Kane je jako Shearer. Ale s vlasy, směje se Murphy

09.02.2015, 11:57
Aktuality
Harry Kane je zjevení letošní sezóny. 21letý útočník Tottenhamu nastřílel v Premier League už dvanáct branek; ve všech soutěžích dokonce dvaadvacet, což z něj dělá nejlepšího kanonýra na Ostrovech. Není proto divu, že se kolem něj v posledních týdnech i měsících točí pořádný mediální "Hurrikane"...

Většina fanoušků a expertů v něm v první řadě vidí nového spasitele anglického národního týmu, který už řadu let na velké mezinárodní scéně strádá. Na finálové brány klepal Albion naposled na domácím Euru 1996, kdy mezi posledními čtyřmi nestačil na pozdějšího vítěze Německo.

Harry Kane však dosud nedostal jedinou nominaci do seniorské reprezentace, což však lze přičíst tomu, že poslední mezinárodní zápas odehrála Anglie už téměř před čtvrt rokem. Na příští sraz, který se koná na konci března, by už však kometa letošní Premier League dostat pozvánku měla. "Pokud ne, dostane pas od jiného týmu," zavtipkoval manažer Arsenalu Arsène Wenger.

Kane má irského tatínka, takže případný "přestup" o ostrov dál by pro talentovaného střelce neměl být takový problém. Sám útočník však podobný úprk v plánu nemá - v létě by ostatně měl být jednou z hlavních hvězd evropského šampionátu na české půdě. A pak už definitivní přesun k seniorskému týmu.

Murphy: Postavte kolem něj reprezentaci

"Nejen nominací. Měl by se kolem něj postavit celý tým," vysekl Kaneovi obrovskou poklonu někdejší anglický reprezentant Danny Murphy, který nyní působí coby expert na BBC. "Je pořád velmi mladý, ale už teď hrozně silný. Nejsem schopen na jeho hře najít sebemenší slabinu. Je jako Shearer, ale s vlasy," rýpl si do nejlepšího střelce historie Premier League, jenž ve studiu seděl vedle něj.

V roce 2015 je klenot Spurs nezastavitelný. Dvěma góly zničil Chelsea i teď o víkendu Arsenal. Od začátku roku nasázel v pěti utkání sedm branek - u dalších dvou právě proti Chelsea asistoval a byl hlavní postavou u osmigólové přestřelky, která skončila 5:3 pro Tottenham.

Harry Kane si však ještě více cení branek v druhém londýnském derby, které rovněž rozhodl prakticky sám. "Bylo to moje první North London derby a bylo neuvěřitelné. Jako kluk jsem jich tolik viděl; cítit ho na vlastní kůži, to je nepopsatelný pocit, na který nikdy nezapomenu," rozplýval se.

Vzápětí však odmítl, že by se nechal dobrými výkony ukolébat. Hodlá na sobě pracovat naopak ještě tvrději, aby se do reprezentace dostal. "Makám na všech aspektech svojí hry a momentálně si fotbal skutečně užívám s úsměvem na tváři. Do dalšího zápasu Anglie zbývá ještě hodně času a já musím pokračovat v tom, co dělám. Budu odvádět to nejlepší pro tým a uvidíme," zakončil Kane.

S hráčovým odhodláním a nadšením souhlasí i jeho klubový manažer Mauricio Pochettino. "Ukazuje, že je velkým hráčem. Přesto jsem si jistý, že se ještě pořád může zlepšovat. My mu v tom musíme pomoci, protože jeho potenciál je obrovský," dodal uznale argentinský trenér.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (526)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele