Kaká se zařadil k legendám

15.10.2008, 16:41
Aktuality
Brazilský záložník Kaká už má svou stopu na "chodníku slávy" u slavného stadionu Maracaná. Šestadvacetiletá hvězda milánského AC se tak zařadila po bok legendárních předchůdců, kteří už na tomto chodníku zanechali svůj otisk.

"Maracaná má skvělou historii. Pro mě jako hráče je obrovská čest být součástí tohoto památníku, být součástí Maracaná," řekl autor 21 reprezentačních branek.

Jeho jméno je hned vedle bývalého slavného fotbalisty i trenéra Zika. Na chodníku jsou rovněž stopy brazilských legend Pelého, Romária, Zagalla, Dungy i velké postavy německého fotbalu Franze Beckenbauera.

Maracaná v Riu de Janeiro patřilo k největším fotbalovým stadionům na světě, když se do jeho ochozů mohlo vměstnat více než 180.000 fanoušků. Po rekonstrukci však má v současnosti kapacitu jen 70.000 diváků. Dnes zde brazilská fotbalová reprezentace přivítá Kolumbii, s kterou sehraje další zápas kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele