Koučem Lyonu bude Sylvinho, do klubu se vrátí Juninho

19.05.2019, 09:06
Aktuality
Vedení Lyonu ukončilo hledání nového trenéra, na lavičku v létě usedne Sylvinho. Někdejšího brazilského krajního obránce francouzskému celku vybral jeho nový sportovní ředitel, tím se stane bývalý vynikající záložník OL Juninho Pernambucano...

44letý vyhlášený exekutor trestných kopů strávil v Lyonu devět sezon a byl u nejúspěšnějšího období v historii klubu, během něhož Olympique sedmkrát v řadě triumfoval v Ligue 1.

"S Juninhem jsme se potkali dvakrát v Los Angeles, abychom získali jeho souhlas a máme ho. Přijde k nám, i když je třeba ještě doladit několik finančních detailů. S Lyonem ho pojí velice silné pouto," oznámil prezident klubu Jean-Michel Aulas.

"Jako nového trenéra si vybral Sylvinha a my s touto volbou souhlasíme. Má talent a dýchá pro velký fotbal. Museli jsme ho přesvědčit, jelikož měl spoustu nabídek," sdělil dále šéf OL.

Rovněž Sylvinho za sebou má bohatou aktivní kariéru a v jejím průběhu oblékal dresy Arsenalu, Barcelony nebo Celty Vigo. Aktuálně pracuje jako asistent kouče brazilské reprezentace Titeho a v Lyonu nahradí Bruna Génésia. Ten svůj odchod oznámil začátkem dubna, mezi kandidáty na uvolněnou židli následně byli José Mourinho nebo Laurent Blanc.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
fantomas

Zajimavyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Ostane aj asistentom Titeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

uf

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham are set to go up against Juventus to sign Lyon midfielder £87m-rated Tanguy Ndombele from Lyon this summer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Za ty prachy by to bylo neco neskutecneho

Reagovat
matZz

Věřím, že bychom za něj tak 40-50 dali, ale prej už se rozhodl pro PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hloupej..

Reagovat
Langi

Spis kokot a spina, jestli by tam fakt sel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl by první..

Reagovat
Langi

Tak v ramci ligy se z top klubu k prime konkurenci proste nechodi...Ndombeleho mam rad a prijde mi docela v pohode...ale jo, neni odchovanec, tak by se to asi dalo prekousnout...rozhodne vic nez u blbcu typu Gaspar a Geubbels, kteri sli s velkou slavou do Monaca a oba je dohnala karma

Reagovat
smazaný uživatel

Navrat Juninha zpatky domu je parada, moc mu budu fandit, at se mu v nove funkci darit. Hned toto leto bude mit slozity ukol udrzet co nejvic opor, dobre prodat hrace, ktere nepujde udrzet a zaroven dobre posilit.

Od Sylvinha vubec nevim co cekat, moc trenerskych zkusenosti nema, ale to nemel zadny z poslednich koucu Lyonu, hlavne aby dokazal konecne srovnat obrannou fazi a motivovat hrace i proti slabsim souperum.

Reagovat
Langi

celkem překvapivá volba...nicméně návratu Juninha tleskám

Reagovat
Kucka

Reagovat
cubazi

Reagovat
jaris7
Reagovat
El Fáňos

tak snad jim risk nevyjde odejde pár opor a OM je konečně porazí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele