Láďa by si musel ruce useknout, komentoval nařízenou penaltu kapitán Souček

Dnes, 09:21
Aktuality
Tomáš Souček a rozhodčí Guillermo Cuadra Fernández (© Sergei GAPON / AFP)

Kapitán Tomáš Souček bod za remízu 1:1 v utkání Ligy národů s Ukrajinou bral, přestože čeští fotbalisté v jejím domácím azylu ve Vratislavi ztratili vedení. Devětadvacetiletý záložník West Hamu zpochybnil penaltu, z níž soupeř srovnal, v Anglii by podle něj rozhodčí takový pokutový kop za ruku nenařídili. Souček si v rozhovoru s novináři pochvaloval říjnový sraz a věřil, že v listopadu s mužstvem udrží první místo ve skupině.

Po pátečním vítězství 2:0 nad Albánií národní tým znovu neprohrál a posunul se o bod do čela tabulky. "Uvidíme po posledním zápase, jestli jeden bod stačí, ale musíme s ním být spokojeni. Ze srazu máme čtyři body a hráli jsme s dvěma těžkými soupeři. Vidíme sílu Ukrajiny. Šance měly oba týmy. My dali hezčí gól, oni ze sporné penalty. Je to škoda, mohli jsme i vyhrát. Ale s respektem k soupeři bod bereme," řekl Souček.

Ukrajinci srovnali v 53. minutě z penalty, kterou španělský rozhodčí Guillermo Cuadra Fernández nařídil za ruku obránce Ladislava Krejčího. "Nerozumím tomu. Musel by si ruce useknout. Láďa na hřišti říkal, že rukou nehrál, já to viděl podobně jako on. Musím se na to sám podívat. Měli tu video, tak by neměli dělat chyby," podotkl Souček.

"Byla to škoda, říkal jsem si, že (Láďa) má klidný balon před gólmanem. V Anglii by se takové ruce určitě nepískly, tam jsou proti tomu, nastřelené zblízka nebo v přirozeném pohybu. Ale tady to rozhodčí pískl a nehledě na video bylo vidět, že si chce stát za svým," dodal rodák z Havlíčkova Brodu.

Skóre v 18. minutě svou první brankou v reprezentačním "áčku" otevřel záložník Lukáš Červ. "Jsem za něj rád. Slyšel jsem nějaké posměšky, že by měl zlepšit oslavu po gólu. Ale ne, je to dobrý kluk a svými výkony v klubu i tady si zaslouží, aby ve středu zálohy byl," poukázal Souček na Červův oslavný úprk po gólu.

Střelce za premiérovou branku nemine zápisné. "Já nejsem pokladník, jen dozorčí. Od toho jsou Lukáš Provod s Vláďou Coufalem, takže myslím, že ti se o to postarají rovnou cestou domů," usmál se Souček.

Český kapitán se těsně před Červovou trefou srazil s křídelníkem Oleksijem Huculjakem, který se zranil a musel střídat. "Šel jsem hned za ním, jestli je v pohodě. Omluvil jsem se mu. Faul to nebyl, ale řešil jsem, jak je na tom. Prý jel do nemocnice na vyšetření, jestli nemá otřes mozku nebo něco dalšího. Mám na něj číslo, tak se s ním spojím," avizoval Souček.

Vyzdvihl Červův přínos pro tým. "Jeho a Šulcíka (Pavla Šulce) musím pochválit, jak jsou poctiví a běhaví, ale zároveň i fotbaloví. V posledních třech zápasech jsme teď měli střed pole celkem pod kontrolou. Každým zápasem tým v ustálené sestavě roste," podotkl Souček.

Český celek od debaklu 1:4 v Gruzii v úvodním duelu Ligy národů třikrát po sobě neprohrál a kapitán věří, že zlepšení potvrdí v listopadu. Případné vítězství ve skupině může vedle postupu do elitní divize A přinést i účast v play off o mistrovství světa.

"Jsme první v tabulce a chceme, abychom tak skončili. Máme rok a půl do mistrovství světa, všichni se tam chceme dostat. Nechceme žádný zádrhel, jen pokračovat v tom, co jsme teď začali," přál si Souček.

"Byl obrovský průšvih v Gruzii, ale zvrátili jsme to. S posledními třemi zápasy jsem naprosto spokojen. Cítím, že tým teď má dobrou energii. Ale je před námi listopadový sraz, který musíme zvládnout," doplnil.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Česko
4
2
1
1
7 : 7
7
2
Gruzie
4
2
0
2
5 : 3
6
3
Albánie
4
2
0
2
3 : 4
6
4
Ukrajina
4
1
1
2
5 : 6
4

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
zorz767

Tak ať mají hráči kolem těla pásek, který jim bude ruce držet u trupu a budou hrát s tím. Tak by se mohl problém rukou od těla jednou pro vždy vyřešit.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Remt

Jj hlavně házení autů by pak bylo velmi komfortní

Reagovat
Seydou Doumbia

házel by trenér

Reagovat
Vinci

WTF, vždyť to byla úplně jasná penalta

Reagovat
Bakary3

tady to nebyla žádná situace, že by nemohl reagovat, bylo to nastreleny nebo tak něco.

Naopak reagoval aktivně on a prostě tou rukou si získal výhodu, jinak by balón měl Ukrajinec. Za mě taky jasná.

Reagovat
andrew96

Reagovat
oli9

Ukrajinec by balón neměl, nedostal by se před něj ale ruka byla

Reagovat
kilobyte

Vždyť ani na jednom záběru není vidět, jestli tou rukou fakt zahrál. Já bych teda spíše řekl, že tou rukou nehrál. Kdyby to rozhodčí nepísknul, tak by podle mě VAR nenašel takový záběr, aby ho zavolal k videu.

Navíc ten Ukrajinec za ním penaltu nereklamoval, přitom to měl před očima. Což neznamená, že rukou hrát nemohl, ale je to dost zvláštní. Ve většině případů se hráči hned hlásí.

Reagovat
fantomas10

Za zvedani ruk soupere pri autech, ofsajdech atd bych ty ruce skutecne sekal

Reagovat
kilobyte

Já nikdy nevím, jestli se hlásí, že hráli oni a nebo jestli se hlásí o míč.

Reagovat
$dolar$

Možná by to pomohlo, že by z něj už nebylo takový nešikovny drevo.

Reagovat
Lemond Laws

Červ

Taková dětská radost je super... a kecy že to je overreact a proč se tak zbytečně raduje v přáteláku

Reagovat
vestinustarychdubu

Jemu to věřim a přeju, takových je už dneska málo, minimálně u nás - prostě frajer, kterej ti bude 90 minut na hřišti žrát trávu, nechá tam duši, bude nepříjemnej, důraznej a nikomu od soupeře nenechá absolutně nic zadarmo.

Přesně povahově typ, co chybí třeba aktuálně Slovanu (bez ohledu na pozici).

Reagovat
oli9

Reagovat
kovi610

A kvuli Ukrajine by si Láda ty ruce jako neusekl jo? Pfuj dezoláte prorusská..

Reagovat
kovi610

Mohla to bejt zbytečná dezolátsky prorusská výhra a takhle je to eurodemokraticky hodnotove prijatelná plichtička... Za me ok! SLAVA UKRAINI!!!

Reagovat
Univerzál

Jak moc velký hlupák musí člověk být, aby do toho tahal politiku?

Reagovat
Seydou Doumbia

však ta se tu na ef taha běžně do všeho

Reagovat
Sandstorm

Z těch zpomalených záběrů jasná ruka.

Reagovat
Nuno čomes

Ukaž je

Reagovat
Sandstorm

Jsou vidět ve videu v článku

Reagovat
Nuno čomes

A kde je ta jasná ruka?

Reagovat
John Obi Mikel

Navíc by se pak nemohl rvát s Bořilem Dobrej nápad.

Reagovat
kilobyte

Toho by si povodil i bez rukou.

Reagovat
John Obi Mikel

Ale ale

Reagovat
John Obi Mikel

Bořil rvačku vyhrál, protože dostal víc zápasů trest

Reagovat
kilobyte

Protože se Krejčí právě ani nemusel zapojovat.

Reagovat
JacoBee

Úplně jasná pentle... dostat takovou my, ani se nepozastaví, povrchnost.

Tu ruku tam sám vědomě vložil, neodhadl balón, ale tak je to náš Láďa, nic nečekaného

Reagovat
Puskas

Dostat takovou my, tak uslyšíme, že rozhodčí to pískl a VAR mu to potvrdil, proto je zbytečné to rozebírat.

Reagovat
oli9

Tak aspoň to řešil VAR nebo to alepson dalli do přenosu to lgoo var když si vzpomenu jak v Albánii jsme dali na 0:1 a čárový rozhodčí si zahrál na důležitého kokota.. Chytil sel ven, neuznali nám gól a neřešil to tenkrát ani var tak to byla komedie

Reagovat
Sandstorm

Láďa má velkou ruku

Reagovat
jenage

Když to říkal Láďa, že rukou nehrál, tak to bude určitě pravda.

Reagovat
Sandstorm

Ano Láďa by nekecal

Reagovat
fabec1222

Tak tedy budiz ..

Reagovat
Skokan 6.

Spíš byla. Ale tady je to zase typicky český, jak jste všichni papežštější než papež, že prý jasná .

Reagovat
Skokan 6.

Tak oprava. Ona spíš asi nebyla. Ti co mluví o jasné ruce dost podléhají zkreslení vzhledem k úhlu pohledu.

Reagovat
Pablos

Za mě dost diskutabilní a spíš né, pořád mi to nepříjde tak průkazný, jestli to není nad rukávem do prsou anebo níž.

Každopádně když jsem viděl ten záběr ze zadu (vlastně pohled rozhodčího), tak tam byla vidět hodně ruka natažená a pak najednou zakrytej míč, že to tak v pohodě mohlo zkreslit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele