Italský obránce Curto dostal trest za urážku korejského útočníka Wolverhamptonu

Dnes, 10:30
Aktuality
Marco Curto (© TIZIANO BALLABIO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Italský fotbalista Marco Curto dostal kvůli rasistickým urážkám soupeře v letním přípravném zápase Coma s Wolverhamptonem trest na deset utkání. Podle verdiktu disciplinární komise FIFA si obránce, jenž sezonu zahájil na hostování v druholigové Ceseně, polovinu trestu odpyká okamžitě, pro druhou má podmínku na dva roky.

"Hráč se navíc musí zapojit do veřejně prospěšných prací a absolvovat školení a vzdělávací program schválený od FIFA," uvedl mluvčí mezinárodní fotbalové federace.

K incidentu došlo při červencovém přípravném utkání ve španělské Marbelle. Curto v něm o korejském útočníkovi soupeře Hwang Hee-chanovi mluvil jako o "Jackiem Chanovi", čímž vyvolal ostrou reakci jeho spoluhráčů. Strkanice na hřišti skončila vyloučením jednoho z hráčů anglického klubu, který po zápase podal oficiální stížnost k UEFA.

Zástupci Wolverhamptonu rozhodnutí FIFA o výši trestu přivítali. "Suspendace udělená hráči vysílá jasný vzkaz, že rasismus a diskriminační chování nebudou ve fotbale ani ve společnosti tolerovány," uvedl klub Premier League.

Představitelé Coma se zatím k trestu nevyjádřili. V červencovém prohlášení se ale hráče zastali s konstatováním, že soupeře označil jménem hongkongské filmové hvězdy a mistra bojových umění poté, co slyšel, že na něho spoluhráči volají přezdívkou "Channy", a neměl v úmyslu ho urazit.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
kilobyte
Reagovat
Katepal

Když on se cítil jako Lucy Liu

Reagovat
Salfovic

Jděte už s tím pseudorasismem do prdele, vy magoři

Reagovat
Gimme

A bude hůř

Reagovat
Katepal

Přesně. Ti fotbalisti jsou jako slečinky

Reagovat
Pablos

fénix ti to příjde vysvětlit

Reagovat
Pablos

Tak to už je zase další level tvl

Reagovat
Whitemedia

Správný trest, Jackie Chan hraje v Brightonu.

Reagovat
veikko

Ty vole, přirovnání k Jackiemu Chanovi je vždycky pocta!!!

Reagovat
krisa

svět se fakt vprdel obrací ty voe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele