Hráčská a ligová asociace pohrozily FIFA žalobou kvůli rozšířenému MS klubů

10.05., 10:12
Aktuality
Sídlo FIFA (© AFP)

Hráčská organizace FIFPRO a Asociace světových lig (WLA) pohrozily světové fotbalové asociaci FIFA žalobou kvůli rozšíření mistrovství světa klubů na 32 týmů a dalšímu navýšení počtu zápasů v sezoně. Informoval o tom server BBC.

Rozšíření navíc čeká i všechny evropské poháry, každý z nich bude od příští sezony nově hrát 36 týmů. FIFPRO a WLA proto vyzvaly FIFA, aby navýšení účastníků klubového šampionátu ze sedmi na 32 ještě zvážila.

Uvedly, že FIFA zneužívá své postavení, komplikuje organizaci národních lig a navyšováním počtu zápasů v sezoně ohrožuje zdraví hráčů. Situaci proto chtějí řešit 17. května na kongresu FIFA. Pokud asociace odmítne, jsou FIFPRO i WLA připraveny jít k soudu.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Přehodnotí to na 42 týmů

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
alias

Nechápu, stejně hrají evropské TOP kluby v tu dobu přípravné zápasy v Severní Americe a Asii. Tak ted to budou mít alespon bohatě zaplacené. Kluby z ostatních kontinentů s tím nemají problém, naopak rozšíření s radostí vítají.

Reagovat
Truffaldino

Evropské kluby tento turnaj také vítají, je to garantovaných 50m jen za účast.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

FIFA a UEFA nakonec ty kluby k té Superlize donutí i přes nelibost fanoušků.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele