Klíčová bude přechodová fáze. Chceme Paksi dostat pod tlak, řekl Kostka

22.08., 09:12
Aktuality
Dominik Kostka (© Mladá Boleslav)

Obránce Dominik Kostka věří, že Mladá Boleslav přejde v předkole Konferenční ligy i přes třetího soupeře a po 17 letech si zahraje hlavní fázi evropského poháru. Řekl to na dnešní tiskové konference před úvodním domácím duelem s maďarským Paksem. Osmadvacetiletý hráč v této sezoně nechyběl na hřišti ani minutu, velké herní vytížení si ale pochvaluje.

"Ušli jsme kus cesty, která začala už minulou sezonu. Pro spoustu lidí je to tady první taková zkušenost, všichni k tomu přistupují maximálně zodpovědně, abychom to zvládli dokopat do skupinové fáze. Pro všechny by to byl velký úspěch. I pro mě, vždycky jsem si přál hrát fotbal o něco takového," řekl Kostka.

Důrazný bek hrál mezi lety 2017 až 2020 jen třetí ligu a v nejvyšší soutěži se prosadil až po přestupu do Pardubic na začátku roku 2021. Na evropské scéně je nováčkem, náročný program si ale užívá. Zatím odehrál všech devět soutěžních utkání v sezoně.

"Co víc si může fotbalista přát než hrát dvakrát týdně zápas. To je to gró fotbalu, osobně jsem s tímhle režimem spokojený a cítím se dobře," pochvaloval si Kostka. "Máme k tomu přizpůsobený režim, úlevy, regenerační tréninky. Určitě to stojí více času a sil i mimo fotbalové prostředí, je nutné nevypnout hlavy ani během volných dnů. Na tom hodně pracuji," řekl.

Mladoboleslavští vyřadili v předkole litevský Transinvest a Hapoel Beer Ševa. Nyní je čekají úřadující maďarští vicemistři a vítězové tamního poháru. S Paksem to bude podle Kostky náročný zápas.

"Oproti Beer Ševě to bude velký rozdíl, očekávám silový a fyzicky těžký zápas. Bude to boj ve středu hřiště o druhé míče, pro nás bude klíčová přechodová fáze. Chceme je dostávat pod tlak, takže můžeme očekávat, že budou hrát jednodušší balony na silné útočníky," uvedl Kostka.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Kily

podle prohlášení dost zapracoval na inteligenci, od chystaného přestupu z Pardubic do Slavie v tomto směru obrovský pokrok

Reagovat
Sigma Olomouc

On měl jít do Slavie?

Reagovat
Kily

no měl, během působení u nás jednou nedorazil na trénink, tak mu trenéři volali a doslechli se neskutečnou věc. Řekl jim, že někde slyšel nebo četl, že se o něho zajímá Slavia, tak zůstal doma a čeká, až mu zavolá agent a dohodnou se kluby s tím, že do té doby už stejně nemá cenu chodit tady na tréninky

on byl vůbec velký myslitel, hráči pravidelně chodili do akademie pozdravit malé kluky, prohodit s nimi pár slov a po Kostkově návštěvě byli šokováni především rodiče tím, jak si jejich desetileté ratolesti dospělého člověka suverénně vodily prakticky ve všech tématech, na která přišla řeč

Reagovat
ratusek

ty vole to nééé

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

Reagovat
Keboto

Reagovat
eder

Bolko, Bolko, ztratit body do koeficientu se zkurwenými Orbánovcemi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele