Jsem rád, že jsem po Belmondu dostal druhou šanci. Udělám všechno, abychom byli úspěšní, řekl Coufal

06.06., 21:55
Aktuality
Vladimír Coufal (© AFP)

Vladimír Coufal si váží toho, že po vyřazení z národního týmu kvůli listopadové návštěvě diskotéky v Olomouci dostal druhou šanci a nový trenér Ivan Hašek ho před mistrovstvím Evropy vzal zpět. Jednatřicetiletý obránce West Hamu je vděčný také spoluhráčům a kapitánovi Tomáši Součkovi, že se za jeho návrat postavili. Uplynulé období označil za nejtěžší v kariéře, obával se i možného konce reprezentační kariéry. Řekl to na tiskové konferenci před pátečním přípravným duelem proti Maltě na soustředění v Rakousku před Eurem.

"Jsem strašně moc rád, že jsem zpátky. Že se za mě kluci postavili, že mi nový realizační tým dal důvěru. Moc jim za to děkuju, hrozně moc si toho vážím. Udělám vše pro to, abychom byli úspěšní. Takže makám a tak jako celý tým se těším na Euro," řekl Coufal v Grödigu kousek pod Salcburkem, kde český tým v pátek nastoupí k předposlední přípravě před Eurem.

Společně s útočníkem Janem Kuchtou a obráncem Jakubem Brabcem před listopadovým závěrečným zápasem kvalifikace proti Moldavsku navštívili olomoucký podnik Belmondo a tehdejší reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý je ihned vyřadil z mužstva. Nový kouč Hašek trojici "hříšníků" při své premiéře v březnových přípravných duelech v Norsku a s Arménií nepovolal, ale v nominace na kemp před Eurem už Coufala s Kuchtou nevynechal. Brabec je mezi náhradníky kvůli velké konkurenci na postu stopera.

"Samozřejmě trenér mi volal. Co jsme si řekli, bych neměl říkat takhle veřejně. Potom mi oznámil, že v březnu nebudu nominovaný, že chce vyřešit něco s mužstvem," uvedl Coufal. "Zápasy v březnu jsem samozřejmě sledoval u televizi, trpěl jsem, protože jsem se potrestal sám. Nemohl jsem být s klukama a nemohl jsem hrát fotbal za svou zemi. Vždy jsem pro to dělal vše, abych mohl. Pak jsem to pokazil a dostal jsem takovýhle trest. Jsem nesmírně rád, že můžu být zpátky na Euro," doplnil.

Připustil, že období po aféře v Olomouci pro něj bylo zřejmě ještě horší než náročný start kariéry. "Začátky byly těžké fotbalově, ale nepodepisovalo se to úplně na psychice. Teď jsem se potrestal fotbalově i životně. Bylo to těžké pro mou rodinu, manželku, rodiče, možná ještě více než pro mě," řekl Coufal.

"Já jsem se uklidil do Anglie, taťka, mamka, babička, všichni čelili otázkám, pro všechny to bylo hodně těžké. Asi nejtěžší fotbalové období v kariéře. Moji blízcí mě ale podrželi, dostal jsem druhou šanci a jsem ponaučený," ujistil.

Vzhledem k věku ho přepadaly i myšlenky na konec reprezentační kariéry. "Během té pauzy, kterou jsem v nároďáku měl, jsem samozřejmě měl hodně prostoru na přemýšlení. Stačilo, kdyby se za mě kluci nepostavili nebo bych neseděl novému realizačnímu týmu, a byl by to pro mě pravděpodobně konec reprezentační kariéry," řekl Coufal.

"Pan Hašek staví tým s vrcholem na mistrovství světa (2026), pravděpodobně bych do něj nepatřil. Možná bych napsal nějaký blbý tweet, že končím reprezentační kariéru, jestli by se to vůbec hodilo. Nebo by se to prostě nějak oznámilo. I tohle jsem měl v hlavě. Doufal jsem, že to nedopadne, což se nakonec díkybohu stalo a dostal jsem druhou šanci," doplnil.

Je vděčný, že ho podržel reprezentační kapitán a spoluhráč ve West Hamu Souček. "Suk mi hodně pomohl hned v Olomouci. Je těžké, když mu vidíte na očích, že jsem ho prostě zklamal. Hrozně jsem mu děkoval, i v téhle situaci mě podržel a pokračoval v tom v Anglii. Pak jsem se soustředil jen na West Ham, nechtěl jsem, aby mě kauza ovlivňovala," líčil Coufal.

"Hodně mě podržela rodina, manželka, ale i (tehdejší) trenér (David) Moyes. Říkal, že to, co jsem provedl, ho v Anglii nezajímá. Že pro něj jsem byl vždy profesionál, že jedno zaškobrtnutí nic neznamená. Postavil mě hned za čtyři dny na zápas na Burnley, který jsme vyhráli. Bylo to těžké období, skákalo to na mě ze všech stran. Trochu mi pomohlo, že jsem byl v zahraničí, tam se to tolik neřešilo. Ale to nesnižuje ten prohřešek," dodal Coufal.

West Ham na něj během sezony uplatnil opci a prodloužil s ním kontrakt do příštího léta. "Mám pořád na rok smlouvu, takže minimálně ji chci dodržet. Určitě se budoucnost bude řešit. Rád bych vám řekl něco víc, ale teď chci mít čistou hlavu na reprezentaci a Euro," řekl Coufal.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Uwe háže buly

V tom podniku si asi mnou ruce taková reklama a zadarmo.

Reagovat
guerro

Ještě kdyby s tou reklamou dokázali aspoň naložit, ale taková obyčejná putyka o ničem

Reagovat
Damis

Už to před Šmicou neříkej!!

Reagovat
M.Vaza

Tohle by měl aspoň oslavit tvl

Reagovat
ratusek

To jsou kydy. Hlavně že řval, že má repre v piči

Reagovat
Bakary3

kokot, a teď bude blejt jak si váží důvěry a podobný hovna, já bych ho vyradil

Reagovat
Moshe Dajan

třeba tehdy lhal a teď říká pravdu

Reagovat
kasparko

Neni Soucek jeho utajeny bracha? Oni se snad od sebe nikde nehnou vic jak na metr.

Reagovat
Lemond Laws

wow, to je překvápko, když spolu asi posledních 10 let jsou nonstop

Reagovat
Skleepy

Doufám, že dá na EURO gól. "Coufal Belmondo, Coufal Belmondo!".

Reagovat
jsemdement

Kader > Cuf nesmi chybet tahle kradez repre postu vejde do dejin.

Reagovat
Lemond Laws

Nope

Reagovat
Nieuwendyk

Souhlas, ale to byl Bořil zkurvenejch a posral to neméně zkurvenej Franco

Reagovat
Pablos

ale on píše krádež postu... a Bořilovo post nebyla jeho, tam prostě jen zahrál lépe, než Bořil

Reagovat
doshcz

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Coufal je lepší

Reagovat
oli9

Tak je jasný , že je na Euru rád... Ale po euru už bych dal asi prostor jiným v kvaldě

Reagovat
Radin

Dement co posílal babám dickpick, ptž bez fotbalu a prachů by jich moc neměl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele