Konec jedné německé éry. Mistr světa Müller pravděpodobně ukončí reprezentační kariéru

10.07., 15:02
Aktuality
Thomas Müller (© AFP)

Páteční neúspěšné čtvrtfinále na domácím mistrovství Evropy bylo posledním zápasem německého útočníka Thomase Müllera v reprezentaci. Čtyřiatřicetiletý kanonýr, který v národním týmu odehrál 131 zápasů a vstřelil 45 gólů, už po porážce 1:2 po prodloužení od Španělska naznačil, že se mohlo jednat o jeho poslední start, to se nyní podle informací listu Bild potvrdilo.

Německá reprezentace tím pádem přijde po Tonim Kroosovi o dalšího mistra světa z roku 2014. Müller v národním dresu debutoval v roce 2010 a hned se na mistrovství světa v Jižní Africe s pěti góly podělil o pozici nejlepšího střelce turnaje, zatímco tým se musel spokojit s bronzem. O čtyři roky později v Brazílii už ale slavil titul.

Dvanáctinásobný německý mistr s Bayernem Mnichov hrál celkem na čtyřech mistrovstvích světa i evropských šampionátech. Více reprezentačních startů mají na kontě jen německý rekordman Lothar Matthäus (150) a Miroslav Klose (137). Müller je šestým nejlepším střelcem.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
Rudnevs

Legenda a asi aj správny čas ukončiť, teraz bol ešte dôležitým hráčom do kabíny, podobne ako kedysi Poldi. No je čas (nie len pre Müllera) prenechať miesto mladším - Nemecko malo asi najstarší káder týchto EM.

Navyše Nemecko teoreticky má do ďalších rokov kde loviť, tých nádejí sa tam teraz objavilo viacero.

Beier, Gruda, Reitz, Stiller, Pavlovic, Ouedraogo, Rothe,…

Level Anglicko/Francúzsko to stále nie je, ale mám pocit, že je na čom stavať; zvlášť keď si porovnám, ako vyzerala mládež Nemecka tri štyri roky dozadu.

Najmä ako pozitívnu zmenu vidím, že títo mladí začali dostávať šance v kluboch, ktoré už nekupujú vo veľkom len mladých Angličanov a Francúzov.

Reagovat
kilobyte

Přitom před 7 lety zvládli vyhrát u21, FIFA pohár s mladíky a o rok později MS. Všichni v té době básnili, jak mají široký výběr a jak všude dominují a že budou dominovat nadále. A pak najednou nic.

Reagovat
Seydou Doumbia

protože tyto sranda turnaje u21 a podobný nemají žádnou váhu...však to vidíš každý rok, v 16,17,18,19,20 mistři a nadějní talenti a za pár let z většiny z nich sračky...k čemu ti je nějaký sranda turnaj děti, když potom z jakéhokoli důvodu nezvládneš přechod do áčka

Reagovat
Novak.Usykovic

K čemu je takový sranda turnaj? Třeba k tomu aby se prehypovaly ceny za africké "talentované mladé" hráče.

Reagovat
Rudnevs

To sa na majstrovstvách európy pravidelne darí

Reagovat
Uwe háže buly

Čím dál tím vic

Reagovat
Rudnevs

Dokonca aj v 2021 Dalo by sa povedať, že tie turnaje neodrážajú realitu, ale chyba bola podľa mňa aj inde, keď si vezmem, že z tej 2017 víťaznej generácie vyrástli skoro len priemeráci. Podľa mňa najmä na klubovej úrovni s týmito mladíkmi nevedeli úplne ako pracovať, resp. často nedostávali šance.

Si vezmite takého Mittelstädta - člen U21, následne bol x rokov absolutne nikde a teraz vie hrať v pohode špicu Bundesligy a je normálne stabilný člen reprezentácie. On nezačal byť shitný a následne zázračne znovu dobrý, tam ide o to, ako sa s ním pracovalo.

Reagovat
fabec1222

Sympatak

Reagovat
oli9

Reagovat
bayern987

Škoda, že nedostal na ME víc prostoru, za těch 30 minut co byl na hřišti předvedl víc, než Sané za celý turnaj.

Reagovat
vladino10

To fakt?

Lebo za mňa sa na to ihrisko vôbec nehodil, dostával sa do situácii (sprinterske suboje) kde vôbec nemal byt.

Sane tam byt nemal, ale náhradu by som určite hľadal v iných hráčoch.

Reagovat
Novak.Usykovic

Fülkrug a Thomas Müller > Haverzt a Sáně

Bez ohledu na to, co si o tom myslíš.

Reagovat
bayern987

Za 20 minut proti Skotsku vytvořil 3 gólovky, měl jednu asistenci.. to je víc než čeho byl schopný Sané za celý turnaj. V základu měli hrát Müller s Füllkrugem a na křídlech Musiala s Wirtzem.

Reagovat
vladino10

Jaj...proti Škótsku. Potom dobre ak sa bavíme o Škótsku, lebo proti Španielom to za veľa nestálo

Reagovat
mayday

Sane je strašnej hráč. Rychlost jak kráva a není schopnej devětkrát z deseti udělat něco správně. Ten si může podat ruku s Dembelem.

Reagovat
Novak.Usykovic

Můj nejoblíbenější hráč z Německa od Mundialu 2010. Vtipálek, uměl anglicky. Univerzál s čuchem na góly. Skvělý i do mezihry. Milovník koní. Člen nejlepšího klubového fotbalu 21. století... Tedy Heynckesova Bayernu 2013 (než ho zničil neschopný Guardiola).

Čím to, že Müllerove byli vždycky takoví borci. Bomber Gerd Müller (nejlepší útočný hráč do vápna všech dob), Dieter.... Hansi....

Reagovat
Pony Slaystation

Zase ta pohádka o Heynckesovi

Reagovat
Novak.Usykovic

Wtf?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80%9313_FC_Bayern_Munich_season

Bayern sezónu předtím vyrazil Real a Mourinha z LM.

V sezóně 2013 byli nezastavitelní. Vyhráli Bundesligu, německý superpohár, německý pohár a Champions League. V německé lize vyhráli ze 34 zápasů... 29 zápasů. Čtyři remízy a jedna prohra.

V LM byli nezastavitelní. Vyřadili Arsenal, dvakrát 2:0 porazili silný Juventus, naprosto zdecimovali tou dobou dominantní Barcelonu s Messim, Xavim a Iniestou (4:0 a 0:3 na NC). A ve finále porazili Prime Borussii Dortmund, která zničila v semifinále Real.

Tenhle legendární tým hrál naprosto dominantní fyzicky a technicky vybalancováný fotbal. Při své cestě za trofejemi navíc nepotřeboval pomoc rozhodčích jako Barcelona nebo Real. Bayern zkrátka všechny přehrál atraktivním fotbalem.

Statisticky byl tenhle tým lepší než Real nebo Barca v jejich Prime.

Tenhle Bayern by roztrhal současné City nebo Real na kusy.

Měl bys spíš mít nick Rtupid Setard. Trolle.

Reagovat
Pony Slaystation

Statisticky byl lepší, ale nějak žádnou statistiku nevidím... Tahle dogmata mám nejraději...

Reagovat
Rudnevs

Chapem, ze pre teba je to asi spomenutia hodná schopnosť, ale vedieť anglicky v nemeckej reprezentácii v 21. storočí je asi ako chváliť ho za to, že vie chodiť.

Reagovat
Novak.Usykovic

Spousta fotbalistů jsou negramoti, co ze sebe nejsou schopni vymáčknout ani pár souvislých vět v anglickém jazyce... Natož mluvit plynule anglicky. Spousta fighterů či armwrestlerů z východu neumí anglicky. A v těchto sportech je to kvůli trashtalkingu o to více problematické než ve fotbale, protože musí promovat kvůli PPV. Pamatuji si stopera Gabriela z Arsenalu, který byl totální negramot a ani po letech neuměl mluvit. Těch příkladů je spoustu.

Takže tu zase nemudruj ty svoje utopický naivní neoliberální pohádky. LOL

Reagovat
Novak.Usykovic

Najdi mi anglická interview s německými hráči mimo Bayern nebo Dortmund....... Pošli odkazy všech německých hráčů z Bundesligy a druhé německé ligy, jak mluví anglicky. To si rád počkám.

Reagovat
Rudnevs

Nikto z príkladov, ktoré si vymenoval, neni Nemec. Skoro každý Nemec vie anglicky kvôli podobnosti jazykov a kvalitnému vzdelaniu.

Reagovat
Novak.Usykovic

Tak mi pošli rozhovory hráčů z Bundesligy mimo špičku a z druhé německé ligy.

Tenisti mají obecně mnohem lepší AJ, protože se nemohou schovat v kolektivu krajánků a mnohdy mají zahraniční kouče a jsou v akademiích po celém světě.

Co se AJ týče, tak tenis > fotbal > box > arm wrestling

Reagovat
Rudnevs

Žiadne rozhovory sa mi nechce hľadať a zrejme ich asi moc nebude, nakoľko hráči z druhej nemeckej ligy zväčša nemajú nadnárodný dosah, čiže rozhovory s nimi sú robené predovšetkým v nemčine. Ale proste je to tak, ver mi, každý Nemec sa na Grundschule učí anglicky a obzvlášť dnes v dobe internetu je to proste ozaj rarita vidieť v DE niekoho, kto nerozpráva anglicky. Zároveň Nemci ako krajina nie su natoľko zadubení ako Francúzi alebo Španieli, aby nemali potrebu učiť sa iný jazyk než ich vlastný.

S tým tenisom budeš mať asi pravdu, to ani nenamietam. Zvlášť keď futbal je stále sčasti športom chudobných a nejaki Juhoameričania atp. sa asi s angličtinou unúvať moc nebudú.

Reagovat
MarcoBanco

súhlas

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Jordi Alba

Spíš mi teda přijde, že najít Němce co nemluví plynule anglicky je celkem těžší.

Reagovat
Rudnevs

Dokonca aj Lothar Matthäus hovorí plynule, aj keď so zaujímavým prízvukom. U neho sa práve z toho celý národ smial a všade to bolo spomínané ako veľká hanba a rarita, že hovorí tak trochu zvláštne, čiže asi ťažko hľadať futbalistu, ktorý nevie vôbec. A to Matthäus je skôr futbalista z minulého storočia, dnešní chlapci už sú na inej úrovni.

Reagovat
zidane78

Mliecna ryza “Muller” tiez.

Reagovat
hematop
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele