Ihattaren je Waalwijku vděčný za příležitost, RKC podle médií panikaří

Dnes, 17:35
Aktuality
Mohammed Ihattaren (© RKC Waalwijk)

Mohammed Ihattaren se včera odpoledne oficiálně stal novou posilou RKC Waalwijk. Nizozemskému klubu se nepovedl start do sezony a z krize mu má pomoci i stále teprve 22letý ofenzivní fotbalista, který podepsal kontrakt do června 2025 s opcí na dalších dvanáct měsíců.

Ihattaren býval velkým talentem nizozemského fotbalu a hrával za PSV Eindhoven, Ajax, Sampdorii nebo Juventus, s postupem času se ovšem místo o výkonech začalo čím dál častěji mluvit o prohřešcích a pletkách se zákonem. Hráč byl obviněn z ublížení na zdraví a vyhrožování a v Turíně pravidelně nechodil na tréninky, přesto s ním loni v prosinci podepsala smlouvu pražská Slavia.

Působení v českém hlavním městě skončilo nezdarem, Ihattaren neodehrál ani jeden soutěžní zápas a koncem března se s vedením Pražanů dohodl na ukončení kontraktu.

"Jsem vděčný klubu za příležitost, díky níž budu znovu aktivním fotbalistou a mohu se koncentrovat na to, co miluji. Z rozhovorů s technickým ředitelem (Mo Allach) a trenérem (Henk Fraser) jsem měl hřejivý pocit jako už dlouho ne. Těším se, až se připojím k týmu a pomohu klubu k setrvání v nejvyšší soutěži," prohlásil po podpisu kontraktu.

Waalwijk za sebou má mizerný start do nové sezony, z pěti zápasů nevydoloval ani bod a se skóre 2:15 je na posledním místě tabulky Eredivisie. Tah s angažováním Ihattarena prozatím není oslavován především ze strany tisku, podle něhož vedení už po několika utkáních začalo panikařit.

"Dali jsme mu šanci vrátit se a pokračovat v kariéře. V RKC Waalwijk jsou lidé středem všeho a my jsme přesvědčení o tom, že Mo bude hodnotným přírůstkem. Klubovou filosofií je i přivádět a zapracovávat do naší rodiny hráče, kteří za sebou, ať už z jakýchkoli důvodů, mají složitá období. Cílem je oboustranná pomoc," vysvětluje technický ředitel Mo Allach.

Autor: Tomáš Pavlík / rkcwaalwijk.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele