Haška čekají dva dny volna, stráví je s rodinou. O základní sestavě nemá jasno

10.06., 23:22
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Trenér české reprezentace Ivan Hašek po vítězné generálce proti Severní Makedonii ještě nemá úplně jasno o zahajovací jedenáctce, s níž vyrukuje příští úterý v prvním utkání na mistrovství Evropy proti Portugalsku. Připustil, že s kolegy vybírají z více hráčů, kteří si řekli o základní sestavu. Šedesátiletý kouč se těší na dva dny volna před čtvrtečním odletem do dějiště šampionátu, které stráví s rodinou. Řekl to na tiskové konferenci.

Reprezentanti gólem v závěru nastavení z penalty vydřeli výhru 2:1 nad Makedonci a navázali na páteční drtivé vítězství 7:1 nad Maltou ze soustředění v Rakousku. "Chci poděkovat klukům nejen za dnešní zápas, ale i za to, jak přistoupili k celé přípravě. I když ten výsledek není velký, tak co se týče zakládání, kombinovaní, jsme možná odehráli zatím nejlepší zápas. Bohužel to často končilo před vápnem, finální fáze nebyla úplně nejlepší. Ještě samozřejmě potřebujeme popracovat, abychom 18. června (proti Portugalsku) byli v topu," řekl Hašek směrem k zahajovacímu duelu skupiny na Euru.

Jasno o základní sestavě ještě úplně nemá. "Znovu řeknu, že jsem především rád, že máme více možností. Když se podíváte, jak se zápasy hrály, tak vidíte, že je tu více hráčů. Pro nás je to sice těžší, ale příjemněji těžší. Někteří hráči ukázali, že jsou ve formě a patří do základní sestavy. O to těžší je pro nás vybrat těch 11 nejlepších. Někteří hráči si v jednom nebo druhém zápase řekli o základní sestavu," uvedl Hašek.

Vybrané statistiky zápasu (©Livesport)

Na pozici Michala Sadílka, který se v sobotu během předposledního dne soustředění v Rakousku zranil při jízdě na tříkolce, dnes nasadil ve středu zálohy Lukáše Provoda. V úvahu připadal i nováček Lukáš Červ, který ale zůstal na lavičce.

"Lukáš Provod odehrál velmi dobré utkání. Je to tahový hráč, má formu, skoro jako měl před zraněním. Když mluvíme o Lukáši Červovi, mohl bych jmenovat dalších osm nebo kolik. Je škoda, že je jen šest střídání, nedostalo se i na některé další hráče. Lukáš Červ pracuje na tréninku velmi dobře a má šanci dostat se do základní sestavy," uvedl Hašek, který převzal českou reprezentaci v lednu po Jaroslavu Šilhavém.

Jeho svěřence čekají dva dny volna. Ve čtvrtek pak vyrazí do dějiště turnaje na základnu, kterou budou mít u Hamburku. Do Eura vstoupí 18. června proti Portugalsku, dalšími dvěma soupeři ve skupině budou Gruzie a Turecko.

"Dva dny volna strávím s rodinou, těším se na to. Všichni se na to těšíme. I pro hráče jsou ty dva dny důležité, záměrně jsme to takhle naplánovali. Budeme trénovat až po příletu do Hamburku, ta pauza tam je. I proto dnes hráči, kteří nehráli, ještě doběhávali. Hrajeme až 18. června, podle dat, která máme, jsou hráči kondičně na velmi slušné úrovni. Věřím, že všichni budou kondičně i mentálně připraveni na 18. června, kdy to vypukne," řekl Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
ryzskej

06.06., 19:32

Trenér české reprezentace Ivan Hašek už má představu o základní sestavě pro mistrovství Evropy v Německu (...)

Reagovat
Kucka

A Sadílek měl nehodu na kole, vlastně na kole vůbec nejel, ale sjížděl kopec na tříkolce. To už je fakt "bába nebo sníh".

Reagovat
inferno08

Jaký volno tvl? Zlatý ruský báze...

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mr.Mike

Kluci mu vcera zamotali svyma vykonama hlavu..

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

"Ještě samozřejmě potřebujeme popracovat, abychom 18. června (proti Portugalsku) byli v topu," To by mne teda zajímalo, jak si to mám vyložit. Dost pochybuji, že je to myšleno tak, aby se mohl rovnat Portugalsku. Čili teda se dostat za týden od bídného zápasu se Severní Makedonií na světovou úrověň. Druhou možností je teda dostat se do nějakého pomyslného topu, jakože dosáhnout svých limitů, což je teda spíše o hlavě.

Reagovat
kilobyte

Nebo o taktické a fyzické připravenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktický top v širším slova smyslu s našimi hráči a trenéry asi těžko... možná to bude top v té jejich bublině, ale jinak ne..a fyzicky by snad měli být tito fotbalisté v topu po celý rok...

Reagovat
kilobyte

Tak logicky se připravují do svého topu. Nejde být v topu celý rok.

Reagovat
dave30

Samozřejmě, v klubu jim stačí být průměrný...

Reagovat
dave30

Proto jich tolik v zahraničí zahřívá lavičku. Proč bych makal v klubu v tipů, když se šetřím na repre.

Reagovat
kilobyte

Ne. Ale prostě top výkonnost si nemůžeš udržet celý rok, protože když se hrají zápasy, tak už se netrénuje tak intenzivně kvůli regeneraci.

Reagovat
Sosi

Tak bacha na tříkolky, Ivane

Reagovat
raduinho

Jaké volno, už máš vystarané? Běž vem BMW, prodej ho, něco dělej ty vole.

Reagovat
Kucka

Nechápu, že ještě nepovolal náhradu na SZ, protože varianty vedle Suka v podobě Provoda, který mi teda nepřijde v nějaké super fazoně, a debutant Červa jsou na evropském levelu dost slabé.

Reagovat
inferno08

PTHVCD

Reagovat
Sandstorm

Taky nechápu, ale vypadá to že náhradu brát nebude.

Nabízí se Král, Kalvach, Ševčík že Slavie, Sadilkovo brácha...to není úplně špatný výběr

Reagovat
Kucka

Tvl to mi neříkej, že tam chce hrát Provoda, Král / Kalvach by tam určitě byli lepší.

Reagovat
dave30

Král nevím, Kalvach určitě.

Reagovat
Mr.Mike

Kalvach nevím, Král určitě.

Reagovat
Mass

Kalvach nevím, Král nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím

Reagovat
Modi6

Koukám, že nikoho nového zatím nepovolal. To se mi nelíbí. Pokud věří, že půjdeme dál, je třeba mít co největší množství variant na střídání. Pokud nikoho nedonominuje zavání mi to hloupostí.

Reagovat
Simas92

Janosek vystrili Brede postup do ligy, jako jeden z mala tech nasich zahrivacu lavicek ma neco odehrano, navic umi kopat primaky. Ale Hasek si radsi necha misto na vystaveni Sadilkova dresu

Mel by se fakt radsi venovat tem svym bytum v Dubaji, vubec nechapu proc dela tenhle clovek trenera u repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele