Jak ukázal zápas se Salcburkem, čeká nás těžký soupeř. Bude to ale hlavně o nás, řekl Hoeness před Spartou

Dnes, 17:44
Aktuality
Sebastian Hoeness (© THOMAS KIENZLE/AFP)

I když Sparta utrpěla v pátek v domácí soutěži šokující porážku 2:3 s Olomoucí, trenér Stuttgartu Sebastian Hoeness před úterním vzájemným duelem v druhém kole hlavní fáze Ligy mistrů důrazně odmítá jakékoliv podceňování soupeře. Dvaačtyřicetiletý kouč na tiskové konferenci vyzdvihl, jaké výkony český šampion v posledních letech podává. Zároveň varoval před intenzivní a tvrdou hrou Pražanů.

"Sparta je tým, kterému se v poslední době opravdu daří. Slyšel jsem pochvalu na naši adresu z Prahy a mohu ji jen vrátit. Je jasně vidět, že na Spartě dělají opravdu velmi dobrou práci. Koneckonců to ukázal i první zápas (výhra 3:0 nad Salcburkem). Čeká nás velmi těžký úkol," uvedl Hoeness.

Sparta sice v generálce nečekaně selhala, ale předtím v předchozím průběhu ročníku neprohrála. "Sezonu začali dobře. Hrají dobrý fotbal a jsou velmi dobře organizovaní. Hrají velmi intenzivně a snaží se chodit přímočaře dopředu, zároveň také mohou předvést určitou míru tvrdosti. Musíme se připravit na nebezpečného soupeře, který má velmi rychlé hráče," podotkl Hoeness.

"Ale my se v tuhle chvíli cítíme velmi dobře. Víme, jak dokážeme být silní. Všechno bude hlavně o nás, o absolutní připravenosti a správném přístupu," doplnil kouč, jehož svěřenci v prvním kole prohráli na stadionu obhájce trofeje Realu Madrid 1:3.

Druhý tým minulého ročníku německé ligy se vrátil do hlavní fáze Ligy mistrů poprvé od sezony 2009/10 a úvodního domácího zápasu se nemůže dočkat. "První domácí utkání je pro nás, pro klub, pro lidi i celé město něco speciálního. Chceme si vzít tento pocit do zápasu. Hráči na tréninku působili velmi soustředěným dojmem. Zítra uvidíme, že to bude výjimečný okamžik," řekl Hoeness.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele