Jsem rád, že do Feyenoordu přijde Priske, těšil se Lingr. Zbaví se nálepky žolíka?

14.06., 19:55
Aktuality
Ondřej Lingr (© AFP)

Ondřeji Lingrovi se během přípravy s reprezentací na mistrovství Evropy změnil trenér v klubu. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál je rád, že Feyenoord Rotterdam povede Brian Priske, kterého coby bývalý slávista zažil v české lize během jeho působení ve Spartě.

Lingr věří, že by pod dánským koučem mohl nastupovat na delší úseky než v uplynulé sezoně a zbavit se nálepky střídajícího hráče. Na tiskové konferenci na základně mužstva při ME u Hamburku také řekl, že už na něj naplno dýchla atmosféra šampionátu, jeho prvního velkého turnaje v dospělé kategorii.

Ve Feyenoordu po sezoně skončil trenér Arne Slot a místo něj před pár dny přišel Priske, který dovedl Spartu k dvěma ligovým titulům po sobě a letos i k zisku double. "Slyšel jsem od kluků (sparťanů v reprezentaci) jen pozitivní ohlasy. Přiznám se, že jsem byl až překvapený, protože jsem nečekal, že s ním měli až takový vztah. Za dva roky ve Spartě udělal skvělou práci, tři trofeje - klobouk dolů. Angažmá ve Feyenoordu je pro něj zaslouženou odměnou. Zkusí si přímo hlavní fázi Ligy mistrů, takže pro něj super," řekl Lingr.

"Z mé strany jsem rád, že k nám přijde trenér, který už zná českou mentalitu. Může mi to třeba i trošičku pomoci. Nová motivace, nová výzva. Moc se těším, že se od něj třeba naučím nějaké nové věci a jako fotbalista ještě porostu," doplnil Lingr, jenž zamířil do Feyenoordu vloni v létě ze Slavie na roční hostování s opcí, kterou by měl klub uplatnit.

Ofenzivní univerzál se stejně jako větší část českého kádru chystá na první velký turnaj za reprezentační A-tým. "Já měl to štěstí, že jsem zažil Euro v každé mládežnické kategorii. Zahrál jsem si na něm v sedmnáctce, devatenáctce i jednadvacítce. Můj největší sen bylo dostat se na Euro se seniorskou reprezentací, což se mi splnilo," uvedl Lingr.

Po čtvrtečním příjezdu do dějiště na něj hned dolehla atmosféra velké akce. "Už když jsme po přistání v Hamburku viděli, jak nás všichni vítají, jak byl před letadlem nachystaný koberec, hned to na nás dýchlo. Pak příjezd na hotel, jak nás všichni vítali. Je to velká věc. Všichni tady v Německu už jsou nachystaní a těší se na to. Myslím, že hlava hned přepnula a všichni vnímají, že už musejí být na 100 procent ready," podotkl Lingr.

Přestože v klubu v uplynulé sezoně nenastupoval v základní sestavě, věřil, že se do nominace na Euro dostane. Možná i právě role žolíka mu k účasti na turnaji pomohla. "Kdybych neuměl vstoupit do zápasu, asi bych tady nebyl. I tohle mi určitě pomohlo, asi se to ode mě očekává. Ale samozřejmě každý fotbalista chce hrát v základu," řekl Lingr.

"Na druhou stranu to o něčem i vypovídá, že když jsem nehrál v základu, chtěl jsem se ukázat z lavičky. Je dobře, že se mi to dařilo. Ale nerad bych, aby toho někdo v budoucnu dál zneužíval. Budu se té nálepky chtít od léta zbavit. Jsem sebevědomý v tom, abych ukázal, že do sestavy patřím," doplnil Lingr.

Byl překvapený, kolik lidí dorazilo na otevřený úvodní trénink reprezentace v dějišti Eura. "Bylo to trochu jinačí než normální trénink. Trenéři museli zvýšit hlas, protože jsme se vůbec neslyšeli. Před diváky je to vždy speciální, hráči jsou více namotivovaní a možná se chtějí i více ukázat. V průběhu tréninku jsme to už tolik vnímat nemohli, museli jsme se soustředit. Zítra už budeme mít uzavřený trénink a budeme se připravovat na Portugalce," řekl Lingr.

Proti gigantovi z Pyrenejského poloostrova vstoupí jeho tým do Eura v úterý v Lipsku. "Víme, že Portugalsko je asi jeden z velkých favoritů turnaje. Je to první zápas ve skupině, může být trošku ošemetný. Porazit se dá úplně každý. Portugalsko je absolutní špička, mají světové hráče, hrají v nejlepších klubech na světě. Samozřejmě největší hvězda je Cristiano Ronaldo. Odmalička je to můj vzor, takže se na něj ohromně těším. Bude to prostě strašně náročný zápas, ale věříme si. Budeme chtít urvat nějaký bod," uvedl Lingr.

Ocenil, že český tým má na Euru nejmladší kádr. "Je to kompliment pro Česko, že máme takové nadějné hráče. V Evropě je normální, že hrají kluci v nižším věku. V reprezentaci je to trochu nové, ještě rok dozadu jsem byl jeden z těch mladších. Teď se to dost obměnilo. Je to skvělá vizitka. Mladší kluci zapadli skvěle. Věřím, že nám pomůžou," přál si Lingr.

Podmínky na Euru si zatím nemůže vynachválit. Přivítal, že hráči bydlí na pokojích po jednom. "Myslím, že jsme všichni rádi. Mělo by to tak zůstat i do budoucna, i v klubech to tak je. Hráč se může v klidu připravit, udělat si věci, které potřebuje, nikdo mu u toho nevadí. Pamatuji si třeba na Davida Juráska, když jsem s ním byl ve Slavii. Vstával vždy v šest ráno, což mi docela vadilo," smál se Lingr.

Dnes večer se ale nejspíš všichni sejdou a společně budou sledovat zahajovací zápas turnaje mezi Německem a Skotskem. "Komu budu fandit? Nefandím nikomu, jen nám. Více sledovat budu Nizozemsko, tam mám i kamarády," dodal hráč Feyenoordu.

Autor: ČTK

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Priske už vládne Feyenoordu, zavzpomínal na Spartu: Fanoušci absolutně fantastičtí
04.07., 13:55
Portugalským hvězdám musíme čelit týmovým výkonem. To je naše šance na úspěch, předpovídá Hašek
17.06., 19:09
Souček: Zdravotně už se cítím dobře. Chceme si to s Portugalskem rozdat
17.06., 18:26
Musíme přežít úvod zápasu. Portugalce bych zkusil překvapit aktivní hrou, nabízí recept Morávek
17.06., 16:34
Poborský si přeje, aby Ronaldo hrál od začátku, Čechům by to podle něj pomohlo
17.06., 10:27
Ronaldo je pro české hráče stále králem, Schicka čeká zajímavý souboj
16.06., 21:16
Češi se vlakem přesunuli do Lipska. Úvodní části tréninku se bez omezení zúčastnil i kapitán Souček
16.06., 19:19
Tři úkoly pro Ivana Haška před výkopem osmého českého Eura
16.06., 15:00
Ronaldo často ani nejde bránit, ale musíme se připravit na všechny hráče, nabádá Vlček před Portugalskem
16.06., 13:14
Krejčí po přestupu do Girony: Jsem rád, že se to zvládlo před šampionátem, snad mi to tam sedne
15.06., 21:45
Máme tady 26 vyrovnaných hráčů. Nemusíme mít strach postavit kohokoliv, hlásí Veselý
14.06., 22:06
Souček vynechal část tréninku. Není to nic vážného, klidnil Veselý
14.06., 16:17
Nechtěl jsem, aby se někdo zranil. Ale jsem tady, takže jsem nadšený, řekl Ševčík
13.06., 19:05
Češi už jsou v Německu, hotelový personál je uvítal s českými vlajkami
13.06., 17:07
FAČR ke zranění Sadílka: Případ jsme řešili, vrátíme se k tomu po Euru
12.06., 18:48
Hašek povolal náhradu za Sadílka, reprezentaci na Euru doplní Ševčík
12.06., 15:54
Sparta pro náhradu daleko nešla, v Priskeho práci bude pokračovat Friis
12.06., 10:57
Priske je novým trenérem Feyenoordu, uzavřel tříletou smlouvu
12.06., 10:29
Sparta oslovila dva zahraniční trenéry, Priskeho by ale měl nahradit Friis
09.06., 10:09
Sparta se podle médií domluvila s Feyenoordem a uvolní kouče Priskeho
07.06., 23:24
Priskeho odchod začíná být reálný, Feyenoord má Spartě vysázet přes 100 milionů korun
06.06., 10:46
Priske se podle médií dohodl s Feyenoordem na podmínkách smlouvy
02.06., 15:46
Ocenění putují na Letnou: Hráčem sezony se stal Birmančević, trenérům vládl Priske
30.05., 10:17
Jeden ze strůjců úspěchu na odchodu? Priskeho údajně lanaří Feyenoord
27.05., 08:10
Oslavy na Letenské pláni: Fanoušci nám vyjádřili dostatek respektu, těšilo Priskeho
26.05., 21:06

Komentáře (4)

Přidat komentář
Dron
Reagovat
El Cid z City

Ty seš tedy naivní hošík.

Reagovat
El Cid z City

Ty seš tedy naivní hošík.

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele