Italský veterán ukončil kariéru: Bonucci se s fotbalem loučí ve 37 letech

29.05., 22:22
Aktuality
Leonardo Bonucci (© AFP)

Kopačky na hřebík se ve 37 letech rozhodl pověsit Leonardo Bonucci. Bývalý dlouholetý stoper Juventusu má za sebou nevydařené anabáze v Unionu Berlín a Fenerbahçe, kde příliš nenastupoval, čímž ztratil šanci rozloučit se s Itálií na mistrovství Evropy.

"Jako dítě jsem snil o tom, že tento příběh budu vyprávět, že budu úspěšný proti velkým klubům. S vírou a odvahou překonávat těžkosti. Otec, partner, manžel, fotbalista. Za hranicemi dnešní historie. To jsem já," rozloučil se Bonucci s fanoušky na sociální síti.

Bonucci se nejprve snažil neúspěšně prosadit v Interu, odkud se přes Janov a Bari přesunul do Juventusu, kde se nesmazatelně zapsal do historie, když se podílel na zisku osmi italských titulů a řadě dalších trofejí. Ve "Staré dámě" vytvořil skvěle fungující stoperskou dvojici s Giorgiem Chiellinim, od něhož se odtrhl v sezoně 2017/18, kdy si odskočil do AC Milán.

Rodák z Viterba byl rovněž nedílnou součástí italské reprezentace, za kterou odehrál 121 mezistátních zápasů s bilancí osmi gólů. Bonucci s Itálií slavil vítězství na mistrovství Evropy 2020.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohužel nezískal LM.

Reagovat
Bozek

Odchod do AC hrozně pošpinil jeho odkaz.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ukázal jeho pravou tvář.

Reagovat
El Cid z City

Škoda, že kdysi dávno nevyslyšel volání Pepa do City, skvělej hráč.

Reagovat
Csaplárova past

Barzaghli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marcisio, Pogba, VIdal, Tevéz .... to byla jízda

Reagovat
JeséRodriguez

Lichsteiner, Mandžukič,...zajímavý tým

Reagovat
rel7

Spíš dlouhodobý úpadek klubového fotbalu v Itálii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele