosquera - Ferreira, García, Ontiveros - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.38 - 4.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid1182121:426
2.Real Sociedad1475224:826
3.Real Madrid1382322:1326
4.Villarreal CF1357116:1222
5.FC Barcelona1262423:1220
6.Sevilla FC1161413:919
7.Granada CF1253415:2018
8.Cádiz CF1353511:1718
9.Celta Vigo1344517:2016
10.Real Betis1351715:2416
11.SD Eibar133649:1015
12.Valencia CF1335519:1914
13.Athletic Bilbao1342715:1714
14.Elche CF113539:1114
15.Deportivo Alavés1335511:1414
16.Getafe CF123459:1413
17.Real Valladolid1334614:2013
18.Levante UD1225513:1611
19.SD Huesca1318412:2011
20.CA Osasuna1232710:1811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele