Italové nezvládli standardní situace. Víme, na čem musíme zapracovat, ujišťuje Spalletti

Dnes, 17:22
Aktuality
Luciano Spalletti (© AFP)

Belgie prohrávala v Římě s domácí Itálií už 0:2, nakonec ale vybojovala cenný bod za remízu 2:2. Situace v tabulce 2. skupiny Ligy národů je tak po tomto výsledku ještě zamotanější. Italové vedou se sedmi body před šestibodovou Francií, která ve čtvrtek porazila Izrael 4:1. Třetí Belgie nasbírala body čtyři, zatímco poslední Izrael prohrál všechny tři dosavadní zápasy.

Belgičané nezačali na Olympijském stadionu dobře. Už v první minutě se propadli na polovinu soupeře, Federico Dimarco našel křížnou přihrávkou na zadní tyč Andreu Cambiase a ten nadvakrát překonal Koena Casteelse. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho byli při chuti a ve 24. minutě vedli už o dvě branky. Skvělou práci odvedl opět Dimarco, který kolmou přihrávkou našel volného Cambiase a jeho střelu vyrazil Casteels pouze před Matea Reteguiho.

V závěru první půle si však Azzurri zkomplikovali komfortní situaci vyloučením Lorenza Pellegriniho a Belgičané udeřili hned z následné standardní situace. Svůj první gól za národní tým si vychutnal Maxim De Cuyper. "Některé zápasy nerozhoduje to, co hráči předvedou na hřišti," narážel Spalletti na podle něj přísné vyloučení Pellegriniho. Po hodině hry hosté vyrovnali, když se hlavou prosadil Leandro Trossard. Belgie měla sice v držení míče převahu, na tři body ale nedosáhla.

"Soupeř toho před Donnarummou moc nevytvořil. Dovolili jsme mu ale, aby nás potrestal z přímých kopů. Standardní situace nám dnes dělaly velké problémy na obou stranách hřiště. Víme, na čem musíme zapracovat," řekl Spalletti pro britskou platformu DAZN.

Hosté získali v Římě cenný bod, přestože jim chyběla dvojice ofenzivních tahounů Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku. "Červená karta změnila zápas. Vyloučení soupeřova hráče nám nepochybně pomohlo," prohlásil Domenico Tedesco.

Devětatřicetiletý belgický kouč duel ve své rodné zemi nijak zvlášť neprožíval. "Připravovali jsme se na kvalitního soupeře, vůbec mi nevadilo, že budeme hrát proti Itálii. S bodem musíme být spokojeni." Jeho tým čeká v pondělí důležitý zápas proti Francii, a pokud vyhraje, přiblíží se postupu do březnového čtvrtfinále Ligy národů.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pablos

No moc nevím co je na tý skupině tak zamotaný, ale budiž. Neřeknu kdyby Belgie vyhrála, ale takhle je to naprosto běžná skupina prostě no.

Reagovat
Csaplárova past

Itálie dobrý sešup dolů po tom vítězném EURU ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele